Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ευχαριστούμε για την πληροφορία....-bye-

...άρα καμία G10 δεν έχει πάθει Burn in και οι δύο αναφορές που είχαν γίνει παλαιότερα ήταν για ισχυρό Image Retention το οποίο εξαφανίστηκε ...

...ως δια μαγείας....:D

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Το αποφάσισα λοιπόν κι εγώ. Πάμε εντός της εβδομάδας για τη G10 (ή μήπως τη 15?) στις 42" (ή μήπως τις 46"?) :hmmmm2:
Καλά, που το αποφάσισα.

Λοιπόν, για να δούμε. Στις 42" G10 πλέον βρίσκεις με €950 :aktion033: αλλά και G15 με €1250, εντάξει, εντός budget είναι.
Τι αγοράζω όμως με αυτά τα €300?

(Αντιγράφω από παλαιότερο post):

1. + V-Audio ProSurround

(καλό ακούγεται αν και δεν ξέρω τι σημαίνει :proud:)

2. +Viera Cast

(επιθυμητό, περισσότερο όμως για το μέλλον. Σήμερα δεν προσφέρει νομίζω και τίποτα φοβερό... YouTube, Bloomberg... Ξεχνάω κάτι? Α, Nova Τσεχίας. Έχει ταινίες αυτό? Έχει σχέση με το δικό μας συνδρομητικό ή απλώς συνωνυμία?)

3. +DivX από SD

(Εννοούν μέσω της SD slot, έτσι? Πάντως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δει κανείς DivX..., ε?...)

4. +DLNA

(Να και κάτι πιο σοβαρό. Δηλαδή στη G10 δεν θα μπορώ να δω αρχεία που έχω στον Η/Υ? Εν πάσει περιπτώσει, τι ακριβώς σημαίνει DLNA και τι ακριβώς προσφέρει? Ποια είναι η συνήθης εναλλακτική για να βλέπει/ακούει κανείς τα αρχεία από τον Η/Υ?)

. . . Κ Α Ι . . . (Bonus ερωτήσεις για όποιον δεν βαρέθηκε). :sleepey: :shot:

5α. Αν αντί για τη G15 πάρω τη G10 + το DMP BD60 (€200), αντικαθιστώ τα παραπάνω καλούδια της 15?

5β. Αν ναι, αξίζει σαν player σε αυτά τα χρήματα ή κερδίζω μεν τα extras αλλά "καίω" ίσως κάποιο καλύτερο BD player σε αυτά τα χρήματα? Να σημειώσω ότι κατέχω το PS3.

Από την άλλη μεριά, η απόσταση θέασης είναι περί τα 3 μέτρα...

Βέβαια G15 στις 46" δεν τίθεται (Είναι πολλά τα λεφτά, Panny), οπότε αν η πιο πρόσφορη διαγώνιος είναι στις 46" (που μάλλον είναι), τότε μιλάμε για τη G10 (χωρίς player, και βλέπουμε...)

Θα μου πέιτε τώρα τι τη θέλω την τηλεόραση.:flipout:

Βασικά τηλεοπτικό (:slapface:)
αλλά θέλω να βάλω και την SD από την TZ7 να δω τη μπέμπα,
να συνδέσω και την κάμερα (να ξαναδώ τη μπέμπα),
ε... δεν είμαι φανατικός αλλά και κανά παιχνιδάκι στο PS3 δεν θα με χαλάσει μία στο τόσο.

Για ταινίες έχω βασικά το προβόλι αλλά όλο και καμμιά θα δούμε και στην TV.

Απ' όλα δηλαδή.

Αυτά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους θέλουν να μου πουν τη γνώμη τους :a0210: (και σε όσους έχουν ήδη πει τη γνώμη σε άλλες απορίες που δεν χρειάστηκε να ρωτήσω :grinning-smiley-043).

:ciao:

1. + V-Audio ProSurround ... αμφιβάλλω αν έχει ιδιαίτερη ακουστική διαφορά.

2. +Viera Cast ... με τα BD60/80 θα έχεις και Viera Cast, αλλά δεν θα έχεις DLNA...σύνδεση μόνο με Internet....μοναδικά αξιόλογα μέχρι στιγμής το ΥouTube και βίντεο του Eurosport, επίσης η G15 παίρνει αυτόματα αναβαθμίσεις λογισμικού της Panasonic....για μελλοντική αναβάθμιση και εμπλουτισμό των υπηρεσιών δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

3. +DivX από SD ... με τα BD60/80 θα βλέπεις και DivX

4. +DLNA .... σύνδεση μέσω κάποιου προγράμματος επικοινωνίας για να μπορείς να λειτουργείς το PC σου ως server με σκοπό την αναπαραγωγή φωτο, μουσικής, ταινιών κ.λ.π.

5α. Ναι εκτός του DLNA...

