Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Για να βγείς από το secret menu, κλείνεις την τηλεόραση από τον διακόπτη της (switch off) και στη συνέχεια την ανοίγεις ξανά (switch off).

Ανοίγεις με switch on ήθελα να πω!!!

Για μένα είναι ακαταλαβίστικα, αλλά μπορεί για άλλους να σημαίνουν κάτι, οπότε μόνο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρω ότι στο δικό μου secret menu, παρουσιάζονται τα κάτωθι στοιχεία:

Peaks SOFT: 2.011---------------------- OPTION 1: 0c
Peaks EEP: 01.04.0947------------------ OPTION 2: 00
LSI DATA: 1.00.01----------------------- ΟΡΤΙΟΝ 3: 00
STBY SOFT: 1.01.00--------------------- Model ID: 05
STBY EEP: 1.03.00 -------------------------------02201100
STBY ROMCOR: 1.01.00------------------------- 00000020
PDP SOFT: 02.02------------------------- RB Cont: 000
PDP EEP: 41.05 ---------------------------Time: 00189:15
PDP FPGA: 11.02--------------------------------- 0000074
PDP PDROM: 41.01

Πάνω αριστερά εμφανίζονται οι επιλογές του secret menu, οι οποίες είναι:

SERVICE
ADJUST
WB-ADJ
OPTION
AGING
SPV-TOOL

Η άγνοιά μου δεν μου επιτρέπει να δώσω κάποια παραπάνω πληροφορία και καλό είναι να μην πειράξει κανείς τίποτα, εάν δεν είναι γνώστης του αντικειμένου. Επίσης, όπως έχουν αναφέρει σε παλαιότερα post τα πιο έμπειρα μέλη του forum, είναι απαραίτητο (εάν αποφασίσει κάποιος να τα πειράξει) να κρατήσει κάπου τα αρχικά δεδομένα.

Μπράβο Χρηστο, πολύ χρήσιμες πληροφορίες :2thumb22sup:

Μπορείς να μας πεις εαν τώρα, μετά από τις 190 ώρες που έχει παίξει η τηλεόραση, εαν έχει μειωθεί ή εξαφανισθεί τελείως το image retention που είχες αναφέρει?

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παρέλαβα την 37άρα PX80.

Η απόφαση ελήφθει αφού είχα δει και είχα παίξει ώρες ολόκληρες με τα menu και τις ρυθμίσεις σχεδόν όλων των τηλεοράσεων της κατηγορίας 37-42'' των Media Markt Φαλήρου-Αλίμου.

Και αφού (και σαν άνθρωπος της επικοινωνίας) συνειδητοποίησα πολύ εύκολα οτι τα φυλλάδια και των τηλεοράσεων μας πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το HD το έχουν ξεχειλώσει όσο δεν παίρνει.
Ίσως (μαζί με το 3G) μια από τις μεγαλύτερες π.......ς της εποχής.

Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης μου είχαν φανεί απλοικές και το τηλεκοντρολ της απλά καλούτσικο μετά το ΑΡΙΣΤΟ των Toshiba.
Απίστευτα καλύτερο βέβαια από αυτά των LG (δεν ντρέπονται λίγο;)

Το σασί της...τίποτε ιδιαίτερο...μπροστά στο ΘΕΙΚΟ των Toshiba ZF-XZ και της Sony X.

Η εικόνα όμως....στο τηλεοπτικό ήταν αντικειμενικά ότι καλύτερο έπαιζε εκεί μέσα. Μέχρι τα 2-2,5 χιλιάρικα!!!!!
Λίγο πιο soft (ανθρώπινη-αναλογική για εμένα) από τις LCD αλλά σε όλους τους άλλους τομείς ανώτερη...μακράν.

Χρώμα-κίνηση- no artifacts-ΜΑΥΡΟ.
Φυσική εικόνα βρε παιδί μου.
Λάβετε υπόψιν σας οτι με 33'' Philips CRT...δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα...από τις πολύ κακές οπτικά τηλεοράσεις που κυκλοφορούν.

Την άνοιξα λοιπόν τρομαγμένος από όλα αυτά που γράφονται εδώ πέρα....στρωσίματα...image retention και τα ρέστα.
(Αμα είναι να χαλάσει...ας χαλάσει. Θα τους την πετάξω στο κεφάλι...και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο δικηγόρος μου. Δεν σκάω για κανέναν. Πόσο μάλλον για μια τηλεόραση)

Λοιπόν....παίδες...

Τι image retention και στρωσίματα....
H TV παίζει τα ρέστα της με καλό τηλεοπτικό (δυστυχώς εγώ λόγω περιοχής έχω μόνο σε μερικά κανάλια).
Το image retention....απλά δεν υπάρχει.
(Υπό κανονικές συνθήκες. Αν το ψάχνει κανείς...μπορεί να την χαλάσει πετώντας την από το μπαλκόνι)
Εγώ είμαι ψείρας. Αυτοί που το βλέπουν πρέπει να είναι ψυχοπαθείς. :p

DVD στρωσίματος;;;;; :blink:
Sorry guys....
Η τηλεόραση....eventually θα ''στρώσει''.
Οπως εννοέι ο καθένας μας το στρώσιμο.
Οπότε...με ''βλακείες'' δεν ασχολούμαι.

Απλά προσέχω έχοντας μειώσει το contrast της κοντά στην μέση και σε mode normal.
Ειναι και πιο...crt έτσι η εικόνα και γουστάρω.

Από ήχο...στο ''music'' είναι μια χαρά.
Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Από εικόνα...τι να πω.
Στο τηλεοπτικό (για αυτό την πήρα κυρίως) πάιζει super (με καλό σήμα).
Mε κακό.... είναι άλλη μια flat tv.....του σωρού.
Βέβαια λόγω μαύρου ψιλοσώζεται.
Σε αντίθεση με κάτι LCD που έχω δει...οπού εκεί παρατάς την τηλεόραση ...και ασχολείσαι με το διάβασμα. Με τον κήπο.
Με το internet. Με οτιδήποτε άλλο τεσπα από το να βλέπεις το σίχαμα που αγόρασες.

Δεν την έχω συνδέσει ακόμη με DVD ή PC για να σας μεταφέρω και αυτή την εμπειρία.
Μάλλον όμως θα είναι υπεράνω προσδοκιών.
Ούτως ή άλλως με τέτοια τις δειγματίζουν... ;)

Θα τα ξαναπούμε τότε. -bye-

Edit.

Για 9,5 κατοστάρικα η TV σκοτώνει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσει κάποιος αυτές των 2.000 .
Εκτος αν έχει χρήμα για πέταμα ή γουστάρει τα φωτιστικά των ampilight. (μπλιαχ)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παρέλαβα την 37άρα PX80.

Τι image retention και στρωσίματα....
H TV παίζει τα ρέστα της με καλό τηλεοπτικό (δυστυχώς εγώ λόγω περιοχής έχω μόνο σε μερικά κανάλια).
Το image retention....απλά δεν υπάρχει.
(Υπό κανονικές συνθήκες. Αν το ψάχνει κανείς...μπορεί να την χαλάσει πετώντας την από το μπαλκόνι)
Εγώ είμαι ψείρας. Αυτοί που το βλέπουν πρέπει να είναι ψυχοπαθείς. :p

DVD στρωσίματος;;;;; :blink:
Sorry guys....
Η τηλεόραση....eventually θα ''στρώσει''.
Οπως εννοέι ο καθένας μας το στρώσιμο.
Οπότε...με ''βλακείες'' δεν ασχολούμαι.

Μιας και μόνο εγώ έχω αναφέρει ότι έχω παρατηρήσει image retention.

Αγαπητέ μου φίλε preve, ευχαριστώ για τη διάγνωση σου:idea:, που αφορά την ψυχική μου υγεία (βλέπε τον χαρακτηρισμό ψυχοπαθείς)

και αφού χρησιμοποιώ το DVD στρωσίματος

για την διάγνωσή σου που αφορά την διαννοητική μου ικανότητα (βλέπε 'Οπότε...με ''βλακείες'' δεν ασχολούμαι').

