PANASONIC PLASMA 37'' TH-37PV45EH.

Παιδιά, σας ευχαριστώ.
Συνεχόμενα να γίνει αυτό;
Τώρα με τις ζέστες...
Σχετικά με το DVE, τι είναι και πως θα το χρησιμοποιήσω;
Περιμένω απάντησή σας.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι...λέω να την πάρω για τις videogaming ανάγκες μου(wii/ίσως κάποιοι με θυμούνται από ένα παλαίοτερο Thread)...
Aκούω συνέχεια για to burn in...ισχύει όμως πως αν η τηλεόραση έχει pixel-shifting" technology το θέμα βελτιώνεται?Και αυτό το μοντέλο έχει?

Παιδιά να ρωτήσω κάτι...λέω να την πάρω για τις videogaming ανάγκες μου(wii/ίσως κάποιοι με θυμούνται από ένα παλαίοτερο Thread)...
Aκούω συνέχεια για to burn in...ισχύει όμως πως αν η τηλεόραση έχει pixel-shifting" technology το θέμα βελτιώνεται?Και αυτό το μοντέλο έχει?

Pixel Shift δεν εχουν οι Panasonic απο οτι ξερω αλλα μονο Samsung και LG , αλλα και αυτο δεν θα σε σωσει απο τις μπαρες ενεργειας κτλ.
Γενικα οι πλασμα δεν κανουν για κονσολες λογω image retention/burn in , κοιτα καλυτερα για μια LCD για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Καλησπέρα ,
Η Mediamarkt έχει βγάλει προσφορα το συγκεκριμένο μοντέλο..Το δίνει 777 ευρώπουλα...Αξίζει να το επιχειρήσω ή να περιμένω το νεό μοντέλο της Panasonic που αναμένετε στην Ελλάδα ???

Επειδή ο κύβος ερρίφθη, θα προχωρήσω στην απόκτηση της Panasonic, είτε την pv45, είτε την pv60..Mου είπαν στην αντιπροσωπία, ότι είναι ακριβώς οι ίδιες...
Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν αυτό που προτείνετε για το στρώσιμο, το downloadable, υποκαθιστά πλήρως τα official calibration dvd..
Και επίσης, κατά τη διάρκεια του στρωσίματος, υποθέτω πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κανονικά η τηλεόραση..
Και για το burn in, έχω ακούσει πως θα πρέπει να παιζει για μέρες η ίδια εικόνα για να γινει...εγώ συνήθως το μέγιστο που παίζω να είναι κανά τρίωρο, πριν κάνω διαλλείματα ή σταματήσω..
Αυτό δεν με καλύπτει?
Και για να συνεχίσω λίγο το rant μου, αν έχετε υπομονή, οδηγήθηκα στην απόφαση για την αγορά plasma, επειδή ξέρω ότι στο σκοτάδι, όπου και πάιζω αποκλειστικά, οι Plasma είναι καλύτερες..αν λέω αδαή λόγια, just...:BDBDG54:

Ναι με αυτο ακριβως .......
Για εκατο ωρες τις εστρωσα και τις δυο -bye-

εγω καταφερα να "καψω" το dvd player επειδη επαιξε πολλες ωρες :award:

υστερα σου λενε οτι δεν κανουν καφε οι απατεωνες.

Last edited:
Tην πήρα..Ομολογώ ότι έτσι όπως την βλέπω μου βγάζει μια παλιομοδίτικη αρχοντιά...Περίεργο, αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν την είδα, στη θέση της...

Ξεκίνησα και εγώ τη διαδικασία για τις πρώτες 100 με 200 ώρες...Ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί στο αντίστοιxo thread στο avs, κάποιοι κάτοχοι Panasonic, είδαν στο κέντρο κάποιες γραμμές, όταν γινόταν η διαδικασία με πολύ χαμηλές τιμές στα brightness, contrast ktl
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=583089&page=11&pp=30
post 304....

Εγώ τα έβαλα πολύ χαμήλα, με απόχρωση normal, σε wide aspect...Με προβληματίζουν τι ρυθμίσεις να βάλω για τα Noise reduction,p και mpeg, ;oπως και στην ρύθμιση για το side panel/εγώ το έβαλα στο low..

Aν κάποιος κάτοχος της ίδιας τηλεόρασης, δεν βαριέται να γράψει τις ακριβείς ρυθμίσεις της break in περιόδου...:grinning-smiley-043

Καλημέρα σε όλους!!!

Να σου ευχηθώ καλορίζικη και να την χαρείς!!!

υπάρχει κάποιος κάτοχος για να δώσουμε στον φίλο μας κάποιες ρυθμίσεις???

έριξα μια ματιά στα γνωστά στέκια!! αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά. Γενικώς να ξέρεις ότι στο στρώσιμο καλά θα ήταν να μειώσεις το Contrast και να απενεργοποιήσεις τα βελτιωτικά εικόνας, τέλος εάν δεν ενοχλεί όταν βλέπεις αναλογικά κανάλια ANT, MEGA κτλ κάνε και κανά zoom να πετάξεις τα λογότυπα των καναλιών έξω από την οθόνη.

