Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΕΙδαβ την 50GT30 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ μαλλ κ ηταν οκ αλλα στα τρευλερ των ταινειων δρασης που σβηνει το πλανο zoom-in σε απολυτη μαυρη εικονα
κ επειτα επανερχεται σε σκηνη δρασης κ πιο φωτεινη κ παλι αποτομα

ε λοιπον απο το απολυτο μαυρο στην φωτεινη εικονα στο μαυρο κ γενικα απο σκουρα σε φωτεινα αποτομα εβλεπα πιξελιασμα της μορφης αν ηταν μορφη ή της εικονας εκει που το ασπρο αγγιζε να γινει μαυρο

βεβαια μου ειπε εδω μελος πως στο πλαισιο παιζουν απο κεντρικη εγκατασταση κ video apo you-tube

εμενα παντως μου ειπαν πως ειναι μπλου-ρευ κ μαλλον συμφωνω
γιατι ηταν τρευλερ αλλα υψυλης αναλυσης τουλ οι λεντ διπλα δεν ειχαν τετοιο θεμα ουτε μου φαινεται μια 42g30 να ειχε τετοιο θεμα

οποιος θελει :award:ναπαει γιατι ηταν οι πρωτες της ωρες ναδει

Βρε παλικάρι, χωρίς παρεξήγηση... Πού έμαθες να γράφεις έτσι; Κουράστηκα από τις πρώτες δύο γραμμές...

Στο θέμα μας... Δεν νομίζω ότι είναι από blue-ray οι σκηνές που είδες. Δεν το αποκλείω κιόλας. Αλλά στην τηλεόραση που την έχω εγώ και έχω "γράψει" περίπου 160-170 ώρες.... η εικόνα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ !!! Έβαλα για 10" την οθόνη σε ΤΗΧ mode για να δώ διαφορά με το κανονική που είμαι τώρα γα το στρώσιμο... και απλά χάθηκα. Τέλεια χρώματα, απίστευτη αντίθεση...

Εγώ πάντως δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο από τα χρώματα όσο από την ομαλή κίνηση.. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα blu ray και την έχω στην λειτουργία cinema με αντίθεσε 30 και φωτεινότητα 0. Επίσης είμαι ακόμα στις 30-40 ώρες..

Είναι νωρίς ακόμα. Κάθε μέρα (24ωρο) που θα γράφει παραπάνω η τηλεόραση, γίνεται όλο και καλύτερη.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάντως δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο από τα χρώματα όσο από την ομαλή κίνηση.. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα blu ray και την έχω στην λειτουργία cinema με αντίθεσε 30 και φωτεινότητα 0. Επίσης είμαι ακόμα στις 30-40 ώρες..

Πράγματι, ισχύει αυτό που λέει ο apotsi:

Είναι νωρίς ακόμα. Κάθε μέρα (24ωρο) που θα γράφει παραπάνω η τηλεόραση, γίνεται όλο και καλύτερη.

Αλλά και πάλι, για να δείξει τα δόντια της η τηλεόραση, να την τροφοδοτείς με:

- 720p από 6Mbps και πάνω
- 1080p από 14Mbps και πάνω

Αυτά για live-action, για animated features απαιτείται λιγότερο.

Έχει διαφορά η ποιότητα της εικόνας;

Δεν γνωρίζω, γιατί μόλις την πήρα, αμέσως έθεσα το player σε 24p.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως παρατήρω όταν πλησιάζω στην τηλεόραση κάτι σαν κίτρινη σκιά στα πρόσωπα και μια γενικότερη θολούρα. Ξέρετε πως ονομάζεται το φαινόμενο και αν μπορεί να περιοριστεί μέσω ρυθμίσεων; Ξανά τονίζω πάντως για τους επίδοξους αγοραστές πως είμαι στην αρχή του στρωσίματος και οι μόνες πηγές μου είναι ο ενσωματωμένος media player της tv και ένα pc συνδεμένο με hdmi (1080p) ενώ τα αρχεία που έχω δοκιμάσει και παρατηρήσει το φαινόμενο είναι avi γύρω στο 1GB

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως παρατήρω όταν πλησιάζω στην τηλεόραση κάτι σαν κίτρινη σκιά στα πρόσωπα και μια γενικότερη θολούρα. Ξέρετε πως ονομάζεται το φαινόμενο και αν μπορεί να περιοριστεί μέσω ρυθμίσεων; Ξανά τονίζω πάντως για τους επίδοξους αγοραστές πως είμαι στην αρχή του στρωσίματος και οι μόνες πηγές μου είναι ο ενσωματωμένος media player της tv και ένα pc συνδεμένο με hdmi (1080p) ενώ τα αρχεία που έχω δοκιμάσει και παρατηρήσει το φαινόμενο είναι avi γύρω στο 1GB

Με κάκιστα κριτήρια βγάζεις συμπεράσματα.

Τα αρχεία αυτά θα είναι κατά συντριπτική πλειονότητα με:

- XviD
- SD (συνήθως 480p) και όχι HD
- μέσο video bitrate ούτε καν 1Mbps

έχει δίκιο ο capsol. την αδικείς πολύ τροφοδοτώντας την με τέτοιο υλικό. αυτά είναι για να τα βλέπεις σε κανά 10άρι φορητό όχι σε τηλεόραση. το φαινόμενο μπορεί να είναι και ditherιng αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς να πειράξεις ρυθμίσεις για τέτοιο υλικό. η θολούρα είναι προφανώς από το υλικό.

τροφοδότησε την τουλάχιστον με 720p (1080 καλύτερα) και πές εντυπώσεις.

έτσι είναι ναι.. η πιο <<δυνατή>> δοκιμή που έχω κάνει είναι το dead space με ανάλυση 1980*1020 και όλες τις ρυθμίσεις στο full και κάτι mkv και mp4 αρχεία. Εκεί φυσικά και δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο..

Λοιπόν θα δοκιμάσω και άλλα παιχνίδια σύγχρονα (devil may cry 4, unreal 3, quake wars, left for dead 2) και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις. Επίσης κάτι που θα ήθελα να τονίσω: παρατηρώ μια θολούρα στο λευκό και το μαύρο ακόμα και όταν συνδέομαι με hdmi και ανάλυση 1080p. To παρατηρώ πχ τώρα στο λευκό πλαίσιο που γράφω αυτό το μηνύμα. Καμιά ιδέα;

Καλησπέρα,
Μετά από εξονυχιστικές δοκιμές στα παραπάνω παιχνίδια ( με ανάλυση την μέγιστη δυνατή ανάλυση και όλα τα settings στο τέρμα) ότι και να πούμε ήταν λίγο. Ειδικά στα fps δεν υπήρχε καθόλου lag στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον. Έχω μόνο ένα πρόβλημα: όσο περνάνε οι μέρες το dithering αυξάνετε νομίζω.. Είναι φυσιολογικό; Μήπως φταίει το γεγονός ότι η tv αναπαράγει κυρίως sd υλικό; Υπάρχει ίσως κάποιος τρόπος από τις ρυθμίσεις για να το μειώσω;

Συγνώμη για το triple post, αλλά βρήκα απάντηση στο θέμα των υπότιλων. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το notepad ++. Μέσω αυτού θα ανοίγετε τους υπότιτλους που θέλετε να εμφανίζει η τηλεόραση και θα πηγαίνετε στο μενού Μορφή -> Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς BOM. Έτσι η τηλεόραση θα τους προβάλει κανονικά, αν και λίγο μικρούς (ίσως μεγαλώνουν μέσω ενός subtitle editor).

Κερδίζουμε κάτι - και τί - αν συνδέσουμε την τηλεόραση μέσω ενσύρματου gigabit ethernet, με το internet;

Αναλόγως... Αν κάνεις media stream από κάποιο Windows 7 PC και το βλέπεις μέσω του Media Servers κομμάτι του Viera Tools, εκεί σε μεγάλες Matrosk-ες, λογικά θα είναι καλύτερα.

Αν πάλι όχι, τότε η μετάδοση δεδομένων μόνο για το internet είναι πολύ μικρή.

Μια ερώτηση: Μπορώ να συνδέσω την tv με την nova μέσω της θύρας satellite?

Εχεις κλειωμενη καρτα-δεκτη η ελευθερη καρτα?

Αν εχεις ελευθερη νομιζω οτι μπορεις να παρεις ενα cam irdeto και να βαλεις την καρτα. Βεβαια μελλοντικα θα εχεις καποια στιγμη προβλημα γιατι ολες οι καρτες θα παιζουν μονο στον δεκτη της NOVA.

Καλυτερα θα ειναι βεβαια να κανεις την ιδια ερωτηση στα δορυφορικα.

To nova το έχουμε στο σαλόνι ενώ την gt30 την έχω στο δωμάτιο.. Δεν νομίζω να είναι παντρεμένη η κάρτα με τον αποκωδικοποιητή χωρίς να είμαι σίγουρος όμως.. Μπορώ να αγοράσω έναν HD αποκωδικοποιητή και να βλέπω στο δωμάτιο μου χωρίς κάρτα; Έχω διαβάσει μόνο για ασύρματες λύσεις.. Επειδή όμως θα τραβήξω καλώδιο θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται κάτι ενσύρματα..