Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tα "Ζωντανό χρώμα" και "Remaster χρώματος" τα βγάζεις εκτός αν σε ενδιαφέρει η χρωματική ακρίβεια...

Από εκεί και πέρα, για "στρώσιμο", απλά αποφεύγεις τις κάθε είδους στατικές εικόνες. Καθαρά προφυλακτικά, για την περίπτωση που θα ξεχαστεί κάποια στατική εικόνα, μπορείς να βάλεις την αντίθεση στο 30 για αυτό το πρώτο διάστημα...
Μιλώντας με το σέρβις της εταιρίας εν αναμονή της άφιξης του νέου μου πάνελ στην VT,ρώτησα περί στρωσίματος και η απάντηση που πείρα είναι πως δεν πρέπει να κοιμίζω τον φώσφορο στην αρχή απλά να έχω κανονικές ρυθμίσεις η αν θέλω να έχω μια σιγουριά μου πρότεινε να βάλω για αρχή την κυλιόμενη λευκή μπάρα να παίζει,η όποια είναι σε φουλ αντίθεση και έτσι ξυπνάει το μωρό...Οπότε μάλλον σε τέτοια λύση προσανατολίζομαι προσθέτοντας και την εναλλαγή χρωματικών καρτελών,σε πάντα φουλ αντίθεση για αρχή(50-80αρια ώρες).Ποια είναι η άποψη σου?

Μιλώντας με το σέρβις της εταιρίας εν αναμονή της άφιξης του νέου μου πάνελ στην VT,ρώτησα περί στρωσίματος και η απάντηση που πείρα είναι πως δεν πρέπει να κοιμίζω τον φώσφορο στην αρχή απλά να έχω κανονικές ρυθμίσεις η αν θέλω να έχω μια σιγουριά μου πρότεινε να βάλω για αρχή την κυλιόμενη λευκή μπάρα να παίζει,η όποια είναι σε φουλ αντίθεση και έτσι ξυπνάει το μωρό...Οπότε μάλλον σε τέτοια λύση προσανατολίζομαι προσθέτοντας και την εναλλαγή χρωματικών καρτελών,σε πάντα φουλ αντίθεση για αρχή(50-80αρια ώρες).Ποια είναι η άποψη σου?

Δεν τίθεται θέμα "ύπνου" για τον φώσφορο. Αν μπορείς να διασφαλίσεις την μηδενική ή έστω ελεγχόμενη προβολή στατικών εικόνων για τις πρώτες 100-200 ώρες, δεν χρειάζεται μείωση του ρυθμιστικού της αντίθεσης. Από εκεί και πέρα, είτε με την αντίθεση στο 30, είτε περισσότερο, αυτό δε σημαίνει ότι μόλις χτυπήσουμε 200 ώρες, η τηλεόραση γίνεται LCD στο θέμα... ;)

Η μετάβαση προς την "κακομεταχείριση", πρέπει να είναι σταδιακή...

Τον φώσφορο μην ξυπνάτε, το μωράκι μου κοιμάται...
Τί ιστορίες είναι αυτές?
Η υπερβολική προσοχή μπορεί να φέρει και αντίθετα αποτελέσματα.
Ζάπινγκ στα κανάλια, όχι πολλές ταινίες με κινηματογραφικές μπάρες στην αρχή and that's all (μετάφραση google= αυτό είναι όλο :2thumb22sup:).

Ταινίες χωρίς μπάρες δύσκολα βρίσκεις πλέον.... Αν βρεις, οκ, αν όχι, καλό είναι να αφήνεις την IR μπάρα για καμιά ώρα αφού τελειώσει η ταινία.

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα έχει το multi. 4 βδομάδες νταν (όπως και στο Λευτέρη).

Αν οι τηλεοράσεις ήταν εντός εργοστασιακής εγγύησης, το Multirama απλά την μεταφορά κάνει από τον πελάτη στην αντιπροσωπεία και το αντίστροφο.

Μωρέ σίγουρα εντός εγγύησης ήτανε, απλά σχεδόν ένας μήνας μου φαίνεται πολύ...:chinese:

καλησπέρα..βρ'ηκα την 50" στο μθλtirama στα 799 εκθεσιακό κομμάτι. πως μπορώ να βάλω τις κυλλιόμενες μπάρες για να δω τυχόν προβλήματα και τι άλλο πρε´πει να κοιτάξω για να είμαι διασφαλισμένος οτι δεν θα έχει πρόβλημα η tv???

Πότε την πήρες και από ποιό κατάστημα; Πήρες συμβόλαιο συντήρησης για 5 χρόνια, αυτό το fixme που το λένε;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πότε την πήρες και από ποιό κατάστημα; Πήρες συμβόλαιο συντήρησης για 5 χρόνια, αυτό το fixme που το λένε;

δεν την πηρα ακόμα.... θα πιεσω να μου το δώσει δωρεάν το συμβόλαια συντήρησης... αν μπορείτε να μου απαντήσετε στα ανωτέρω γιατί σε καμιά ώρα θα είμαι στο μαγαζί. ευχαριστώ.

Να το πάρεις οπωσδήποτε όμως. Αν δεν σου το δώσει τζάμπα, πες τους να σου το δώσουν σε καλύτερη τιμή.

Την Κυλιόμενη μπάρα την βάζεις από τις ρυθμίσεις εικόνας--> για προχωρημένους --> Κυλιόμενη μπάρα.

Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου και μερικά patterns σε ένα stick-άκι για να δεις τα χρώματα.
Κάτι σαν κι αυτά...
http://www.eaprogramming.com/downloads/files/BreakIn_Images.zip

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν την πηρα ακόμα.... θα πιεσω να μου το δώσει δωρεάν το συμβόλαια συντήρησης... αν μπορείτε να μου απαντήσετε στα ανωτέρω γιατί σε καμιά ώρα θα είμαι στο μαγαζί. ευχαριστώ.

