Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

.... επισης αν γινεται να πουμε ανοιχτα κ' ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για τηλεοπτικο , hd κτλπ.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857981&postcount=580

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858007&postcount=584

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=867494&postcount=656

Κάθε τηλεόραση, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, έχει τις δικές της ρυθμίσεις για να μπορέσει να κάτσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπο, ότι ρυθμίσεις κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αφορούν την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχει γίνει η ρύθμιση.

Ρύθμιση γίνεται μόνο από HD πηγή και το τελικό αποτέλεσμα, αφορά το υλικό που προβάλετε μόνο από αυτή....

....ρυθμίσεις για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν, σε αυτή τη περίπτωση, ότι κάθεται καλύτερα στο μάτι του καθενός είναι και το ιδανικό.

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

......
ΥΓ. Επεσαν οι τιμες της 50G10 η εμενα μου φαινεται?

http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=50G10

Σου φαίνεται...κλασικό κόλπο του shop21 που παραλίγο να τους στείλω εξώδικο παλιότερα επειδή αλλάζουν τις τιμές στα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα ή είναι εξαντλημένα για να τους βγάζει πιο ψηλά το skroutz..... το γεγονός με το shop21 έχει γίνει ανέκδοτο στους κύκλους των εμπόρων.....

.....αν δεις όσοι την έχουν την τηλεόραση (διαθέσιμη!) θα παίζει κοντά στα 1450.....

IFC

ναι το IFC και εγώ το έχω στο OFF, του δίνει μια ψεύτικη αίσθηση κίνησης που δεν μου αρέσει καθόλου..

Μπορεί και να έχεις δίκιο !
Πάντως σε κινούμενες λεζάντες σε διάφορες εκπομπές (χθες το βράδυ ας πούμε, Λαζόπουλος αλλά πολύ-πολύ περισσότερο στον Θέμο) είναι μακράν καλύτερη η κίνηση τους με το IFC "ON". Οταν είναι "Off" οι χαρακτήρες (γράμματα) έχουν μια πολύ αισθητή θολούρα.
Επίσης σε αγώνες ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα σε replay φάσεων, με το IFC "Off" η κίνηση γίνεται χωρίς θολούρες αλλά με μεγάλα "κομπιάσματα". Το φαινόμενο αυτό διορθώνεται πολύ αν το βάλεις στο "On" !

ΥΓ.
Κανείς σας δεν καταλαβαίνει (βλέπει) κάποια διαφορά στην εικόνα εκτός της κίνησης ;
Ρωτάω γιατί εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά (σε τηλεοπτικό πάντα και δεν αναφέρομαι στην κίνηση) !
Για κάντε μια δοκιμή τύπου "On-Off-On" κατά την διάρκεια μιας εκπομπής σε στούντιο (ειδήσεις-πάνελς-σειρές κλπ) και πείτε τι βλέπετε.

ΥΓ. 2
Με το 3D-Comb δεν έχει "παίξει" κανείς ;
Ρωτάω γιατί και εκεί με αντίστοιχη με την παραπάνω δοκιμή βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Re: IFC

Με το IFC στο off το καθε frame επαναλλαμβανεται 2 φορες με το αποτελεσμα να ειναι ουσιαστικα σαν τηλεοραση 50 Hz , βεβαια και το IFC μπορει να εχει καποιες απο τις παρενεργειες που εχουν ολα τα συστηματα interpolation οπως τεχνουργηματα (artifacts)...

Re: IFC

Με το IFC στο off το καθε frame επαναλλαμβανεται 2 φορες με το αποτελεσμα να ειναι ουσιαστικα σαν τηλεοραση 50 Hz .

Δηλαδή με IFC = Off δεν έχουμε τηλεόραση 100Hz ;
Είναι σίγουρο αυτό ;

100 Ηz έχεις, αλλά χωρίς frame interpolation...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Κάθε τηλεόραση, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, έχει τις δικές της ρυθμίσεις για να μπορέσει να κάτσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπο, ότι ρυθμίσεις κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αφορούν την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχει γίνει η ρύθμιση.

Ρύθμιση γίνεται μόνο από HD πηγή και το τελικό αποτέλεσμα, αφορά το υλικό που προβάλετε μόνο από αυτή....

....ρυθμίσεις για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν, σε αυτή τη περίπτωση, ότι κάθεται καλύτερα στο μάτι του καθενός είναι και το ιδανικό.

Kάτσε ρε συ, μαζική παραγωγή δεν είναι? Δλδ αν στον ίδιο χώρο, με τον ίδιο φωτισμό βάλουμε 2 ίδιες τηλεοράσεις θα βγάλουμε διαφορετικά συμπεράσματα?

Kάτσε ρε συ, μαζική παραγωγή δεν είναι? Δλδ αν στον ίδιο χώρο, με τον ίδιο φωτισμό βάλουμε 2 ίδιες τηλεοράσεις θα βγάλουμε διαφορετικά συμπεράσματα?

Mία βιομηχανική γραμμή παραγωγής, ποτέ δεν βγάζει 100% όμοια προϊόντα. Πάντα υπάρχουν ανοχές και ελλατωματικά προϊόντα και τα ποσοστά διαφοροποίησης των προϊόντων που καταλήγουν στην αγορά, συνήθως κυμαίνονται στο +-1-5%, ανάλογα με το είδος του προϊόντος.

Ειδικά για τις τηλεοράσεις, η τελική εργοστασιακή ρύθμιση των συσκευών πριν μπουν στα κουτιά, γίνεται από ανθρώπους...

100 Ηz έχεις, αλλά χωρίς frame interpolation...

