Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εγώ πάντως Νίκο δεν χαλιέμαι...ούτε παρεξηγώ τίποτα από αυτά που είπε ο φίλος eNeRGy...και δεν αντιλέγω στη διευκρίνηση που έκανε για το άνοιγμα - κλείσιμο από το πολύπριζο...δεν το ήξερα και το έμαθα...να 'ναι καλά και αυτός και το forum...που μαθαίνουμε ορισμένα πράγματα...τώρα αν ο τρόπος που το έγραψα φάνηκε ειρωνικός ζητάω συγνώμη, δεν είχα τέτοια πρόθεση...

Περιμένω όμως μια διευκρίνηση για το...'Μεινε στην απλη αντιγραφη του manual, γιατι τα δικα σου "προσθετικα" ευτυχως αυτη τη φορα δε προκαλεσαν ζημια....'

...
δεν ξέρω πότε προξένησαν βλάβη τα δικά μου 'προσθετικά'...πιθανόν να μη θυμάμαι καλά ή να μη ξέρω κάτι που έχει γίνει από λάθος ή παραποιημένη αναφορά μου...για να το λέει ο φίλος eNeRGy κάτι θα ξέρει παραπάνω...γι' αυτό περιμένω τη διευκρίνηση...

...όπως επίσης και τη διευκρίνηση για το άνοιγμα της τηλεόρασης...δεν κατάφερα να κάνω αυτό που έκανε ...γι' αυτό ρωτάω για να μάθω...δεν αποτελεί ειρωνικό σχόλιο, αλλά απλή απορία..στην οποία μόνο αυτός έχει την απάντηση (σύμφωνα με τα λεγόμενά του)...

Ελπίζω να μη μου κρατάει κακία ...εφόσον ζήτησα συγνώμη για τη 'λάθος' γραφή μου...και ελπίζω να απαντήσει στα δύο παραπάνω ερωτήματα που γνωρίζει...

Όσο για τα γραφόμενα που προκαλούν γέλια..συμφωνώ μαζί του ...μπορεί να γράφω καμιά φορά βλακώδη μηνύματα, που προκαλούν γέλια...αλλά ελπίζω να είναι λίγα αυτά...για να μη γίνομαι ρεζίλι..!!!...τώρα αν έχω γίνει ρεζίλι και είμαι για γέλια, δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω και να αλλάξω ότι έχω γράψει...οπότε...ότι ήταν να πάθω, το έπαθα...:nounder:

edit: Οι παραπάνω διευκρινήσεις δεν είναι off topic....αφορούν την ΡΧ80..και τη λειτουργία της...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Θα το παλέψω, αλλά δεν εξαρτάται από μένα....εξαρτάται από τον τσιλιαδόρο...:flipout:

Καλημέρα..-bye-

Χρήστο αν κατάλαβα σωστά έχεις το service manual. Απλά ρώτησα αν μέσα σε αυτό αναφέρεται κάποια ρύθμιση για διόρθωση του gamma ή των χρωμάτων. Δεν είναι ανάγκη να μπεις στην διαδικασία "πειραγμάτων", αν και βλέπω πως τα ζητάει ο οργανισμός σου :D

Καλά ξεμπερδέματα -bye-

Υπάρχουν φωτο στο service manual με την αλλαγή panel της PΧ70, όπου δείχνει τη τηλεόραση να απεικονίζει κάποια patterns, ενώ είναι κολλημένη μια βεντούζα στην οθόνη... η βεντούζα έχει συνδεθεί με LAP TOP και μέσω κάποιου software, εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή ένας πίνακας με διάφορες τιμές από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης...πρέπει όμως να ξέρεις τι κάνεις ή να σε λένε Μανώλη για να κάνεις τέτοια επέμβαση...

...επειδή ούτε ξέρω...ούτε με λένε Μανώλη...δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξω τίποτα...όσο για την περιέργεια η αλήθεια είναι ότι την έχω...αλλά θα μείνω με αυτήν...-bye-

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Eίπαμε να την πειράξεις, αλλά όχι και έτσι :D

Απλά έχω την απορία αν μπορούν να πειραχθούν από το service menu τα χαρακτηριστικά που ανέφερα, γιατί δυστυχώς η Panasonic δεν δίνει αυτή την δυνατότητα από το κανονικό μενού της.

