ακριβώς το ίδιο ξέρω και εγώ,μήπως με την σούκο παίζει κάτι στις πλάσμα:hmmmm2: ....αυτό που ξέρω είναι ότι ο τρόπος που μπορεί να συνδεθεί το παρεχόμενο καλώδιο ρεύματος στην συσκευή είναι fix από την μια πλευρά....
....και ΣΟΥΚΟ από την άλλη...:hmmmm2:
Υπάρχει μια λογική στη σύνδεση της κάθε συσκευής στο ρεύμα.
Αν πάρεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και δοκιμάσεις στις δύο τρύπες της σούκο, θα παρατηρήσεις πως μόνο στη μία "ανάβει". Αυτό είναι το "live" η άλλη τρύπα είναι το "neutral".
Αν δεις τώρα το ακροφύσιο του καλωδίου ρεύματος που μπάινει στη σούκο υπάρχουν κάποια γράμματα στο κάθε πόδι. Στο ένα θα δεις ένα "Ν". Αυτό προορίζεται για το neutral που βρήκαμε πριν (εκεί που δεν άναδε το κατσαβίδι).
Φροντίζεις λοιπόν να μπει σωστά η πρίζα.
Τώρα σχετικά με διαφορές και ακριβώς επειδή το ρεύμα είναι εναλλασώμενο - κοινώς κατά τη λειτουργία της συσκευής οι πόλοι εναλλάσσονται - επιφυλάσσομαι...
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις...
Το ρεύμα είναι εναλλασσόμενο, αλλά τα κυκλώματα δεν είναι πλήρως συμμετρικό. Η συσκευή (όπως όλες) δουλεύει καλύτερα αν συνδεθεί σε φάση![]()
Το ρεύμα είναι εναλλασσόμενο, αλλά το κυκλώμα δεν είναι πλήρως συμμετρικό. Η συσκευή (όπως όλες) δουλεύει καλύτερα αν συνδεθεί σε φάση![]()
Mάλλον η ψυχολογία μας δουλεύει καλύτερα...![]()
Μετά την ανόρθωση από το τροφοδοτικό, είναι λίγο δύσκολο για την υπόλοιπη συσκευή να καταλάβει αν βρίσκεται σε φάση ή όχι...
Υπάρχει μια λογική στη σύνδεση της κάθε συσκευής στο ρεύμα.
Αν πάρεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και δοκιμάσεις στις δύο τρύπες της σούκο, θα παρατηρήσεις πως μόνο στη μία "ανάβει". Αυτό είναι το "live" η άλλη τρύπα είναι το "neutral".
Αν δεις τώρα το ακροφύσιο του καλωδίου ρεύματος που μπάινει στη σούκο υπάρχουν κάποια γράμματα στο κάθε πόδι. Στο ένα θα δεις ένα "Ν". Αυτό προορίζεται για το neutral που βρήκαμε πριν (εκεί που δεν άναδε το κατσαβίδι).
Φροντίζεις λοιπόν να μπει σωστά η πρίζα.
Τώρα σχετικά με διαφορές και ακριβώς επειδή το ρεύμα είναι εναλλασώμενο - κοινώς κατά τη λειτουργία της συσκευής οι πόλοι εναλλάσσονται - επιφυλάσσομαι...
Είμαι και εγώ πλέον ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας Panasonic 46 G10. Ελπίζω να μου βγεί καλή και μάλλον καλύτερη επιλογή απο την Sony W5500 46' που είχα σαν εναλλακτική, αλλά σε επίπεδο LCD TV και στα ίδια πάντα χρήματα. Αλλά ας μπώ στο ψητό και τις απορίες που μου γεννήθηκαν αφού διάβασα πολλά posts σε αυτό το Τopic...
1) Τελικά μπορώ να χρησιμοποιώ την τηλεόραση μου για να βλέπω μέσω home theater pc Internet - άφοβα - ?? ( Και για συνδεση με PS3?)
2) Θέλει όντως στρώσιμο στην αρχή όπως αναφέρατε σε πολλά Posts?
3) Με τα κανάλια της Digea θα βλεπω κανονικά σε MPEG4 ή πρέπει να αναβαθμίσω Firmware?
Όπως λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι 'Παν μέτρον άριστον'.....όσο υπερβολικό είναι να λέει κάποιος ότι μια plasma δεν πρόκειται ποτέ να πάθει burn in.....άλλο τόσο είναι να λέει ότι θα πάθει σίγουρα. Αν κάποιος επιλέξει να καταλήξει σε αγορά plasma και γνωρίζει τους περιορισμούς οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει πρόβλημα είναι ελάχιστες.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας για να μην αναφέρονται γενικότητες...π.χ. βλέπω πολλούς φίλους που δεν έχουν εμπειρία από plasma και λένε ότι HTPC και plasma δεν πάει...και ρωτάω ...γιατί δεν κάνει???
