Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Τα 5.000 τεμάχια είναι ολόκληρη η αγορά όχι το πλαίσιο

Η αντιπροσωπεία δηλώνει υπεύθυνα πως το failure rate ειναι below 1%
Προχώρησε σε άμεση αντικατάσταση panel η συσκευής όπου υπήρχε πρόβλημα.
Στην ΑΣΤΡΑ τώρα υπάρχουν γύρω στις 4 συσκευές με πρόβλημα που επισκευάζονται.

dboko....φιλάκια!!!

Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ανάμεσά μας το ποσοστό είναι μεγαλύτερο. Πιστεύω ότι αν κάποιος μετρήσει τα post που λένε "την αγόρασα" και τα post που λένε "σήμερα είδα μια κάθετη γραμμή" τότε θα έχουμε ένα ποσοστό 10%+. Αν έχει κάποιος το χρόνο ας το κάνει (εγώ δεν μπορώ!).

Τα 5.000 τεμάχια είναι ολόκληρη η αγορά όχι το πλαίσιο

Η αντιπροσωπεία δηλώνει υπεύθυνα πως το failure rate ειναι below 1%
Προχώρησε σε άμεση αντικατάσταση panel η συσκευής όπου υπήρχε πρόβλημα.
Στην ΑΣΤΡΑ τώρα υπάρχουν γύρω στις 4 συσκευές με πρόβλημα που επισκευάζονται.

dboko....φιλάκια!!!

Σε σχέση με άλλα μοντέλα, άλλων εταιρειών (ή της ίδιας εταιρείας) όμως, είναι εμφανές ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών από το μικρό (;) δείγμα του forum αυτού. Εκεί ίσως τα αντίστοιχα ποσοστά να έχουν πολλά μηδενικά πριν, αλλά κυρίως, μετά την υποδιαστολή. Αν λάβουμε υπ' όψη μας ότι μεγάλος αριθμός συσκευών πουλήθηκε τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο (οπότε και έγινε το μεγάλο ξεστοκάρισμα), είναι άγνωστο τι μας περιμένει το εγγύς ή απώτερο μέλλον...

Όσο για τους αριθμούς ας το αφήσουμε καλύτερα, γιατί αυτοί που έχουν το πρόβλημα το έχουν 100% και όχι 1% και είμαι σίγουρος ότι πονάει πολύ να βρίσκεσαι χωρίς τηλεόραση για ημέρες ή εβδομάδες, με τη γυναίκα να σε βρίζει για την επιλογή που έκανες :smash:...

ΥΓ: Είμαι ενθουσιασμένος κάτοχος της συσκευής από αρχές Φεβρουαρίου, όμως προβληματίζομαι σοβαρά με αυτά που βλέπω.

........................με τη γυναίκα να σε βρίζει για την επιλογή που έκανες :smash:...

ΥΓ: Είμαι ενθουσιασμένος κάτοχος της συσκευής από αρχές Φεβρουαρίου, όμως προβληματίζομαι σοβαρά με αυτά που βλέπω.

Πικ απ ε γουεπον
160px-Slippers.JPG
...........
2196.jpg
........
women_heel_height.jpg

Τελικά μπορείτε να μας ενημέρωσετε οι κάτοχοι σε πόσους παρουσίασε την γνωστή πράσινη γραμμή?

Πάνο, νομίζω οτι είμαι ο κληρωθέν πρώτος :award: στον οποίο εμφανίστηκε το πρόβλημα. Η ΤιΒι αγοράστηκε 08/07 και παρουσίασε το πρόβλημα το Νοέμβριο. Η εξυπηρέτηση απο την Astra άψογη με παραμονή της εκεί περίπου 10 ημέρες και αντικατάσταση του Panel χωρίς δεύτερη κουβέντα.

ps: Η γραμμή δεν ήταν πράσινη. Εμφάνισε αρχικά μία κάθετη γραμμή απο pixel τα οποία απο οτι κατάλβα παρατηρώντας τα, δεν άλλαζαν σωστά χρώματα. Σε κόκκινο φόντο γίνονταν μπλέ και το αντίστροφο. Σε μαύρο φόντο εξαφανιζόταν. Μετά απο 3-4 ημέρες και μέχρι να έρθουν να τη πάρουν εμφάνισε και δεύτερη και είμαι σίγουρος οτι σιγά σιγά θα γέμιζε η οθόνη.

