Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(#1180) Λοιπόν, φίλε eliopnik,
Καταρχήν συμφωνώ σε όλα με τα παραπάνω σχόλια των παιδιών. Απλά θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι που ίσως σε κάποιους να φανεί λιγάκι άσχετο. Συγκρίνοντας την plasma (50G20) με την LCD LED (UE55C7000-που επίσης κατέχω) ήρθαν στον νου στιγμές που πήγαινα να εμφανίσω φιλμάκια με φωτογραφίες και σχεδόν πάντα ο "φωτογράφος" έκανε την ερώτηση: σε μάτ χαρτί ή γυαλιστερό; Κάπως έτσι βλέπω και την σύγκριση των δύο τεχνολογιών. Η plasma είναι το μάτ χαρτί και η lcd το γυαλιστερό. Για την ιστορία...πάντα προτιμούσα μάτ. Όσον αφορά την θέαση αθλητικών... Με αυτό το post τα έκανες όλα πιο εύκολα. Εδώ μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, όταν ο τερματοφύλακας εκτελεί βολέ και η μπάλα βρίσκεται στον αέρα, σε μια πολύ γρήγορη φάση ή όταν η κάμερα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από τις κερκίδες, εκεί θα δεις την διαφορά. Χωρίς βέβαια να λέω ότι μια lcd 200hz δεν βλέπεται - προς θεού. Απλά η plasma σ' αυτήν την περίπτωση θυμίζει CRT. Φίλε eliopnik, αν σου αρέσουν και οι ταινίες, πάρε την 50G20 και δεν θα το μετανιώσεις. Επίσης, και στα χρώματα θα δεις διαφορά. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι μου αρέσει που η Panasonic ασχολείται με τα προϊόντα της, παρουσιάζοντας συχνά νέες αναβαθμίσεις.

Απάντησε ο Dim σε όλα. Επι την ευκαιρία καμία περαιτέρω αναβάθμιση πέρα απο το 2408 έχει βγει?

Άντε καλώς να την δεχτείς και να την απολαύσεις. Welcome to the club.

Βλέπω ότι μέσα σε μόλις 4,5 μήνες είμαστε ήδη 43 κάτοχοι και συνεχίζουμε..:award:

Άντε καλώς να την δεχτείς και να την απολαύσεις. Welcome to the club.

Βλέπω ότι μέσα σε μόλις 4,5 μήνες είμαστε ήδη 43 κάτοχοι και συνεχίζουμε..:award:

keep walking :a0210::firstprize::fahne90:

Να ρωτήσω κάτι τώρα. Μετά απο 5 μήνες χρήσης περίπου, αν της βάλω πάνω ένα PS3 και ασχολούμαι και με gaming εκεί, θα έχω πλέον κάποιο πρόβλημα η έχει στρώσει?

Ειμαι κατοχος απο 11/8 μιας 50 ιντσων πλασματος
Ειμαι στη διαδικασια του στρωσιματος με περιπου 80 ωρες μεχρι στιγμης με dvd σε φορμα 1/1.78 και 1/1.85 χωρις υποτιτλους ,τηλεοπτικο σε zoom και με break in dvd(απο εδω αλλα και απο avsforum.com).
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι,στο break in dvd στο λευκο κυριως χρωμα μου εμφανιζονται αχνες ξεπλημενες γραμμες καθετες και 2 οριζοντιες απολυτως παραλληλες και με ισες αποστασεις μεταξυ τους με παχος 0,5cm περιπου η καθε μια.
ειναι φυσιολογικο?

Να ρωτήσω κάτι τώρα. Μετά απο 5 μήνες χρήσης περίπου, αν της βάλω πάνω ένα PS3 και ασχολούμαι και με gaming εκεί, θα έχω πλέον κάποιο πρόβλημα η έχει στρώσει?

5 μήνες και δεν έχεις παίξει παιχνίδι ακόμη;;;;;;; Άλλοι πάντως μετά από καμια - δυο εβδομάδες του δίνουν και καταλαβαίνει! Πάντα βέβαια με μέτρο.

Σήμερα παράγγειλα κι εγώ με τη σειρά μου τη G20 46".Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή! Έτσι δεν είναι?

Σήμερα παράγγειλα κι εγώ με τη σειρά μου τη G20 46".Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή! Έτσι δεν είναι?

Φυσικά και είναι η καλύτερη!
Μέχρι στιγμής όλοι στο διαδύκτιο κρατιόμασταν και δεν το λέγαμε, περιμέναμε να καταλήξεις στη G20 πρώτα, μιας και αν κατά λάθος έπαιρνες καμμιά άλλη τελικά, να μη σε πληγώναμε! :firstprize:

Καλο-θέατη!

Εγω οταν πηρα την Kuro μου,καπακια επαιξα ps3.Αφου βεβαια ειχε προηγηθει τηλεφωνημα στον Μανωλη Καστρουνη ο οποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και να παιξω αφοβα.Μην φανταστεις ομως,οτι εκανα καφριλες(να αφηνω στατικες εικονες για ωρα κλπ).Οσο και να με ησύχασε ο Καστρο,εγω μετα απο καθε "συνεδρια" επαιζα προφυλαξη οθονης (video patern)για κανα μισαωρακι και μετα break in.Αλλα και χωρις αυτα κομπλε θα ημουν,ειμαι σιγουρος....

γεια χαρα παιδια ειμαι νεος κατοχος και χτες ειδα οτι ο media player της tv παιζει mkv 720 ανετα απο δικτυο ,βεβαια δε σου δινει δυνατοτητα επιλογης του aspect ratio και απο οτι ειδα δε μπορει να παιξει τα 1080 σωστα ? εχει καποια ρυθμιση που μπορω να κανω ή να παω κατευθειαν σε ενα εξ.media player να τελειωνω,εχω βεβαια και το ps3 αλλα και αυτο μου κανει σπασιματα στα 1080 !!
Και κατι αλλο εβαλα ενα εξ.σκληρο στο usb της τηλεορασης αλλα δεν τον αναγνωρισε ενω αντιθετα ενα Usb stick το διαβασε αμεσως.Exei kai eκει καποια ρυθμιση για να διαβασει το δισκο(για να δοκιμασω να παιξω απο κει τα mkv και οχι μεσω δικτυου μηπως και φταει αυτο) Ευχαριστω και συγνωμη αν σας ζαλισα

παιδια μηπωσ ξερει καποιοσ κανενα calibration για να βλεπω ταινιεσ και καποιο calibration για το αναλογικο σημα??

Για HD (+λιγο φωτισμο)...

Mode: THX
Contrast 36
Brightness: 0
Colour: 30
Sharpness: 0
Vivid colours Off
Eco-format Off
P-NR Off
Intelligent Frame Creation On (η και Off)

Για τηλεοπτικο σημα (ημερα , κανονικος φωτισμος)...

Mode: Normal
Contrast 40
Brightness: 0
Colour: 34
Sharpness: 5
Vivid colours Off
Eco-format Off
P-NR low
Ιntelligent Frame Creation On

Οι ρυθμισεις εξαρτωνται παντα απο τον χωρο (φωτεινος , σκοτεινος κτλ) και απο τα μηχανηματα αναπαραγωγης. Αρα τα παραπανω ειναι κατα προσεγγιση.

παιδια μηπωσ ξερει καποιοσ κανενα calibration για να βλεπω ταινιεσ και καποιο calibration για το αναλογικο σημα??

Oι μόνες ρυθμίσεις που έχω βρει μέσα στο Net είναι αυτές εδώ
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267447473 Κάνε scroll down και θα τις βρεις.
Απλά έχω κάνει 2 μικρές αλλαγές,το vivid colours το έβαλα στο On και το brightness στο -2. Ειδικά όταν δεις ποδόσφαιρο, "παίξε" με το vivid colours απο off σε on και ταυτόχρονα εστίασε στο χορτάρι του γηπέδου. Θα καταλάβεις την διαφορά..

"Παίξε" λίγο με τις ρυθμίσεις , όχι κάτι τι υπερβολικό, 2-3 κλικ δλδ το κάθε ένα και αν βλέπεις κάποια διαφορά τα αφήνεις όπως εσύ γουστάρεις.

THX mode σε όλα να έχεις.(Κατ'εμέ)

Last edited:
επειδη συνηθωσ οταν βλεπω ταινιεσ hd ειναι ολα ολοσκοτεινα θα υπαρξει προβλημα με αυτεσ τισ ρυθμισεισ?οχι ε?

επειδη συνηθωσ οταν βλεπω ταινιεσ hd ειναι ολα ολοσκοτεινα θα υπαρξει προβλημα με αυτεσ τισ ρυθμισεισ?οχι ε?

Οτι σου αρέσει βρε συ. Βάλε και δες, μην το φοβάσαι:a0210:

καλησπερα παιδια! Τι λεει πως παει η θεαση? Ετοιμαζομαι να μπω στο γκρουπ κι εγω... πισετε με!

Λεω για την 42 μεγαλη μου φαινεται για τα 2 μετρα... απο αντανακλασεις πωσ παμε? Κλεινουμε ολα τα στορια???