Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Φίλε Θανάση, όταν έβλεπες 4:3 τι απόχρωση είχαν οι πλαϊνές μπάρες???..και σε τι mode εικόνας έβλεπες???

Κάνε μια μπουγάδα με το BREAK-IN DVD και μας ενημερώνεις για την εξέλιξη, ελπίζω να έρθει στα ίσια της...

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

οι μπαρες ειναι γκρι σε τηλεοπτικο σημα σε scale 4:3 , μεγαλη σημασια εχουν και οι ρυθμισεις .. καλυτερα να μην βαζουμε σχεδον καθολου αντιθεση πριν τις 250 ωρες σε τηλεοπτικο... οξυτητα 0 , eco mode on

@CZOUN προλαβες να παιξεις με τις ρυθμισεις καθολου γιατι εγω ακομα τη "στρωνω" :flipout: ( και καλα )

εχω βαλει ρυθμιση μονο για θεαση dvd

38 αντιθεση
-3 φωτεινοτητα
30 χρωμα
5 οξυτητα
eco mode off

δεν εχω προλαβει να πειραξω την rb επισης εχω βαλει gamma 2.0 στην S χαλανε τα χρωματα..

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

οι μπαρες ειναι γκρι σε τηλεοπτικο σημα σε scale 4:3....

Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισής τους από το Μενού Ρυθμίσεων σε γκρι, γκριζάκι και μαύρο...γκρι είναι το default για ασφάλεια...;)

εχω βαλει ρυθμιση μονο για θεαση dvd

-3 φωτεινοτητα

δεν εχω προλαβει να πειραξω την rb επισης εχω βαλει gamma 2.0 στην S χαλανε τα χρωματα..

Δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις ίδιες, ακόμα κι αν πρόκειται για τα ίδια μοντέλα, οπότε ακόμα και με όργανο να ρυθμίσει κάποιος την δικιά του G10, είναι σίγουρο ότι δεν θα ταιριάξουν οι ρυθμίσεις του με όλες τις G10, η συζήτηση περί ρυθμίσεων γίνεται πιο πολύ για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, κουβέντα να γίνεται.

Τεσπα, με το -3 φωτεινότητα έχω την εντύπωση, ότι έχεις πολύ σκοτάδι και χάνεις λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές...

....για βάλε 'Σίνεμα', Θερμοκρασία λευκού 'Θερμό', φωτεινότητα +1, αντίθεση 41, χρώμα 28, το Gamma 2.2 και ξαναδές μια ταινία που είχες δει με τις προηγούμενες ρυθμίσεις σου, για να μπορέσεις να συγκρίνεις, κράτησε όποιες σου αρέσουν.

Υ.Γ: Για τηλεοπτικό, δοκίμασε με Gamma 2.5 και πήγαινε την φωτεινότητα στο +2.

Το ξέρω καθε τηλεοραση εχει τις ιδιοτροπιες της..ευχαριστω για τις ρυθμισεις θα τις δοκιμασω και θα σου πω εντυπωσεις .

Εχω παρατηρησει πως ανεβαινει πολυ το κιτρινο με την ρυθμιση θερμο και με το ψυχρο ανεβαινει το μπλε σωστα λεω?

Κάθε αλλαγή χρειάζεται και λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τα μάτια μας, κάνε μια δοκιμή, ούτως ή άλλως, δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα.

Για πες μας εσυ τι παρατηρησες απο θεμα IR και permanent IR aka burn in?...

Η δική μου έχει καμιά 10αριά ώρες στην πλάτη της, δεν θα βιαστώ να γράψω κάτι αν δεν περάσει τις 100-150, όπως είχα πει και σε προηγούμενο post, αν κρίνω από την συμπεριφορά και διαφοροποίηση της ΡΧ80 με την πάροδο του χρόνου, έπονται τα καλύτερα...

.....κατά τη γνώμη μου έχει ελάχιστο IR, πρέπει να έχεις κάνει προεργασία (αυξημένο contrast, φωτεινότητα, πολύ ώρα στατική εικόνα) και μετά να το ψάξεις κάτω από ειδικές συνθήκες ....εξαφανίζεται ακαριαία με την προβολή εικόνας σε Full Screen...όπως γράφει και το hdtvtest στο review του ' Virtually none'....