Απλως οταν επεναλλαμβανεται το ιδιο frame δυο φορες δεν εχουμε τα πλεονεκτηματα του interpolation οπως μειωση του judder και βελτιωση της κινησης , γι'αυτο λεω οτι ειναι σαν να εχουμε 50 Hz...

Απο την αλλη ουτε και τα μειονεκτηματα εχουμε βεβαια , οπως τεχνουργηματα...-bye-

Μην ξεχνάς όμως συνονόματε, πως τα 100Hz χωρίς interpolation στις Plasma προσφέρουν μείωση του τρεμοπαίγματος και αύξηση της φωτεινότητας, οπότε έχουμε κέρδος σε σχέση με τα απλά 50Hz, έστω κι αν δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της κίνησης... -bye-

Έχουν οι πλάσμα τρεμόπαιγμα; Ακόμα και στα 50Hz, προλαβαίνει το μάτι να δει το αναβόσβημα των πίξελ;
(Να πω την αλήθεια, δεν έχω αντιληφθεί κάτι όσες φορές έχω δει πλάσμα...)

Και βέβαια έχουν, απλώς δεν είναι τόσο έντονο όσο των CRT, γιατί η σάρωση είναι (σχεδόν) προοδευτική και τα εικονοστοιχεία φωτοβολούν (σχεδόν) ταυτόχρονα.

Στα περισυνά μοντέλα, που είχαν στα μενού επιλογή 50/100Hz, η διαφορά ήταν εμφανέστατη αλλάζοντας από το ένα mode στο άλλο...

Δες εδώ (τι μου θύμησες τώρα, από τα πρώτα μου post στο forum :D ) και εδώ.

Έχουν οι πλάσμα τρεμόπαιγμα; Ακόμα και στα 50Hz, προλαβαίνει το μάτι να δει το αναβόσβημα των πίξελ;
(Να πω την αλήθεια, δεν έχω αντιληφθεί κάτι όσες φορές έχω δει πλάσμα...)

Και οι Philips-LG με τα "200" Hz (scaning backlight) εχουν τρεμοπαιγμα αλλα δυσκολα διακρινεται...

Λετε να ειναι και το wobbling π.χ. στις πλασμα για αποφυγη burn in που δινει αυτη την αισθηση? παντως εαν πας κοντα μπορεις να δεις τα πιξελ να χοροπηδανε αλλα δεν φαινεται μετα τα 25 εκατοστα.

Last edited:

Mία βιομηχανική γραμμή παραγωγής, ποτέ δεν βγάζει 100% όμοια προϊόντα. Πάντα υπάρχουν ανοχές και ελλατωματικά προϊόντα και τα ποσοστά διαφοροποίησης των προϊόντων που καταλήγουν στην αγορά, συνήθως κυμαίνονται στο +-1-5%, ανάλογα με το είδος του προϊόντος.

Ειδικά για τις τηλεοράσεις, η τελική εργοστασιακή ρύθμιση των συσκευών πριν μπουν στα κουτιά, γίνεται από ανθρώπους...

Ok το γνωρίζω αυτό, αλλά η διαφορά μεταξύ των δυο τηλεοράσεων που ανέφερα είναι δυνατόν να είναι τόσο αισθητή?

Ok το γνωρίζω αυτό, αλλά η διαφορά μεταξύ των δυο τηλεοράσεων που ανέφερα είναι δυνατόν να είναι τόσο αισθητή?

Αν πέσεις στο +5% και στο -5%, ναι, η διαφορά, με τις ίδιες ρυθμίσεις, αν και συνήθως σχετικά μικρή, θα είναι ορατή και από τον αδαή...

Και οι Philips-LG με τα "200" Hz (scaning backlight) εχουν τρεμοπαιγμα αλλα δυσκολα διακρινεται...

Μπορεί. Πάντως στη 9731 που έχει scanning backlight στα 50Hz δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τίποτα...

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Σχετικά με τις ρυθμίσεις εγώ είπα ότι, όταν καλιμπράραμε την τηλεόραση μου με τον Γιώργο με τον εξοπλισμό του, πήραμε τα παρακάτω διαγράμματα..

Μετά από (μικρές) αλλαγές στις ρυθμίσεις καταλήξαμε στα παρακάτω διαγράμματα:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

....τα παραπάνω διαγράμματα προκύπτουν με τις παρακάτω ρυθμίσεις....

Και οι ρυθμίσεις που 'έδωσαν' το παραπάνω διάγραμμα:

MODE : Cinema
Αντίθεση: 40
Φωτεινότητα: 0
Χρώμα: 30
Οξύτητα: 5
Ισορροπία χρώματος: Θερμό
Διαχείριση χρώματος: ΟΧΙ
x.v. golour: Αυτόματα
Λειτουργία Eco: ΟΧΙ
P-NR: ΟΧΙ

Ρυθμίσεις για προχωρημένους

W/B High R: -1
W/B High Β: +4
W/B Low R: -2
W/B Low B: +2
Gamma: 2.2

Aspect Ratio: 16:9
Μέγεθος Σάρωσης: ΟΧΙ

*Για όσους έχουν PS3 : Στα Display Settings > RGB full range > επιλογή το Limited (RGB output signal is output in the range from 16 to 235)

...είναι απλό, οι παραπάνω ρυθμίσεις αν μπουν σε μια άλλη G10/15 δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τα ίδια διαγράμματα και μετρήσεις....

.....εγώ μίλησα για καλιμπράρισμα στο χώρο μας, για out of the box το εξήγησε πολύ σωστά ο Γιάννης (JL ?).