Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

πανω σε αυτο να πω..μια παρατηρηση μου. οταν χωρησα την τηλεοραση σε δυο οθονες και στην μιση οθονη εδειχνα τηλεοπτικο σημα (οποτε να υποθεσω απο τα 32 εγινε 21-19 ιντσες?)...ως δια μαγειας τα καναλια..γινανε καμπανα! και τελεια σε ολα! μολις το γυρνουσα σε κανονικο μεγεθος..να σου ολες οι ατελειες! μηπως τελικα το αποτελεσμα...περα απο την οποια τεχνολογια της καθε τηλεορασης ειναι τελικα και συναρτηση της αποστασης..με το μεγεθος της ? μιλαω παντα για τηλεοπτικο σημα.επομενως οταν καποιος λεει οτι εχω προτεραιοτητα να βλεπω τηλεοπτικο σημα το να παιρνει 42 ινστες για 2-3 μετρα..ειναι λαθος?

Μπορεί να είναι κι έτσι... Μπορεί να είμαστε άδικοι ή υπερβολικοί... Ίσως έχουμε στο μυαλό μας την ιδανική εικόνα που θυμόμαστε από μια CRT (και βεβαίως το μέγεθος παίζει τεράστιο ρόλο) με οποιαδήποτε Plasma ή LCD δούμε.
Σε μιά Philips 37-άρα πάντως που βλέπουμε ποδόσφαιρο (μαζί μα τα ασύρματα πίσω ηχεία στοίχιζε πρίν μερικά χρόνια 1,200,000 δρχ
icon6.gif
) η εικόνα είναι ψιλοχάλια.
Κι αφού τα συζητάμε όλα αυτά, σκέφτηκα κάτι που ίσως θα έπρεπε σαν Avclub να το κάνουμε.
Έχουμε τεστάρει κατ' επανάληψη προβολείς... Κι έχουμε κάνει και πολλά συγκριτικά.
Αφού υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τηλεοράσεις γιατί να μήν κάνουμε κι ένα συγκριτικό μεταξύ LCD-Plasma-CRT;
Τελικά θα μου πείτε ποιός ενδιαφέρεται πλέον για CRT; Δεν πειράζει όμως, έτσι για "το άθλημα" ρε παιδί μου, να δούμε και τι γίνεται στην πραγματικότητα κι όχι στο μυαλό μας....:ernaehrung004:

Μπορεί να είναι κι έτσι... Μπορεί να είμαστε άδικοι ή υπερβολικοί... Ίσως έχουμε στο μυαλό μας την ιδανική εικόνα που θυμόμαστε από μια CRT (και βεβαίως το μέγεθος παίζει τεράστιο ρόλο) με οποιαδήποτε Plasma ή LCD δούμε.
Σε μιά Philips 37-άρα πάντως που βλέπουμε ποδόσφαιρο (μαζί μα τα ασύρματα πίσω ηχεία στοίχιζε πρίν μερικά χρόνια 1,200,000 δρχ
icon6.gif
) η εικόνα είναι ψιλοχάλια.
Κι αφού τα συζητάμε όλα αυτά, σκέφτηκα κάτι που ίσως θα έπρεπε σαν Avclub να το κάνουμε.
Έχουμε τεστάρει κατ' επανάληψη προβολείς... Κι έχουμε κάνει και πολλά συγκριτικά.
Αφού υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τηλεοράσεις γιατί να μήν κάνουμε κι ένα συγκριτικό μεταξύ LCD-Plasma-CRT;
Τελικά θα μου πείτε ποιός ενδιαφέρεται πλέον για CRT; Δεν πειράζει όμως, έτσι για "το άθλημα" ρε παιδί μου, να δούμε και τι γίνεται στην πραγματικότητα κι όχι στο μυαλό μας....:ernaehrung004:

ε γιαυτό είσαι Ο Στρατηγός εδώ μέσα...:worshippy:

you've got brains mate...:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

edit:
δυο σημαντικές δυσκολίες θα υπάρξουν στο όλο εγχείρημα...

1. να βρεθεί καλή crt (για να μην πω καινούργια, πράγμα σχεδόν αδύντο)
και
2. ανθρώπους να την κουβαλήσουν!:flipout::flipout::flipout:

όπως και να' χει είναι φανταστική η ιδέα σου Μπάμπη.