Last edited:

Και η δικιά μου γραμμή δεν είναι μόνο πράσινη, αλλά "παίζει" ανάλογα με τα χρώματα της οθόνης.
Οσο για το ποσοστό βλαβών, μην το συζητάμε, υπάρχει όντως πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν σε τηλεοράσεις 4 και 5 μηνών να εμφανίζονται τοσες βλάβες. Τώρα τι λέει η αντιπροσωπεία, δεν με αφορά καθόλου. Αυτοί φοβούνται μην κυκλοφορήσει καμμιά φήμη οτι έχουν πρόβλημα οι Panasonic και χάσουν το μερίδιο στην αγορά. Αν αγόρασαν 5000 χιλιάδες άνθρωποι τη συγκεκριμένη τηλεόραση, σε αυτό το forum δεν γράφουν ούτε για πλάκα 100 που έχουν την PX70E. Και ανάμεσα στους 100 αυτούς, τουλάχιστον 10, είχαν και έχουν πρόβλημα. Και δεν ξέρουμε πόσοι θα εμφανιστούν ακόμα. Αρα μιλάμε για το 10% και λιγότερο από 1% που προσπαθούν να μας "πουλήσουν". Εκτός αν η βλάβη παρουσιάζεται μόνο στα μέλη του AVclub....
Οχι, τίποτε άλλο αλλά να μην μας θεωρούν και χαζούς και οτι δεν καταλαβαίνουμε.
Τέλως πάντων, αύριο έρχονται να πάρουν και τη δικιά μου από την Astra. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην καθυστερήσει πολύ η αλλαγή και η επιστροφή της....

Αυτό πάει καρφί a moi ?

Δε νομίζω, άλλωστε εσύ μετέφερες ό,τι είπε η αντιπροσωπεία. Μάλλον σε εκείνους πάει...

Αυτό πάει καρφί a moi ?

Οχι, καθόλου, δεν σε ξέρω καν. Απλώς επειδή μίλησα κι εγώ με την αντιπροσωπεία για τη βλάβη και μου είπαν οτι είναι αστειότητες αυτά που κυκλοφορούν στα forum για πολλές βλάβες στις PX70E, ήθελα να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους...

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως το πρώτο κομμάτι αγοράστηκε Απρίλιο και μέχρι τον Δεκέμβρη είχε αναφερθεί μόνο το περιστατικό του φίλου Teddy. Μετά έπεσε επιδημία.

Για αυτούς που έκαναν αλλαγή πάνελ τι τους είπε η αντιπροσωπεία όσον αφορά την εγγύηση του νέου πάνελ ? Κανονικά δεν θα έπρεπε να ισχύουν πάλι τα 2 χρόνια για το νέο πάνελ ?

Πάντως έχοντας γνώση του τι σημαίνει για τις εταιρείες το κόστος της εγγύησης και πόσο πολύ αποφεύγουν το να χαρακτηρίσουν μια βλάβη ως συστηματική (με παρεπόμενη υποχρέωση για retrofit), δε νομίζω ότι θα δούμε κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση από την Panasonic. Η αίσθησή μου (αίσθηση μόνο...) δυστυχώς είναι ότι θα υπάρξουν κάποτε πολλές τέτοιες βλάβες και εκτός του χρόνου εγγύησης.

εννοείται πως ΝΑΙ!!!!

Κανεις λαθος.Σε συνομιλια με την αστρα μου ειπαν οτι ισχυει κανονικα η εγγυηση της τηλεορασης χωρις εξτρα εγγυηση για το ανταλλακτικο (πανελ).
Αλλο το τι θα επρεπε και αλλο το τι κανουν.Ψαξε να βρεις το δικιο σου μετα.

Κανεις λαθος.Σε συνομιλια με την αστρα μου ειπαν οτι ισχυει κανονικα η εγγυηση της τηλεορασης χωρις εξτρα εγγυηση για το ανταλλακτικο (πανελ).
Αλλο το τι θα επρεπε και αλλο το τι κανουν.Ψαξε να βρεις το δικιο σου μετα.

ΜΑΜΑΚΙΕΣ σου λένε....ο νόμος είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.

Το ανταλλακτικό θα έχει εγγύηση 2 ετών ξεκινώντας απο το 0. Άμα χρειαστεί πάλι αλλαγή ΠΑΛΙ θα έχει το επόμενο πάλι 2 χρόνια εγγύση!

ΣΤΟ ΛΕΩ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!

Αγαπητέ Psixakia, ομολογώ πως είναι ανακουφιστικό μαζί με όλους μας να δηλώνεις και συ ότι η εγγύηση των 2 χρόνων ισχύει για το ανταλλακτικό
εκ νέου!
Αγαπητέ g10rg0s το πρώτο κρούσμα είχε εμφανιστεί σε φίλο απο την Κέρκιρα κάπου στον Αύγουστο και μέχρι τον Οκτώβρη που αγόρασα την δική μου είχα εμφανιστεί και σε 2± ακόμα.

Φίλε Psixakia και μια ερώτηση απο μένα.
Αγόρασα την PX7E απο το Πλάισιο τον Δεκέμβριο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18772.
Υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο; και άν υπάρχουν η επισκευή γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως με την PX70;
Υπ όψιν ότι η τηλεόραση μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα άν και δέν έχει παίξει πολύ, ειδικά τώρα με τις διακοπές της ΔΕΗ δέν την ανοίγω καθόλου.
Ευχαριστώ.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα του γνωστού προβλήματος:

---------------------------------------------------------------------
04/07
1.vezouvios -----> Γραμμή 01/08

05/07
2.Thannasis Kalimeris
3.atomix -----> Γραμμή 10/07 που εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα
4.Αντωνης Β
5.in()

06/07
6.akren
7.KEVIN TAS

07/07
8.takisds

08/07
9.Photis
10.Teddy -----> Γραμμή 12/07
11.vadergr
12.Petros 1007 -----> Γραμμή 01/08

09/07
13.nobleman
14.cgiot
15.GFON
16.sergeant
17.Nikpet
18.filotech
19.queensryche
20.m1234
21.caris32 -----> Γραμμή 09/07
22.modetos

10/07
23.takis1964
24.knight77
25.kosedyt
26.galanta
27.bart
28.INTE
29.leftk26
30.breezer
31.lazarefa
32.nick33
33.baniko -----> Γραμμή 02/08
34.Browser
35.dpoly -----> Γραμμή 02/08
36.tazz -----> Γραμμή 02/08

11/07
37.warmth -----> Γραμμή σε εκθεσιακό κομμάτι που είχε 1200 ώρες.
38.spyg
39.nobody
40.tsiamfire
41.dbokos
42.mindscape
43.theom
44.greenfan -----> Γραμμή 03/08
45.sputnik
46.BILLY_GR07

12/07
47.rockxk
48.vang
49. Βαγγέλης Καινούργιος
50.Nikos Kapin

01/08
51.popcockroach
52.amora
53.greg-m
54.vasada
55.epapado
56.twingo
57.paL2k6

02/08
58.big_theo
59.sgavros
60.nickth13
----------------------------------------------------------------------

* 9 βλάβες σε 60 κατόχους ποσοστό 15%

*Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά οι 7 στις 9 βλάβες συνέβησαν 4-5 μήνες μετά την αγορά.

*Καληνύχτα ζαλίστηκα :ernaehrung004: