Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ο θορυβος ρε γαμωτο με εκνευριζει λιγο, ειναι αρκετα εντονος... η πλακα ειναι οτι δεν φημιζομαι για την ακοη μου οταν μου μιλαει καποιος αλλα τετοιες σκυλισιες συχνοτητες τις πιανω με την πρωτη.... ηχογραφησα και με το κινητο τον ηχο και ακουγεται και απο κει εντονα....
στο 15-20 εχω ενταση την τηλεοραση και αυτο παρολ' αυτα το ακους

Στην δικη μου U10 παρατηρησα οτι ο θορυβος μετα απο 3 μηνες που την εχω εχει μειωθει σημαντικα...αυτο σημαινει ειτε οτι "εστρωσε" το τροφοδοτικο ειτε οτι συνηθησε το αυτι μου τον θορυβο η συνδυασμος και των δυο...:idea:

μμμμ μαλιστα....

κοιτα αυτο το buzzing γινεται πιο εντονο κατα περιοδους οταν αλλαζει χρωματικες αποχρωσεις ή γενικοτερα απεικονιση δεν ειναι ενας συνεχης συνεχης θορυβος ιδιας συχνοτητας και "δυναμης"
το οτι ακουγεται διαρκως ναι, αλλα σε διαφορετικη συχνοτητα (δηλ. με αυξομειωσεις)
θα κοιταξω να βαλω και το γνωστο δισκακι στρωσιματος που αλλαζει συνεχεια εικονα να δω πως κανει....

ελπιζω να ειναι θεμα στρωσιματος τροφοδοτικου και τιποτα αλλο

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μμμμ μαλιστα....

κοιτα αυτο το buzzing γινεται πιο εντονο κατα περιοδους οταν αλλαζει χρωματικες αποχρωσεις ή γενικοτερα απεικονιση δεν ειναι ενας συνεχης συνεχης θορυβος ιδιας συχνοτητας και "δυναμης"
το οτι ακουγεται διαρκως ναι, αλλα σε διαφορετικη συχνοτητα (δηλ. με αυξομειωσεις)

καλά μην τρελαίνεστε, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις (ακριβές) Pioneer.

Απ' τις χθεσινές μετρήσεις του Μανώλη σε 42άρα G20, φαίνεται ότι το νούμερο ισχύει. Ισως μάλιστα είναι και λίγο πιο κάτω...

Ας σημειωθεί ότι η 42άρα ήταν του κουτιού με 0 ώρες χρήσης.

Δηλαδή αυτή την στιγμή η G20 -παντα με βάση μέτρησης μονάδων- θεωρείται ότι είναι η καλύτερη Plasma σε μαύρο αυτή την στιγμή μετά την Βασίλισσα?

μμμμ μαλιστα....

θα κοιταξω να βαλω και το γνωστο δισκακι στρωσιματος που αλλαζει συνεχεια εικονα να δω πως κανει....

ελπιζω να ειναι θεμα στρωσιματος τροφοδοτικου και τιποτα αλλο

Είναι φυσιολογικός ο θόρυβος και κανονικά δεν πρέπει να ενοχλεί. Στην περισινή σειρά, ακούγονταν στις U και S, χωρίς να έχουμε κάποιον κάτοχο που να το θεωρήσει ενοχλητικό, ενώ στις G και V καλύπτονταν από τον θόρυβο των ανεμιστήρων, οπότε μπορείς να καταλάβεις για πόσο χαμηλό ζουζούνισμα μιλάμε.

Έλεγξε και τη θέση της τηλεόρασης, μήπως και δημιουργείται κάποια αντήχηση με τους τοίχους και αυξάνεται κατά αυτόν τον τρόπο ο θόρυβος...

Aυτή την στιγμή πάντως όταν μηδενίζω τον ήχο του Home Cinema, τότε και μόνο τότε ακούγεται Buzzing και απο την Tv μου -και απο το ανεμιστηράκι του Home Cinema- , τα οποίο ακομα και σε αυτή την περίπτωση δεν τα θεωρώ και τόσο ενοχλητικά. Αν ανεβάσω δε τον ήχο των ηχείων μόλις πάνω απο το 15 δεν υφίσταται κανένα buzz.Είμαι στα 2.8 σημειωτέον.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα πας σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, μετά θα επιλέξεις Aspect 16:9, μετά θα πας στις Ρυθμίσεις και θα επιλέξεις Μέγεθος Σάρωσης ΟΧΙ, θα επιστρέψεις στο τηλεοπτικό και θα βάλεις Πλήρης κάλυψη Οθόνης, η γραμμή του overscan δεν θα ξαναεμφανιστεί, ακόμα και στην Πλήρη κάλυψη οθόνης όταν πας σε κάποιο κανάλι με μετάδοση 16:9 π.χ. ΣΚΑΙ, MTV, ψηφιακά ΕΡΤ θα σου βγάζει ένδειξη Ευρεία πάνω αριστερά.

Το κάνω όπως ακριβώς μου το λες. Ανοίγω τον δέκτη του Νόβα πχ στο MTV, βάζω aspect 16:9, πάω στο μενού επιλέγω μέγεθος σάρωσης "όχι". Εκείνη την ώρα όντως βλέπω διακεκομμένες. Μετά επιλέγω στο aspect "πλήρης κάλυψη οθόνης" και οι διακεκομμένες εξαφανίζονται. Όλα καλά μέχρι εδώ. Κλείνω την τηλεόραση, κλείνω τον δέκτη, τα ξανανοίγω όλα και μου βγάζει ξανά πάνω αριστερά την λέξη ευρεία και οι διακεκομμένες επανέρχονται.

Πρέπει δλδ κάθε φορά που ανοιγω την τηλεόραση να πηγαίνω aspect ratio και να βάζω το πλήρης κάλυψη? Δεν υπάρχει τρόπος δλδ η επιλογή πλήρης κάλυψη να αποθηκευτεί μια και καλή?

Έχω ψιλοαγανακτήσει με αυτό.. εκτός αν είμαι πια ΤΟΣΟ ατζαμής που κάνω κάτι λάθος στην διαδικασία. Τι να πω.

Last edited:
Αν το κανάλι είναι σε 16:9 είναι λάθος να το βλέπεις με "Πλήρη κάλυψη οθόνης", καθώς θα εισάγει παραμόρφωση στη γεωμετρία. Επιπλέον, όταν το εισερχόμενο σήμα είναι σημασμένο ως 16:9, αυτό έχει προτεραιότητα και η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα.

Η μόνη λύση, στην περίπτωσή σου, είναι να βάλεις το "Μέγεθος σάρωσης" στο "Ναι"...

Αν το κανάλι είναι σε 16:9 είναι λάθος να το βλέπεις με "Πλήρη κάλυψη οθόνης", καθώς θα εισάγει παραμόρφωση στη γεωμετρία. Επιπλέον, όταν το εισερχόμενο σήμα είναι σημασμένο ως 16:9, αυτό έχει προτεραιότητα και η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα.

Η μόνη λύση, στην περίπτωσή σου, είναι να βάλεις το "Μέγεθος σάρωσης" στο "Ναι"...

Στο μέγεθος σάρωσης "ναι", χάνω όμως και μέρος της εικόνας στο πάνω μέρος απ ότι βλέπω. Ελάχιστο μεν, αλλά ισχύει, σωστά?

Χάνεις περιμετρικά από 2,5-5% μεν, αλλά: τα τηλεοπτικά κανάλια SD, από την απαρχή τους, εκπέμπουν με το overscan κατά νου και καδράρουν και τοποθετούν τα σήματα και τις επιγραφές αναλόγως, ενώ τα παλαιότερα παράσιτα των αναλογικών βίντεο στο κάτω μέρος και τα ελαφρά μαύρα περιθώρια τους, όπως και οι οπτικοί χρονοκώδικες στο πάνω μέρος (οι άσπρες γραμμές που βλέπεις) δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα, καθώς θα "κρυφτούν".

