Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας φιλοι συνκατοχοι της PX. Περιμενω πως και πως νεα για το θεμα της ψηφιακης μεταδοσης. Ουτε που θελω να σκεφτομαι οτι η συνολικη εικονα με ψηφιακο σημα θα ειναι κατωτερη του αναλογικου οπως διαβασα παραπανω τον φιλο που ειχε προβληματα με πεπλα κτλ. Πως εξηγειται αυτο;

Μια γνώμη...

Ειπαμε η ψηφιακη εκπομπη δεν ειναι παντα καλυτερη απο την αναλογικη διοτι μεσολαβει το κομματι της ψηφιοποιησης και συμπιεσης αναλογα με τον encoder.
Τα αναλογικα καναλια εκπεμπουν απο ενα ολοκληρο καναλι και το σημα τους εκπεμπεται ως εχει. Βεβαια εκει μεσολαβουν uplink & downlinks αποσταση απο κεραιες, δυσκολες περιοχες ληψης οποτε το σημα αποκτα ειδωλα χιονισ κτλ
Απο την αλλη το ψηφιακο σημα δεν εχει τετοια προβληματα αλλα υποκειται στους περιορισμους της συμπιεσης ακριβως επειδη σε ενα καναλι αναλογικο χωραει 4 η περισσοτερα ψηφιακα. Εκει παιζεται το παιχνιδι.
Θα δουμε λοιπον τα καναλια της Digea ελπιζοντας οτι και η ΕΡΤ τελικα θα ακολουθησει το παραδειγμα της και οτι καποια στιγμη επιτελους θα δουμε και το δευερο πακετο με τα κρατικα καναλια ΕΤ!, ΕΤ2, ΝΕΤ & Βουλη τα οποια κατα τη γνωμη μου ηταν τα πρωτα που επρεπε να γινουν ψηφιακα και το δευτερο πακετο να εχει τα σημερινα ψηφιακα.
Νικος

Έχουμε κανένα νεότερο σχετικά με την συμβατότητα της τηλεόρασης με την CAM Neotion για τη λήψη των επίγειων ψηφιακών σε MPEG4?

τελικα κανα νεο με το module της neotion εχουμε ισως με καποιο update της τηλεορασης ????

Παρατηρώ μόνο στο Sky από τα τηλεοπτικά, μια διακεκομμένη άσπρη γραμμή στο πάνω μέρος. Το Picture Overscan είναι στο Off (με on φεύγει φυσικά, αλλά δεν είναι το σωστότερο...)

Το παρατηρείτε και εσείς ή έχω πρόβλημα;

attachment.php

Attachments

• problem.jpg
    problem.jpg
    45.4 KB · Views: 159
Δεν έχεις πρόβλημα, απλώς ο ΣΚΑΪ δεν κόβει το οπτικό βοήθημα του ψηφιακού timecode πριν την εκπομπή...

Μόνη λύση το overscan στο "Ναι"...

γεια σας παιδιά... σας παρακολουθώ ανά τακτά χρονικα´διαστήματα αλλά δεν προλαβαίνω να συμμετέχω άλλωστε όπως πάντα και αρκετά άσχετη με τα ψαγμένα ηλεκτρονικά που αναλύετε ενίοτε...

τελευταία έχω προβληματιστεί τα μάλα με το θέμα των ψηφιακών... τι θα κάνουεμ με την τηλεορασούλα μας;;;;

έχω να δηλώσω ότι είμαι απόλυτα πανευτυχής και ικανοποιημένη από την αγορά αυτής της τηλεόρασης που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να την αλλάξω για να πάρω και καινούργια ακόμα... είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί της... και πολύ λυπήθηκα που δεν θα πιάνει αυτόματα τα ψηφιακά... θα βάλετε όμως έναν μπούσουλα και για μα ςτους λίγο άσχετους να δούμε τι θα κάνουμε με το καμάρι μας.... -ούτε στους γονείς μου δε θέλω να τη δώσω που σκέφτονται μήπως πάρουν καινούργια -τόσο την αγαπώ!!!!!!

Μέχρι στιγμής η μόνη σίγουρη λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι κάποιος εξωτερικός αποκωδικοποιητής και σύνδεσή του σε κάποια HDMI της τηλεόρασης.

Υ.Γ.: Δοκιμές που έκαναν παιδιά στην δική τους, με CAM στην είσοδο CI, δεν είχαν επιτυχία...:tdown:

Από ότι φαίνεται δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Κρίμα πάντως.
Μπορούμε να πιέσουμε την αντιπροσωπεία για κάποιο firmware upgrade της px80, ώστε να γίνει συμβατή με τη neotion?

