Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Mπραβο Γιωργο...-bye-
Γνωριζουμε εαν το service menu των px8 και χ80 ειναι ιδιο;

Λογικά θα είναι το ίδιο για όλες τις PX8/PX80, αλλά μπες στην δικιά σου να το επιβεβαιώσουμε :D

Αυτό που πιθανόν να αλλάζει είναι οι default εργοστασιακές τιμές σε ορισμένα πεδία (όπως τα χρώματα).

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Έγραψα το 1....είπα να γράψω και το 3.000 αλλά με πρόλαβε ο αδερφός...:flipout:

Άντε με το καλό να ορίσει η ΡΧ90 και να έχει την ίδια (και μεγαλύτερη) επιτυχία..για το καλό των φτωχών καταναλωτών!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Αυτό που πιθανόν να αλλάζει είναι οι default εργοστασιακές τιμές σε ορισμένα πεδία (όπως τα χρώματα).
[/quote]

Γιωργο ακριβως εκει ηθελα να καταληξω,δεδομενης της διαφορας των διαβαθμισεων του χρωματος, 4096 στην px80 εναντι 3072 στην px8,οι ρυθμισεις RGB απο το service menu ισως να μην εχουν το ιδιο αποτελεσμα.
Αναφερομαι σε αυτο γιατι οι μετρησεις του Πανου ειναι για την px80.
Δεν μπορω να ξερω βεβαια ποσο ορατες μπορει να ειναι απο τα ματια μας, απλα καλο ειναι να υπαρχει σαν αναφορα για τυχων δοκιμες απο τους αντιστοιχους κατοχους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιωργο ακριβως εκει ηθελα να καταληξω,δεδομενης της διαφορας των διαβαθμισεων του χρωματος, 4096 στην px80 εναντι 3072 στην px8,οι ρυθμισεις RGB απο το service menu ισως να μην εχουν το ιδιο αποτελεσμα.
Αναφερομαι σε αυτο γιατι οι μετρησεις του Πανου ειναι για την px80.
Δεν μπορω να ξερω βεβαια ποσο ορατες μπορει να ειναι απο τα ματια μας, απλα καλο ειναι να υπαρχει σαν αναφορα για τυχων δοκιμες απο τους αντιστοιχους κατοχους.

Τα διαγράμματα του Πάνου απλά δείχνουν αυτό που παρατηρώ και στην εικόνα της δικής μου με την θερμοκρασία του λευκού σε Normal και Warm. Το Normal είναι ψυχρό για τα γούστα μου και το Warm κιτρινίζει περισσότερο από ότι θα ήθελα. Ανέφερα πως οι αλλαγές έγιναν με το μάτι, άρα εννοείται πως δεν έγιναν με τον σκοπό να συμπέσουν πάνω σε κάποιο στάνταρ, αλλά για να ικανοποιήσουν τα γούστα μου. Απλά έδωσα λίγο μπλε ακόμα, ώστε να φύγει ένα μέρος της "κιτρινίλας", αλλά χωρίς να φτάσει στο επίπεδο του Normal.

Επίσης εννοείται πως οι απόλυτες τιμές των ρυθμίσεων δεν λένε κάτι και αν χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον καθόλου απίθανο να μην δώσουν το αποτέλεσμα που αυτός θα ήθελε.

Σημαντική σημείωση που ξέχασα να αναφέρω και θα προσθέσω τώρα στο μήνυμα του Service Menu, είναι πως πριν να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή επιβάλλεται να καταγράψουμε πρώτα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Θα τα πούμε και στον καφέ -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Όλα εν τάξει :D

Άντε να το κλείνουμε σιγά σιγά και να ετοιμάζουμε της PX90 :flipout:
Με τετοιο θεμα που ανοιξες οχι μονο δεν θα κλεισει το νημα, αλλα το βλεπω να τραβαει ακομη πιο μακρια.
-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Με τετοιο θεμα που ανοιξες οχι μονο δεν θα κλεισει το νημα, αλλα το βλεπω να τραβαει ακομη πιο μακρια.
-bye--bye-

Μέχρι να βαρεθούμε :a0210:
Μου έβαλες φωτιές τώρα και άρχισα να ψάχνομαι :flipout:

Αν και τώρα που το σκέφτομαι για όλα φταίει ο Πάνος και τα διαγράμματα του :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξαν

Τόσο καιρό, δεν ήξερα ότι λες και τον καφέ...:grandpa:...:flipout:...-bye-

Είδες που είμαι όλο εκπλήξεις ... ειδικότης μου ο διπλός εσπρέσο :D

Πάντως είναι πολύ σημαντικό που κάνουμε update το πρώτο ποστ :a0210:, γιατί μπορούμε και κουβεντιάζουμε χωρίς ενοχές :D

Δεν νομίζω να βρεθεί άτομο που θα κάτσει να διαβάσει 3000 μηνύματα. 'Ασε που μέχρι να το κάνει θα έχει βγει η 90 :D

Edit: Μπήκε και ο υπαίτιος ;)

Καλό το Spyder, αλλά πολύ καλύτερο είναι το Eye-One Display 2.
Άντε και κανένας άλλος να ασχοληθεί, γιατί αν είμαι μόνος βαριέμαι κι εγώ και δεν μετράω ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Αυτό το Spyder3Elite κάνει και για πανί ...;)...???...:hmmmm2:

Το Spyder3 Χρήστο δεν είναι συμβατό με τα προγράμματα που κυκλοφορούν για να καλιμπράρεις τηλεοράσεις και προβολείς. Είναι προς το παρόν μόνο συμβατό με το επαγγελματικό πρόγραμμα της εταιρίας, το Datacolor Colorfacts Professional 7.5, το οποίο έχει φυσικά και την ανάλογη τιμή... Price: $3500!!! :violent-smiley-030:

Πάρτε κι ένα screenshot -bye-

CFScreenShot.jpg

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Πάνο γνωρίζεις αν το Eye-One είναι συμβατό με το HCFR ?

Λίγο που έψαξα πάντως είδα πως είναι λίγο δυσεύρετο.

@akren: Κώστα εδώ που είμαστε ήσουν και κει που είσαι θα ρθουμε :D

Εντάξει, μην τρομοκρατείσαι βρε Χρήστο. Αυτά είναι επαγγελματικά προγράμματα, δεν είναι για εμάς τους χομπίστες. Οι περισσότεροι που θέλουν να ασχοληθούν, δουλεύουν με το HCFR το οποίο υποστηρίζει το Spyder2 και το Eye-One Display2 που ανέφερα και παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι μέχρι να μάθει κανείς πάνω κάτω πώς δουλέυει το όλο σύστημα και τι πρέπει να πειράζει... μιλάμε για πολλές ώρες :slapface:
Και μετά, μπορεί να καταφέρεις να φέρεις τα RGB στην κλίμακα του greyscale στην επιθυμητή θερμοκρασία (6500Κ), αλλά μετά στο χρωματικό τρίγωνο να είσαι εκτός, γιατί μπορεί να ειναι λάθος τα δευτερεύοντα χρώματα. Κι άντε μετά πάλι από την αρχή :BDGBGDB55:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια που μου προσφέρατε στο πρόβλημα που είχα για επιλογή νέας τηλεόρασης. Από το Σάββατο 15/11 κοσμεί το σαλόνι μου μία 37ΡΧ8 και ειλικρίνα δεν μετάνοιωσα για ούτε ένα από τα ευρώ που μου κόστισε. Σας ευχαριστώ όλους.

Ποιος κερνάει εσπρέσο ???????

και πότε ?????
:D