Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μερικοί δυστυχώς νομίζουν ότι κουβαλάνε ξύλα για το τζάκι.... Ελπίζω να ξεμπερδεύεις σύντομα Λευτέρη γιατί πολύ έχει τραβήξει η φάση.

Τελικα εμενα μαλλον αντικατασταση μου εκαναν και οχι αλλαγη οθονης, γιατι το λεω αυτο; γιατι εγω ειχα περασει το 1322 firmware και αυτη που μου ηρθε ειχε το 1318 και μηδεν ωρες χρησης ενω εγω ειχα καπου στις 600 ωρες.

DSE δεν βλεπω και δεν εχει κολλημενο η καμενο pixel οπως ειχε η δικια μου.

Το σπαστικο; φτου παλι στρωσιμο!

Τελικα εμενα μαλλον αντικατασταση μου εκαναν και οχι αλλαγη οθονης, γιατι το λεω αυτο; γιατι εγω ειχα περασει το 1322 firmware και αυτη που μου ηρθε ειχε το 1318 και μηδεν ωρες χρησης ενω εγω ειχα καπου στις 600 ωρες.

DSE δεν βλεπω και δεν εχει κολλημενο η καμενο pixel οπως ειχε η δικια μου.

Το σπαστικο; φτου παλι στρωσιμο!
Το serial number είναι το ίδιο με το παλιό ή όχι;

Το serial number είναι το ίδιο με το παλιό ή όχι;

Ιδιο με το παλιο ειναι, μαλλον μονο πανελ αλλαξαν αλλα με καποιο τροπο εκαναν μηδενισμο τις ωρες και γεννικα την τηλεοραση γιατι ουτε καναλια ειχε μεσα ουτε τις ρυθμισεις μου τιποτα λες κια την πηρα καινουρια.

Λογικό να σου έκαναν μηδενισμό στις ώρες. Αφού άλλαξε το πάνελ. Τώρα για το firmware... ΔΞ/ΔΑ

Μπορεί να σου άλλαξαν και μητρική πλακέτα μαζί με το πάνελ... ;)

Λογικό είναι να μηδενίζονται οι ώρες με αλλαγή πάνελ, από την στιγμή που το λογισμικό εκτελεί αλλαγές ανάλογα με τις ώρες που έχει γράψει το πάνελ.
Οπότε, αναμενόμενο να υπάρχει διαδικασία που τις μηδενίζει (και που εμείς φυσικά δεν γνωρίζουμε).

(και που εμείς φυσικά δεν γνωρίζουμε).

Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι' αυτό... :p

Το μηδένισμα του μετρητή πάντως, δεν επαναφέρει το μαύρο στις παλαιότερες σειρές...

Εμένα που μου άλλαξαν panel στην ST30, δεν μηδενίστηκε ο μετρητής (~800 ώρες).
Σίγουρα είναι άλλο panel, μη ρωτήσετε. Έχει σε άλλα σημεία DSE! :p

edit: Και το firmware παρέμεινε στην έκδοση που το είχα (την τότε τελευταία 1.318)

Χονδρικά, υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι να μηδενίσει ο μετρητής: ο ένας, είναι μέσω ειδικών χειρισμών στον memory editor, όπου μηδενίζουν οι ώρες αλλά όχι οι φορές On/Off και ο άλλος, αλλάζοντας την μητρική, οπότε μηδενίζουν και τα δύο κοντέρ.

Τυπικά, όταν αλλάζεται πάνελ, πρέπει να μηδενίζουν οι ώρες, αλλά έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν ότι, στο εγχώριο τουλάχιστον σέρβις, πολλές φορές το αμελούν...

Εμενα εχει μηδενιστει και το on off γιατι οταν το κοιταξα εγραφε 7 φορες.

Παντως το πρασινο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειχα στο προηγουμενο πανελ που ηταν λες και εχει ξεπλυθει με χλωρινη.

Βρε παλικαρια πειτε μου παλι τα περι στρωσιματος γιατι τα εχω ξεχασει.

Εχω ...

Cinema mode

Αντιθεση 42
Φωτεινοτητα 0
Χρωμα 30
Οξυτητα 5
Ισορροποια χρωματος Θερμο
Ζωντανο χρωμα Ναι
Remaster χρωματος Αυτοματα
Λειτουργια Eco Οχι
P-NR Οχι
24p Smooth Film Οχι <--- Αυτο σε τηλεοπτικο σημα ειναι το IFC αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να δω τηλεοπτικο πριν στρωσει.
Βελτιωτης Ευκρινιας Μεσαιο
Πλαϊνο panel Υψηλη
Overscan 16:9 Ναι
Περιστροφη Pixels Ναι

Tα "Ζωντανό χρώμα" και "Remaster χρώματος" τα βγάζεις εκτός αν σε ενδιαφέρει η χρωματική ακρίβεια...

Από εκεί και πέρα, για "στρώσιμο", απλά αποφεύγεις τις κάθε είδους στατικές εικόνες. Καθαρά προφυλακτικά, για την περίπτωση που θα ξεχαστεί κάποια στατική εικόνα, μπορείς να βάλεις την αντίθεση στο 30 για αυτό το πρώτο διάστημα...