Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Sep. 15, 2011 - Ver. 1.317 - Improvement for Media player compatibility.

Update File Name / Size : P112_1317.zip / 47,316,452 bytes

Model Number : Βλέπε πίνακα (υπάρχει η ST30)

Κλικ στο Download.... και ακολουθείς τις οδηγίες

Καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Για 'χειροκίνητο' FW UPDATE αντιγράφω από το νήμα της SΤ30 (στον πίνακα συμβατότητας των μοντέλων υπάρχει και η GΤ30)....

Άντε να δούμε τί έφτιαξαν επιτέλους σε αυτόν τον Media Player... (πού τόσο καιρό φωνάζω ότι έχει θέματα).... ;)

ΝΑ κάνω δύο ερωτήσεις...

1. Όταν έχω ανοιχτό χρώμα στην οθόνη π.χ. σιέλ ή άσπρο και εκείνη την ώρα φανεί κάποιο μαύρο αντικείμενο στην οθόνη, αφήνει κάποιου τύπου αποτύπωμα επάνω στο άσπρο στην ίδια ευθεία με το μαύρο αντικείμενο. Γιατί το κάνει αυτό; Είναι κάποια ρύθμιση δικιά μου;

2. Χρησιμοποιώ τον Η/Υ που έχω δίπλα από την τηλεόραση για να παίζω τις ταινίες μου. Επι το πλείστων HD και FullHD ματρόσκες. Παρατήρησα όμως κάτω κάτω ότι όταν έχω άσπρη εικόνα, κάτω δεξιά έχει μείνει ένα μικρό αποτύπωμα από την μπάρα των Windows 7. Τί είναι αυτό; Μπορεί να φύγει; Screensaver έχω ενεργοποιημένο στο 1 λεπτό.

Pleaseeeeeeeee..... HELP !!!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. Όταν έχω ανοιχτό χρώμα στην οθόνη π.χ. σιέλ ή άσπρο και εκείνη την ώρα φανεί κάποιο μαύρο αντικείμενο στην οθόνη, αφήνει κάποιου τύπου αποτύπωμα επάνω στο άσπρο στην ίδια ευθεία με το μαύρο αντικείμενο. Γιατί το κάνει αυτό; Είναι κάποια ρύθμιση δικιά μου;

Line bleeding λέγεται.. Το παρατήρησα κι εγώ χθες στην ST30 μου.
Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.

Ευτυχώς είναι πολύ ελαφρύ για να το παρατηρήσεις σε κανονικές συνθήκες.

για το 2 μάλλον είναι κάποιο ir - ρίξτης λίγο τηλεοπτικό και μην βάλεις υπολογιστή για κάποιο διάστημα και δες το γίνεται. λογικά θα φύγει

ΝΑ κάνω δύο ερωτήσεις...

Είναι το αποτέλεσμα του APL limiter. Είναι θέμα τεχνολογίας, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Ουσιαστικά κάθε γραμμή από πίξελ έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένη ενέργεια. Μια σειρά που είναι όλα τα πίξελ λευκά θα τα δείξει λίγο πιο σκοτεινά από μια σειρά που έχει λιγότερα άσπρα πίξελ (τα οποία θα είναι λίγο πιο φωτεινά). Η διαφορά σε αυτή την μικρή φωτεινότητα είναι αυτό που παρατηρείς.

ΝΑ κάνω δύο ερωτήσεις...

Line bleeding λέγεται.. Το παρατήρησα κι εγώ χθες στην ST30 μου.
Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.

Ευτυχώς είναι πολύ ελαφρύ για να το παρατηρήσεις σε κανονικές συνθήκες.

Είναι το αποτέλεσμα του APL limiter. Είναι θέμα τεχνολογίας, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Ουσιαστικά κάθε γραμμή από πίξελ έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένη ενέργεια. Μια σειρά που είναι όλα τα πίξελ λευκά θα τα δείξει λίγο πιο σκοτεινά από μια σειρά που έχει λιγότερα άσπρα πίξελ (τα οποία θα είναι λίγο πιο φωτεινά). Η διαφορά σε αυτή την μικρή φωτεινότητα είναι αυτό που παρατηρείς.

Mε τα "Λειτουργία ECO" και "Εξοικον. ενέργειας" απενεργοποιημένα, πρέπει να μετριάζεται η επίπτωση του φαινομένου...

Είχα βάλει μια συγκριτική ερώτηση στο νήμα των VT30 για τις διαφορές μεταξύ VT30 και st30 και πήρα απάντηση. Στη συνέχεια έβαλα δύο ερωτήσεις σχετικά με gt30 και st30 αλλά δεν πήρα απάντηση, ίσως επειδή ήταν σε λάθος νήμα.

Γιαυτό τις βάζω και σ' αυτό το νήμα ευελπιστώντας ότι κάποιοι έμπειροι θα δώσουν απάντηση.

1. Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ gt-st;
2. ο αποκωδικοποιητής (F&U 2205) που έχω για την lg 32 και τον χρησιμοποιώ για εγγραφές (pvr) μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει με την st ώστε να μην πληρώσω τη διαφορά για gt;

gt σε σχέση με st

καλυτερη ανακλαστική επιφάνεια - thx certification - 2 modes για calibration panel - πηγής - χώρου θέασης - περισσότερες επιλογές ρύθμισης της εικόνας pvr - δορυφορικός δέκτης

ναι μπορεί να λειτουργήσει. τον συνδέεις στην τιβι με hdmi ή scart και με το καλώδιο της κεραίας και τον λειτουργείς σαν εξωτερικό επίγειο δέκτη.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

για το 2 μάλλον είναι κάποιο ir - ρίξτης λίγο τηλεοπτικό και μην βάλεις υπολογιστή για κάποιο διάστημα και δες το γίνεται. λογικά θα φύγει
IR ? Τί εννοείς; Για πόσο διάστημα μιλάς; Αν της βάλω τα images να κάνει loop που της είχα βάλει για να την στρώσω (break-in), θα κάνει τίποτα ή θα της κάνω περισσότερο ζημιά; Τα είχα κατεβάσει από εδώ.

Αν δεν φύγουν τα σημάδια, τότε τί κάνω; Το σταυρό μου; Δεν υποτίθεται ότι με τα plasma panels 14ης γενιάς (τόσο δεν είναι; ) δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο;

EDIT: IR = Image Retension ... Googled it.

Last edited:
βάλε ένα τηλεοπτικό να παίζει σε zoom 3 ή κάτι το οποίο δεν περιέχει στατική εικόνα. λογικά θα φύγει με το χρόνο. μπορεί να είναι επίμονο ir και να θέλει το χρόνο του. ir εννοώ image retention από στατική εικόνα - στην προκειμένη περίπτωση την μπάρα των windows. σε τι ρυθμίσεις / mode εικόνας παίζεις στα windows???

Σε THX default με Ζωντανό Χρώμα ενεργοποιημένο και Intelligent Frame Creation στο Μεγιστο.

Κάνω κάτι λάθος; Τώρα έκανα αυτόματη απόκρυψη της μπάρας των Windows. Επίσης, μετά από μία επίσκεψή μου εδώ, "βρήκα" το PixelProtector DVD, το οποίο προσφέρει λύσεις για IR.

Τί να πώ. Δεν ξέρω. Καμιά άλλη ιδέα, πρίν το χρησιμοποιήσω; Ή το χρησιμοποιώ άφοβα;

Στην δικιά μου όταν βλέπω απο κοντά διακρίνω σε κάποια χρώματα ένα ψιλό χιονάκι (θόρυβο) πχ στα σκοτεινα πλάνα (σκούρο γκρι) ειδικά όταν το έχω στο 3d (χωρίς γυαλιά είναι τρομερά έντονο). Συμβαίνει σε όλες τις πλάσμα αυτό η μόνο στην δικιά μου? Ειμαι στις 250 ώρες.

Φυσιολογικό είναι, πρόκειται περί dithering...

Aυτές οι κουκίδες, εν είδη χιονοθύελλας, που φαίνονται στις πολύ σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, αν και έχει καθιερωθεί να τις λέμε PWM Noise κι αυτές, στην πραγματικότητα πρόκειται περί dithering που εφαρμόζεται στα χαμηλά IRE για την ορθή αναπαράστασή τους στις Plasma.

Εφόσον περιορίζονται μόνο στις σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, είναι φυσιολογικές και αν τις βλέπουμε αυξημένες, καλό είναι να ελέγξουμε για την σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης μας.

Αν οι κουκίδες απλώνονται σε όλη την εικόνα, τότε ενδέχεται να πρόκειται για αυξημένο PWM Noise λόγω κάποιου προβλήματος στο πάνελ ή την οδήγησή του...

Το φαινόμενο που περιγράφετε όλοι εδώ, αν και έχει καθιερωθεί να αναφέρεται ως PWM noise, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Πρόκειται για dithering, που επισυμβαίνει στα χαμηλά IRE (σκοτεινές αποχρώσεις όλων των χρωμάτων), ώστε να μπορούν αυτές να αποδωθούν με γραμμικότητα.

Οι πρώτες Plasma δεν εμφάνιζαν αυτό το φαινόμενο, γιατί τότε ο αριθμός των αναφλέξεων του αερίου ήταν ταυτόσημος του εκφραζόμενου bit φωτεινότητας. Στην πορεία, καθώς αναπτύχθηκαν ταχύτεροι οδηγοί, για την αύξηση της φωτεινότητας των πάνελ, υιοθετήθηκαν μοντέλα οδήγησης με αυξημένο αριθμό αναφλέξεων. Αυτό οδήγησε όμως σε μεγάλες διαφορές απόδοσης φωτεινότητας από το μαύρο στο χαμηλότερο σκαλί και ακολούθως στα πρώτα βήματα, οπότε και επιστρατεύτηκε το dithering για να επαναφέρει τη χαμένη "γραμμικότητα".

Στις πολύ χαμηλές αποχρώσεις του γκρι, δίπλα στο μαύρο, κατά κανόνα, στις Panasonic φαίνεται σαν πρασινο-γκρι κουκίδες που χορεύουν, στις LG/Samsung σαν μπλε-κόκκινες κουκίδες που χορεύουν. Στις λίγο υψηλότερες αποχρώσεις, περίπου μέχρι 20-30 IRE, δημιουργεί αυτή την αίσθηση βρασίματος που έχει περιγραφεί.

καλησπέρα,
Έχω συνδεδεμένη την tv με το ps2 με component καλώδια. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να προβάλλονται τα παιχνίδια σε 720i ή p? Στον media player που έχω στο ps2 (Sms player) μπορώ να ορίσω την ανάλυση μέχρι 1080i. Άρα το component μπορεί να μεταφέρει hd σήμα..

Τελικά για να σου βρει software update, ΔΕΝ πρέπει να πας από το μενού System, αλλά από του μενού Network.

Βρήκε (επιτέλους) το 1318 και το έβαλα.