----------------------------------------------------------------
1) Αν το HTPC χρησιμοποιείται ως η βασική πηγή αναπαραγωγής ταινιών, ποια η διαφορά του από ένα κονσουμεράδικο DVD/BD ή ΝΜΤ player??...καμία, ούτως ή άλλως ταινία θα βλέπουμε (με μπάρες ή χωρίς).
2) Αν το HTPC χρησιμοποιείται ως η βασική πηγή αναπαραγωγής μουσικής υπάρχει η διαφοροποίηση της ύπαρξης στατικών εικόνων από τον player κι εδώ έχουμε όμως κάποιες περιπτώσεις...λόγω του ότι η μουσική ακούγεται, δεν βλέπεται.
...2α) Όποιος απολαμβάνει (???) τη μουσική από ένα HTPC με τα ηχεία της τηλεόρασης (???), είναι υποχρεωμένος να την έχει ανοιχτή, οπότε θα υπάρχουν στατικές εικόνες από τον player και δεν ενδείκνυται. Θεωρώ απίθανο κάποιο εγγεγραμμένο μέλος σε forum εικόνας-ήχου να ικανοποιείται στο άκουσμα μουσικής από τα ηχεία μιας τηλεόρασης.
...2β) Όποιος απολαμβάνει τη μουσική από ένα HTPC με εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία δεν είναι υποχρεωμένος να την έχει ανοιχτή, μπορεί να φτιάξει playlists και να προγραμματίσει να ακούσει ότι θέλει και όσες ώρες θέλει από το ηχοσύστημα.
...2γ) Αν θέλει να έχει ανοιχτή την τηλεόραση για να επιλέγει το επόμενο κομμάτι πριν τελειώσει το προηγούμενο και αν το κάνει αυτό για πολλές συνεχόμενες ώρες θα υπάρχουν στατικές εικόνες και δεν ενδείκνυται. (Κατά τη γνώμη μου σε αυτή τη περίπτωση δεν ακούς μουσική, αλλά ψάχνεις τα αρχεία σου για να δεις τη μουσική έχεις.)
3) Αν το HTPC χρησιμοποιείται ως η βασική πηγή για games ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, αλλά...
...3α) Πόσες ώρες παίζει κάποιος???...π.χ. 5-10-20-100 ώρες???...αν το παιχνίδι δεν έχει στατικές εικόνες (life bars, scoreboards, maps.. κ.λ.π)...δεν έχει κανένα πρόβλημα.
...3β) Αν το παιχνίδι έχει στατικές εικόνες σαφώς και η χρήση plasma δεν ενδείκνυται, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πόσες ώρες παίζει κάποιος, από το πόσο 'έντονες' είναι και από το πόση ώρα κρατάει το παιχνίδι στην οθόνη μια στατική εικόνα π.χ. έχω τη Monopοly στο PS3, όλο το board είναι static αλλά μετά από κάθε ζαριά και παίξιμο παίχτη περνάει μια αλλαγή οθόνης 'δίκην' σκούπας, οπότε.... πως θα πάθει burn in αφού κάθε 30 δευτερόλεπτα περνάει η σκούπα???...κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και σε παιχνίδια που παίζεις 10-20 λεπτά και μετά βλέπεις ένα-δυο λεπτά βίντεο μέχρι να αναλάβεις ξανά δράση.
...3γ) Αν κάποιος 'παιχνιδιάρης' βλέπει έντονα τα phosphor-trails η χρήση plasma δεν ενδείκνυται....και δεν υπάρχουν αλλά.
Εν ολίγοις όπως είπε ο Γιάννης προηγουμένως.....
Για μοντέρνα παιχνίδια που έχουν αχνές η εξαφανιζόμενες ενδείξεις δεν υπάρχει πρόβλημα με λίγο προσεκτική χρήση, η δε μακράν καλύτερη απόδοση της κίνησης κάνει το gaming ακόμα πιο απολαυστικό, αρκεί να μην ανήκετε σε αυτούς που τα μάτια τους βλέπουν έντονα phosphor-trails...
4)Αν το HTPC χρησιμοποιείται επί το πλείστον ως DESKTOP η χρήση plasma για μόνιτορ δεν ενδείκνυται....και δεν υπάρχουν αλλά.
Εν ολίγοις όπως είπε ο Γιάννης προηγουμένως.....