Σε DVD και HD βέβαια, η σωστή ρύθμιση είναι "Μέγεθος σάρωσης" στο "Όχι"...

Εν κατακλείδι για να μην σε ταλαιπωρώ άλλο, εσύ σαν χρήστης Panasonic,Kuro, δνε ξέρω τι ακριβώς έχεις ή και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ, πως το αντιμετωπίζουν γενικά το θέμα? Βάζουν χειροκίνητα το aspect ανάλογα το κανάλι ας πούμε όσον αφορά το Νόβα? Δηλαδή εσύ ας πούμε JL αν θέλεις απο MEGA να πας σε NovaCinema πχ και μετά στο καπάκι MTV, τι ακριβώς κάνεις? Όλα χειροκίνητα όσον αφορά το aspect?

Για το dvd το γνωρίζω για το overscan οκ.

Χάνεις περιμετρικά από 2,5-5% μεν, αλλά: τα τηλεοπτικά κανάλια SD, από την απαρχή τους, εκπέμπουν με το overscan κατά νου και καδράρουν και τοποθετούν τα σήματα και τις επιγραφές αναλόγως, ενώ τα παλαιότερα παράσιτα των αναλογικών βίντεο στο κάτω μέρος και τα ελαφρά μαύρα περιθώρια τους, όπως και οι οπτικοί χρονοκώδικες στο πάνω μέρος (οι άσπρες γραμμές που βλέπεις) δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα, καθώς θα "κρυφτούν".

Σε DVD και HD βέβαια, η σωστή ρύθμιση είναι "Μέγεθος σάρωσης" στο "Όχι"...

Πάντως τα ελληνικά κανάλια δεν θα έλεγα ότι χρειάζονται overscan.

Αν ο δέκτης της Νόβα στέλνει μόνιμα σήμανση 4:3 είτε 16:9 για όλα τα κανάλια, αναγκαστικά, θα πρέπει να ρυθμίζεις το aspect χειροκίνητα κάθε φορά, για να βλέπεις σωστά. Αν ο δέκτης του Νόβα στέλνει τη σωστή σήμανση για κάθε κανάλι, τότε απλώς θα πας σε ένα κανάλι 4:3, θα επιλέξεις όποιο aspect προτιμάς και δεν θα ξαναασχοληθείς. Τα κανάλια 4:3 θα παίζουν με όποιο έχεις διαλέξει και τα 16:9 θα γυρίζουν αυτόματα σε ευρεία (δεν έχει κάποια επιλογή auto για το aspect ο δέκτης της Νόβα; )...

@petasis: Έτσι νομίζεις; Αυτή τη στιγμή, από τους αναμεταδότες των Σερρών, ΕΤ1, ΕΤ3, ΜEGA, ANT1, STAR, ALTER και ΣΚΑΪ έχουν ορατούς χρονοκώδικες και ο Alpha, μαύρα περιθώρια...

Last edited:
Αν ο δέκτης της Νόβα στέλνει μόνιμα σήμανση 4:3 είτε 16:9 για όλα τα κανάλια, αναγκαστικά, θα πρέπει να ρυθμίζεις το aspect χειροκίνητα κάθε φορά, για να βλέπεις σωστά. Αν ο δέκτης του Νόβα στέλνει τη σωστή σήμανση για κάθε κανάλι, τότε απλώς θα πας σε ένα κανάλι 4:3, θα επιλέξεις όποιο aspect προτιμάς και δεν θα ξαναασχοληθείς. Τα κανάλια 4:3 θα παίζουν με όποιο έχεις διαλέξει και τα 16:9 θα γυρίζουν αυτόματα σε ευρεία (δεν έχει κάποια επιλογή auto για το aspect ο δέκτης της Νόβα; )...

