Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Eπειδή κάποιες παλαιότερες δεν είχαν πιεστικό διακόπτη, γι' αυτό τονίζονταν το βγάλσιμο της πρίζας, ώστε να μην κάνει κανείς το λάθος και την κλείσει από το τηλεκοντρόλ. Στις φετινές, όπου υπάρχει πιεστικός διακόπτης στην πρόσοψη, κλείνουμε από εκεί για να βγούμε από το service menu.

Εγω αναφερομαι γενικοτερα γιατι κανει κακο το να το κλεισεις απο κοντρολ.

Η u10 εχει διακοπτη πισω?

Mπροστά τον έχει, δίπλα στο LED κατάστασης...

Kλείνοντας από το τηλεκοντρόλ σηματοδοτείς κάποια ενέργεια στο sm και όχι έξοδο...

Mπροστά τον έχει, δίπλα στο LED κατάστασης...

Εχεις δικιο δεν το ειχα προσεξει!

Kλείνοντας από το τηλεκοντρόλ σηματοδοτείς κάποια ενέργεια στο sm και όχι έξοδο...

Δεν την καταλαβαινω την απαντηση, αλλα εν πασει περιπτωση, αρκει να την κλεισεις απο μπροστα αντι να τραβας ολοκληρη την πριζα?

να ρωτησω κατι αν μπεις στο service menu μπορει καποιος να το καταλαβει και χανεις την εγγυηση?γιατι εγινε ολοκληρο θεμα με 2 πωλητες στο mediamarkt που θελαν να μου δωσουν 1 ανοιγμενη τηλεοραση

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Mediamarkt με ενημέρωσαν ότι θα μου αλλάξουν την τηλεόραση με καινούργια την όποια θα μου στείλουν με δική τους χρέωση την πέμπτη και μέχρι τότε μπορώ να κρατήσω αυτήν που έχω για να μην μείνω χωρίς τηλεόραση.
Όταν θα παραδώσουν την καινούργια θα πάρουν πίσω την χαλασμένη.
Φυσικά κανένας λόγος για παραπάνω χρήματα..
Άψογοι μέχρι εδώ, άλλα επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μου θα τους χειροκροτήσω μόνο όταν θα έχω την καινούργια στα χέρια μου..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Και κατι ακομα ηθελα να ρωτησω που μου εκανε εντυπωση.
Οταν βαζω DVD εμφανιζει με το i εισοδος 1080p. Δηλαδη κανονικα μιας και η εντολη στο ps3 ειναι στο αυτοματο upscalling μεχρι 1080p.
Αυτο κατανοητο.
Οταν ομως βαζω το blue ray apo to hiteck που ειναι 1080i το εμφανιζει 1080i.
Γιατι αυτο δεν το παει στο 1080p?

Η επιλογή στο menu του ps3: resolution -> auto, σημαίνει ότι όποια ανάλυση έχει ο δίσκος που αναπαράγεις αυτή δίνει στην HDMI out το ps3. Γι' αυτό ανάλογα με το υλικό που βλέπεις κάθε φορά, εμφανίζεται και η ανάλογη ανάλυση (1080p, 1080i, 720p, 720......).
Aν στο menu του ps3 θέσεις resolution -> 1080p, τότε αυτή την ανάλυση θα δίνει μονίμως το ps3 στην έξοδό του.

η τηλεοραση μου παρουσιαζει ενα προβληματακι

σε μερικα καναλια... τωρα στα τρεια ψηφιακα στο πανω
μερος της οθονης μου βγαζει μικρες ασπρες γραμμουλες
[--------------- ]
οπως βλεπεται στο σχεδιο , στο μισο μερος.
Φυσικα οταν βαζω μεγεθνυση φευγουν

τι μπορει να ειναι ?

Έχεις απενεργοποιημένο το overscan Στέλιο και φαίνονται τα παράσιτα του χρονοκώδικα (κανονικά δεν θα έπρεπε, αλλά αυτό είναι θέμα των τεχνικών της ΕΡΤ ψηφιακή και όχι της τηλεόρασής σου).

Πήγαινε μενού -> ρυθμίσεις -> άλλες ρυθμίσεις -> μέγεθος σάρωσης, και βάλε το στο "Ναι" για το τηλεοπτικό...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Έχεις απενεργοποιημένο το overscan Στέλιο και φαίνονται τα παράσιτα του χρονοκώδικα (κανονικά δεν θα έπρεπε, αλλά αυτό είναι θέμα των τεχνικών της ΕΡΤ ψηφιακή και όχι της τηλεόρασής σου).

Πήγαινε μενού -> ρυθμίσεις -> άλλες ρυθμίσεις -> μέγεθος σάρωσης, και βάλε το στο "Ναι" για το τηλεοπτικό...