Για μόνιτορ υπολογιστή όμως, σε επιφάνειες εργασίας προγραμμάτων, ξεχάστε τις Plasma...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι, για το Burn in θα πρέπει να βάλει το χεράκι του ο χρήστης, ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τη χρήση και ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραλάβει κάποιος μια καινούρια plasma με Burn in.Μια μικτή χρήση όλων των ανωτέρω υποθέτοντας ότι θα δούμε μια ταινία 2 ώρες, θα δούμε ειδήσεις 1 ώρα , θα ακούσουμε μουσική 1 ώρα, θα δούμε αθλητικά 1,5 ώρα, θα παίξουμε 2 ώρες ένα παιχνίδι και στο τέλος θα αφιερώσουμε 1 ώρα διαβάζοντας το avclub, νομίζω ότι μεγαλύτερο 'κάψιμο' θα προκαλέσει στον εγκέφαλό μας παρά στην τηλεόραση.
Η ύπαρξη στατιστικών εικόνων λειτουργεί αρθροιστικά μόνο όταν οι στατικές εικόνες είναι ίδιες....
π.χ. φτιάχνεις καφέ το πρωί και κάνεις browsing 2 ώρες, μετά ρίχνεις μια ματιά σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή για 1 ώρα, μετά ξανακάνεις 1 ώρα browsing, μετά βλέπεις μια 2ωρη ταινία, μετά παίζεις 2 ώρες ένα παιχνίδι , μετά βλέπεις 2 ώρες τηλεόραση, μετά ξανακάνεις 2 ώρες browsing, μετά βλέπεις 1 ώρα ειδήσεις και στο τέλος βλέπεις άλλη μια ταινία 2 ώρες ....σύνολο 15 ώρες.
Και τι έγινε που έκανε κάποιος browsing σε μια plasma?....και τι έγινε αν τα ανωτέρω γίνονται κάθε μέρα?
Τίποτα δεν έγινε, οι στατικές εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές στα παραπάνω 'είδη' θεάσεων και η εμφάνιση της επόμενης θέασης αναιρεί την προηγούμενη.
Το πρόβλημα υφίσταται ΜΟΝΟ όταν η χρήση είναι πολύωρη, συγκεκριμένη και καθημερινή, όπως π.χ. η χρήση ως monitor για πολύωρη και καθημερινά επαναλαμβανόμενη απεικόνιση των ίδιων εικόνων...για μικτή χρήση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ειχα δει σε κάποιο site μια λυση για κρυφό φωτισμό πίσω από την TV, , ετσι ώστε αφενός να μην της δημιουργουνται αντανακλάσεις φωτισμου από διαφορα φωτιστικά, αφετερου να ξεκουράζεται και το "ματι" από το σκοτάδι του χώρου της τηλεόρασης.
Με λίγα λόγια κάτι σαν το ambilight της Philips.
Την λύση την βρηκα τυχαία, ξεφιλίζοντας το γνωστό περιοδικό της μεγάλης Σουηδικής αλυσίδας καταστήματος, στο τεμέα με τα φωτιστικά !
Εχθες λοιπόν μετά από μια επιδρομη στο μαγαζι, (το κακό ειναι οτι πηγαινοντας εκει πάντα παίρνεις ενα "σκασμό" πραγματα...) μεταξυ αλλων, αγοράστηκε η συσκευασία με τα 4 τεμαχια φωτομπάρες led και τοποθετηθηκαν περιμετρικά της panasonic.
Παράγουν ενα εξαιρετικό φως 7 χρωματισμων που , μεσω διακοπτη είτε επιλέγεις το χρώμα της αρεσκείας σου είτε το αφηνεις να τα "γυρίζει" ενα ενα και τα 7..
Το αποτέλεσμα ειναι ακρως εντυπωσιακο !
(σαφώς και δεν ειναι original ambilight , αλλά κάνει καλή δουλεια.. αν και ολιγο ακριβό)
επίσης συνδεσα μεσω οπτικου καλωδίου και το πεντακαναλο Sony μου, οπότε ο ηχος εγινε ... οπως πρέπει... κρυστάλινος και δυνατός !
Η επόμενη αγορά θα ειναι τι αλλο...ενα Blue-Ray..
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!
Εγώ χρησιμοποιώ το Living colors της Philips.
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! 16.000.000 χρώματα να διαλέξεις, καθώς και την έντασή του φωτός! Και απο τηλεχειριστήριο!
Το χρησιμοποιώ όχι μόνο όταν βλέπω μια ταινία αλλά και όταν ακούω μουσική!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.