παιδιά να κάνω μια μάλλον άκυρη ερώτηση; ξέρει κανείς αν εξακολουθεί να πωλείται πουθενά η τηλεορασίτσα;

παιδεύεται ο πατέρας μου να βρει μια καλή τηλεόραση και ζηλεύει τη δική μου -άσε που έχω αρχίσιε να φοβάμαι μη μου τη ματιάσει, θέλει να είναι και φτηνή... και να πω την αλήθεια... από όλα αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν -εκτός αν πάμε σε ύψη τιμών- μόνο η εικόνα της Πανασόνικ μου αρέσει... τι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να δούμε... εγγυημένα δλδ...

U10 / S10 (ότι έχει απομείνει στην αγορά)
U20 / S20 -- όταν έρθουν τα 2010 μοντέλα (15 Μαρ ++)

ευχαριστῶ παιδιά.... σωστό κι αυτό.... για το mpeg4

διάβασα αποσπασματικά τα thread των U10 & G10...εκεί πρέπει να κινηθώ δλδ ε;μεταξύ αυτῶν και S10 ποιες είναι οι διαφορές; (αν και μάλλον είμαι off topic εδώ ε;) απλά θα 'θελα μια εξίσου καλή περίπτωση με την px80

Κατά τη γνώμη μου και να βρεθεί κάποιο μοντέλο του 2010 δεν αξίζει τον κόπο, δεδομένης της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων.

αγαπητέ czoun γεια σου!!!

ξέρεις τι γίνεται τώρα; τα γονείδια (ο μπαμπάς κι η μαμά δηλαδίς) δεν ενδιαφέρονται για το απόλυτο hi tech, θέλουν μια τηλεόραση να βλέπουν ελληνικά κανάλια (άντε και μπάλα....) και καμιά ταινία... δεν τους ενδιαφέρει να έχουν το τελευταίο μοντέλο... και μέσα στην οικονομική κρίση δε θέλουν να δώσουν και πολλά λεφτά, συνταξιούχοι γαρ...πήγαμε και είδαμε την lg pq2000 -α πα πα πα... δεν τους άφησα να την πάρουν, δε μου άρεσε καθόλου η εικόνα, κι είχε και ένα γυαλί απ' έξω, μες την αντανάκλαση... έχω καλομάθεο εγώ με την px80 και γι'αυτό ερευνώ μια οικονομική αλλά αξιόπιστη λύση, ακόμα και σε παλιό μοντέλο... ποια αξίζει περισσότερο απ'τις παραπάνω λες;

H 42U10 λέγεται πως παίζει αυτή τη στιγμή στα 499 στο electroworld, οπότε αν το οικονομικό είναι το απόλυτο κριτήριο, αποτελεί μία εξαιρετικά συμφέρουσα περίπτωση για άμεση αγορά. Διαφορετικά, με την U10 σε άλλη τιμή ή αν υπάρχει δυνατότητα για ελαφρά αύξηση του μπάτζετ, μπορείτε να περιμένετε την 42S20 στα 749...

(Υποθέτω πως ψάχνετε για 42άρα)

κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!!

στο θέμα των ιντσών είμαι μεταξύ 37 ως 42. Ξέρω τη γνώμη των περισσότερων εδώ ότι το μέγεθος δεν αποτελεί πρόβλημα (και ψιλοσυμφωνώ) αλλά οι γονείς εντάξει, μέχρι ένα σημείο αντέχουν την πρωτοπορία, αν δουν κανένα θηρίο θα φρίξουν.... οπότε εκεί μάλλον.

Αν παρόλα αυτά κάποιος θα πίστευε ή θα είχε να προτείνει μια άριστη 32αρα για τα χρήματα με τα οποία θα παίρναμε μία έτσι κι έτσι 42, θα το σκεφτόμουν σοβαρά... πάντως το μπάτζετ φτάνει μέχρι 600 το πολύ.. μια μεγαλύτερη όμως όσο να 'ναι τη χαίρεσαι πιο πολύ...

Kάτω από τις 37", αν θέλεις Plasma, ούτως ή άλλως δεν μπορείς να πέσεις. Αν το μπάτζετ δεν μπορεί να ανέβει με τίποτα στα 749 για την 42S20 τότε, με την προϋπόθεση πως θέλεις Panasonic με mpeg4, σου προτείνω τις ακόλουθες, κατά σειρά προτίμησης:

1) TX-P42S10E, αν μπορείς να την βρεις πουθενά στα 599 ή χαμηλότερα

2) TX-P42U10E, από την προσφορά του electroworld στα 499

3) ΤΧ-P37X20E, έχει ανακοινωθεί στα 479 στα multirama

Οι 1 και 2 είναι FullHD και με ελαφρώς καλύτερο μαύρο από την 3.

Οι 1 και 3 διαθέτουν μονή αντι-ανακλαστική επίστρωση στο πάνελ, η 2 όχι.