Βρε τι θα εκανα χωρις εσας , το εκανα και εφυγε !!!
thanks

.

Καλημέρα σας,άν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σχετικά με τους αποκωδικοποιητές των G10.Παντού διαβάζω πως έχει mpeg4,έμαθα όμως πως άλλες τηλεοράσεις έχουν 2 εισόδους RF.Εμείς πατώντας το TV στο χειριστήριο μπαίνουμε στο mpeg2 και βλέπουμε (σίνεμα.ρικ, κ.λ.π).Για mpeg4 πως θα μπαίνουμε; άν γνωρίζετε απαντήστε μου,ευχαριστώ πολύ!!! [TXP50G10]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Παντως και με το προηγουμενο καλωδιο που δεν ηταν 1,3 εβλεπα εικονα οταν ειχα εντολη 24p.
Και αναρωτιεμαι λοιπον. Πως γινετε αυτο? Αφου απ οτι γνωριζω 24p βλεπεις μονον με 1,3!!
Τι να συμπερανω? οτι εδειχνε 24p και με το προηγουμενο καλωδιο?

Δεν υπαρχουν καλωδια HDMI που να ειναι 1.3 ουτε Full HD...αυτα ειναι κολπα μαρκετινγκ απο τους κατασκευαστες καλωδίων για να χρεωνουν παραπανω...

Καλημέρα σας,άν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σχετικά με τους αποκωδικοποιητές των G10.Παντού διαβάζω πως έχει mpeg4,έμαθα όμως πως άλλες τηλεοράσεις έχουν 2 εισόδους RF.Εμείς πατώντας το TV στο χειριστήριο μπαίνουμε στο mpeg2 και βλέπουμε (σίνεμα.ρικ, κ.λ.π).Για mpeg4 πως θα μπαίνουμε; άν γνωρίζετε απαντήστε μου,ευχαριστώ πολύ!!! [TXP50G10]

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μεταδόσεις MPEG4 στην Αττική γι´αυτό δεν τα πιάνεις.
Υπομονή λίγες ημέρες.

Τα mpeg-2 και mpeg-4 που αναφερουν στα τεχνικα χαρακτηριστικα τους οι τηλεορασεις περι τινος προκειται? Στην ληψη τηλεοπτικη ψηφιακου σηματος?

Απλως το χα απορια και με αφορμη την αναφορα αυτη ειπα να το ρωτησω...

Πρόκειται για κωδικοποίηση ψηφιακού σήματος.
Το ΜPΕG-4 είναι νεότερο και καλύτερο, όμως χρειάζεσαι και αντίστοιχο απόκωδικοποήτή για να έχεις το σήμα των καναλιών στην tv σου.
Ένας κοινός απόκωδικοποιητής κοστίζει περίπου 40 Ε.

Στην Αθήνα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα, αναμένεται όμως πρίν το καλοκαίρι.
Οι παλαιότερες TVs δεν διαθέτουν MPEG-4 αποκωδικοποιητή πράγμα που σημαίνει ότι για να δείς ψηφιακή εκπομπή (καλύτερο σήμα και ανάλυση) πρέπει να αγοράσεις έναν! Μετά το 2012 τα υπάρχοντα αναλογικά κανάλια θα "σβήσουν" οπότε πλέον υποχρεωτικά όλοι θα πρέπει να έχουν το "μαγικό κουτάκι".

Το πιο έξυπνο στην παρούσα φάση είναι να ξεκινήσουν οι μεταδόσεις στην περιοχή μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε αγορά ενός δοκιμασμένου PVR με MPEG-4 που θα κοστίζει περί τα 80-100 Ε, ώστε να αντισταθμίσουμε το κόστος, με εγγραφές τηλεοπτικού προγράμματος μέσω του PVR (IMO πάντα).

τελευταια ερωτηση...

αγοραζουμε τωρα ή περιμενουμε τα νεα μοντελα???

αξιζει πραγματικα η αναμονη???

Όλοι όσοι έχουν Panasonic με την έναρξη των μεταδόσεων mpeg4 της Digea θα χρειαστεί να κάνουν επαναφορά ρυθμίσεων και έναρξη εγκατάστασης με επιλογή χώρας Γερμανία....

...στο 2ο post υπάρχει παράγραφος για τις μεταδόσεις της Digea και links με αναφορές παιδιών που έχουν δοκιμάσει επιτυχημένα την διαδικασία ... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1070480&postcount=432

2 ερωτησεις. Καλωδιο χρειαζεται να συνδεσεις για να πιασεις τα ψηφιακα?

Σε ποιες περιοχες της Ελλαδος υπαρχει καλυψη της Digea?