Koιτάς καταρχάς την τηλεόραση προσεκτικά για τυχόν γρατσουνιές, ή άλλα σημάδια.
Βάζεις την tv να παίξει σκοτεινά και φωτεινά πλάνα και κοιτάς για τυχόν έντονα αποτυπώματα ή burn ιn. To άσπρο φόντο βοηθάει γενικά.
Βάζεις και την κυλιόμενη μπάρα που βρίσκεται στο μενού>εικόνα>ρυθμίσεις για προχωρημένους>κυλιόμενη μπάρα.
Με την μπάρα διαπιστώνεις τα ανωτέρω και κοιτάς αν το πάνω και κάτω μέρος της οθόνης-οι λεγόμενες κινηματογραφικές μπάρες-έχουν σημαντική διαφορά φωτεινότητας σε σχέση με το κεντρικό μέρος.
Αν η τηλεόραση έπαιζε blu-ray demo όχι σε πλήρη οθόνη, το πάνω και κάτω μέρος θα έχει εμφανή διαφορά, θα είναι αρκετά πιο σκοτεινό.
Αν όλα πάνε καλά αγοράζεις την τv, αλλά μία πιο χαμηλή τιμή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Και εγώ εκθεσιακό κομμάτι πήρα. :chinese:

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. θα ενημερωσω για τις εξελιξεις μολις γυρίσω...

η τηλεόραση αγοράστηκε. είχε παίξει 900 ώρες όλες με blueray demo full screen. την επεξεργαστηκα αρκετά και με break in images και με την κυλιομένη μπάρα δεν είδα κατι ανησυχητικό. προσωρινά είναι πάνω στην επιτραπεζια βάση της άλλα σε λίγο καιρό θα κρεμαστεί στον τοίχο.
έχω συνδεσει και δορυφορικο πιάτο έτσι αξιοποιησα και τον δορυφορικό δεκτή. το σήμα στα ψηφιακα κανάλια είναι αρίστη και έχει τεράστια διαφορά απο την lg scarlet 32" στην οποία έβλεπα πρίν. 1080p περιεχόμενο δεν έχω δει ακόμα για να σας πω εντυπώσεις.
τώρα, μιάς κ ουσιαστικά η τηλεόραση είναι στρωμένη, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω?

Καλορίζικη, φίλε μου! beers.jpg
Στη tv το μόνο που πρέπει να προσέχεις πλέον είναι η εικόνα της! :2thumb22sup:
Αν ποτέ ενδιαφερθείς για "τσιτωμένες" ρυθμίσεις, κοίτα σελ. 55 για εικόνα και 88 για ήχο (υποκειμενικές ρυθμίσεις Jimitsis).
Βάλε και μία ταινία με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και πες μας που σου φαίνεται πιο όμορφη η Σκάρλετ, στην GT30 ή στην LG Scarlet? :flipout:

\το σήμα στα ψηφιακα κανάλια είναι αρίστη και έχει τεράστια διαφορά απο την lg scarlet 32" στην οποία έβλεπα πρίν.

Καλοθέατη . Τεράστια διαφορά θα έχει σε όλα . Δεν συγκρίνεται ούτε με τις κορυφαίες σημερινές LG

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν ποτέ ενδιαφερθείς για "τσιτωμένες" ρυθμίσεις, κοίτα σελ. 55 για εικόνα και 88 για ήχο (υποκειμενικές ρυθμίσεις Jimitsis).
Μπορείς να δώσεις ακριβή links, γιατί εγώ χρησιμοποιώ άλλες ρυθμίσεις για να βλέπω το forum (50 posts per page), οπότε δεν έχω τις ίδιες σελίδες.

Ευχαριστώ.

Εδώ είμαστε.
Εικόνα
Παραθέτω και πάλι τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ για να αποκτήσει η τηλεόραση εικόνα-ξυράφι. Οι ρυθμίσεις φυσικά δεν αποτελούν ευαγγέλιο, απλά δείχνουν μια κατεύθυνση.

Προεπιλογή εικόνας Κανονική
Αντίθεση 55
Φωτεινότητα -2
Χρώμα 32
Οξύτητα 10
Ισορροπία χρώματος Ψυχρό
Ζωντανό χρώμα Ναι
Λειτιυργία Eco Όχι
P-NR Όχι
3D-COMB Ναι

Ρυθμίσεις για προχωρημένους
Ισορροπία λευκού
Κέρδος R -6
Κέρδος G -10
Κέρδος Β +3
Gamma 2.2
ΙFC Μεσαίο
Βελτιωτής ευκρίνειας Μέγιστο

Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το Gamma στο 2.4 και να αλλάξουμε ελαφρά αντίθεση και φωτεινότητα κατά το δοκούν.

και ήχος

Οι πλήρεις ρυθμίσεις που έχω στον ήχο είναι οι εξής:
Προεπιλογή > Μουσική
Μπάσα > +10
Πρίμα > +12
Surround > V-audio surround
Διόρθωση έντασης > +6
Απόσταση > Άνω των 30 cm

ευχαριστώ πολύ... θα τις δοκιμάσω θα πειραματιστώ και θα ενημερώσω!
πάντως μέχρι τώρα δεν μπορώ να κλείσω το στόμα μου απο τη έκπληξη.... άσε που με το που την είδαν δυο φίλοι που έχουν παραγγείλει 42άρες πάνε να αλλάξουν τις παραγγελίες τους. είδαμε σήμερα τον τελικο του πανευρωπαικού U-19 και ήταν καλύτερο απο το να ήσουν στη κερκίδα...!