Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!
Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν τελικά την τηλεόραση που έχουν τα γνωστά μαγαζιά σε display και την προωθούν. Μόνο έτσι εξηγείται η τεράστια επιτυχία των PX70 και 80 σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη, πλάσμα ή μη. Και ας μην παρεξηγηθώ, πιθανότατα η Παννυ είναι η καλύτερη στα λεφτά της. Αλλά τόση ομοφωνία σε καταναλωτικό προιόν και μάλιστα μετά από διαπιστωμένα προβλήματα είναι εντυπωσιακή! Συγκρίνετε αν θέλετε με οποιαδήποτε άλλα είδη ´, πχ αυτοκίνητα, κινητά, κάμερες κλπ.
Πιθανότατα ναι.
Από την άλλη θα διαφωνήσω σχετικά με τις Panasonic.
Στις Αθηναικές μεγάλες αλυσίδες (με μία εξαίρεση ίσως και αυτή σε ένα μόνο κατάστημα) οι Panasonic είναι οι λιγότερο προβεβλημένες.
Αντιθέτως οι μεγάλες ''κερδισμένες'' είναι οι Sony-Philips-Samsung-LG-Toshiba ...όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Προσωπικά ψώνισα με όσο λιγότερο ''συναισθηματισμό'' μπόρεσα αφού ''αναγνώρισα'' εκτεταμένα και ενδελεχώς το σημερινό πεδίο τηλεοπτικών συσκευών.
Μου έπεσαν τα σαγόνια με τις Sony X3500...ζήλεψα το design, τα τηλεκοντρολ και τις ρυθμίσεις χρωμάτων των Toshiba xf -zf ...δεν βρήκα κανέναν λόγο να πάω σε Samsung - LG (μιλάω για LCD πάντα)
Συνειδητοποίησα ότι για να ικανοποήσω τα δικά μου οπτικά ποιοτικά standrards (ανεξαρτήτως συναισθηματισμών και επικοινωνιακής πλύσεως εγκεφάλου) έπρεπε (αναλόγως των ιντσών) να φθάσω και να ξεπεράσω το 3χίλιαρο για πλάκα. (LCD πάντα)
Άρχισα να κοιτάζω Plasma.
Οι εικόνα τους μου άρεσε σαφώς περισσότερο. Σε τηλεοπτικό....
συγχωρούσε πολλά.
Είδα τις Pioneer...πολλά τα φράγκα για τις ίντσες...έρχονται σημαντικές και κοσμογονικές εξελίξεις πολύ σύντομα...να μένει το βύσσινο...μου είπα.
Έπεσα πάνω στις Panasonic.
Design. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καθόλυ κακό όμως και οπωσδήποτε καθόλου...''ευτελές''.
Τηλεκοντρολ. (Σημαντικό για εμένα) Καλούτσικο.
Εικόνα. ""Φυσική''. Άρχισα να κοιτάω καλύτερα.
Συνειδητοποίησα ότι μέσα στον ορυμαγδό των τηλεοράσεων - στο τηλεοπτικό σήμα- ...
ξεχώριζε.
Ρυθμίσεις. Απογοήτευση. Βέβαια εγώ τηλεόραση θέλω...όχι ...equalizer!
Τιμή.
Σωστή. Σε όλη την γκάμα των ιντσών.
Ανάγκη. Τηλεόραση κρεββατοκάμαρας για τηλεοπτική χρήση...νανούρισμα.
Ε...37'' για το δικό μου γούστο είναι σωστή.
Ανταγωνισμός. Υπαρκτός, σε σχεδόν διπλάσιες τιμές, με
χειρότερη (κατά κανόνα) εικόνα και εγγενή προβλήματα τεχνολογίας LCD.
Συνοψίζοντας...σε συγκεκριμένες διαστάσεις οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις έχουν
εικόνα και τιμή που απλά δεν έχουν ανταγωνισμό. :crown:
Τα ''προβλήματα'' δεν είναι
εγγενή για να τα λάβει κανέις υπόψην του.
(clouding, γκρι-μαύρο, ταχύτητα panel κλπ κλπ)
Πιθανότατα να είναι προβλήματα παρτίδας ή πολύ συγκεκριμένες βλάβες που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την μάρκα.