KALHSPERA SE OLA TA MELH TOU FORUM.....
8A H8ELA LIGO TA FWTA SAS..LOIPON EXW AGORASEI TO SUGKEKRIMENO MONTELO TIS PANASONIC (TH-37PV45EH)KAI EXW TIN EKSHS APORIES....
LOIPON LETE OTI PREPEI NA BALEIS ENA DVD (BREAK IN )GIA NA STRWSEIS TA XRWMATA.....GIA POSES WRES?. PREPEI NA EINAI SUNEXOMENES ....DHLADH 8A PERIMENW PX. 100 WRES MEXRI NA DW THLEORASH ....8A EINAI 100 WRES ANAMENH..?RE PAIDIA THLEORASH EINAI KAI OXI AUTOKINHTO...

100 WRES EINAI ( - ) APO TIS WRES ZWHS THS...NOMIZW 10.000 WRES.:idea:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ...

Θα προσπαθήσω να δώσω εγώ κάποιες επιπλέον διευκρινίσεις, παρόλο που είμαι αρχάριος...
Το πρώτο βήμα είναι να αντιγράψεις το svcd...Προσοχή να ελέγξεις an to dvd player το παίζει κανονικά, γιατί σε εμένα στο Philips dvd player που είχα μου κόλλαγε και "πήδαγε" κάποια μέρη...Το δοκίμασα στο Toshiba μου και λειτουργούσε τέλεια...
Θα πρέπει ο μετρητής να πηγαίνει κανονικά, μέχρι το 45 λεπτό, εναλλάσοντας χρώματα και τις διαβαθμίσεις τους, κάθε 30 sec...H διάρκεια είναι 16 hrs και υπάρχει αυτόματο redirect στην αρχή, οπότε κανένα πρόβλημα στο να μην είσαι εκεί κάθε 45λέπτο για να κάνεις την αλλαγή....
Ρυθμίσεις όλες πολύ χαμηλά.....Και ξεκινάς..Προσωπικά, δεν είδα κανένα λεπτό, μέχρι να περάσουν 200 ώρες break in, αλλά είπαμε βίτσια είναι αυτά...Το ιδανικό είναι να το βάζεις με παύσεις...εγώ στην αρχή, έπαιζα το dvd για 5ώρες, πάυση μίας ώρας και μετά πάλι από την αρχή...μετά τις 100 ώρες, το έπαιζα για 10 ώρες...
Για την τηλεόραση αυτό που είπαν τα παιδιά πιο πάνω και όχι videogaming για τις πρώτες ώρες...
Εδώ υπάρχει και ένα faqs επίσημο από την Panny......
http://www2.panasonic.com/webapp/wc...Id=15001&catGroupId=24973&catalogId=13401#tv5
Προσοχή να είναι σε wide aspect, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου μάυρες μπάρες...
Αυτα για αρχή...αν είναι κάτι άλλο που θα ήθελε κάποιος και θα μπορούσα να τον βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως-bye-...

Και τώρα η δική μου ερώτηση προς τους πιο έμπειρους του forum..
Θέλω να αγοράσω ένα calibration dvd, πχ σαν αυτό της avia, για την ιδανική ρύθμιση των παραμέτρων της tv..Yπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα, όπου μπορώ να το προμηθευτώ??
Εκτός και αν κάποιος από τους Κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου είχε τις ιδανικές ρυθμίσεις..Ευχαριστώ πολύ!!

Και να προσθέσω και κάτι τελευταίο...Για το συγκεκριμένο μοντέλο, σε φυλλάδιο της Panasonic στην Γερμανιία, είδα τα σωστά στοιχεία:8.000:1 κοντράστ και χρωματικές διαβαθμίσεις στις 2.048...Στο ελληνικό φυλλάδιο η τιμή είναι 10000 για το κοντράστ και 3.ο72 οι διαβαθμίσεις...

Last edited:
Παραήταν εύκολα μέχρι στιγμής....Ξεκίνησα να απολαμβάνω και εγώ την τηλεόραση και ενώ τα χρώματα πραγματικά με τρέλαναν,είδα κάτι που με ανησύχησε...
Στο βιντεοπαιχνίδι που έπαιζα, παρατήρησα ότι όταν κοίταγα του ουρανό και γενικά μονοχρωματικά σκηνικά, υπήρχαν κάθετες παράλληλες γραμμές που σαν να χωρίζονταν σε μικρότερα τετραγωνάκια...σε σκηνικά με πολλά χρώματα δεν φαίνονταν...
Θυμήθηκα, ότι τις είχα ξαναδεί αυτές τις γραμμές και κατά τη διάρκεια του Brake in, χωρίς όμως να θυμάμαι ακριβώς πότε και κάτω απο ποιές συνθήκες...
Κάποια πρόταση?Μπορεί να είναι μετείκασμα ή ίσως είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων?
Θα ξαναδοκιμάσω και με άλλες ρυθμίσεις για να δώ...

Eκανα κάποιους ελέγχους και είδα ότι οι γραμμές είναι έντονες, όταν η ρύθμιση MPEG NR είναι στο off...βάζοντας την min, med, Max, οι γραμμές σχεδόν εξαφανίζονται, αν και φαίνονται ακόμη, ενώ δυστυχώς τα textures γίνονται αρκετά blurry...
Δοκίμασα και με άλλη συσκευή και είναι ακόμα εκεί...Άρα κάτι έχει η τηλεόραση......