Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Αν μη τι άλλο, όλα αυτά τα συστήματα είναι συμβιβασμοί. Όποιος θεωρεί εαυτόν πιουρίστα, βλέπει στις αυθεντικές αναλογίες του κάδρου με μπάρες πάνω/κάτω ή δεξιά/αριστερά αν χρειάζεται... :D

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Καθησε μπροστα σε εναν δορυφορικο δεκτη (SD) και ξεκινα zapping.

Σε 3000+ καναλια που κατεβαζω, ζητημα ειναι να υπαρχουν.....50 που εκπεμπουν wide 16:9. Και αυτα ειναι συνδρομητικες πλατφορμες επι τω πλειστον.

Τα απλα-ελευθερα τηλεοπτικα καναλια σε Ολοκληρο τον κοσμο ειναι -ακομη- 4:3.-

Και τελος παντων, γιατι δεν παραδεχεσαι οτι το κυκλωμα μετατροπης της Panasonic ειναι υποδεεστερο αναλογων ανταγωνιστικων υλοποιησεων?

Ποια ελεύθερα κανάλια είναι ακόμα σε 4:3???

Και δεν κατάλαβα την ερώτηση??
Ποιος μίλησε για τσιπάκι επεξεργασίας και πως χειρίζεται η συγκεκριμένη TV το άθλιο τηλεοπτικό σήμα σε σχέση με ανταγωνιστικές υλοποιήσεις??? Τι να παραδεχτώ??? Ανοίξαμε καμμιά κουβέντα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και δεν απάντησα??? Για την παραμόρφωση του σήματος σεν μιλάγαμε??

Το μόνο που είπα και επαναλαμβάνω χωρίς καν να μπω σε κόντρα Plasma-LCD είναι ότι αυτές οι τηλεοράσεις είναι φτιαγμένες για σήμα υψηλής ευκρίνειας. Και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είναι για πίστες ''βαδίζουν'' στους κατσικόδρομους αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πετύχουν και τους ίδιους χρόνους που κάνουν στην πίστα....

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Διότι αυτό που λες σύστημα μετατροπής, δεν είναι παρά ένας τεράστιος συμβιβασμός. Και η Pana λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στο auto, αλλά το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι άσχημο είτε στην sony είτε στην pana, είτε σε όποιαν άλλη όταν προσπαθεί σε λόγο διάστασης 16:9 να χωρέσει περιεχόμενο που είναι σε 4:3. Αν θέλεις να λες ότι βλέπεις σωστά τις διαστάσεις των 4:3 πρέπει να έχεις τις μπάρες δεξιά και αριστερά, όλες οι άλλες επιλογές είτε θα σου κόβουν εικόνα (τα zoom) είτε θα στην παραμορφώνουν (τα auto, και τα full screen).

Φανταζομαι πως...αθλητικες μεταδοσεις, μηχανοκινητα σπορ, την εκπομπη του Θεμου, του Λαζοπουλου, τα ντοκυμαντερ της κρατικης τηλεορασης, τις ειδησεις και ενα σκασμο ακομη αξιολογα προγραμματα, τα παρακολουθεις σε εκεινη την 25"αρα ή μηπως ηταν 21" ιντσων, που εχεις φυλαξει σε περιοπτη θεση για τις -λιγοστες- τηλεοπτικες εκπομπες, που σιγουρα συνολικα καλυπτουν μεγαλυτερο μερος της ωρας που θα διαθεσεις μπροστα την τηλεοραση?

ΥΓ. Επειδη δουλευω σε DVD club, εχω βαρεθει να βλεπω ιδιες -κατα βαση- ταινιες, χειροτερες απο αρκετες ποιοτικοτερες εκπομπες της TV. Ειναι δε, μετρημενες στα δαχτυλα τα τελευταια χρονια οι πραγματικα must ταινιες που γυριζονται. 1-2 ετησιως -bye-

Προσωπικά κατά 99% σ' αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να βλέπω με μπάρες, παρά παραμόρφωση. Ένας καλός συμβιβασμός όμως είναι να βάλεις το aspect σε 16:10, εκεί δεν παραμορφώνει καθόλου η εικόνα, αλλά ούτε υπάρχει έντονο ζουμ να χάνεις μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο. Έχεις όμως μικρότερο πλάτος στις μπάρες...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ταινίες δεν βλέπω και τόσες πολλές, βλέπω όμως πολλές ώρες γερμανικά κανάλια (τα ελεύθερα στον astra) που η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι σε 16:9, και έχουν και φοβερή εικόνα για SD.

Last edited:

14:9 είναι φυσικά η ρύθμιση, παρασύρθηκα από το 16:10 που είναι τα περισσότερα wide μόνιτορ για υπολογιστές...

Ναι, ρε φιλε. Δικαιο εχεις για τον Astra. Και εγω βλεπω στον αλλο τον Astra 28,2 τα BBC (καμια δεκαρια) και μερικα ακομη.

Τι περιεχομενο εχουν ομως και δη τα Γερμανικα που ενα προβλημα με τη γλωσσα υπαρχει, πως να το κανουμε?

Οσον αφορα το 16:10 (επειδη εγω ΔΕΝ εχω αυτην την τηλεοραση) εννοεις το 14:9? ( με προλαβες )

Αν ναι, σαφως και ειναι καλυτερα, παλι ομως εχεις μαυρες μπαρες, αρα μικροτερη επιφανεια απεικονισης. Αρα οχι 50", οχι 42", οχι 37" κ.ο.κ.

Τελος επιτρεψτε μου ταπεινα, να εκθειασω το "smart" mode της Sony, ως το ΛΙΓΟΤΕΡΟ παραμορφωτικο. Τιποτε πεισσοτερο, τιποτε λιγοτερο. Τελειο δεν ειναι, αλλα ειναι σαφως καλυτερο απο αντιστοιχους αλγοριθμους ανταγωνιστων. (Μικρη σημασια εχει, αλλα αν θυμαμαι καλα η LG πληρωσε για τα δικαιωματα χρησης του στη Sony, ωστε να το ενταξει στις επιλογες των τηλεχειριστηριων της)

ΥΓ. Δεν συγκρινω plasma-lcd. Προσωπικα δεν ασχοληθηκα ποτε και ουτε προκειται, με μοντελα TV lcd. Η εικονα των plasma ειναι οτι πιο κοντα στις CRT.-

Πάντως δεν έχω καταλάβει που ακριβώς θέλεις να καταλήξεις, κάνουμε διαγωνισμό ποια τηλεόραση έχει την καλύτερη παραμόρφωση στο auto, just ή δεν ξέρω πως λέγεται; Διότι όσο κι αν λες ότι η Sony το κάνει καλύτερα, παραμόρφωση είναι και συμβιβασμός, όπως λες ότι είναι συμβιβασμός οι μπάρες, τον οποίο συμβιβασμό και προτιμάω. Αν σου αρέσει η παραμόρφωση, καλά κάνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχουν όλοι όμως τις ίδιες προτιμήσεις...

ΥΓ. Όπως βλέπεις στο προηγούμενο το διόρθωσα, φυσικά και εννοούσα το 14:9.

Πουθενα δε θελω να καταληξω.

Απλως εχω βαρεθει τη Sony που εχω. Και μετα απο τοσα χρονια αναμονης, ειχα επενδυσει πολλα στην σειρα ΡΧ8 και ΡΧ80. Συγκεκριμενα για την 50" που μες στις γιορτες κοστιζε ουτε λιγο, ουτε πολυ <1000 ευρω!

Δεν μπορω ομως να κανω υποχωρησεις σε ενα προιον μεταγενεστερο ενος προηγουμενου. Θεωρω και απαιτω οτι θα ειναι σε ΟΛΕΣ τις κατηγοριες καλυτερο. Τουλαχιστον στα βασικα χαρακτηριστικα. Κοινως να καλυπτει τουλαχιστον τις προηγουμενες αναγκες μου + bonus καποιους νεωτερισμους.

Αυτο ειναι το προβλημα μου. Οτι σημερα που ΞΑΝΑπηγα και ειδα στο Public την 42-ΡΧ80 να πωλειται 550 ευρω.....μπηκα παλι στον πειρασμο....αλλα μολις ξαναδοκιμασα στο χειριστηριο της τo aspect view.....ξενερωσα.....

Νομίζω πως οι 34" χωρίς παραμόρφωση θεωρούνται καλύτερη κατηγορία από τις 33" (αν έχεις την 36άρα) ή τις 30" (αν έχεις την 32άρα) με παραμόρφωση...

Δοκιμασα τη ρυθμιση που ειπες, εξαφανιζεται μεν η γραμμη που ελεγα αλλα μου βγαινει μια διακεκομμενη απο πανω σε μερικα καναλια.
Τελος παντων αυτο μου με νοιαζει ειναι αν ειναι προβλημα του πανελ ή με μια ρυθμιση διορθωνεται γιατι κατα τα αλλα ειναι αψογη σε ολα της!
Εχει ηδη 70 ωρες λειτουργιας με dvd στρωσιματος.
Γιωργο ριξε μια απαντηση οταν το δεις για την πρασινη γραμμουλα στην ακρη του πανελ.

Γιωργο ριξε μια απαντηση οταν το δεις για την πρασινη γραμμουλα στην ακρη του πανελ.

Όταν αλλάζεις aspect ratio εξαφανίζονται έτσι δεν είναι ?

Νομίζω πως δεν είναι πρόβλημα του πάνελ πάντως.

Το εκανα μολις τωρα και το κανει και σε 4:3

Όπως είπα και πριν... αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα τέρμα δεξιά sub-pixel είναι πράσινα, και όλα τα τέρμα αριστερά είναι μπλε.

(στο τηλεοπτικό δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ, γιατί δεν βλέπω, μόνο σε scart)

Δηλαδη οταν εννοεις τερμα εννοεις το τερμα του καδρου και οχι του πανελ γιατι το κανει σε ολες τις αναλογιες καδρου που εχω βαλει.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Όπως είπα και πριν... αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα τέρμα δεξιά sub-pixel είναι πράσινα, και όλα τα τέρμα αριστερά είναι μπλε.

(στο τηλεοπτικό δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ, γιατί δεν βλέπω, μόνο σε scart)

Δε δοκιμάζεις να αλλάξεις καλώδιο σκαρτ;
Επίσης έχεις βάλει κανονικά τη ρύθμιση RGB στο scart σου;

Δεν έχω ούτε scart πλέον... :P (είχε μπει μόνο για το στρώσιμο)
Μόνο htpc στην hdmi.

Δηλαδη οταν εννοεις τερμα εννοεις το τερμα του καδρου και οχι του πανελ γιατι το κανει σε ολες τις αναλογιες καδρου που εχω βαλει.

Εννοώ τέρμα του πάνελ.

Αυτο σου λεω οτι οταν το βαζω π.χ. 4:3 στη ακρη του καδρου εχει μια γραμμη (ενα pixel δηλαδη) πρασινη δεξια και μπλε αριστερα.

Χμμμ... παράξενο αυτό... Δλδ ανάμεσα στην εικόνα και το γκρι ??
Ας το δει κανένας άλλος. (εγώ όταν γυρίσω σπίτι)

Χμμμ... παράξενο αυτό... Δλδ ανάμεσα στην εικόνα και το γκρι ??
Ας το δει κανένας άλλος. (εγώ όταν γυρίσω σπίτι)
Αυτο εννοω.