Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις σήμερα απέκτησα κι εγω την 50G30 :D
Εντυπώσεις εν καιρώ... ελπίζω να με δικαιώσει η επιλογή της και να την απολαυσω πραγματικά γιατι εχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα

Εχω επίσης μια απορία... πειράζει αν αφησω το burn-in dvd πολλές ώρες να παιξει σημερα το βραδυ πχ που θα την ανοιξω για πρώτη φορά?

Το burn-in dvd μπορούμε να το βάλουμε σε usb και να το κάνουμε αναπαραγωγή από εκεί

Σήμερα παρέλαβα την g30 ,είμαι στην διαδικασία στρωσίματος έβαλα επιλογή κανονική ,αντίθεση 28,φωτεινότητα -2,χρώμα 28,οξυτητα 3,ζ.χρωμα ναι,eco ναι,p-nr off,plaino panel υψηλο,over scan16:9 ναι,περιστροφη πιξελς ναι,ifc μεγιστο και ζοομ 1 .πρεπει να διορθώσω τιποτα?

To IFC στο μέγιστο είναι πιθανό να σου δημιουργήσει πολλά artifacts, προτείνεται όταν κάποιος προτιμάει την χρήση interpolation η ρύθμιση μεσαίο.

Το Eco βάλτο στο off.

Καλορίζικη και απροβλημάτιστη.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To IFC στο μέγιστο είναι πιθανό να σου δημιουργήσει πολλά artifacts, προτείνεται όταν κάποιος προτιμάει την χρήση interpolation η ρύθμιση μεσαίο.

Τελικά αυτό ισχύει; Κάνει όντως παρεμβολή στην θέση μέγιστο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά αυτό ισχύει; Κάνει όντως παρεμβολή στην θέση μέγιστο;

Και βέβαια ισχύει,εξάλλου τι σύστημα interpolation θα ήτανε εάν δεν έκανε παρεμβολή.

Τι εννοείς με το "παρεμβολή" Γιώργο ?

Δημιουργία νέων καρέ, διαφορετικών από τα αρχικά, με χρήση αλγορίθμων παρεμβολής.

Και βέβαια ισχύει,εξάλλου τι σύστημα interpolation θα ήτανε εάν δεν έκανε παρεμβολή.

Κάπου διάβασα ότι στο μέγιστο η τηλεόραση λειτουργεί στα 60 Hz. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνουν οι φετινές πανασόνικ στο μέγιστο...

επειδη δεν καταλαβα και πολλα, σχετικα με το bug που υπαρχει, μπορει καποιος να μου εξηγησει αυτο το bug στα 50hz ποιο ακριβως προβλημα δημιουργει;

Διπλά είδωλα σε οτιδήποτε κινείται στα 50 Hz (τηλεοπτικό, DVD, δορυφορικά):

http://www.youtube.com/watch?v=tFXhMMx4W7Y

Δες για παράδειγμα τους υπότιτλους αυτής της εκπομπής: αν σταματήσεις το βίντεο, θα δεις ότι τα γράμματα υπάρχουν διπλά...

Μέτα από πενήντα ώρες στρωσίματος η εικόνα έχει βελτιωθεί αρκετά σε sd και hd κανάλια ,βλέπω ακόμα σε ζουμ 1 μέχρι να συμπληρωθούν οι 100.Το μοναδικό που με ξινίζει είναι το έντονο μπλε ,που μπορεί να είναι λάθος από της ρυθμίσεις που εγώ έχω βάλει,οι αρκετές ρυθμίσεις που έχει για την εικόνα με έχουν μπερδέψει.Στα sd έχω βάλει αντίθεση 40,φωτεινότητα +2 ,χρωμα 35,οξύτητα 6,ζωντανό χρώμα ναι,eco όχι,p-nr όχι,i.f.c μεσαίο,βελτίωση ευκρίνειας μεσαίο,πλαϊνό πάνελ υψηλή,overscan ναι,περιστροφή pixel ναι,όλα αυτά σε επιλογή εικόνας κανονική
Στα κανάλια που έρχονται από το dreambox 800hd εχω επιλέξει αντίθεση 40,φωτεινότητα 0,χρώμα 40,οξύτητα 7,ζωντανό χρώμα οχι,remaster οχι,eco οχι,p-nr οχι,i.f,c μεσαίο ,βελτίωση εικόνας μέγιστο,πλαϊνό πάνελ υψηλή,περιστροφή pixels ναι,overscan ναι.Πως τα βλέπετε?

Μέτα από πενήντα ώρες στρωσίματος η εικόνα έχει βελτιωθεί αρκετά σε sd και hd κανάλια ,βλέπω ακόμα σε ζουμ 1 μέχρι να συμπληρωθούν οι 100.Το μοναδικό που με ξινίζει είναι το έντονο μπλε ,που μπορεί να είναι λάθος από της ρυθμίσεις που εγώ έχω βάλει,οι αρκετές ρυθμίσεις που έχει για την εικόνα με έχουν μπερδέψει.Στα sd έχω βάλει αντίθεση 40,φωτεινότητα +2 ,χρωμα 35,οξύτητα 6,ζωντανό χρώμα ναι,eco όχι,p-nr όχι,i.f.c μεσαίο,βελτίωση ευκρίνειας μεσαίο,πλαϊνό πάνελ υψηλή,overscan ναι,περιστροφή pixel ναι,όλα αυτά σε επιλογή εικόνας κανονική
Στα κανάλια που έρχονται από το dreambox 800hd εχω επιλέξει αντίθεση 40,φωτεινότητα 0,χρώμα 40,οξύτητα 7,ζωντανό χρώμα οχι,remaster οχι,eco οχι,p-nr οχι,i.f,c μεσαίο ,βελτίωση εικόνας μέγιστο,πλαϊνό πάνελ υψηλή,περιστροφή pixels ναι,overscan ναι.Πως τα βλέπετε?

Σε τι mode αντιστοιχουν οι ρυθμίσεις ? (normal, cinema κλπ)

Όταν λες "έντονο μπλε" εννοείς ότι το μπλε σου φαίνεται πιο έντονο/κορεσμένο ή ότι όλη η εικόνα (κυρίως οι ανοιχτές αποχρώσεις) έχει μια "μπλε χροιά" ?

Διπλά είδωλα σε οτιδήποτε κινείται στα 50 Hz (τηλεοπτικό, DVD, δορυφορικά):

http://www.youtube.com/watch?v=tFXhMMx4W7Y

Δες για παράδειγμα τους υπότιτλους αυτής της εκπομπής: αν σταματήσεις το βίντεο, θα δεις ότι τα γράμματα υπάρχουν διπλά...

με 2 ατακες :violent-smiley-030: την εστειλες αδιαβαστη ρε φιλε! :angel:

να 'σαι καλα, με απαλλαξες απο τα περαιτερω! :music-smiley-005:

Σε τι mode αντιστοιχουν οι ρυθμίσεις ? (normal, cinema κλπ)

Όταν λες "έντονο μπλε" εννοείς ότι το μπλε σου φαίνεται πιο έντονο/κορεσμένο ή ότι όλη η εικόνα (κυρίως οι ανοιχτές αποχρώσεις) έχει μια "μπλε χροιά" ?
Σε νορμάλ είναι και τα δυο,το πρόβλημα με το μπλε είναι στα sd κανάλια όταν έχει μπλε σε ανοιχτές αποχρώσεις έχει μια μπλε χροιά

με 2 ατακες :violent-smiley-030: την εστειλες αδιαβαστη ρε φιλε! :angel:

να 'σαι καλα, με απαλλαξες απο τα περαιτερω! :music-smiley-005:

Η λήψη είναι από 50άρα U20, η οποια δεν έχει IFC. Με την ενεργοποίηση του IFC ή την αλλαγή της τηλεόρασης στα 50 Hz, το διπλό είδωλο εξαφανίζεται.
Για αυτό λέω μην αγοράζετε πανασόνικ χωρίς IFC...

Σε νορμάλ είναι και τα δυο,το πρόβλημα με το μπλε είναι στα sd κανάλια όταν έχει μπλε σε ανοιχτές αποχρώσεις έχει μια μπλε χροιά

To νορμάλ όλων των τηλεοράσεων είναι αρκετά ανακριβές όσον αφορά την κλίμακα του γκρι. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που παίρνεις μπλε χροιά. Λογικά σε THX ή σε cinema mode δεν θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Ο κύριος λόγος που επέλεξες το νορμάλ είναι η φωτεινότητα του ? Αν δεν μπορείς να φέρεις κάποιο από τα δύο άλλα modes στα επίπεδα της φωτεινότητας που θέλεις τότε απλά άλλαξε την θερμοκρασία χρώματος (του νορμαλ) σε "θερμό" και τσέκαρε μήπως βελτιώνεται η κατάσταση έτσι.

To νορμάλ όλων των τηλεοράσεων είναι αρκετά ανακριβές όσον αφορά την κλίμακα του γκρι. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που παίρνεις μπλε χροιά. Λογικά σε THX ή σε cinema mode δεν θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Ο κύριος λόγος που επέλεξες το νορμάλ είναι η φωτεινότητα του ? Αν δεν μπορείς να φέρεις κάποιο από τα δύο άλλα modes στα επίπεδα της φωτεινότητας που θέλεις τότε απλά άλλαξε την θερμοκρασία χρώματος (του νορμαλ) σε "θερμό" και τσέκαρε μήπως βελτιώνεται η κατάσταση έτσι.
Το εχω σε νορμαλ γιατι ειμαι σε διαδικασία στρωσίματος ,είμαι ακόμα στης πενηντα ωρες

Το εχω σε νορμαλ γιατι ειμαι σε διαδικασία στρωσίματος ,είμαι ακόμα στης πενηντα ωρες

Άλλαξε το στο THX ή στο cinema (με θερμοκρασία warm και gamma 2.4). To mode δεν παίζει ρόλο στην διαδικασία στρωσίματος όσο η φωτεινότητα είναι σε λογικά επίπεδα.

Το dynamic βέβαια "απαγορεύεται'' γιατί είναι πολύ φωτεινό, αλλά έτσι κι αλλιώς η εικόνα του είναι χάλια ;)