Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Αυτα ειναι...:SFGSFGSF:

Κατι μου λεει οτι μεσα στο Καλοκαιρι θα δουμε μειωσεις απο ολους τους κατασκευαστες.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Παιδιά από όσα έχω διαβάσει εδώ πέρα, η g10 θεωρείται στις 3 κορυφαίες πλάσμα ανεξαρτήτως τιμης(μαζι με pioneer 509h, και v10 panasonic).

Εγώ που θέλω αν πάρω τηλεόραση να την συνδέω με pc δεν μπορώ να την πάρω, επειδή και καλά είναι πλάσμα???

Αναγκαστικά πρέπει να πάω σε Lcd?:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Δεν νομιζω να ειναι στις "3 κορυφαιες πλασμα" γιατι δεν εχουμε δει ακομη ουτε την Samsung Β850 ουτε την Panasonic Z11 που λογικα θα ειναι καλυτερες. Απο την αλλη στα λεφτα της ειναι απο τις καλυτερες επιλογες συνολικα.

Τωρα το "συνδεω με Pc" ειναι πολυ γενικο , αν θελεις διευκρινησε πιο συγκεκριμενα , για μονιτορ? για παιχνιδια? για αναπαραγωγη ΗD αρχειων?-bye-

Και αυτος ο hardcore gamer o darkie χαθηκε που θα μας ελεγε ποσο ανθεκτικη ειναι στο πολυωρο gaming...:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Κυρίως για hd, μετά λίγο για παιχνίδια , και ίσως για μόνιτορ..
-bye-

Να τα μας!!!
Εχω την 42G10 και επειδη δεν μπορω στο τηλεοπτικο σημα να τους βλεπω κοντοχοντρους, επιλεγω 4:3 format εικονας.

Αποτελεσμα;;; Βαζοντας το patern στρωσιματος με τα χρωματα που εναλλασσονται, ειναι ευδιακριτες οι δυο ζωνες δεξια αριστερα, που εχουν διαφορετικη 'ενταση' χρωματος λαι χωριζονται απο την μεσαια ζωνη με μια λεπτη γραμμη σε διαφορεικη αποχρωση του εκαστοτε χρωματος...

Αρα burn in!!

Πως αντιμετωπιζεται αυτο; Εβαλα το pattern να παιξει κανα μισαωρα, δεν ειδα διαφορα, εβαλα εικονα σε πληρη οθονη, τιποτα...

Εχει κανεις καμμια λυση;

Ρε παιδια δεν τα εχουμε πει 100 φορες?:violent-smiley-030:

Το 4:3 στις πλασμα απαγορευεται δια ροπαλου...

Ακομη και στις LCd μονο για περιορισμενα διαστηματα αλλα και παλι οχι πολλες ωρες συνεχομενα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Yperion,

τι λες τελικά, τι μου προτείνεις?

Now, what happens if the TV is used to watch 4:3 standard definition broadcasts with black bars on sides most of the time? Those black bars will cause uneven aging of your TV's phosphors, with less lighted pixels aging less than those that were lighted.

4:3 broadcast may cause the following type of burn-in (notice how the black side bars are retained as brighter spots on the display). This is one of the common types of burn-in:

tv-43.png

http://www.plasmasaver.com/burnin.html

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Yperion,

τι λες τελικά, τι μου προτείνεις?

Eιδικα για gaming και PC μονιτορ εγω θα σου προτεινα να παρεις LCD για να εισαι 100% σιγουρος. Εκτος και μιλαμε για 1-2 ωρες την ημερα οποτε λογικα δεν θα εχεις προβλημα ουτε με την G10.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

το Input lag τι είναι?

Α και κάτι άλλο!Yperion, εσύ προσωπικά με την g10 πως βλεπεις Hd υλικό χωρίς να φοβάσαι για προβλήματα?

Αγοράζειςή νοικιάζεις blu ray ή χρησιμοποιείς popcorn και western digital media center?

Να τα μας!!!
Εχω την 42G10 και επειδη δεν μπορω στο τηλεοπτικο σημα να τους βλεπω κοντοχοντρους, επιλεγω 4:3 format εικονας.

