Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Δεν έχω δει κάποια τηλεόραση τα τελευταία χρόνια που να δείχνει τη συχνότητα ανανέωσής της, όσες δείχνουν κάποια ένδειξη, αυτή αφορά το εισερχόμενο σήμα.

Στις ευρωπαϊκές 10άρες, η συχνότητα ανανέωσης εξαρτάται από τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος και συγκεκριμένα:

Με σήματα 24Hz η ανανέωση της οθόνης πραγματοποιείται στα 96Hz.

Με σήματα 50Hz η ανανέωση της οθόνης πραγματοποιείται στα 100Hz.

Με σήματα 60Hz η ανανέωση της οθόνης πραγματοποιείται στα 120Hz.

Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες συσκευές δεν παρέχουν κάποια ένδειξη επί της οθόνης για τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος.

Το είδα και εγώ στην U20, και νόμιζα ότι το κάνουν όλες οι τηλεοράσεις, και το ζήτησα από την φίλιπς να το βάλει στην 9705. Όχι ότι έχει ελπίδες να συμβεί, αλλά εγώ μπορώ να ζητάω... :flipout:

Παιδια ερωτηση. Εχω συνδεσει την τv με το laptop μεσω VGA για να βλεπω απο κει κατευθειαν ταινιες που κατεβαζω. Η αναλυση αυτοματα παει στα 1024*768.
Προσπαθησα και μεσα απο το laptop να δωσω μεγαλυτερη αναλυση αλλα παλι στην ιδια κατεβαινει. Ειναι θεμα συνδεσης? ρυθμισεων η κατι αλλο?
Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια ερωτηση. Εχω συνδεσει την τv με το laptop μεσω VGA για να βλεπω απο κει κατευθειαν ταινιες που κατεβαζω. Η αναλυση αυτοματα παει στα 1024*768.
Προσπαθησα και μεσα απο το laptop να δωσω μεγαλυτερη αναλυση αλλα παλι στην ιδια κατεβαινει. Ειναι θεμα συνδεσης? ρυθμισεων η κατι αλλο?
Ευχαριστω.

κι εγω στην v10 απο το pc παιζω......εγω εχω την nvidia geforce .....η αναλυση της ηταν κι εμενα χαμηλη....πηγα στο σαιτ της NVIDIA της εκανα update και τσουπ επιασα τα 1080ρ.......ετσι η αναλυση αφορα την καρτα γραφικων σου [στην δικια σου περιπτωση] και μια επισκεψη στο σαιτ της εταιριας(ATI ή NVIDIA)για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το ''μοντελο"και της δυνατοτητες του.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

κι εγω στην v10 απο το pc παιζω......εγω εχω την nvidia geforce .....η αναλυση της ηταν κι εμενα χαμηλη....πηγα στο σαιτ της NVIDIA της εκανα update και τσουπ επιασα τα 1080ρ.......ετσι η αναλυση αφορα την καρτα γραφικων σου [στην δικια σου περιπτωση] και μια επισκεψη στο σαιτ της εταιριας(ATI ή NVIDIA)για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το ''μοντελο"και της δυνατοτητες του.......

Προφανως συνδεεις με HDMI ομως για να σου ωγαλει 1080p ετσι δεν ειναι?
Με VGA τι γινετε?

Καλημέρα σε όλους.
Έχω μια απορία, δεν ξερω αν εχει ήδη απαντηθεί, δεν βρήκα κατι στην αναζήτηση.
Πριν λιγες μέρες αρχισε η μεταδοση ψηφιακών καναλιών στην περιοχη που ζω (Digea & EPT). Ολα καλά με το συντονισμό του δεκτη με ρύθμιση Germany+Add HD channels αλλα υπαρχει μια επιλογη-φάντασμα στα menu της G10. Στη σελιδα 29 του ελληνικού manual αναφερεται η επιλογή "Εισαγωγή καναλιών DVB-T / Add DVB-T channels". Υποθέτω οτι έτσι γίνεται ενοποιηση των αναλογικών και ψηφιακών καναλιών σε μια λίστα. Το πρόβλημα είναι οτι "Εισαγωγή καναλιών DVB-T" δεν βρισκω πουθενα στα menu. Δεν υπάρχει αυτη η δυνατότητα στις ελληνικες G10 ή πρέπει να επιλέξω άλλη χωρα στις αρχικές ρυθμίσεις;

Είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι δεν γίνεται ενοποίηση των αναλογικών και ψηφιακών καναλιών. Οι δύο δέκτες δουλεύουν ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Ότι μπορείς να προσθέσεις πάντως νέα κανάλια DVB-T γίνεται καθώς θυμάμαι να το έχω δει στο μενού της δικής μου G10.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι δεν γίνεται ενοποίηση των αναλογικών και ψηφιακών καναλιών. Οι δύο δέκτες δουλεύουν ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Σωστό...