Last edited:
Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Βλάση, αν κατάλαβα καλά μιλάς για απλό τηλεοπτικό σήμα....
Όσες κεραίες και να φτιάξεις, αν ποτέ πάρεις σήμα σαν την CRT σου εμένα να με χέ.... :ernaehrung004:

Ναι, Μπάμπη, μιλάω για απλό τηλεοπτικό σήμα. Μ' αυτά όμως που λες, μου έκανες την καρδιά περιβόλι!
Κατά τα άλλα, άμα είναι να σε χε..., καλύτερα να μην πάρω καλή κεραία...

και θα τα κουβαλαμε...στο μερος που εχει τελειο σημα? αν υπαρχει...τετοιο μερος στην ελλαδα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ναι, Μπάμπη, μιλάω για απλό τηλεοπτικό σήμα. Μ' αυτά όμως που λες, μου έκανες την καρδιά περιβόλι!
Κατά τα άλλα, άμα είναι να σε χε..., καλύτερα να μην πάρω καλή κεραία...

:flipout: :flipout: :flipout:

Έλα μωρέ.... Μην τα παίρνεις κι όλα τοις μετρητοίς.... :ernaehrung004:

Οι CRT εχουν τρεμουλο στη εικονα, που σε plasma δεν θα δεις ποτε.

Δεν εχω καταφερει ακομη να δω καλυτερη εικονα σε CRT απο plasma παροτι το ακουω συνεχεια.

Η CRT μου, παρόλο που είναι 10ετίας, είναι 100 Hz, οπότε τρεμόπαιγμα μηδέν!

μιας και μιλαμε για τηλεοπτικο σημα ...να ρωτησω αν ξερετε στην εκθεση που θα γινει σε λιγες μερες στις τηλεορασεις εκει θα ειναι συνδεδεμενες με καλο τηλεοπτικο σημα? ωστε να εχουμε μια οσο γινετε πλησιεστερη εικονα με αυτη ενος σπιτιου? γιατι στα μαγαζια...αν περιμενουμε να κανουμε συγκριση σε τηλεοπτικο σημα!

Η CRT μου, παρόλο που είναι 10ετίας, είναι 100 Hz, οπότε τρεμόπαιγμα μηδέν!

Πραγματα που θα μπορουσε να ρωτησει κανεις για το τρεμοπαιγμα των CRT ασχετως 100ΗΖ.

Ατιμουλικο , λεμε και ψεματακια ?:flipout:
Επιτελους ποσα χρονια θα εχεις τα ιδια γυαλια ?:flipout:

Δε λεω , καλο ειναι να μην καθεσε κοντα στην τηλεοραση ......... αλλα καλυτερα να μπεις μεσα γιατι κανει κρυο .:flipout:

Πραγματα που θα μπορουσε να ρωτησει κανεις για το τρεμοπαιγμα των CRT ασχετως 100ΗΖ.

Δε λεω , καλο ειναι να μην καθεσε κοντα στην τηλεοραση ......... αλλα καλυτερα να μπεις μεσα γιατι κανει κρυο .:flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

γεια χαρα

Υποψηφιος αγοραστης και εγω της TH-42PX70E
και παλιος θαμωνας, απο avforum εποχης...
θα οντως ειχε ενδιαφερον μια συγκριση με μια καλη crt
οπως πχ την sony 34'FQ75 100hz 4/3.
Kαι η συγκριση να γινει σε τηλεοπτικο σημα UHF αλλα
και δορυφορικο μεσω Νοva.

Παιδιά, πέρα από την πλάκα, διακρίνω ένα αδιόρατο τρεμόπαιγμα όταν παρατηρήσω την εικόνα από πολύ κοντά. Από την απόσταση θέασης (3,5 μ.) δεν φαίνεται τίποτε. Απεναντίας, ένας φίλος πήρε πρόπερσι μια Sony 100Hz, αλλά το τρεμόπαιγμα είναι εμφανές από όποια απόσταση κι αν δεις. Πιστεύω ότι ισχύει αυτό που είπε ο Μπάμπης προηγουμένως, ότι δηλαδή άλλες CRT 100Hz έχουν ελάχιστο τρέμουλο και άλλες περισσότερο.

Και πιστεύω ότι η πρόταση του Μπάμπη για το συγκριτικό είναι πολύ καλή. Κατά πόσο όμως είναι εφικτή;

εγω παντως στην 9417 philips δεν θυμαμαι να παρατηρησα τρεμοπαιγμα...καλη ωρα τωρα εκει που ειναι και την απολαμβανουν οι γονεις μου!

ενδιαφερων θα ειχε ενα τετοιο test αλλα μεχρι εκει.

δεν ξαναγυρναω πισω στο μπαουλο μου με τιποτα

Επειδή είμαι κι εγώ υποψήφιος κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης, θέλω να ρωτήσω τον Browser και τον akren: τους Απίθανους και τη Μαδαγασκάρη σε ποιο mode τις είδατε; Και τις είδατε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή με τις ρυθμίσεις που προτείνονται για "στρώσιμο" (φωτεινότητα - αντίθεση κάτω από τη μέση, sharpness στο 0);

Γενικά θέλω να ρωτήσω τους κατόχους της τηλεόρασης που είχαν πρωτυτερα CRT: Βλέπετε τηλεοπτικό σήμα ίδιας ή εφάμιλλης ποιότητας με πριν; Καλύτερο; Χειρότερο; Οι απαντήσεις σας θα είναι σημαντικές για την τελική απόφασή μου. Η τηλεόραση δεν είναι ακριβή, αλλά όταν δίνεις 1200 ευρώ, έχεις τη δίκαιη απαίτηση να βλέπεις τηλεοπτικό σήμα τουλάχιστον εξίσου καλό με την παλιά σου CRT. Θέλω εδώ να πω ότι η τηλεόραση προορίζεται προπάντων για τηλεοπτικό σήμα και, αραιά και πού, για DVD (ντοκυμαντέρ από εφημερίδες ή περιοδικά, αισθηματικές ταινίες για τη σύζυγο κλπ), δεδομένου ότι για σοβαρές προβολές υπάρχει προβολικό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αγόρασα πρόσφατα την 42px70 και για μερικές μέρες την είχα δίπλα-δίπλα με την CRT 32FQ86 συγκρίνοντας σε τηλεοπτικό σήμα.
Η σύγκριση καταρχήν νομίζω ότι είναι άδικη γιατί άλλο 32" και άλλο 42". Όσο μεγενθύνεις ένα χαμηλής ανάλυσης σήμα τόσο χειρότερο γίνεται. Η CRT ήταν σε γενικές γραμμές ήταν λίγο καλύτερη σε ευκρίνεια-διαύγεια ειδικά σε ζωντανα προγραμματα, παράθυρα και ειδήσεις. Εκεί που η PX εξισσοροπούσε την κατάσταση ήταν σε ταινίες και ίσως και σειρές. Πάντως σε τελική ανάλυση ακόμα και εκεί που υπερτερούσε η CRT ήταν προτιμότερο να βλέπεις στην 42άρα λόγω μεγέθους. Τελικά το μέγεθος μετράει :smile: περισσότερο από τις μικροδιαφορές στην απόδοση. Ασε που όταν βάλεις το dvd πας σε άλλη διάσταση.
Τελικά μετά από μερικές μέρες δεν μπορούσα πια να δώ στην crt γιατί μου φαινόταν πολύ μικρή. Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την αγορά παρόλο που κι εγώ βλέπω κατά 90%+ τηλεοπτικό σήμα.
Επίσης να πώ ότι γυρίζοντας στις εκθέσεις είχα δει πολλές lcd (και ακριβές μάλιστα) και ήταν όλες χάλια σε τηλεοπτικό σήμα. πολύ χειρότερες από την px70.

Επίσης να πώ ότι γυρίζοντας στις εκθέσεις είχα δει πολλές lcd (και ακριβές μάλιστα) και ήταν όλες χάλια σε τηλεοπτικό σήμα. πολύ χειρότερες από την px70.

Την 40D3000 την ειχες δει? Εχει πολυ καλη αποδoση σε τηλεοπτικο σημα και κορυφαια αποδοση σε DVD ακομα και μεσω Scart!