Panasonic Plasma G20 βοηθεια με τα ψηφιακα

Το πρόβλημα μου είναι περισσότερο στο κανάλι 25 της digea, δεν μου φέρνει σήμα καθόλου. Ενώ στην 29 της digea το σήμα είναι φουλ και όλα πάνε καλά.
Ενώ από την ίδια γραμμή με δέκτη άλλον βλεπω και την 25 και την 29 με σήμα οριακό. Έχω αλλάξει το καλώδιο της γραμμής με Vector Sat-120 που έχει όλο χαλκό.
Πείτε μου σας παρακαλώ τη πρέπει να κάνω, πριν κάνω καμιά τρελά?

Πές μας από ποιο σημείο βλέπεις αυτήν την στιγμή,μήπως είναι οι παρεμβολές του Βουλγάρικου καναλιού;Μπορείς να δοκιμάσεις ενισχυτή σήματος;Και τέλος ρώτησε εάν έχουν και οι γείτονες το ίδιο πρόβλημα.Κάποιος που μένει στην συμπροτέυουσα μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

Κεραία πλέγμα, γυρισμένη βορειότερα του Χορτιάτη με απλό καλώδιο χωρίς ενισχυτή! Ο,τι καλύτερο για ψηφιακό σήμα στο σημείο σου!
Πρέπει να σου μπουκώνει το σήμα, το δε Βουλγάρικο δεν περνάει εκεί!
Θα κάνεις ένα τεστ,
θα βάλεις χειροκίνητα το δέκτη σου να βλέπει τη συχνότητα 25 εκεί που έχει αναζήτηση σήματος και δείχνει τη μπάρα ποιότητας!
Δεν ξέρω τι μενού έχει ο δέκτης σου, αλλά λογικά θα έχει κάτι τέτοιο!
Στη συνέχεια και βλέποντας την οθόνη, θα βγάλεις ελαφρά το καλώδιο στο βύσμα πίσω ώστε απλά να ακουμπάει οριακά στην υποδοχή!
Θα μου πεις αν βγάζει κάτι σαν ένδειξη και μετά τα λέμε!
100 μέτρα πιο κάτω από σένα στου Φιλίππου πάντως μια χαρά πιάνει η 25!:ears:
Και επειδή έχει πάλι αναφερθεί, να ξαναπώ ότι στον Εύοσμο και γενικά στις δυτικές δεν γίνεται να μπει δεύτερη κεραία στο Χορτιάτη, στην ίδια ευθεία είναι με το Φιλίππειο!

To λοιπόν έκανα αυτό που λες και το αποτέλεσμα είναι το εξής:
25 CH>506.00 MHZ
Ποιότητα σήματος= 0 τίποτα
Ισχύς σήματος= 10
Όταν απομάκρυνα το βύσμα απο πίσω έπεφτε ισχύς σήματος και ποιότητα σήματος τίποτα.
Στην 29 ισχύς σήματος= 10 και ποιότητα σήματος=10 και είναι πράσινο και όλα οκ.
Το πρόβλημα μου είναι στην 25 που δεν έχω ανεβασμένη την ποιότητα σήματος.:ears:

Αν είσαι πάνω σε αυτό που υποψιάζομαι, κανείς δεν μπορεί να σε σώσει, δυστυχώς!:7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 βοηθεια με τα ψηφιακα

Αμ έλα τώρα που το πράμα έγινε αντίθετο....έχασα την 29 και ήρθε φουλ σήμα στην 25. τώρα μ@μ@ς κάναν!! άλλα ποιον απο τους δυο? digea? panasonic? ή πας στο άγιο όρος κάνα 10 ήμερες να καθησύχασης?

Αν πάς και μείνεις 10 μέρες θα τους διαφθείρεις εσύ :flipout::flipout::flipout:

To λοιπόν έχουμε και λέμε, με πεδιομετρο promax μέτρηση κεραίας μου πάνω στην ταράτσα, και κάτω από το σπίτι:

Αναλογικό: 24 κανάλι (mega) 65 dbmv

ψηφιακά digea:
25 κανάλι mer 28 έως 30
29 >>>> mer 24 έως 25
οπού mer (Modulation error ratio)

Το πρόβλημα μου είναι ότι στην 25 και πάλι, δεν μπορεί η τηλεόραση μου να το παίξει το κανάλι αυτό. Το αστείο όλης την υπόθεσης είναι, ότι 29 έχει το ποιο χαμηλό σήμα και παίζει ενώ 25 που έχει το ποιο δυνατό τίποτα. Δηλαδή η ποιότητα σήματος στην 25 δεν έχει καθόλου σήμα.
Ενώ οποίον άλλο δέκτη βάλω εκτός της τηλεόρασης παίζουν και τα δυο κανάλια της digea 25 και 29, ακούω γνώμες?

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 βοηθεια με τα ψηφιακα

To λοιπον εχουμε και λεμε, με πεδιομετρο promax μετρηση κεραιας μου πανω στην ταρατσα, και κατω απο το σπιτι:

Αναλογικό: 24 κανάλι (mega) 65 dbmv

ψηφιακά digea:
25 κανάλι mer 28 έως 30
29 >>>> mer 24 έως 25
οπού mer (Modulation error ratio)

Το πρόβλημα μου είναι ότι στην 25 και πάλι, δεν μπορεί η τηλεόραση μου να το παίξει το κανάλι αυτό. Το αστείο όλης την υπόθεσης είναι, ότι 29 έχει το ποιο χαμηλό σήμα και παίζει ενώ 25 που έχει το ποιο δυνατό τίποτα. Δηλαδή η ποιότητα σήματος στην 25 δεν έχει καθόλου σήμα.
Ενώ οποίον άλλο δέκτη βάλω εκτός της τηλεόρασης παίζουν και τα δυο κανάλια της digea 25 και 29, ακούω γνώμες?

αψογος δεν εισαι στο σημα σου,αλλα δεν εχεις και προβλημα.
απ`οσο γνωριζω,η ψηφιακη δινει εικονα απ`τα 15db...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G20 βοηθεια με τα ψηφιακα

η ψηφιακη δινει εικονα απ`τα 15db...
Σε mer ποια είναι η αναλογία? Δηλαδη η Panasonic είναι για το μπουλο? και πρέπει να είναι διότι, δεν εξηγείτε ότι με άλλους δέκτες βλεπω. Παλι θα μπω σε έξοδα για αγορά άλλης κεραίας, μπας και ανεβάσω το σήμα ακόμα λίγο?
Panasonic άλλο ποιο μαλακισμένο tuner δεν είχες να βάλεις....ήμαρτον δηλαδή.