5β. Δεν το έλεγες από την αρχή???....:D

Αφού έχεις το PS3, έχεις Blu Ray και δεν χρειάζεσαι το DLNA της G15, βλέπε γιατί... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37661 ...παίζεις τα πάντα με server το PC σου...

Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να επενδύσεις στην αγορά της 46G10 και στη περίπτωσή σου .....αν αξίζει να χάσεις 4" και να κερδίσεις το Viera Cast, θα πρέπει να το αποφασίσεις μόνος σου...-bye-

Υ.Γ. 1: Η ΤΖ7 γράφει video σε format AVCHD και μπορείς να βάζεις την SD κάρτα της στην G και να τα βλέπεις από εκεί.

Edit: Παρεπιμτόντως εκτός από την 46G10, έχω και.... το PS3, τον AE3000 και την ΤΖ5... ;)

Last edited:

και που το γράφει οτι έχει δέκτη ΜPeg-4?

Εγω νομίζω δεν έχει.. κάπου έλεγε σε κάποιο site οτι μόνο σε κάποιες χώρες.

Aν σε ενδιαφερει κυριως η κινηση καλο ειναι να δεις και καποιες LCD με πραγματικα 200 Hz οπως Sony Z5500 , Samsung B750 ενω αν δεν κανω λαθος και η V10 με την λειτουργια cinema smooth προσφερει πιο ομαλη κινηση απο την G10 σε BluRay...

Αυτο το ειχα αναφερει παλιοτερα , σημερα λοιπον διαβασα το εξης...

I have a Sony V40 and wanted something bigger and better. I was going to go for the Z5500 but its a bit expensive and decided maybe i could get more for my money with Plasma.

So after reading loads of reviews off i went. I was impressed with the G10, but it was sitting next to a V10, which was a little sharper. But there was a massive difference. When the film panned across the screen there was some motion jubber on the G10, nothing bad but noticeable next to the V10 which was perfectly smooth. I could not believe how well the V10 handled the motion. There is no way i could buy the G10 after that. Trouble is the V10 is another £400 and he says they are rationed and only get 1 a month.

Antway, i recommend the V10 to all, what an amazing tv

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1103244-i-just-went-buy-50g10.html

http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=9481.0

Στο παραπάνω link με θέμα τις μεταδόσεις της Digea στη Κορινθία..αναφέρονται πολλά προβλήματα και δεν είσαι ο μόνος που του συνέβη (κάποιος δεν πιάνει με την SONY W4000 και πιάνει με κάρτα TV σε PC (post# 10, 14, 27)

για τους κατοχους του μοντελου που δεν λαμβανουν τα
ψηφιακα της Digea στην περιοχη του Κορινθιακου.
σε επικοινωνια με το τεχνικο τμημα της SONY πληροφορηθηκα οτι το προβλημα οφειλεται στην Digea επειδη
δεν στελνει την πληροφορια "Nit:network information table"
που χρειαζεται το εν λογω μοντελο για να εμφανισει τα ψηφιακα.εχει ενημερωθει η Digea και πιστευει η SONY οτι
θα λυθει.σε αντιθετη περιπτωση θα υπαρξει αναβαθμιση
στο firmware της τηλεορασης.

....όσο είναι πιλοτικό το πρόγραμμα, θα γίνονται διάφορα...ας ελπίσουμε ότι τα περισσότερα θα λυθούν.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

και που το γράφει οτι έχει δέκτη ΜPeg-4?

Εγω νομίζω δεν έχει.. κάπου έλεγε σε κάποιο site οτι μόνο σε κάποιες χώρες.

Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο, δεν θυμάμαι σελίδα, έχει δέκτη MPEG4 (H.264).

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

4. +DLNA .... σύνδεση μέσω κάποιου προγράμματος επικοινωνίας για να μπορείς να λειτουργείς το PC σου ως server με σκοπό την αναπαραγωγή φωτο, μουσικής, ταινιών κ.λ.π.

ΟΚ! Δηλαδή η μεσολάβηση ενός router από το PC στην G15 απευθείας ή (αν μιλάμε για τη G10) με επιπλέον μεσολάβηση ενός Media player? (το νέο WD κάνει?)

5β. Δεν το έλεγες από την αρχή???....:D

Αφού έχεις το PS3, έχεις Blu Ray και δεν χρειάζεσαι το DLNA της G15, βλέπε γιατί... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37661 ...παίζεις τα πάντα με server το PC σου...

Το ξέρω ότι έχω Blu Ray. Απλά ρώτησα αν κερδίζει κάποιος σε ποιότητα αναπαραγωγής λόγω (τυχόν) ποιοτικών διαφορών στα δύο players. Προσωπικά θεωρώ το PS3 καλό player αλλά πάλι μέτρο σύγκρισης δεν έχω.
Ως προς το DLNA πρέπει να διαβάσω το νήμα... αλλά κάτι μου λέει ότι θα πάω στη G10 τελικά.
To "viera cast" or not to "viera cast"?