Αποτελεσμα;;; Βαζοντας το patern στρωσιματος με τα χρωματα που εναλλασσονται, ειναι ευδιακριτες οι δυο ζωνες δεξια αριστερα, που εχουν διαφορετικη 'ενταση' χρωματος λαι χωριζονται απο την μεσαια ζωνη με μια λεπτη γραμμη σε διαφορεικη αποχρωση του εκαστοτε χρωματος...

Αρα burn in!!

Πως αντιμετωπιζεται αυτο; Εβαλα το pattern να παιξει κανα μισαωρα, δεν ειδα διαφορα, εβαλα εικονα σε πληρη οθονη, τιποτα...

Εχει κανεις καμμια λυση;
Κατ αρχάς αυτό που είπε ο Yperion στο αμέσως επόμενο μήνυμα απο το δικό σου.
Τώρα θα αφήσεις λευκή καρτέλα για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 1 ώρα ( θα το κάνεις 2-3 ίσως και 4 βράδυα ), θα σβήνεις το βράδυ τελείως τη συσκευή για να αποφορτίζεται καλύτερα , θα αρχίσεις να βλέπεις τα πάντα Full Screen ( δεν έχει κάποιο σύστημα τύπου smart για να βελτιώνει κάπος την κατάσταση ; ) και τέλος ΥΠΟΜΟΝΗ δεν θα γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη σαν θαύμα .
:grinning-smiley-043

Κατ αρχάς αυτό που είπε ο Yperion στο αμέσως επόμενο μήνυμα απο το δικό σου.
Τώρα θα αφήσεις λευκή καρτέλα για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 1 ώρα ( θα το κάνεις 2-3 ίσως και 4 βράδυα ), θα σβήνεις το βράδυ τελείως τη συσκευή για να αποφορτίζεται καλύτερα , θα αρχίσεις να βλέπεις τα πάντα Full Screen ( δεν έχει κάποιο σύστημα τύπου smart για να βελτιώνει κάπος την κατάσταση ; ) και τέλος ΥΠΟΜΟΝΗ δεν θα γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη σαν θαύμα .
:grinning-smiley-043

Ευχαριστω για τις συμβουλες.....

Το λευκh καρτελα που θα τη βρω;
Αν κανω pause στη λευκη η τη γκριζα καρτα του pattern ειμαι ενταξει;

Κοίτα εγώ έχω πλάσμα της HITACHI και την έχει ενσωματωμένη αν η panasonic σου δίνει κάτι άλλο χρησιμοποίησε το αλλά αν στο pause ΔΕΝ αφήνει κάποιο σύμβολο στην οθόνη δοκίμασε το.

καλοριζικη καταρχήν czoun, έχω να μπώ λίγες μέρες λόγω δουλειάς..

Για κάντε μια χάρη οι 46'αδες..
Μπορείτε να γράψετε την νούμερα γράφει το Service Menu σας?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Α και κάτι άλλο!Yperion, εσύ προσωπικά με την g10 πως βλεπεις Hd υλικό χωρίς να φοβάσαι για προβλήματα?

Δεν εχω G10 (οχι ακομη τουλαχιστον...:flipout:) φιλε μου.-bye-

Για καθε ωρα που μια πλασμα παιζει με μαυρες μπαρες η με αλλες στατικες εικονες πρεπει στην συνεχεια να παιζει 3 ωρες με υλικο που να γεμιζει ολη την οθονη (αναλογια 1:3 δηλαδη)...δεν το λεω εγω αυτο , το προτεινει η Pioneer οπως ειχα διαβασει σε Αμερικανικο φορουμ...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις

Mπα εχω ηδη 46" , η επομενη τηλεοραση μου θα ειναι 50" , πρεπει πρωτα ομως να εγκριθει η αγορα απο το "Κογκρεσο"....-bye-:flipout:

Μετα το Καλοκαιρι βλεπουμε...

Μέχρι τότε θα έχουν έρθει και τα "μεγάλα" σε κωδικούς μοντέλα, ελπίζοντας να έχουμε και επιλογές και καλύτερες τιμές στα υπόλοιπα... -bye-

Πάντως με όλα αυτά τα μοντέλα που βγαίνουν συνέχεια μας "σιγοψήνουν" και αλλάζουμε τηλεοράσεις κάθε 1-1,5 χρόνο... :chef:
Και εγώ έχω ήδη αρχίσει να αρπάζω στις άκρες... :flipout:

Παντως εγω παρατηρησα ενα αχνο IR αλλα οχι απο το παιχνιδι που επαιζα κανενα 5 ωρο αλλα απο το μενου του playstation..και τα μενου της τηλεορασης που και μισο δευτερο να το αφηνα θα μου το δειχνε σαν "Αχνα" σε καταμαυρη οθονη..Επισης ειχε ψιλομεινει και ενα κυπελακι πανω αριστερα και δεν μπορω να βρω απο ποιο παιχνιδι εγινε αφου σε ολα τα παιχνιδια που βαζω δεν υπαρχει...πιθανον θα ηταν το προσωρινο ΙR απο το μενου του ps3..

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ενα λεπτο (φωτεινοτερης) εναλλασομενης εικονας αυτα "ξεπλυθηκανε"..

Παντως εγω εβγαζα hud καθε τρεις και λιγο οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να παθω burn in , σε αλλες περιπτωσεις πανω απο 1 ωρα συνεχομενου gaming με αρκετη αντιθεση και οξητητα και το ECO off θα αφηνε σιγουρα IR αλλα κι αυτο θα εφευγε σιγα σιγα με το τηλεοπτικο, τα πιο πολλα καινουργια παιχνιδια εχουν διαφανα HUD για αυτο το λογο..:a0210:

Μονο σε θεοσκοτεινη αιθουσα και μαυρη οθονη μπορεις να δεις το IR .. παντως δεν ξερω γιατι αλλες φορες δεν το εβλεπα μπορει να μη το παρατηρουσα τοτε.. οσο λιγο και να εβαζα κατι στην οθονη μου κανε προσωρινο image retention..:flipout:

@ ΘΑΝΑΣΗΣ Τ. ΛΟΙΠΟΝ βαζεις το break in dvd για 10 λεπτα την αφηνεις κλειστη για 45-50 λεπτα και το κανεις αυτο καμια 20αρια φορες , εχω διαβασει πως οι φωσφοροι ζεσταινονται στα 10-15 λεπτα και κρυωνουν στα 30-45 λεπτα..απο τις 5 φορες που θα το κανεις πες μας εαν δεις διαφορα.. επισης εχε τις ρυθμισεις δυναμικη στο MAXIMUM και κανε ζουμ χ3 για να μη φαινονται οι αριθμοι, κολλησει και παθεις ζημια , δεν νομιζω πως πρεπει να λεμε υπερβολες καλυτερα θα ηταν να μην βαλεις 4:3 . Στο αυτοματο ειναι καλυτερο επειδη σε μερικες διαφημισεις το φορματ αλλαζει και ξεπλενεται μεχρι και το σηματακι των σταθμων..σε εκπομπες που δεν σε ενδιαφερει να βλεπεις εικονα κανε ζουμ χ1 , να εχεις υποψην σου πως οσο πιο πολλες ωρες εχει η τηλεοραση τοσο ανθεκτικη γινεται..

εγω εχω περασει τις 150+~ ωρες μπορει και τις διακοσιες δεν μετραω πια.. μετα τις 250 μειωνεται σημαντικα ο κινδυνος 0-100 100-250 250-100 1000-+++
ακολουθησε αυτο

Last edited:
Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Εύγε νέε μου...:a0210:...είδες πόσα καταλαβαίνεις και πόσα συμπεράσματα βγάζεις, από την συμβίωση????...;)

Απ' ότι φαίνεται σου λύθηκαν αρκετές 'παλιές' απορίες....χρόνο να έχεις να παίζεις και να την χαρείς...-bye-