Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Οπότε , για να συνδεσω την οθονη και με PS3 για να παιζω και κανα παιχνιδακι που και που, καλυτερα να παρω Panasonic και οχι Samsung ε ??? ( Φανταζομαι οτι το input lag θα ειναι και στις δυο σχεδον μηδενικό, λογω τεχνολογιας plasma) ...

Ας απαντήσουν οι "παιχνιδιάρηδες" της παρέας, αλλά λογικό ακούγεται όπως το λες.

Απο θεμα αντιπροσωπίας/service ποια ειναι πιο αξιοπιστη?

Η LG ;)

Εγώ πάντω θα πω ότι με χρήση windows (δλδ να χουμε ένα explorer ανοιχτό για να κάνουμε καμιά επιλογή αρχείου για παίξιμο) έχουμε image retention σε λιγότερο από 5 λεπτά (ή απλά είμαι εγώ γκαντέμης). Το οποίο εξαφανίζεται σε 2-3 λεπτά βέβαια...

Δηλαδή να ΜΗΝ τη δουλέψουμε λίγο με υπολογιστή :bigcry: ???

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Ως μόνιτορ; Καλύτερα όχι, έτσι κι αλλιώς δεν έχει και την καλύτερη ευκρίνεια στις γραμματοσειρές. Σε παιχνίδια πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα, και φυσικά ούτε σε βίντεο/ταινίες.

Ως οθόνη υπολογιστή ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΑ.
Αφού έκανα την παραπάνω παρατήρηση πείραξα το theme ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές φωτεινότητας, αλλά και πάλι πάνω από 1-2 λεπτά δεν αφήνω παράθυρα ανοιχτά...

'Οχι για monitor αλλά για φωτογραφίες, ταινίες κλπ.

Ως οθόνη υπολογιστή ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΑ.
Αφού έκανα την παραπάνω παρατήρηση πείραξα το theme ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές φωτεινότητας, αλλά και πάλι πάνω από 1-2 λεπτά δεν αφήνω παράθυρα ανοιχτά...
Με αυτα που μου λέτε, με αγχώνετε λίγο....
Είχα σκοπο να την παρω, εναντι των υπολοιπων plasma LG,Samsung κλπ λογω ακριβως αυτου..... Οτι ειναι ΠΙΟ ανθεκτικη στο image retencion (burn-in)...

Θα την συνδεσω με PS3 για να παιζω και κανα παιχνιδι και καπου καπου θα σερφαρω και λιγο στο internet με το PC... Αν ήταν να την εχω μονο για DVD και αναλογικά, κρατάω και την μολις 2 χρονων 32αρα Sony Wega 100hz CRT μου και δεν παιρνω τίποτα...

Έλεος βρε γαμώτο! :violent-smiley-030: Ειχα πειστει να παρω plasma και τωρα θα πρεπει να κοιτάω πάλι κατα LCD μεριά.....:slapface:

Μα γιατί πρέπει η τηλεόραση του σαλονιού να είναι μόνιτορ; Στο 95% των περιπτώσεων είναι πολύ άβολη η χρήση ως τέτοιο. Με PS3 εννοείται πως οι πλάσμα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, την δικιά μου την έχω λιώσει.

Μα γιατί πρέπει η τηλεόραση του σαλονιού να είναι μόνιτορ; Στο 95% των περιπτώσεων είναι πολύ άβολη η χρήση ως τέτοιο. Με PS3 εννοείται πως οι πλάσμα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, την δικιά μου την έχω λιώσει.
Δεν θα ειναι η τηλεοραση του σαλονιου, αλλα του καθιστικου μου...

Στο σαλονι εχω ολοκληρωμενο συστημα home cinema με προβολεα/ηχεια/ενισχυτες κλπ...

Tην tv τη θελω για καθημερινη χρηση στο καθιστικο απο αποσταση θέασης 2,70 - 3 μετρα. Σαν μονιτορ για κυριως χρηση με το PC, εχω μια 19αρα TFT ΕΙΖΟ..... Αλλα υπαρχουν καποιες φορες που θα θελω να σερφαρω στο internet απο τον καναπέ μου, με ασύρματο ποντίκι, ή να βλέπω βιντεάκια στο youtube....:grandpa:

Ούτε εγώ καταλαβαίνω πως μπορεί μια 42άρα τηλεόραση σε απόσταση 2-3 μέτρων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιτορ. Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές με αυτό τον τρόπο, και σίγουρα δεν βολεύει καθόλου, εντάξει για λίγο μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν είναι να δεις κάτι στα γρήγορα, για πολλή ώρα δεν λέει (όπως λέω πιο πάνω περισσότερο λόγω της -μη- καλής ευκρίνειας των γραμματοσειρών). Πάντως πρόβλημα με retention (μπορεί να μείνει μια ελαφριά σκιά για μερικά λεπτά αλλά φεύγει) ή ακόμα περισσότερο με burnin δεν υπάρχει ακόμα και με αυτή την χρήση.

Ούτε εγώ καταλαβαίνω πως μπορεί μια 42άρα τηλεόραση σε απόσταση 2-3 μέτρων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιτορ. Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές με αυτό τον τρόπο, και σίγουρα δεν βολεύει καθόλου, εντάξει για λίγο μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν είναι να δεις κάτι στα γρήγορα, για πολλή ώρα δεν λέει (όπως λέω πιο πάνω περισσότερο λόγω της -μη- καλής ευκρίνειας των γραμματοσειρών). Πάντως πρόβλημα με retention (μπορεί να μείνει μια ελαφριά σκιά για μερικά λεπτά αλλά φεύγει) ή ακόμα περισσότερο με burnin δεν υπάρχει ακόμα και με αυτή την χρήση.
Δηλαδή να προχωρήσω άφοβα λετε για την 42PX80 ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Πλασμα με αναλυση 1024x768 για PC μονιτορ και χρηση με κονσολα ειναι τελειως ακατάλληλη.

Καλό είναι πάντως αν είναι να εκφέρουμε γνώμη σε τέτοια θέματα (τι είναι κατάλληλο και τι όχι) να έχουμε και την συσκευή για την οποία μιλάμε...

Πλασμα με αναλυση 1024x768 για PC μονιτορ και χρηση με κονσολα ειναι τελειως ακατάλληλη.
Δεν το νομίζω...
Όλα τα reviews χρηστων που εχω διαβασει μεχρι τωρα λενε το αντίθετο... Οτι εχει ακομα πιο φυσικα χρωματα και καλυτερη κινηση οταν την συνδεεις με παιχνιδοκονσόλα απο μια LCD...:grandpa:

Η συντριπτικη πλειοψηφια οσων την εχουν αγορασει τοσο εδω οσο και εξωτερικό, δεν την χρησιμοποιουν αποκλειστικα για τηλεοπτικο σημα 100%, αλλα και για θεαση blu-ray/mkv και gaming απο PS3/Xbox...

Αλλιώς , όπως ειπα και σε παραπάνω post, αν ηταν να την χρησιμοποιώ αποκλειστικα και μονο σαν tv, κραταγα και την μολις 2 ετων και με ελαχιστες ωρες λειτουργιας CRT 32'' 100hz Sony Trinitron που εχω, η οποια εχει εικονα κρυσταλο στο τηλεοπτικο, με μια κεραια της πλάκας, και συγκρίνεται ΑΝΕΤΑ με οποιαδήποτε flat TV εχω δει μεχρι αυτη τη στιγμη στην αγορά ... :a0210:

Last edited:

Καλό είναι πάντως αν είναι να εκφέρουμε γνώμη σε τέτοια θέματα (τι είναι κατάλληλο και τι όχι) να έχουμε και την συσκευή για την οποία μιλάμε...

Aς μιλησουν οι κατοχοι τοτε....

Ούτε εγώ καταλαβαίνω πως μπορεί μια 42άρα τηλεόραση σε απόσταση 2-3 μέτρων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιτορ. Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές με αυτό τον τρόπο, και σίγουρα δεν βολεύει καθόλου, εντάξει για λίγο μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν είναι να δεις κάτι στα γρήγορα, για πολλή ώρα δεν λέει (όπως λέω πιο πάνω περισσότερο λόγω της -μη- καλής ευκρίνειας των γραμματοσειρών).

Εγώ πάντω θα πω ότι με χρήση windows έχουμε image retention σε λιγότερο από 5 λεπτά . Το οποίο εξαφανίζεται σε 2-3 λεπτά βέβαια...

Ως μόνιτορ; Καλύτερα όχι, έτσι κι αλλιώς δεν έχει και την καλύτερη ευκρίνεια στις γραμματοσειρές. Σε παιχνίδια πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα, και φυσικά ούτε σε βίντεο/ταινίες.

Kαι ενδεικτικα απο χρηστες αλλων πλασμα plasma...

I just bought a new Samsung plasma which has VGA input. Its aspect ratio is 16:9 . However, the native resolution is 1024 x 768.

So when I hook up my PC to the VGA port, the display quality is extra clear....unfortunately, the picture is streched compare to viewing on the normal 4:3 computer screen at the same resolution of 1024 x 768. This is very annoying especially when view images, it looking like being stretched horizontally. You know same like zooming the 4:3 tv program to fill up the 16:9 screen.

When I try to change the display resolution to match the 16:9 aspect ratio of the plasma which is calculated to be 1024 x 576, there is no such option.

The plasma has HDMI and VGA. so I can potentially use HDMI to DVI for computer display. Not sure if this will fix the problem either.