Υ.Γ. 1: Η ΤΖ7 γράφει video σε format AVCHD και μπορείς να βάζεις την SD κάρτα της στην G και να τα βλέπεις από εκεί.

Στην πραγματικότητα ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πάρω την ΤΖ7 ήταν ότι είχα προαποφασίσει να πάρω μία TV Panasonic. (Αλλά αυτό μεταξύ μας). :flipout:

Edit: Παρεπιμτόντως εκτός από την 46G10, έχω και.... το PS3, τον AE3000 και την ΤΖ5... ;)

Εγώ τον TW2000 ... (το δίλλημα τότε -2 χρόνια πριν- ήταν μεταξύ των Epson, ενός Sanyo -Zκάτι- και του ΑΕ2000!). Μην ρωτάς γιατί πήρα τον Epson, δεν θυμάμαι πια. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΟΚ! Δηλαδή η μεσολάβηση ενός router από το PC .... G10... με επιπλέον μεσολάβηση ενός Media player?

Καλά το λες ...ξέχασες όμως το 46 μπροστά από το G10.... :flipout: ....-bye-

Αυτο το ειχα αναφερει παλιοτερα , σημερα λοιπον διαβασα το εξης...

Μην μας ανάβεις πάλι φωτιές τώρα που το αποφασίσαμε ... :flipout:

Πωπώ! Και είναι και ακριβή αυτή... :BDGBGDB55:

Δεν είναι μόνο πιο ακριβή...είναι και καλύτερη, μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία.. ;)

Εννοείς έχει παραπάνω καλούδια ή ότι είναι overall καλύτερη? Το ίδιο panel δεν έχει με τη G?

Εννοείς έχει παραπάνω καλούδια ή ότι είναι overall καλύτερη? Το ίδιο panel δεν έχει με τη G?

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη overall από την G, αλλά το αν αξίζει η διαφορά τιμής είναι ένα άλλο θέμα και εξαρτάται αποκλειστικά από τον αγοραστή και τη διακριτική του ευχέρεια, τις απαιτήσεις του, το οικονομικό του κ.λ.π.

Ναι, την ίδια απάντηση μου είχες δώσει και παλαιότερα όταν την έψαχνα πιο γενικά με τις panny.

Τότε είχα αποφασίσει ότι δεν τα άξιζε τα [τόσα] παραπάνω, οπότε θα μείνω σε εκείνη την απόφαση.

Ωστόσο, το panel είναι ίδιο με αυτό της σειράς G ή όχι?

Παιδια καλησπερα σας, πρωτη φορα γραφω στο forum. Παρακολουθω τις συζητησεις πολυ καιρο για την αγορα νεας τηλεορασης. Μεταξυ Plasma και Lcd πηρα τελικα το ''ρισκο'' για πολλους, να επιλεξω την 42g10. Εχω βαλει τις ρυθμισεις του Czoun :
Mode: Cinema
Κοντράστ, φωτεινότητα, χρώμα : Δύο κλικ κάτω (από τις default ρυθμίσεις του Cinema)
Sharpness: εντελώς off
Δεν μπορω να πω οτι δειχνει τελεια στα επιγεια καναλια σε σχεση με την Samsung Crt 29'' που ειχα πριν οσον αφορα τα χρωματα. Περιμενω να στρωσει..Θας σας παρακαλουσα εαν εχετε καποια αλλη συμβουλη να μου δωσετε...Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα που εκανα και ελπιζω στο μελλον να με δικαιωσει για την επιλογη μου.

Παιδια καλησπερα σας, πρωτη φορα γραφω στο forum. Παρακολουθω τις συζητησεις πολυ καιρο για την αγορα νεας τηλεορασης. Μεταξυ Plasma και Lcd πηρα τελικα το ''ρισκο'' για πολλους, να επιλεξω την 42g10. Εχω βαλει τις ρυθμισεις του Czoun :
Mode: Cinema
Κοντράστ, φωτεινότητα, χρώμα : Δύο κλικ κάτω (από τις default ρυθμίσεις του Cinema)
Sharpness: εντελώς off
Δεν μπορω να πω οτι δειχνει τελεια στα επιγεια καναλια σε σχεση με την Samsung Crt 29'' που ειχα πριν οσον αφορα τα χρωματα. Περιμενω να στρωσει..Θας σας παρακαλουσα εαν εχετε καποια αλλη συμβουλη να μου δωσετε...Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα που εκανα και ελπιζω στο μελλον να με δικαιωσει για την επιλογη μου.

Kαταρχήν καλορίζικη!
Ασφαλώς και δεν μπορείς να συγκρίνεις μία 42άρα τηλεόραση με μία 29άρα σε τηλεοπτικό σήμα. Η διαφορά είναι υπέρ της μικρής.....
Επίσης, οι ρυθμίσεις του Χρήστου έχουν να κάνουν με θέαση υλικού HD και όχι με τηλεοπτικό σήμα.