.....όσο για το Burn in, θα περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Θανάσης μετά την μπουγάδα....αλλά μόνιμα 4:3 στην δική μου δεν θα δω, η παραμόρφωση στην 'Πλήρη Κάλυψη Οθόνης' δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλη, βέβαια μπορεί να το έχω συνηθίσει από την προηγούμενη και να κάνω λάθος (ας μην ξεχνάμε και τον παράγοντα γούστο, του καθένα μας)..

..υπάρχει και η περίπτωση να αρέσει σε κάποιους να βλέπουν 'κοντόχοντρους' τους άλλους στην τηλεόραση, ίσως έτσι να νοιώθουν οι ίδιοι 'ψιλόλιγνοι'...:flipout:

Υ.Γ.: Εντυπωσιακό είναι η έλλειψη PWM NOISE, το έχει επισημάνει ο Γιάννης (Yperion) σε προηγούμενο post (το ίδιο είχε κάνει στο review του το hdtvtest....μετά τον Γιάννη ;) .......' Less PWM noise than...:D)

Last edited:

Εσύ πάντως, το είχες πει πρώτος Γιάννη...:a0210:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο το μάτι μου έπεσε σε ένα βυσσινί pixel στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, βρε καλώς τον επισκέπτη λέω...:a0210:, πήρα λοιπόν την καρεκλίτσα μου την έβαλα μπροστά στην οθόνη, έφτιαξα ένα φραπεδάκι και άρχισα την έρευνα.
Άρχισα να εναλλάσσω patterns με FULLSCREEN με τα IRE του grayscale και χρώματα (R,G,B,C,M,Y), Το pixel δεν ήταν μόνιμα βυσσινί, άλλοτε γινόταν και άλλοτε όχι, το ίδιο συνέβαινε σε άλλα δύο pixel (βρε καλώς τα ξαναλέω, έχουμε και παρέα), το ένα πάνω δεξιά και το άλλο χαμηλά στο μέσο (πάνω από το λογότυπο της Panasonic), αφού πέρασε αρκετή ώρα η συμπεριφορά των τριών pixel σταθεροποιήθηκε σε ένα ωραιότατο βυσσινί χρωματάκι.
Αν δεν το έψαχνα (ή δεν ήξερα να το ψάξω) τα παραπάνω δεν είναι ορατά χωρίς ψάξιμο και από απόσταση άνω των 20 cm πιθανόν να μην το καταλάβαινα ποτέ, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όλα τα ευρήματα ήταν σε απόσταση 3-4 cm από το πλαίσιο της τηλεόρασης, αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν η συστοιχία από τα τρία pixel που ‛φλασάριζε’ , πιθανόν στο εγγύς μέλλον να έβγαζε μια περιποιημένη γραμμούλα, για το τι χρώμα θα είχε τότε, ευτυχώς δεν θα το μάθω ποτέ, γι’ αυτό καλό είναι όταν αγοράζουμε μια συσκευή να ρίχνουμε μια πιο ‛κοντινή’ ματιά και όχι μόνο από τον καναπέ μας.

Καλησπέρα Χρήστο.
Εγώ σήμερα βρήκα ένα τέτοιο βυσσινί pixel πάνω αριστερά στην kuro. Με εναλλαγή patterns, το βυσσινί αυτό pixel φαίνεται σε ανοιχτόχρωμα χρώματα οθόνης, ενώ σε σκούρα χρώματα εξαφανίζεται. Επίσης, δεν αλλάζει χρώμα, αλλά μονίμως είναι βυσσινί. Και σημειωτέον, φαίνεται αν πλησιάσεις πολύ κοντά στην οθόνη (10-20 cm).
Χμ!!!

Και εγω εχω ενα τετοιο πιξελ , τι εγινε ηρθαν τα βυσσινα και μας πλακωσανε?:hmmmm: 3-4 εκατοστα πανω απο το σημα της πανασονικ ενα εκατοστο δεξιοτερα του γραμματος Κ ... και ειναι παντα εκει να μου κανει παρεα.. επισης δε φαινεται εκτος και αν βαλεις test patterns και πας απο τα 20 εκατοστα οπως ειπε ο φιλος νωριτερα , επισης εξαφανιζεται σε πολυ σκουρες αποχρωσεις ..γενικοτερα δεν σου δημιουργει προβλημα εκτος και αν εισαι κολλημενος , περισσοτερο κολλημενος απο το φυσιολογικο!