Please help !!!

http://www.experts-exchange.com/Digital_Living/Hardware/Home_Theater/Television/Q_22549364.html

Like many of you, I have a 42" plasma (LG 42PX5D to be exact) - its native resolution is 1024x768. Obviously though, when I use this resolution from my PC, everything appears squished because 1024x768 is a 4:3 resolution and the 16:9 display is squashing it down. Is there any way to 'stretch' the output (akin to the way a DVD player outputs anamorphic video) so that it displays correctly? I'm sure I'm not the first person to have this problem. Yes, I can switch resolutions to 720p, but everything looks much nicer when the plasma is running in its native resolution. Help!

http://www.avforums.com/forums/comp...24x768-16-9-plasma-aspect-ratio-problems.html

Φιλε czoun αν και αργοπορημενα αξιζει να σου πω πολυ καλη επιλογη η Tv Σου!
Μολις σημερα την ειδα πρωτη φορα απο κοντα και με εξεπληξε!
Λεω και εγω τυχαια εχει γινει τοσος ντορος?
Δες το Thread Μου(Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...Συγκλονισε!!!!) - τελευταια σελιδα και θα καταλαβεις!

Δεν το νομίζω...
Όλα τα reviews χρηστων που εχω διαβασει μεχρι τωρα λενε το αντίθετο... Οτι εχει ακομα πιο φυσικα χρωματα και καλυτερη κινηση οταν την συνδεεις με παιχνιδοκονσόλα απο μια LCD...:grandpa:

Aν μιλαμε για μια LCD ιδιας τιμης με την PX80 συμφωνω. Αν ανεβουμε ομως στην τιμη σιγουρα υπαρχουν καλυτερες προτασεις (οπως ειναι αναμενομενο).

Η συντριπτικη πλειοψηφια οσων την εχουν αγορασει τοσο εδω οσο και εξωτερικό, δεν την χρησιμοποιουν αποκλειστικα για τηλεοπτικο σημα 100%, αλλα και για θεαση blu-ray/mkv και gaming απο PS3/Xbox...

Η συντριπτικη πλεοψηφια αποκλειεται , ειδικα για gaming ακομη και οι περισσοτεροι κατοχοι πλασμα στο avforums προτεινουν την αγορα LCD.

Αλλιώς, όπως ειπα και σε παραπάνω post, αν ηταν να την χρησιμοποιώ αποκλειστικα και μονο σαν tv, κραταγα και την μολις 2 ετων και με ελαχιστες ωρες λειτουργιας CRT 32'' 100hz Sony Trinitron που εχω, η οποια εχει εικονα κρυσταλο στο τηλεοπτικο, με μια κεραια της πλάκας, και συγκρίνεται ΑΝΕΤΑ με οποιαδήποτε flat TV εχω δει μεχρι αυτη τη στιγμη στην αγορά ...

Μιλαμε για μολις 32" ομως , αλλο 32" και αλλο 42" η 50"...Και μονο για το μεγαλυτερο μεγεθος σε τηλεοπτικο σημα και DVD αξιζει να παρεις μια PX80...

-bye-

Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί την τηλεόρασή του και σαν μόνιτορ υπολογιστή, τότε καλύτερα να πάει προς LCD FULL HD για να έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Φυσικά θα πρέπει να δώσει και τα διπλά σχεδόν λεφτά για να έχει σχεδόν την ίδια απόδοση με μια PX80, ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό σήμα. Εάν κάποιος θέλει τηλεόραση από την άλλη απλά για να την χρησιμοποιεί μόνο σαν τηλεόραση, τότε πιστεύω ότι είναι BEST VALUE FOR MONEY!

Το έχω πει δεκάδες φορές, ας το πω και άλλη μια...

...θέαση σε 4:3 και μάλιστα με μαύρες τις πλαϊνές μπάρες (όχι γκρί) - 3 ώρες....παρουσιάζεται image retention το οποίο εξαφανίζεται μόλις αλλάξεις κανάλι...

...ταινία 2,35:1 - 3 1/2 ώρες (μια έγώ και ένα παιδικό η κόρη μου σερί)...παρουσιάζεται image retention το οποίο εξαφανίζεται μόλις αλλάξεις κανάλι...

...LINUX από PS3 - 4 ώρες....παρουσιάζεται image retention το οποίο εξαφανίζεται μόλις αλλάξεις κανάλι...

...GT prologue - 4 ώρες ....ούτε που παρουσιάζεται image retention...

...Half Life 2 - 4 ώρες +.....ούτε που παρουσιάζεται image retention...

...δεν αγχώνομαι καθόλου 'αν τυχόν πάθει burn in'...μετά από 1.800+ ώρες πολλών δοκιμών, κάνω τη χρήση που θέλω χωρίς ´φόβο και πάθος'.

Υ.Γ. 1: Για παραπάνω χρήση δεν ξέρω...διαβάστε το σχόλιο του συμφορουμίτη gothrylos, που χρησιμοποιεί την 42ΡΧ80, μόνιμα ως monitor...

............................................................................................

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=655026&postcount=5

gothrylos: Και εγώ την 42px80 την έχω συνδέσει με το laptop μέσω Vga στην ανάλυσή της 1024χ768 και δείχνει απίστευτα καλά και καθαρά με φανταστικά χρώματα σε σημείο που να την χρησιμοποιώ μόνιμα για μόνιτορ. Μην παραπληροφορούμε τον κόσμο.
......-bye-