Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

------------------------------------------
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10.gorgozepp.........50G10.....26/5/09 (OK)
11. paidimalama......50G10.....28/05/09 (ΟΚ)
12. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

13.mr.cleaner.........46G10.....01/6/09 (..... http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=481 )
14.MISTRL.............50G10.....12/6/09 (OK)
15.Sisman.............42G10......18/6/09 (ΟΚ) ( http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=698 , αλλαγή με νέα από το κατάστημα)
16.photinakis.........50G10......24/6/09 (OK)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

17.artant.....42G10.....10/7/09 (OK)
18.jlemon.....50G10.....10/7/09 (OK)
19.spiroskt...46G10.....11/7/09 (OK)
20.nxh1024...50G10.....16/7/09 (OK)
21.anixis9......46G10....23/7/09 (OK)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

22.djvangelis.....46G10....7/9/09 (OK)
23.darth_kospo..50G10...21/9/09 ( http://www.avclub.gr/forum/showpost....postcount=1037 )
24. nrolie..........50G10...26/9/09 (OK)
25. katnaxos.....42G10...28/9/09 (OK)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

26. Claymore....42G10....01/10/09 (OK)
27. giakip.........46G10....02/10/09 (OK)
28. nmastro......50G10....05/10/09 (OK)
29. Γιώργος Σωτήρης....50G10....8/10/09 (OK)

Γιώργο Σωτήρη, καλορίζικη και καλώς ήρθες......-bye-

6 Χ 42G10
11 X 46G10
12 X 50G10

Voreios....46G15....9/9/09..(OK)

1 X 46G15

Στα περισυνά μοντέλα, που είχαν στα μενού επιλογή 50/100Hz, η διαφορά ήταν εμφανέστατη αλλάζοντας από το ένα mode στο άλλο...

+1000....

... θα είναι ορατή και από τον αδαή...

+ πολλά 1000........:flipout::flipout:

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ναι φυσικα θα θελει καποιες μικρορυθμισεις αλλα τουλαχιστον εχεις μια βαση να ξεκινησεις.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Αν πέσεις στο +5% και στο -5%, ναι, η διαφορά, με τις ίδιες ρυθμίσεις, αν και συνήθως σχετικά μικρή, θα είναι ορατή και από τον αδαή...

Και πάλι διαφωνώ. Αν πχ έχει πρόβλημα στη magenta (G10) ότι και να κάνει ο calibrator δεν μπορεί να το λύσει. Απλά με τις ίδιες ρυθμίσεις θα φαίνεται καλύτερη η μια τηλεόραση. Δλδ η ελαττωματική ποτέ δε θα φτάσει την κανονική. Τώρα τα περί αριθμών, ας τα αφήσουμε στα nerds. Τα μάτια μας δεν καταλαβαίνουν αριθμούς. Το οξύτητα 5 με βάζει σε υποψίες. Αφού sharpness πέρα από το προυπάρχον της πηγής ισοδυναμεί με θόρυβο.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Και πάλι διαφωνώ. Αν πχ έχει πρόβλημα στη magenta (G10) ότι και να κάνει ο calibrator δεν μπορεί να το λύσει. Απλά με τις ίδιες ρυθμίσεις θα φαίνεται καλύτερη η μια τηλεόραση. Δλδ η ελαττωματική ποτέ δε θα φτάσει την κανονική. Τώρα τα περί αριθμών, ας τα αφήσουμε στα nerds. Τα μάτια μας δεν καταλαβαίνουν αριθμούς. Το οξύτητα 5 με βάζει σε υποψίες. Αφού sharpness πέρα από το προυπάρχον της πηγής ισοδυναμεί με θόρυβο.

Διαφωνείς για να διαφωνείς μου φαίνεται...

Δεν μιλάμε για προβληματικές τηλεοράσεις, αυτές απασχολούν τα τμήματα εγγυήσεων. Μιλάμε για τις φυσιολογικές αποκλίσεις που υπάρχουν στις τιμές, λόγω των ανοχών της γραμμής, οι οποίες διορθώνονται με τη χρήση των ρυθμιστικών και αυτός είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξης των τελευταίων (πέρα από το πείραγμα, βάσει γούστου).

Αν ανοίξεις 20 καινούριες ίδιες τηλεοράσεις, βάλεις ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και αρχίσεις να μετράς με ένα φωτόμετρο, σε κάθε μία θα πάρεις διαφορετικές τιμές φωτεινότητας και θεμοκρασίας λευκού, με ένα εύρος διακύμανσης που μπορεί να ξεπεράσει και το 10%.

Εφόσον λοιπόν κάποιος νοιάζεται να έχει μία σταθμισμένη οθόνη, δεν μπορεί απλώς να κάνει copy-paste τις ρυθμίσεις μιας άλλης συσκευής, αυτό δεν γίνεται ούτε στα επαγγελματικά μόνιτορ που έχουν πολύ μικρότερες βιομηχανικές ανοχές.

Αν πάλι κάποιος δεν νοιάζεται να έχει μία σταθμισμένη οθόνη, πολύ απλά, είτε αντιγράψει ρυθμίσεις, είτε όχι, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.

Όσο για τους αριθμούς και τα μάτια, ευτυχώς τα μάτια επιβεβαιώνουν πάντα τους αριθμούς (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για πολλούς με τα ρημάδια τα αυτιά για έναν περίεργο λόγο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία :flipout::flipout::flipout: ).

Έπιασα τις 100 ώρες! Μπορώ να αρχίσω να ανεβάζω σιγά σιγά αντίθεση κτλπ? Χρήστο τις ρυθμίσεις αυτές που έχεις τις προτείνεις για καινούρια TV?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Έπιασα τις 100 ώρες! Μπορώ να αρχίσω να ανεβάζω σιγά σιγά αντίθεση κτλπ? Χρήστο τις ρυθμίσεις αυτές που έχεις τις προτείνεις για καινούρια TV?

Μην αγχώνεσαι Χάρη με το κοντέρ....βάλε τις ρυθμίσεις που θέλεις και απόλαυσέ την....;)

Μετά από 4 μήνες από την αγορά της 50G10 μου και την συμπλήρωση περίπου 200 ωρών θέασης έχω να πω τα εξης:
Η τηλεόραση τελικά ρυθμίστηκε εδώ και καιρό με τις ρυθμίσεις του czoun του post 1183 αφού διαπίστωσα ότι είχε πολύ καλή απόδοση με αυτές και έκτοτε δεν έχω πειράξει τίποτα. Επίσης παρατηρώ ότι η (ούτως η άλλως καλή) απόδοσή της τελευταία έχει βελτιωθεί αρκετά , επομένως είναι υπαρκτό το φαινόμενο στρωσίματος και το όριο των 200 ωρών μετά το οποίο έχουμε ένα 20-30 τοις εκατό βελτίωση.
Τώρα από πλευράς ποιότητας εικόνας , κίνησης , αίσθησης βάθους. , χρωμάτων η τηλεόραση είναι πολύ καλή. Και μόνον από την έλλειψη της ψηφιακής αίσθησης πού έχει η εικόνα της αξίζει να την αγοράσει κανείς , σε LCD μόνον οι πολύ καλές και πανάκριβες πιθανόν να έχουν το ίδιο. Όταν το σαλόνι είναι γεμάτο από το φως της ημέρας ειδικά αν έχει ήλιο , σου δινει την αίσθηση της σκοτεινής και φτωχής εικόνας (nobody is perfect!!) που τρομάζει όσους φίλους τύχει να την δούν σε αυτή την φάση , αλλα σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ καλή. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες καλές TV , είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου και τις εντυπώσεις των φίλων που την είδαν σπίτι μου.

Ο καλυτερος κωμικος μακραν... χαρυ κλυν και ξερο ψωμι! Αυτο ειναι off topic παντως σημερα εβαλα λιγο uncharted 2 που εχει απιστευτα γραφικα (τα καλυτερα που εχουν βγει ως τωρα) στην πανασοικ μου και εξεπλαγην ουτε ενα κολλημα κατι που μερικες LCD δεν το φτανουν ποτε.Μπραβο czoun πολυ καλες ρυθμισεις μας εδωσες ειδα αρκετη διαφορα σε μερικα εργα.

Last edited:

Στις 15-6-09 ειπώθηκε...
Πάντως το να λέμε ξερά χωρίς νούμερα οτι η τάδε τιβί έχει καλύτερο μαύρο από την άλλη δεν πείθει κανένα
Στις 8-10-09 ειπώθηκε...
Τώρα τα περί αριθμών, ας τα αφήσουμε στα nerds. Τα μάτια μας δεν καταλαβαίνουν αριθμούς.
Τι στο καλό???...τόσο χαζός είμαι και μπερδεύτηκα???... Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και το ανάποδο???....Για βοηθήστε με σας παρακαλώ...τι έχω καταλάβει λάθος???
-----------------------------------------------------------------------------
Μήπως ???
Α ξέχασα, έχει μάυρο, να το θυμάμαι όταν βλέπω τα credits. .

.......επειδή το μαύρο είναι μόνο για credits, δεν χρειάζονται οι αριθμοί???

Ή μήπως???
Εχει μόνο κάποια μειονεκτήματα σχετικά με το μαύρο στα 24p.

...επειδή κάποια τηλεόραση μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με το μαύρο στα 24ρ, χρειάζονται τα νούμερα???

Υ.Γ.: Τελικά από τα πολλά νούμερα (δλδ αριθμούς, γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί) μάλλον έχω χαζέψει.....γιατί μπερδεύτηκα από τα παραπάνω???....εσείς μπερδευτήκατε???

Με μπερδεψες εντελως μαλλον ουτε αυτος που τσ γρσαψε δεν τα χει καταλαβει...Με τα 24p ειμαι ο μονος που δεν εχει καταλαβει γιατι γινεται τοσος ντορος μου φαινεται θα βαλω και εγω το firmware μπας και δω καμια αλλαγη να καταλαβω επιτελους την δαφορα.Μηπως μπορει καποιος να μου ξαναδειξει που ειναι το πολυποπθετο firmware?

Απάντηση: Καινούργιο firmware για τις Panny μας !!!!!!!!

Firmware update "1213-10000" για G10E !!!!!!!!!!

Καινούργιο firmware για τις Panny μας !
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://spuncut.com/panasonic-g10-fw-ver-1213.zip

Εγώ διαφορά πριν και μετά δεν είδα....

Να ευχαριστούμε το Θεό, που λύθηκε το πρόβλημα με την κίνηση στα 24ρ κι ας μην το είχαμε δει 25 νοματαίοι (μπορεί βέβαια να το είχαμε κρατήσει μυστικό...:listen: , φίλοι και συναγωνιστές Πανασώνοι), αλλά μερικές φορές η σιωπή όταν υπάρχει άγνοια..... μας σώνει από χίλια-μύρια κακά.

Να δούμε πότε οι επιστήμονες που ξέρουν τα πολλά και ο νους τους κατεβάζει θα βγάλουν FW UPDATE για προβλήματα με το μαύρο στα 24ρ, αυτό να δω πως γίνεται!!!

Re: Απάντηση: Καινούργιο firmware για τις Panny μας !!!!!!!!

Εγώ διαφορά πριν και μετά δεν είδα....

Να ευχαριστούμε το Θεό, που λύθηκε το πρόβλημα με την κίνηση στα 24ρ κι ας μην το είχαμε δει 25 νοματαίοι (μπορεί βέβαια να το είχαμε κρατήσει μυστικό...:listen: , φίλοι και συναγωνιστές Πανασώνοι), αλλά μερικές φορές η σιωπή όταν υπάρχει άγνοια..... μας σώνει από χίλια-μύρια κακά.

Να δούμε πότε οι επιστήμονες που ξέρουν τα πολλά και ο νους τους κατεβάζει θα βγάλουν FW UPDATE για προβλήματα με το μαύρο στα 24ρ, αυτό να δω πως γίνεται!!!

Πάντως εγώ δεν είμαι από αυτούς που "κρατάνε μυστικά", ούτε από αυτούς που εκθειάζουν την τηλεόραση που πήραν επειδή είναι δική τους. Γι' αυτό άλλωστε και ήμουν από τους πρώτους που ανέφεραν το πρόβλημα και από τους πρώτους στην ομάδα των 20+ που ενναντιωθήκαμε στην LG και καταφέραμε να επιστρέψουμε τις τηλεοράσεις. Και επειδή είχα και την εμπειρία από τα σπασίματα στα 100Hz της LG (άρα είμαι παρατηρητικός), μπορώ να πω πως η g10 δεν έχει κανένα πρόβλημα στην κίνηση και έχει απίστευτη ποιότητα εικόνας. Και το σίγουρο είναι ότι δεν τα βλέπω όλα τέλεια. Θα ήθελα, ας πούμε, η tv μου να έχει ρύθμιση στο zoom ή τουλάχιστον μετατόπιση πάνω-κάτω και με παραξενεύει που η g10 δεν έχει. Αλλά να παρουσιάζουμε προβλήματα που δεν υπάρχουν είναι τουλάχιστον "ύποπτο".

Βαγγέλη, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διευκρινίσω ότι τα περί μυστικών και Πανασωνιών, μπήκαν σε παρένθεση 'χάριν αστεϊσμού' και περισσότερο για τυχόν σχόλια που θα ακολουθήσουν (αλλά και έχουν γίνει) .....;).....-bye-

Στις 15-6-09 ειπώθηκε...

Στις 8-10-09 ειπώθηκε...

Τι στο καλό???...τόσο χαζός είμαι και μπερδεύτηκα???... Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και το ανάποδο???....Για βοηθήστε με σας παρακαλώ...τι έχω καταλάβει λάθος???
-----------------------------------------------------------------------------
Μήπως ???

.......επειδή το μαύρο είναι μόνο για credits, δεν χρειάζονται οι αριθμοί???

Ή μήπως???

...επειδή κάποια τηλεόραση μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με το μαύρο στα 24ρ, χρειάζονται τα νούμερα???

Υ.Γ.: Τελικά από τα πολλά νούμερα (δλδ αριθμούς, γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί) μάλλον έχω χαζέψει.....γιατί μπερδεύτηκα από τα παραπάνω???....εσείς μπερδευτήκατε???

Στις 15-9-09 ειπώθηκε...

παιδια δεν λειτουργει το λινκ για το update! ειναι απαραιτητο να το κανουμε?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

α) παιδια δεν λειτουργει το λινκ για το update!

β) ειναι απαραιτητο να το κανουμε?

α) Έχεις δίκιο...:nounder:

β) ....

Αφού είναι απλό.... γιατί δεν το κάνετε???
Κάθε FW update που βγάζει μια εταιρία για τις συσκευές της, το βγάζει για να βελτιώσει κάτι (τις περισσότερες φορές...:flipout:), το αν εμείς μπορούμε να δούμε τη βελτίωση είναι άλλο θέμα.

μολις εκανα ενα firmware update (1213) και στη δικη μου p42g10. αγορασμενη σεπτεμβρη 2009. μια ερωτηση.για να δω 24p ταινια, θα πρεπει απλως να βαλ 24hz και 1920χ1080 αναλυση απο την καρτα γραφικων μου?

μολις εκανα ενα firmware update (1213) και στη δικη μου p42g10. αγορασμενη σεπτεμβρη 2009. μια ερωτηση.για να δω 24p ταινια, θα πρεπει απλως να βαλ 24hz και 1920χ1080 αναλυση απο την καρτα γραφικων μου?

.......πρεπει η σκηνη να εχει γυριστει ετσι.