Τo pwm noise ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ κατι που κανει την g10 εξαιρετικη αγορα.. :a0210: σε συγκριση με ολες τις αλλες τηλεορασεις της ιδιας κατηγοριας και μη!

Επισης ειχα δει ενα πιξελ που σαν να τρεμοπαιζε αλλα οταν αλλαζα γωνια το εβλεπα σταθερο , το ειδα στο ασπρο .. δε το εψαξα περισσοτερο ..

Last edited:

..... εκτος και αν εισαι κολλημενος , περισσοτερο κολλημενος απο το φυσιολογικο!.....

:blush: ..... :smileJap: ...... :flute: ...... :D ..... :cool:

:a0210:.......:flipout:

Καλα δεν το λεγα για σενα :ernaehrung004: εσυ πρεπει να ειχες πεντε εξι βυσσινα για να πας να την αλλαξεις σωστα??

Βρε συ, και για μένα να το έλεγες....δεν θα είχες άδικο....:flipout:...πλάκα κάνω...:a0210:

Υ.Γ.: Τρία ώριμα και τρία άγουρα βύσσινα ....:flipout:

Αυτά τα βυσσινί pixel που φαίνονται μόνο στα φωτεινά και όχι στα σκοτεινά πλάνα, δεν είναι κολλημένα εικονοστοιχεία, αλλά στην τριάδα των υποεικονοστοιχείων, δουλεύουν κανονικά το μπλε και το κόκκινο και καθόλου το πράσινο. Έτσι, σε αποχρώσεις που γίνονται μόνο με το μπλε και το κόκκινο, δεν παρατηρείται, ούτε στο μαύρο που είναι όλα "σβηστά". Στο λευκό, που καλούνται να δουλέψουν όλα στο φουλ, επειδή το πράσινο δεν, προκύπτει η συνισταμένη του μπλε και κόκκινου, δηλαδή το βυσσινί... Σε πράσινα πλάνα, θα φαίνεται μαύρο το συγκεκριμένο εικονοστοιχείο.

Μου κάνει εντύπωση πάντως, που όλες οι περιπτώσεις με προβληματικό pixel σε plasma, που έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες, αφορούν μη λειτουργικό πράσινο υποεικονοστοιχείο... :chinscratch:

Επίσης, αν θυμάμαι καλά (διόρθωσέ με Χρήστο ή Γιάννη αν κάνω λάθος), τα έχουμε πετύχει μόνο σε fullHD πάνελ...

Last edited:

Καλημέρα Γιάννη...-bye-

... από κάποιο σημείο και μετά στην δική μου, παρέμειναν μονίμως βυσσινί, ακόμα και σε αποχρώσεις του πράσινου.....:chinscratch:

.... για την συστοιχία των τριών συνεχόμενων pixel σε μια γραμμή που 'λαμπύριζαν' στο λευκό, έχεις καμιά ιδέα..:confused:

...αυτά με ανησύχησαν περισσότερο για το μέλλον τους....:grandpa:

Επίσης, αν θυμάμαι καλά (διόρθωσέ με Χρήστο ή Γιάννη αν κάνω λάθος), τα έχουμε πετύχει μόνο σε fullHD πάνελ...

:hmmmm2:....τώρα που το λες, δεν έχεις κι άδικο.

Και σε μενα στο πρασινο φαινεται εντονο βυσσινι , ειναι το μοναδικο χρωμα που φαινεται τοσο πολυ.

Σχετικα με τα τρεμοπαιγματα czoun εσυ τι ακριβως παρατηρησες? Σαν να κουνιοτανε το πιξελ δεξια αριστερα οταν εβαζες λευκα patterns? Αυτο το παρατηρησα κι εγω σε ενα πιξελ αλλα οταν αλλαζα γωνια π.χ. πηγαινα στις 60 μοιρες προοπτικη φαινοτανε κανονικο.. το ιδιο ειχες κι εσυ?

Last edited: