Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ Panasonic TH-37PX80E ,
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ
ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ burn in for
200 hours ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ??

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Δεν παίζει τίποτα καλύτερο σε αυτά τα χρήματα. Δοκίμασε τις ρυθμίσεις από το link που έδωσα στο προηγούμενο ποστ και αν κάτι δεν σου αρέσει τροποποίησε το λίγο.

Χρήστο (czoun) σε βλέπω να κάνεις καθημερινά ενημέρωση στη λίστα κατόχων -bye-

Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν τελικά την τηλεόραση που έχουν τα γνωστά μαγαζιά σε display και την προωθούν. Μόνο έτσι εξηγείται η τεράστια επιτυχία των PX70 και 80 σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη, πλάσμα ή μη. Και ας μην παρεξηγηθώ, πιθανότατα η Παννυ είναι η καλύτερη στα λεφτά της. Αλλά τόση ομοφωνία σε καταναλωτικό προιόν και μάλιστα μετά από διαπιστωμένα προβλήματα είναι εντυπωσιακή! Συγκρίνετε αν θέλετε με οποιαδήποτε άλλα είδη ´, πχ αυτοκίνητα, κινητά, κάμερες κλπ.

Εδιτ : Να συμπληρώσω πως πιθανότατα ρόλο σε αυτό παίζουν οι συστάσεις των ίδων των μελών του φόρουμ, εκτοξεύοντας έτσι μοντέλα και θάβοντας άλλα. Δεν θέλω με αυτό να αποδώσω κακές προθέσεις βέβαια, αλλά να τονίσω τη δύναμη που έχει ο χώρος του φόρουμ που σε λίγο θα αποτελεί πιθανόν παράγοντα της αγοράς και κριτήριο για την επιτυχία ή και την εισαγωγή ακόμη κάποιων μοντέλων!

Last edited:

Αλλά τόση ομοφωνία σε καταναλωτικό προιόν και μάλιστα μετά από διαπιστωμένα προβλήματα είναι εντυπωσιακή!

Ποιά προβλήματα;

Aυτό πάει κυρίως στην 70, αν και σε 80 πιστεύω κάποιος εμφάνισε τις γνωστές γραμμές.

Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν τελικά την τηλεόραση που έχουν τα γνωστά μαγαζιά σε display και την προωθούν. Μόνο έτσι εξηγείται η τεράστια επιτυχία των PX70 και 80 σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη, πλάσμα ή μη. Και ας μην παρεξηγηθώ, πιθανότατα η Παννυ είναι η καλύτερη στα λεφτά της. Αλλά τόση ομοφωνία σε καταναλωτικό προιόν και μάλιστα μετά από διαπιστωμένα προβλήματα είναι εντυπωσιακή! Συγκρίνετε αν θέλετε με οποιαδήποτε άλλα είδη ´, πχ αυτοκίνητα, κινητά, κάμερες κλπ.

Φίλε μου ο ανταγωνισμός στις πλάσμα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με ότι γίνεται στις LCD ή στα υπόλοιπα καταναλωτικά προϊόντα που ανέφερες. Για παράδειγμα όταν παρουσιάστηκε η PX70 απλά έπαιζε μόνη της και μέτα από λίγο ο μόνος ανταγωνιστής ήταν οι Samsung C96/Q96. Οι αντίστοιχες LG και Philips ήταν ένα κλικ κάτω από αυτές, ενώ μην ξεχνάμε πως και το όνομα της Panasonic είναι συνυφασμένο με την τεχνολογία πλάσμα.

Στα νέα μοντέλα η PX80 παρουσιάστηκε πρώτη ενώ υπάρχει και σε μέγεθος 37'' που δεν έχει ο ανταγωνισμός. Όταν θα έρθει η νέα σειρά A4 της Samsung και είναι ευρύτερα διαθέσιμη η LG5000 θα δεις που οι ιδιοκτήτες θα μοιραστούν.

Να συμπληρώσω πως πιθανότατα ρόλο σε αυτό παίζουν οι συστάσεις των ίδων των μελών του φόρουμ, εκτοξεύοντας έτσι μοντέλα και θάβοντας άλλα. Δεν θέλω με αυτό να αποδώσω κακές προθέσεις βέβαια, αλλά να τονίσω τη δύναμη που έχει ο χώρος του φόρουμ που σε λίγο θα αποτελεί πιθανόν παράγοντα της αγοράς και κριτήριο για την επιτυχία ή και την εισαγωγή ακόμη κάποιων μοντέλων!

Αυτό που λες ίσως να ισχύει σε πιο εξειδικευμένες κατηγορίες όπως οι προβολείς ή κάποια hi-end συστήματα ήχου. Τα μέλη του φόρουμ δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της αγοράς τηλεοράσεων οπότε δεν νομίζω πως στέκει η τελευταία πρόταση.

Νομίζω φίλε Γιώργο πως κάθε μέλος (από τα ολοένα αυξανόμενα) έχει κάποιο κύκλο γνωστών και φίλων, και λόγω της προφανούς ενασχόλησής του σίγουρα θεωρείται για αυτούς "ειδικός" και τον συμβουλεύονται. Σε συνδυασμό με την διείσδυση του νετ στη ζωή των Ελλήνων τα ειδικά φόρουμ σίγουρα θα εξελιχθούν σε παράγοντες της αγοράς, και δεν θα αργήσουν και προσπάθειες επηρεασμού τους.

Μιλώ γενικά και για πλάσμα και LCD. Που είναι οι κάτοχοι Χιτάτσι, LG, ΑΟC, Acer, Loewe, B&O; Ακόμα και στις μεγάλες εταιρίες, ανά πάσα στιγμή παίζουν 2-3 μοντέλα. Περίεργο που δεν υπάρχει πχ thread κατόχων Σονυ V, T, S... ή και θρέντ Πάνυ Ζ70 ή Philips plasma.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι οι νέοι αγοραστές όλο και πιό πολύ θα αναζητούν την καλύτερη επιλογή ρωτώντας τους γνωρίζοντες των φόρουμς, και με τη σειρά τους θα κατευθύνουν τους επόμενους. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αποφυγή κακών προιόντων και την επικράτηση των καλύτερων, αλλά κρύβει και κινδύνους!

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

....δεν πιστεύω να αναφέρεσαι σε εμένα ????

Που είναι οι κάτοχοι Χιτάτσι, LG, ΑΟC, Acer, Loewe, B&O;

Αυτοί που αγόρασαν B&O φαίνεται απο την αγορά τους πόσο άσχετοι είναι, οπότε εδώ είναι το τελευταίο μέρος που θα περιμένα να τους δώ.

Ε όχι βέβαια, αφού εσύ έχεις δηλώσει τη σχέση σου με το Πλαίσιο κρίνεσαι και ανάλογα. Αν τώρα αρχίσεις και κάνεις review τηλεοράσεων, όλοι θα λάβουν υπόψη και το πιθανό προσωπικό σου όφελος. Αν όμως δεν ήσουν Psixakias-ΠΛΑΙΣΙΟ αλλά μόνο Psixakias;

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Χρήστο (czoun) σε βλέπω να κάνεις καθημερινά ενημέρωση στη λίστα κατόχων -bye-

Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί να αλλάζω το (ΟΚ) στο τέλος.:aktion033:

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι οι νέοι αγοραστές όλο και πιό πολύ θα αναζητούν την καλύτερη επιλογή ρωτώντας τους γνωρίζοντες των φόρουμς, και με τη σειρά τους θα κατευθύνουν τους επόμενους. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αποφυγή κακών προιόντων και την επικράτηση των καλύτερων, αλλά κρύβει και κινδύνους!

Από κάπου πρέπει να πάρεις πληροφορίες (αν θέλεις) για μία αγορά. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά νομίζω πως οι γνώμες που υπάρχουν στα διάφορα φόρα είναι λιγότερο "επικίνδυνες" από τις εναλλακτικές λύσεις που είναι οι γνώμες πωλητών ή περιοδικών του χώρου ή του τι έχει ο γείτονας. Αν ρίξεις μια ματιά στα ξένα φόρα θα δεις πως μέσες άκρες ισχύει ότι και εδώ κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Αυτοί που αγόρασαν B&O φαίνεται απο την αγορά τους πόσο άσχετοι είναι, οπότε εδώ είναι το τελευταίο μέρος που θα περιμένα να τους δώ.

Unfair play :D

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η συζήτηση γίνεται στο συγκεκριμένο νήμα. Είμαστε off-topic εδώ και ώρα.

Πιθανότατα ναι.

Από την άλλη θα διαφωνήσω σχετικά με τις Panasonic.
Στις Αθηναικές μεγάλες αλυσίδες (με μία εξαίρεση ίσως και αυτή σε ένα μόνο κατάστημα) οι Panasonic είναι οι λιγότερο προβεβλημένες.

Αντιθέτως οι μεγάλες ''κερδισμένες'' είναι οι Sony-Philips-Samsung-LG-Toshiba ...όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Προσωπικά ψώνισα με όσο λιγότερο ''συναισθηματισμό'' μπόρεσα αφού ''αναγνώρισα'' εκτεταμένα και ενδελεχώς το σημερινό πεδίο τηλεοπτικών συσκευών.
Μου έπεσαν τα σαγόνια με τις Sony X3500...ζήλεψα το design, τα τηλεκοντρολ και τις ρυθμίσεις χρωμάτων των Toshiba xf -zf ...δεν βρήκα κανέναν λόγο να πάω σε Samsung - LG (μιλάω για LCD πάντα)
Συνειδητοποίησα ότι για να ικανοποήσω τα δικά μου οπτικά ποιοτικά standrards (ανεξαρτήτως συναισθηματισμών και επικοινωνιακής πλύσεως εγκεφάλου) έπρεπε (αναλόγως των ιντσών) να φθάσω και να ξεπεράσω το 3χίλιαρο για πλάκα. (LCD πάντα)

Άρχισα να κοιτάζω Plasma.
Οι εικόνα τους μου άρεσε σαφώς περισσότερο. Σε τηλεοπτικό....συγχωρούσε πολλά.
Είδα τις Pioneer...πολλά τα φράγκα για τις ίντσες...έρχονται σημαντικές και κοσμογονικές εξελίξεις πολύ σύντομα...να μένει το βύσσινο...μου είπα.
Έπεσα πάνω στις Panasonic.
Design. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καθόλυ κακό όμως και οπωσδήποτε καθόλου...''ευτελές''.
Τηλεκοντρολ. (Σημαντικό για εμένα) Καλούτσικο.
Εικόνα. ""Φυσική''. Άρχισα να κοιτάω καλύτερα.
Συνειδητοποίησα ότι μέσα στον ορυμαγδό των τηλεοράσεων - στο τηλεοπτικό σήμα- ...ξεχώριζε.
Ρυθμίσεις. Απογοήτευση. Βέβαια εγώ τηλεόραση θέλω...όχι ...equalizer! :p
Τιμή. Σωστή. Σε όλη την γκάμα των ιντσών.
Ανάγκη. Τηλεόραση κρεββατοκάμαρας για τηλεοπτική χρήση...νανούρισμα.
Ε...37'' για το δικό μου γούστο είναι σωστή.
Ανταγωνισμός. Υπαρκτός, σε σχεδόν διπλάσιες τιμές, με χειρότερη (κατά κανόνα) εικόνα και εγγενή προβλήματα τεχνολογίας LCD.

Συνοψίζοντας...σε συγκεκριμένες διαστάσεις οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις έχουν εικόνα και τιμή που απλά δεν έχουν ανταγωνισμό. :crown:

Τα ''προβλήματα'' δεν είναι εγγενή για να τα λάβει κανέις υπόψην του.
(clouding, γκρι-μαύρο, ταχύτητα panel κλπ κλπ)
Πιθανότατα να είναι προβλήματα παρτίδας ή πολύ συγκεκριμένες βλάβες που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την μάρκα.

Yπαρχουν και αλλοι ομως που αγορασαν τηλεοραση 42" μετα φωτορυθμικων με τεσσερα χιλιαρικα και βρισκονται αναμεσα μας.:BDGBGDB55:

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εχω την εντύπωση ότι όσοι αγοράζουν B&O, δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα το τι βλέπουν, αλλά το ότι τους βλέπουν!!!!!

"If panels do come from elsewhere, so what, Fujitsu produced one of the best panels out there using Matsushita panels, just the electronics and the front filter were their own, B&O do the same, that latest Beovision 4 which uses the same panel as the Panny PF10 (50" 1080p) is one of the best pictures I've seen on a flat screen, the panel is one thing but the electronics is another and that is what has always set the Fujitsu's, B&O and Pio's apart."

Τα παραπάνω από άνθρωπο που βγάζει το ψωμί του καλιμπράροντας τηλεοράσεις και έχει Pioneer LX608D.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=6552527&postcount=19

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ videophile να αγοράζει B&O

Μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί videophiles που να ενδιαφέρονται τόσο για το design. Και γενικά δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να πάρουν Β&Ο...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ελάχιστοι videophiles έχουν δει μια B&O.

Ή μια LOWE.

;)

... Να συμπληρώσω πως πιθανότατα ρόλο σε αυτό παίζουν οι συστάσεις των ίδων των μελών του φόρουμ, εκτοξεύοντας έτσι μοντέλα και θάβοντας άλλα. Δεν θέλω με αυτό να αποδώσω κακές προθέσεις βέβαια, αλλά να τονίσω τη δύναμη που έχει ο χώρος του φόρουμ που σε λίγο θα αποτελεί πιθανόν παράγοντα της αγοράς και κριτήριο για την επιτυχία ή και την εισαγωγή ακόμη κάποιων μοντέλων!

Καλωσήλθες στον κόσμο του Internet (χωρίς ειρωνεία)! Δεν απόρησες ποτέ γιατί κάποτε όλοι οι..."πορωμένοι" αγόραζαν κάρτες 3dfx, ύστερα nVidia δαγκωτό, μετά Ati και ύστερα nVidia και πάλι; Ή μήπως γιατί το γύρισαν σε AMD ATHLON -ες φανατικά και τελευταία πάλι σε Intel Dual Core και βάλε; Έτσι συμβαίνει με όσους τους ενδιαφερουν οι επιδόσεις, σε συνάρτηση με την τιμή (κόστος/απόδοση), και όχι η εμφάνιση ή διαθεσιμότητα...

(Πάντα είχα την απορία "μα καλά, τα...άλλα ποιός τα αγοράζει; την σαβούρα;" Μάλλον όσοι τους νοιάζει η "φάτσα" -μαγκιά τους- ή πάνε στο Πλαίσιο και λένε "PC θέλω, τώρα το θέλω, ΒΑΛΕ Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ"). Ξανά, χωρίς ειρωνεία...