και σε πληροφορώ ότι θα τη λάβω σοβαρά υπόψην μου γιατί όπως λέει και η λαϊκή παροιμία 'Από μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια'.

Ειδικά για τη χρήση του DVD, με συγχωρείς που δεν ακολούθησα την συμβουλή σου, αλλά επειδή είμαι ψυχοποθής και βλάκας, έπεσα θύμα των άσχετων (επώνυμων) μελών του Forum.

Να´σαι καλά, πάω τώρα αμέσως να κλείσω ραντεβού για ψυχίατρο.

Μπράβο Χρηστο, πολύ χρήσιμες πληροφορίες :2thumb22sup:

Μπορείς να μας πεις εαν τώρα, μετά από τις 190 ώρες που έχει παίξει η τηλεόραση, εαν έχει μειωθεί ή εξαφανισθεί τελείως το image retention που είχες αναφέρει?

'Εχει μειωθεί--------ΝΑΙ
Έχει εξαφανισθεί----ΟΧΙ

Αλλά μη λαμβάνεται υπόψη τα λεγόμενά μου, γιατί μπορεί να είμαι και ψυχοπαθής, θα ξέρω από την Πέμτη (το ραντεβού το έχω κλείσει για Τετάρτη απόγευμα).

Sorry Πάνο, αλλά είμαι λίγο εκνευρισμένος.

Καλημέρα,
μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι καλύτερο για συσκευή τηλεόρασης?Το ups ή ένας απλός σταθεροποιητής τάσης?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μιας και μόνο εγώ έχω αναφέρει ότι έχω παρατηρήσει image retention.

Αγαπητέ μου φίλε preve, ευχαριστώ για τη διάγνωση σου:idea:, που αφορά την ψυχική μου υγεία (βλέπε τον χαρακτηρισμό ψυχοπαθείς)

και αφού χρησιμοποιώ το DVD στρωσίματος

για την διάγνωσή σου που αφορά την διαννοητική μου ικανότητα (βλέπε 'Οπότε...με ''βλακείες'' δεν ασχολούμαι').

και σε πληροφορώ ότι θα τη λάβω σοβαρά υπόψην μου γιατί όπως λέει και η λαϊκή παροιμία 'Από μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια'.

Παρεξηγιάρης είσαι.....το ξέρεις; :p

Σίγουρα δεν πρόσεξες το emoticon δίπλα στην φράση μου.
Όπως μάλλον -από βιασύνη μάλλον- δεν συνειδητοποίησες ότι πουθενα δεν αναφέρομαι σε εσένα.

Ειδικά για τη χρήση του DVD, με συγχωρείς που δεν ακολούθησα την συμβουλή σου, αλλά επειδή είμαι ψυχοποθής και βλάκας, έπεσα θύμα των άσχετων (επώνυμων) μελών του Forum.

Τέλος συμβουλές δεν δίνω σε κανέναν....δωρεάν.
Αν θέλεις συμβουλές επί πληρωμή...ευχαρίστως. :chinese:

Να´σαι καλά, πάω τώρα αμέσως να κλείσω ραντεβού για ψυχίατρο.

Προτείνω να χαλαρώσεις λίγο και να απολαύσεις την τηλεόρασή σου.
Ο ψυχίατρος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για το ''image retention''.

-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Καλημέρα,
μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι καλύτερο για συσκευή τηλεόρασης?Το ups ή ένας απλός σταθεροποιητής τάσης?

Ότι και να επιλέξεις θα είναι χρήσιμο, απλά να προσέξεις το φορτίο που θες να συνδέσεις πάνω του, ώστε να επιλέξεις τα σωστά KVA.

Υπάρχει μια πιο αναλυτική συζήτηση στο νήμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20706

. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσει κάποιος αυτές των 2.000 .
Εκτος αν έχει χρήμα για πέταμα ή γουστάρει τα φωτιστικά των ampilight. (μπλιαχ)

Καλοριζικη.Εγω νομιζω οτι καταλαβα το γιατι γραφεις αυτα που γραφεις και δεν διεκρινα επιθετικοτητα αλλα πιο πολυ ανακουφιση που η τηλεοραση σου βγηκε καλη.
Anyway θα ηθελα να σχολιασω αυτο το τελευταιο και να πω οτι αν καποιος θελει να παρει μια lcd των 2000+ ευρω εχει πολλους πολλους λογους περα απο το να βλεπει αψογα το τηλεοπτικο σημα(κατι για το οποιο μπορει παρει μια crt)
Απολαυσε αυτο το νεο σου αποκτημα αλλα προσπαθησε να μην το συγκρινεις με αλλες(πολυ ακριβοτερες) επειδη τις ειδες καπου σε μια εκθεση και οχι στο σπιτι σου.Δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολα τα περιοδικα του χωρου υπαρχουν 2 ειδων τηλεορασεις:Οι κορυφαιες και οι υπολοιπες

Σε καθε περιπτωση εμενα μου αρεσε ο τροπος που εγραψες και δεν σε βρηκα εριστικο ωστε να ξεκινησω τα δικα μου-bye-
εκνευρισες ομως τον φιλο ΧΡΗΣΤΟ (czoun) και νομιζω οτι μια ανακληση 1-2 λεξεων θα ηταν ιδανικη
Τελος μερικες συμβουλες(εγω δινω):
Μην αφησεις την τηλεοραση ανοιχτη για πολλες ωρες σε ενα καναλι.μην παιξεις πολλες ωρες playstation.Μην την συνδεεις με pc και την ξεχασεις στην επιφανεια εργασιας.Μην...Μην... αν δεν θελεις να ξαναμπεις καποια στιγμη εδω και να ζητας link για το περιβοητο dvd :grinning-smiley-043

Last edited:

όπως συχνά, ξανασυμφωνώ με τον vasbar. Μία προσθήκη μόνο. Όταν λέμε "...Μην αφησεις την τηλεοραση ανοιχτη για πολλες ωρες σε ενα καναλι.μην παιξεις πολλες ωρες..." εννοούμε 4+ ώρες (τουλάχιστον με την εμπειρία από ΡΧ70).

Παιδιά Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι να ασχοληθούμε με τις κοινές λειτουργίες της tv και όχι με τις "ιδιοτροπίες"του καθενός.Ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει σπίτι του.Εγώ όταν παίζω call of duty στο σαλόνι πατάω τα κουμπιά πίσω απο σακιά άμμου,φορώντας κράνος!Δεν νομίζω οτι ενοχλεί κανέναν...
Εγώ θα πώ στον φίλο Preve να την συνδέσει γρήγορα με 1080 σήμα για να δεί πραγματικά της δυνατότητες της και πόσο απίστευτη είναι και στον φίλο czoun,η 200 ώρες γαρ εγγυς!!
Να συμφωνήσω με τον φίλο vasdar για το οτι δεν κάνει πολύ ώρα να βλέπεις desktop γιατί ήταν η μόνη φορά,στις 2-3 μέρες που την πειράζω,που μου άφησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σκιές απο τα εικονίδια του desktop οταν την έκλεισα και ενώ είχα αφήσει για κανένα 15λεπτο να βλέπει την εικόνα του.(Την έκλεισα ακριβώς μετά την εικόνα του desktop αν αυτό κάτι λέει)

Συμφωνω με τα παραπανω.

Πηρες μια καλη τηλεοραση σε πολυ καλη τιμη και απολαυσε την.

Συγκρισεις και κριτικες με ορους οπως "σιχαμα" ειναι τουλαχιστον ατυχης για εμενα και προσβαλουν καποιους αλλους που δεν ειναι τοσο μαμακες να πετανε τα λεφτα τους τσαμπα και να "ασχολουνται με το διάβασμα και τον κήπο".

Φιλικα παντα.

[offtopic]Πάιδες....νόμιζα ότι έχω να κάνω με ενηλίκους...έτσι δεν είναι;

Αν αρχίσουμε τώρα να ταυτιζόμαστε με τα προιόντα που αγοράζουμε....

Ήμαρτον.

Την γνώμη μου για μια κ@λ@τηλεόραση είπα.

Τι θα γίνει τώρα;
Θα περνάτε ένας ένας να μου ''την λέτε'' ; :confused:

Θέλετε να την στρώσετε;
Στρώστε την, χαιδέψτε την, ρυθμίστε την, κρεμάστε την, κοιμηθήτε μαζί της, πεταξτε την από το μπαλκόνι.
Καρφάκι δεν μου καίγεται.

Και για όσους προσεβλήθησαν από μια γνώμη πάνω σε ένα προιόν... ΞΥΔΙ!
(Και κρύο ντους)
[/offtopic]

Είναι κρίμα να το ...αγαπήσουμε το θέμα.... έτσι;

Παιδιά, σας παρακαλώ αφήστε τα σχόλια μεταξύ σας.

Φίλε Preve, να προσέχουμε λίγο όταν γράφουμε στο πληκτρολόγιο, γιατί μπορεί κάποιοι να μην έχουν την καλή διάθεση για χιούμορ. Οπότε θα σε παρακαλέσω αυτά περί ΞΥΔΙ να μην επαναληφθούν, γιατί έτσι χανεις και το δίκιο της γνώμης σου.

Σας παρακαλώ όλους να επιστρέψουμε το θέμα μας, που δεν είναι άλλο από την Panasonic xxPX80.

Σας ευχαριστώ και δείξτε και λίγη κατανόηση βρε παιδιά. Δεν μου αρέσει να κάνω ούτε παρατηρήσεις αλλά ούτε και τον τροχονόμο. :grinning-smiley-043-bye-

[offtopic]
Την γνώμη μου για μια κ@λ@τηλεόραση είπα.

Δεν σου τη λεει κανενας αλλα δεν ειπες μονο την γνωμη σου για μια τηλεοραση.Αυτο ειναι που φωναζω εδω και καιρο.Μακαρι να ελεγες μονο πως σου φανηκε η τηλεοραση που πηρες.Σχολιασες ομως(εμμεσα) και ολους οσους εχουν lcd,ακριβη lcd,που εχουν plasma και ασχολουνται με το στρωσιμο,που ανησυχουν για burn in και προσπαθουν να το αποφυγουν κ.α.
Μην θυμωνεις και συ τωρα,η γνωμη που εγραψες για την τηλεοραση σου ειναι πολυτιμη στο forum.Τα υπολοιπα ξεφυγαν ειμαι σιγουρος καλοπροαιρετα γιαυτο και η αντιδραση ολων ειναι φιλικη και ηπια.-bye-

edit: Συγνωμη Πανο αλλα ποσταρα μετα απο σενα!Τελος τα προσωπικα μνμ απο μενα

Σχολιασες ομως(εμμεσα) και ολους οσους εχουν lcd,ακριβη lcd,που εχουν plasma και ασχολουνται με το στρωσιμο,που ανησυχουν για burn in και προσπαθουν να το αποφυγουν κ.α.

ΔΕΝ σχολίασα κανέναν.

Προσωπικές σκέψεις και διαπιστώσεις εξέφρασα.
Όπως θα τις εξέφραζα σε...εναν προσωπικό μου φίλο ας πούμε.

Καλό θα είναι να διαβαζουμε προσεκτικά, μέσα από τις γραμμές καλύτερα και να μην στεκόμαστε στα νύχια έτοιμοι για κόντρα ή καυγά.

Αυτά.
Από εμένα out.

Να ευχαριστήσω τον συντονιστή της κατηγορίας και τους φίλους που ευχήθηκαν καλορίζικη.

Καλοριζικη και σου ευχομαι να μην αντιληφθεις συντομα για ποιο λογο καποιοι εχουν δωσει 2000+ ευρο για τηλεοραση! ;)

@Preve
με μικρή καθυστέρηση λόγω των "γεγονότων":
καλορίζικη και καλές θεάσεις!

Ρε σεις είμαστε που είμαστε μειονότητα, μην έχουμε και εσωτερικά προβλήματα. Η ένωση και η ομοψυχία είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό υγροκρύσταλλο εχθρό :flipout:

Καλές θεάσεις και από εμένα φίλε Preve.