Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Εχεις δικιο....μεχρι 800 θελει να δωσει! Οσο για το burnin λιγο δυσκολο, αφου η τηλεοραση παιζει λιγες ωρες λογω ελλειψης χρονου! Το οτι ειναι περσινο μοντελο δεν με πειραζει, αφου κ η s10 θεωρω οτι ειναι καλη!

Για ποιον λογο ομως να παρεις ενα μοντελο που εχει καταργηθει? Υπαρχει κινδυνος να σου φορτωσουν καμια εκθεσιακη με χιλιαδες ωρες λειτουργιας...

Η S20 λογικα ειναι καλυτερη απο την G10...

Εχεις δικιο....μεχρι 800 θελει να δωσει! Οσο για το burnin λιγο δυσκολο, αφου η τηλεοραση παιζει λιγες ωρες λογω ελλειψης χρονου! Το οτι ειναι περσινο μοντελο δεν με πειραζει, αφου κ η s10 θεωρω οτι ειναι καλη!

Αν μπορει καποιος να μου πει με το σερβις της πανασονικ τι πααιζει στην Ελλαδα κ τι προβληματα παρουσιαζουν οι τελευταιες σειρες πλασμα...s10/u10/g10

Φιλε για τα προβληματα που λες μπορεις να διαβασεις στην λιστα των κατοχων U10/G10
U10
G10 τα πραγματικα ελαχιστα προβληματα που εχουν αναφερθει απο κατοχους η πλειοψηφια των οποιων αφορα καμμενα πιξελ και τετοια οχι κατι σοβαρο δλδ..Νομιζω πως δεν χρειαζεται να ανησυχεις για προβληματα και στα παλιοτερα θεματα να κοιταξεις δεν νομιζω να βρεις πολλες Panasonic με προβλημα...πανε χτυπα μια S20 με 850Ε και θα εισαι αρχοντας
:ernaehrung004: :ernaehrung004:

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!
Εδώ και έξι μήνες περίπου είμαι κάτοχος μιας G 42 panasonic,δεν μπορώ όμως να πω οτι είμαι πολυ ευχαριστημένος,αιτία είναι η θολή της εικόνα.Την χρησιμοποιώ κυρίως για να βλέπω τα τηλεοπτικά προγράμματα και λιγότερο για dvd.Mε τις ρυθμίσεις δεν εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.Μου κάνει εντύπωση τα πολυ κολακευτικά σχόλια που άκουσα και ακούω (για αυτό και την αγόρασα) αλλά στην πράξη δεν το εχω διαπιστώσει.Θα μπορούσε κάποιος να μου υποδείξει τις ανάλογες ρυθμίσεις ετσι ώστε να απολαυσω και εγω τις πραγματικες δυνατότητες της plasma?

Ρυθμίσεις για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν, κάθε κανάλι μεταδίδει όπως θέλει και υπάρχει διαφορά στην ποιότητα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στις διάφορες μεταδόσεις, εννοείται ότι είναι απαραίτητη μια καλή εγκατάσταση κεραίας και φυσικά να υπάρχει καλό σήμα στην περιοχή που μένεις, τεσπα δοκίμασε με ...

Εικόνα: Κανονική
Αντίθεση : 42
Φωτεινότητα : +3
Οξύτητα: 6
Θερμοκρασία χρώματος : Θερμό
Όλα τα υπόλοιπα στο ΟΧΙ
3D COMB : ΝΑΙ
Ρυθμίσεις για προχωρημένους: Gamma 2.5

...αν και τις περισσότερες φορές στις μεταδόσεις των καναλιών πρέπει να είσαι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Για το DVD να προτιμήσεις την σύνδεση με COMPONENT (3XRCA RGB και για τον ήχο στην διπλανή είσοδο 2ΧRCA L-R)) και να το ρυθμίσεις σε 576ρ (αν έχει αυτή την δυνατότητα) η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη από τη σύνδεση με SCART με εμφανέστατες διαφορές (είναι κάτι που το έχω επισημάνει από τον Μάϊο που την αγόρασα).

EDIT: Έχεις κάνει αναβάθμιση λογισμικού σε 1216??? (βλέπε 2ο post του παρόντος νήματος την αντίστοιχη παράγραφο και τα link με οδηγίες)

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ρυθμίσεις για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν, κάθε κανάλι μεταδίδει όπως θέλει και υπάρχει διαφορά στην ποιότητα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στις διάφορες μεταδόσεις, εννοείται ότι είναι απαραίτητη μια καλή εγκατάσταση κεραίας και φυσικά να υπάρχει καλό σήμα στην περιοχή που μένεις, τεσπα δοκίμασε με ...

Εικόνα: Κανονική
Αντίθεση : 42
Φωτεινότητα : +3
Οξύτητα: 6
Θερμοκρασία χρώματος : Θερμό
Όλα τα υπόλοιπα στο ΟΧΙ
3D COMB : ΝΑΙ
Ρυθμίσεις για προχωρημένους: Gamma 2.5

...αν και τις περισσότερες φορές στις μεταδόσεις των καναλιών πρέπει να είσαι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Για το DVD να προτιμήσεις την σύνδεση με COMPONENT (3XRCA RGB και για τον ήχο στην διπλανή είσοδο 2ΧRCA L-R)) και να το ρυθμίσεις σε 576ρ (αν έχει αυτή την δυνατότητα) η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη από τη σύνδεση με SCART με εμφανέστατες διαφορές (είναι κάτι που το έχω επισημάνει από τον Μάϊο που την αγόρασα).

EDIT: Έχεις κάνει αναβάθμιση λογισμικού σε 1216??? (βλέπε 2ο post του παρόντος νήματος την αντίστοιχη παράγραφο και τα link με οδηγίες)
Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές, θα τις δοκιμάσω.

Παίδες όλα καλά με την tv τα πράσινα φλασακια εμφανίζονται λόγο ασυμβατοτητας της συσκευής με την tv καί στην απόχρωση του γκρι ο κόκος που εμφανίζεται οφείλεται στο hdmi καί σε πολλές περιπτώσεις στην κακή ποιότητα τον dvd ακόμη καί τον br δίσκων ο μάστορας είπε καί ελαλισε καί εγώ τρέχω να αλλάξω dvd καί hdmi καλώδιο :)

Mε τη ρύθμιση της φωτεινότητας, δοκίμασες να παίξεις; Αν την έχεις 2-3 κλικ ψηλότερα απ' ό,τι πρέπει, το μαύρο σου, αντί για μαύρο θα φαίνεται σαν μία θάλασσα από πράσινες κουκίδες... ;)

nai an anebaza apo thn pigh thn fotinotitita klp klp nai eixe to apotelesma poules telika katalaba oti h tv eine mia xara kai ola ta ala 8eloun petama xaxaxaxaax kai grigora.kamia protasi gia kana brd kalo konta sta 200 euroulinia na doume kai emeis kamia aspri mera????

το DVD το Pioneer DVD-696 που έχω λέτε καλυτερα να το βάλω στην component παρά με το HDMI που το έχω τώρα?

Επίσης το 1216 αξίζει να το περάσουμε? με το 1215 είμαι τώρα.

Δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις στην component, μπορείς όμως να δοκιμάσεις στην HDMI, μεταξύ 576p και 1080p για να δεις ποιός κάνει καλύτερο upscaling, μεταξύ Panny και Pio...

Για το 1216, έχω μία υπόννοια πως βελτιώνει το upscaling σε ψηφιακά σήματα 576i, αλλά ακόμα δεν βρήκα χρόνο να το τσεκάρω με τα πατερνάκια, υπομονή...

Για το 1216, έχω μία υπόννοια πως βελτιώνει το upscaling σε ψηφιακά σήματα 576i, αλλά ακόμα δεν βρήκα χρόνο να το τσεκάρω με τα πατερνάκια, υπομονή...

:ears::ears::ears:
Αν παρατηρηθεί βελτίωση πάντως θα είναι έκπληξη, γιατί θα περίμενε κανείς ότι αυτά είναι υλοποιημένα στο υλικό, με μικρές δυνατότητες παρέμβασης στο λογισμικό. Μακάρι να είναι όντως βελτιωμένο...

thanks JL_,

Ποιο προτείνεις σαν καλύτερο DVD player, το PS3 ή το Pio ?

:ears::ears::ears:
Αν παρατηρηθεί βελτίωση πάντως θα είναι έκπληξη, γιατί θα περίμενε κανείς ότι αυτά είναι υλοποιημένα στο υλικό, με μικρές δυνατότητες παρέμβασης στο λογισμικό. Μακάρι να είναι όντως βελτιωμένο...

Eίναι υλοποιημένα στο υλικό, με δυνατότητες παρέμβασης στις επιμέρους ρυθμίσεις. Το upscaling από 576i και 576p, από το ίδιο τσιπ γίνεται, με διαφορετικό σετ ρυθμίσεων... Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα το τσεκάρω το επόμενο ΣΚ με τα σχετικά patterns (ξέρεις τί δύσκολο πράγμα είναι στις μέρες μας να βρεις συσκευή που να δίνει 576i στο HDMI; :flipout: :flipout: )

αμα μένεις Ν. Προάστια προσφέρω να σου δανείσω το Pio 696 για δοκιμές, του έχω βαλεί πειραγμένο F/W του PioneerFAQ και σε αφήνει να διαλέξεις τι ανάλυση θα βγάζει η HDMI

Σ' ευχαριστώ για την προσφορά φίλε μου, αλλά βρίσκομαι καμμιά 600αριά χλμ. βορειότερα... :flipout: -bye-