Τον Mvision 200 έχω. Τι να σου πω... θα ψάξω αν και δεν ξέρω αν θα βρω λύση. Αν γνωρίζει κάποιος απο το μενού του ας μου πει. Είδα κάτι που λέει αναγνώριση οθόνης και είναι στο ignore, μήπως έχει σχέση αυτό?

Last edited:
Υπάρχει τρόπος να δούμε αν βάζει την κατάλληλη σήμανση ο δέκτης της νόβα;

Εχω εντυπωσιαστεί από την τηλεόραση.
Ευτυχώς και η γυναίκα μου που ήταν επιφυλακτική, έχει τα ίδια συναισθήματα.
Αντε, να τελειώσουμε με το στρώσιμο να την απολαύσουμε άφοβα.
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Κάποιες απορίες :
Ελληνικούς υπότιτλους από αρχεία srt δεν παίζει, έτσι δεν είναι?
Αν κατάλαβα καλά, για να γράψεις κάποιο πρόγραμμα σε usb, πρέπει να έχεις αφήσει ανοικτή την τηλεόραση.

Last edited:
καλημερα καλυ εβδομαδα...

η τηλεοραση στρωνεται ακομα. δεν κραταω αναλυτικο "τεφτερι" με τις ωρες αλλα το παω κατα προσεγγιση. εγκατεστησα και την νοβα και μπορω να πω πως εδειξε η τηλεοραση πολυ καλυτερα το αναλογικο.

το θεμα θορυβου ή buzzing πειτε το το εκανε για καποιες μερες πολυ εντονα, μα παρα πολυ εντονα, ακουγονταν απο αποσταση 10 μετρων και βαλε, ειδικα στο δισκακι στρωσιματος που του βαζω αρκετες ωρες την μερα στις ανοικτες αποχρωσεις, ασπρο και γενικως ανοιχτα χρωματα στο πανελ εκανε σαν τρακτερ, μετα χαλαρωνε (στις κλειστες αποχρωσεις) και ξανα εντονο βουητο...
απο χτες εχω την εντυπωση αν οχι την απολυτη βεβαιοτητα πως ο θορυβος εχει γυρισει σε νορμαλ επιπεδα, πιθανον να ηθελε να πιασει καποιες ωρες? τι να πω... θα το τσεκαρω ομως επισταμενως.

Καλή εβδομάδα,
Συμπλήρωσε περίπου 40 ώρες στρωσίματος η τηλεόραση, και προς το παρόν (μην το ματιάξω) δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα (ούτε θορύβου).

Στο μέγεθος σάρωσης "ναι", χάνω όμως και μέρος της εικόνας στο πάνω μέρος απ ότι βλέπω. Ελάχιστο μεν, αλλά ισχύει, σωστά?

Αυτο ισχυει σε οποιαδηποτε τηλεοραση , ακομη και στις CRT...σε αλλες μαρκες μονο σε 1080p μπορει να απενεργοποιηθεί το overscan ομως...γιατι η Panasonic το κανει και σε σηματα χαμηλης αναλυσης δεν το γνωριζω...

απο χτες εχω την εντυπωση αν οχι την απολυτη βεβαιοτητα πως ο θορυβος εχει γυρισει σε νορμαλ επιπεδα, πιθανον να ηθελε να πιασει καποιες ωρες? τι να πω... θα το τσεκαρω ομως επισταμενως.

Ας μας πει ο Γιαννης που μπορει να γνωριζει καλυτερα...ειναι δυνατον να "στρωνει" το τροφοδοτικο?

Εγω τωρα ειμαι στις 700 ωρες περιπου και ακουγεται ελαχιστο buzzing , στην αρχη εχω μια εντυπωση οτι ηταν πιο εντονο...

Παντως για καλο και για κακο πηγαινε και στις ρυθμισεις του ηχου και κοιταξε την ρυθμιση για την αποσταση των ηχειων απο τον τοιχο και τσεκαρε αν ειναι "πανω απο 30 cm" γιατι αλλιως νομιζω οτι ακουγεται ενα ψιλοβουητο απο τα ηχεια...