Απο τη στιγμη που υπάρχει-θεωρητικα έστω- αυτη η επιλογη στο menu του αναλογικου δέκτη, πρέπει να υπαρχει τροπος να ενσωματωθουν τα ψηφιακα στη λιστα των αναλογικών. Το θέμα εινα γιατί δεν εμφανίζεται ακόμα και μετα την αρχικοποιηση των ρυθμίσεων της τηλεόρασης.

Απο τη στιγμη που υπάρχει-θεωρητικα έστω- αυτη η επιλογη στο menu του αναλογικου δέκτη, πρέπει να υπαρχει τροπος να ενσωματωθουν τα ψηφιακα στη λιστα των αναλογικών. Το θέμα εινα γιατί δεν εμφανίζεται ακόμα και μετα την αρχικοποιηση των ρυθμίσεων της τηλεόρασης.

Η επιλογή αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την ενοποίηση αναλογικής και ψηφιακής λίστας καναλιών.

Σε κάποιες χώρες, εμφανίζεται στο μενού και με την επιλογή της απλώς ενεργοποιείται ο δέκτης DVB-T, όπως με την επιλογή "Προσθήκη καναλιών HD" ενεργοποιείται το τμήμα mpeg4. Και οι δύο επιλογές, μετά την αρχική τους ενεργοποίηση, εξαφανίζονται από το μενού.

Eίχαν κυκλοφορήσει κάτι φήμες πριν κανένα δίμηνο, για ένα διαβόητο 1.217, το οποίο μάλιστα επανέφερε και το μαύρο στην αρχική του κατάσταση, αλλά μάλλον επρόκειτο για ευσεβείς πόθους... :D :flipout:

Eίχαν κυκλοφορήσει κάτι φήμες πριν κανένα δίμηνο, για ένα διαβόητο 1.217, το οποίο μάλιστα επανέφερε και το μαύρο στην αρχική του κατάσταση, αλλά μάλλον επρόκειτο για ευσεβείς πόθους... :D :flipout:

Γιατί τι έχει το μαύρο;;;;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Λοιπον νεωτερα απο το μετωπο burn in:

Της εκανα μπουγαδα με

α) ενα video με χιονι απο το pixel protection DVD, αλλα οχι πληρες το σετ, δηλαδη δεν το αφησα ποτε παραπανω απο 20-25 λεπτα ενω οι οδηγιες αναφερουν 1 τουλαχιστον ωρα

β) με το video με τα χρωματικα patterns για 15-20 λεπτα

γ) ειδα μερικα τηλεοπτικα προγραμματα σε 16:9

Αποτελεσμα:

Η κατασταση εχει βελτιωθει σημαντικα τοσο που θελει καποια προσοχη για να το καταλαβει καποιος τριτος (εγω το 'βλεπω' αμεσως!!). Ακομα και η πιο εντονη διαχωριστικη λεπτη γραμμη εχει ατονησει σημαντικα!
Αρα με 'πληρη' θεραπεια το προβλημα γιατρευεται.

Αλλα τωρα που ερχεται στο μυαλο η παρακατω σκεψη:

Οπως διαβασα, το προβλημα οφειλεται στην ανισομετρη γηρανση των pixels που παιζουν, σε σχεση με αυτα που παραμενουν ανενεργα στα περιθωρια και γι' αυτο τα τελευταια φαινονται φωτεινοτερα. Αν ομως υστερα απο 200 -250 ωρες παιξιματος η φωτεινοτητα των pixels που 'παιζουν' πεφτει τοσο που να γινεται ευκολα ορατη σε συγκριση με τα πλαϊνα pixels που μενουν μαυρα και αρα μενουν 'καινουργια', μπορει καποιος να φανταστει μετα απο 1-2 χρονια ποσο πρεπει να εχει μειωθει η φωτεινοτητα λογω γηρανσης;

Ειναι σωστη η σκεψη μου;

Ειμαι καινουργιος στο σαιτ και εχω το ιδιο προβλημα με μια G20. Πως πας εσυ με θεραπεια. Σκεφτομαι να κανω οτι εκανες. Και να σκεφτεις οτι μονο το 20% ειχα θεαση 4:3

Φιλε μου σταματησα πλεον να ασχολουμαι με το ζητημα, και αυτο γιατι το να γινει αντιληπτη καποια διαφορα κατα την διαρκεια που παρακολουθει καποιος ενα προγραμμα (TV η video) ειναι δυσκολο.

Το προβλημα (αν υπαρχει) γινεται ορατο σε ομοιομορφη εικονα στην οθονη, δηλ σε λευκη, γκριζα η αλλου χρωματος οθονη, και δεν βρισκω χρησιμοτητα να παρακολουθω τετοιες προβολες για να διαπιστωσω την υπαρξη προβληματων!

Last edited: