Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω αν το 1318 είναι το τελευταίο, αλλά πριν λίγες μέρες έκανε κάποιο νεότερο -νομίζω- update.
Δεν ξέρω αν είναι απ' αυτό αλλά την επόμενη στιγμή βρήκα καινουριο software για κατέβασμα στο viera connect απο τα οποία μερικά επι πληρωμή.

Απ' ότι βλέπω από το site τους, το 1318 είναι το νεότερο. Και πράγματι αναφέρει στο changelog ότι έχει αλλαγές στο Viera Market.

Χρησιμοποιεί κανείς άλλος component καλώδια με την τηλεόρασή του; Όταν συνδέω το ps2 με component παρατηρώ έντονο φαινόμενο θορύβου με οριζόντιες γραμμές σε όλη την οθόνη. Όταν συνδέω όμως το ps3 με component δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν συνδέσω το ps2 με composite επίσης δεν εμφανίζονται οι γραμμές, αλλά είναι 480p και πολύ θολό.

Είμαι υποψήφιος αγοραστής G30 ή GT30 πείτε μου αν μπορείτε αν ισχύει το ίδιο και στην G σειρά της Panasonic
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Plasma-ST30-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page51
Αν δεν σε πειράζει, δώσε ακριβές link του post σχετικά με το οποίο θες να ρωτήσεις κάτι, γιατί εγώ π.χ. βλέπω 50 posts ανά σελίδα, οπότε σελίδα 51 που δίνεις στο link, δεν έχω για να σε βοηθήσω.

Αν δεν σε πειράζει, δώσε ακριβές link του post σχετικά με το οποίο θες να ρωτήσεις κάτι, γιατί εγώ π.χ. βλέπω 50 posts ανά σελίδα, οπότε σελίδα 51 που δίνεις στο link, δεν έχω για να σε βοηθήσω.
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056274983&viewfull=1#post1056274983
Για το πρόβλημα με τα κανάλια

Είμαι υποψήφιος αγοραστής G30 ή GT30 πείτε μου αν μπορείτε αν ισχύει το ίδιο και στην G σειρά της Panasonic
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/81868-Panasonic-Plasma-ST30-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page51

Δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι στο πρόβλημα που δημιούργησε το λογότυπο του ΣΚΑΙ ή κάτι άλλο.
Έχοντας, όμως, την 50VT30 20 μέρες τώρα και με 200 ώρες περίπου, χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα, έχω να πω ότι δεν έχω παρατηρήσει κανένα ίχνος στην οθόνη, έχω άψογη εικόνα σε ψηφιακό τηλεοπτικό και ταινίες και ακόμη καλλίτερο 3D.

Δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι στο πρόβλημα που δημιούργησε το λογότυπο του ΣΚΑΙ ή κάτι άλλο.
Έχοντας, όμως, την 50VT30 20 μέρες τώρα και με 200 ώρες περίπου, χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα, έχω να πω ότι δεν έχω παρατηρήσει κανένα ίχνος στην οθόνη, έχω άψογη εικόνα σε ψηφιακό τηλεοπτικό και ταινίες και ακόμη καλλίτερο 3D.
Αναφέρομαι στην κακή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος στα αναλογικά κανάλια

Μα ... το αναλογικό τηλεοπτικό, γενικά, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που είναι ένα από τα χειρότερα.

Μα ... το αναλογικό τηλεοπτικό, γενικά, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που είναι ένα από τα χειρότερα.
Δεν λέω πως έχεις άδικο για τα ελληνικά αναλογικά, το ερώτημα είναι αν παρόλα αυτά έχεις παρατηρήσει το ίδιο όπως ο φίλος στην ST30.

Ομολογώ ότι στις 20 μέρες που έχω την 50VT30 δεν είχα δει αναλογικό τηλεοπτικό και τη γύρισα τώρα σ' αυτό για να συγκρίνω με αυτό που αναφέρεται στο link, δηλαδή την κακή ποιότητα του logo σε βαθό που δεν διαβάζεται.

Γύρισα σε αρκετούς σταθμούς, προσπαθώντας να βρω όσους έχουν παρόμοιο logo και, σε όσους βρήκα, μπόρεσα να τα διαβάσω ξεκάθαρα.
Μάλιστα, στη ΝΕΤ αυτή τη στιγμή (ΣΑ 07.46) έχει στο πάνω μέρος το logo της (ΝΕΤ ΕΡΤ) όπου το ΕΡΤ προβάλλεται με πολύ μικρά fonts και όμως διαβάζονται καθώς επίσης στην κάτω μπάρα έχει το λογότυπο της εκπομπής (ΣΚ ΝΕΤ), όπου το ΝΕΤ προβάλλεται με, επίσης, πολύ μικρά fonts και διαβάζεται άνετα, από την απόσταση των 2,50-2,80 μ. που κάθομαι.

Υποθέτω ότι αυτό που είδε ο φίλος οφείλεται, μάλλον, στην πολύ κακή ποιότητα σήματος στην περιοχή που βρίσκεται και όχι στην TV.

ΥΓ Ξαναγυρίζω σε ψηφιακό γιατί αυτό δεν βλέπεται.

Δεν λέω πως έχεις άδικο για τα ελληνικά αναλογικά, το ερώτημα είναι αν παρόλα αυτά έχεις παρατηρήσει το ίδιο όπως ο φίλος στην ST30.

Η δύο χρόνων παλαιότερη G10, λες να έχει χειρότερη επεξεργασία από την GT30?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/52645-LCD-Plasma-τηλεοπτικό-και-τί-μπορούμε-να-καταλάβουμε-από-φωτογραφίες...?p=1056275573&viewfull=1#post1056275573

Απάντηση για την συγκεκριμένη φωτογραφία έχει δοθεί...

Αν αναφέρεσαι στην φωτογραφία με τους ασιάτες, φταίει το ότι το κανάλι από το οποίο πάρθηκε η φωτό, πέταξε τα μισά πεδία του PAL, πιθανώς για να προσδώσει film look στην κίνηση ή επειδή έτσι αποφάσισε ο μοντέρ του υλικού, με αποτέλεσμα η κάθετη αναλυτικότητα να πέσει στις 288 από τις 576 γραμμές...

....η συνέχεια στους κατόχους για εμπειρίες τους.

Last edited:
Η δύο χρόνων παλαιότερη G10, λες να έχει χειρότερη επεξεργασία από την GT30?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/52645-LCD-Plasma-τηλεοπτικό-και-τί-μπορούμε-να-καταλάβουμε-από-φωτογραφίες...?p=1056275573&viewfull=1#post1056275573

Απάντηση για την συγκεκριμένη φωτογραφία έχει δοθεί...

....η συνέχεια στους κατόχους για εμπειρίες τους.

Η φωτογραφίες ήταν από Digea για αυτό επέμενα στα αναλογικά κανάλια

Ομολογώ ότι στις 20 μέρες που έχω την 50VT30 δεν είχα δει αναλογικό τηλεοπτικό και τη γύρισα τώρα σ' αυτό για να συγκρίνω με αυτό που αναφέρεται στο link, δηλαδή την κακή ποιότητα του logo σε βαθό που δεν διαβάζεται.

Γύρισα σε αρκετούς σταθμούς, προσπαθώντας να βρω όσους έχουν παρόμοιο logo και, σε όσους βρήκα, μπόρεσα να τα διαβάσω ξεκάθαρα.
Μάλιστα, στη ΝΕΤ αυτή τη στιγμή (ΣΑ 07.46) έχει στο πάνω μέρος το logo της (ΝΕΤ ΕΡΤ) όπου το ΕΡΤ προβάλλεται με πολύ μικρά fonts και όμως διαβάζονται καθώς επίσης στην κάτω μπάρα έχει το λογότυπο της εκπομπής (ΣΚ ΝΕΤ), όπου το ΝΕΤ προβάλλεται με, επίσης, πολύ μικρά fonts και διαβάζεται άνετα, από την απόσταση των 2,50-2,80 μ. που κάθομαι.

Υποθέτω ότι αυτό που είδε ο φίλος οφείλεται, μάλλον, στην πολύ κακή ποιότητα σήματος στην περιοχή που βρίσκεται και όχι στην TV.

ΥΓ Ξαναγυρίζω σε ψηφιακό γιατί αυτό δεν βλέπεται.

Ευχαριστώ, με βοήθησες να άρω τις αμφιβολίες μου για τις plasma!!

Δεν χρειαζοταν να κάνεις σε ένα κάρο νήματα την ίδια ερώτηση...

...υποχρεωτικά έδωσα σε όλα την ίδια απάντηση.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι απόψεις ενός σχετικά νέου κατόχου (3-4 μήνες και αρκετές εκατοντάδες -μπορεί και 2-3 χιλιάδες- ώρες με άριστο στρώσιμο)...
Αυτό το πρόβλημα με τις όριζόντιες γραμμές το κάνει πολύ συχνά η τηλεόραση (46GT30).
Αναλογικά δεν έχω παρακολουθήσει, αλλά στα ψηφιακά παλιότερα είχα τακτικά προβλήματα με το "κοτλέ" που φαίνεται και στις φωτό στο thread που αναφέρεις.

P1030533.jpg
P1030534.jpg

Ενώ ήταν σχεδόν μόνιμο στις ειδήσεις του Alpha και συχνότατο στις ειδήσεις του Star, τελευταία το κάνει μόνο σε κάποια (παλιά κυρίως) χαμηλής ποιότητας βιντεάκια.
Πιθανό να είναι και οι ρυθμίσεις που συνεχώς αλλάζω για να βρω την καλύτερη λύση.

Από αντανακλάσεις, νομίζω φαίνεται στη δεύτερη φωτό μου... Το παράθυρο βρίσκεται 5 μέτρα πίσω.

Στα αναλογικά κανάλια νομίζω ότι ο δέκτης είναι πολύ κατώτερος από αυτό που περιμένει κανείς. Όταν την πρωτοσυνέδεσα είχε αρκετά χιόνια, μετά την πέρασα μέσα από το dvd-recorder και ενώ έδειχνε τα ίδια χιόνια, η εικόνα από το tuner του recorder ήταν άριστη!!! Αργότερα, αφού πέρασε και μέσα από τον αποκωδικοποιητή του filmnet έστρωσε και έχει πλέον την ίδια εικόνα που είχε και με την παλιά crt... Τι να πω, δεν ξέρω πως εξηγείται.

Από ήχο, σε χαμηλή ένταση, κάτω από το 20 (όρια 0-100) μπουκώνει και δεν ξεχωρίζει καλά η φωνή. Δυνατά (>60) δε λέει τίποτα...

Σε HD ταινίες και ERT HD πολύ καλή.

Ενώ στην αρχή ψιλοαπογοητεύτηκα (όντας φανατικός της CRT) νομίζω ότι πλέον παρακολουθώ αρκετά ευχαριστα. Συχνά το star και το mega πιάνουν πολύ καλή ανάλυση!!! ;)

Σε σχέση με τη 2η φωτό που έχεις βάλει, αν το "σκαλοπάτι" ήταν πρόβλημα του επεξεργαστή εικόνας της τηλεόρασης και δεν ήταν απλά θέμα κακής κατασκευής της καρτέλας από το κανάλι, θα υπήρχε ακριβώς το ίδιο και στην ξανθιά από πίσω... ;)

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση για την εν λόγο τηλεόραση.
Έχω ένα ζευγάρι ηχεία από pc με σύνδεση minijack και τα συνδέω στην έξοδο των ακουστικών της tv, Δεν θα έπρεπε να κόβεται ο ήχος από τα ηχεία της tv και να παίζουν μόνο τα εξωτερικά?
Γιατί όταν τα συνδέω παίζουν όλα μαζί?

ε απλά χαμήλωσε την ένταση της tv στο 0. Δεν είναι υποχρεωτικό αυτό που λες.

Μα θέλω να έχω τον έλεγχο της έντασης απο το control της tv. Αν έβαζα τα ακουστικά ποιο θα ήταν το όφελος? Θα έπρεπε να μπαίνω στο μενού της και να ανεβάζω ένταση από εκεί.
Με παλαιότερη tv το έκανε κανονικά. Ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα ή απλά δεν γίνετε.