Το service manual από την αλλαγή panel , βρίσκεται στο link που είχες δώσει....

http://www.pasctraining.panasonic.com/SiteRoots/main/index.jhtml?default=true&domain=/

...όπως είχες πει πατάς το .....'Cource Book Downloads'.....ανοίγει ένα νέο παράθυρο....με τίτλο....'Documents and Handouts Downloads'...στη γραμμή με τίτλο 'Plasma - Plasma Replacement - ALL NEW COURSE'.....επιλέγεις το 'Plasma Panel Replacement Textook'....

Από τη σελίδα 30 με τίτλο ...'Adjustments'...έως τη σελίδα 44....παρουσιάζει με φωτο τη διαδικασία ....η οποία όπως προανέφερα γίνεται με την βοήθεια LAP TOP, μέσω ειδικού software και με τη χρήση διάφορων εργαλείων...από τα λίγα που κατάλαβα, υποθέτω ότι υπάρχει η δυνατότητα να πειράξεις από το service menu τα χαρακτηριστικά που ανέφερες...αλλά (αν θέλεις) ρίξε μια ματιά και συ να μας πεις τη γνώμη σου, μπορεί να κάνω και λάθος...

Ωραίος :a0210:

Δεν μπορώ να δω τις photo από τον υπολογιστή που είμαι τώρα, αλλά από το κείμενο είδα πως έχει ρυθμίσεις στο service menu για να πειράξεις τα χρώματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!

Sorry για τη προηγούμενη ερώτηση..δεν είδα το post σου Γιάννη (johmmixal)...

Το filmnet με το scart δεν φταίει ....!!!!

Κατά τη γνώμη μου...και σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν κάνει ο Σωτήρης (sotos65)...και ο Χρήστος (chrppgr)....το πρόβλημα είναι η σύνδεση HDMI με το PC....

...σύμφωνα με τα παραπάνω παιδιά ....δεν αντιμετώπισαν ξανά αυτό το πρόβλημα...αν ανοίγουν πρώτα τη τηλεόραση και μετά το PC...εγώ πιστεύω ότι άμα ακολουθήσεις τα παραπάνω ...δεν πρόκειται να ξαναγίνει αποσυντονισμός των καναλιών...

Τελικά το δοκίμασα όπως είπαμε για όλο το σαββατοκύριακο και άνειγα πρώτα την τηλεόραση και μετά το pc και δουλεύει μία χαρά. Δέν πρόκειτε να πλέξω με service και τέτοια τελικά γιατί δέν πιστεύω πως συντρέχει λόγος. Πάντως μια τελευταία ερώτηση μου είναι πώς μπορούμε να κάνουμε software update στην PX80?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! :music-smiley-006:

Λίστα κατόχων PX80 & ΡΧ8:

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
------------------------------------------------------
01.czoun--------------42PX80---13/3/08 (OK)
02.geogoust-----------37PX80---16/3/08 (OK)
03.gzoun--------------42PX80---18/3/08 (OK)
04.pz107--------------42PX80---20/3/08 (πιθανό πρόβλημα με ηλεκτρική παροχή 21/3/08)
05.Δημοκηδής---------42PX80---26/3/08 (ΟΚ)
06.Const--------------42PX80---26/3/08 (OK)
07.vastsar-------------42PX80---27/3/08 (OK)
08.lorry6204-----------42PX80---27/3/08 (OK)
09.GK1964-------------42PX80---27/3/08 (OK)
10.kapoera-------------42PX80---27/3/08 (OK)
11.gorgor--------------37PX80---27/3/08 (OK)
12.Preve---------------37PX80---29/3/08 (OK)
13.Διονύσης-----------42ΡΧ80---30/3/08 (ΟΚ)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008
------------------------------------------------------------------
14.kparis--------------37PX80---02/4/08 (OK)
15.tasio550------------42PX80---04/4/08 (ΟΚ)
16.perd----------------42PX80---06/4/08 (OK)
17.Stelliospapa---------42PX80---9/4/08 (OK)
18.Jacob---------------42PX80---18/4/08 (OK)
19.Panosxgr------------42ΡX80---20/4/08 (OK)
20.ppage---------------42PX80---24/4/08 (OK)
21.gsar10--------------42PX80---30/4/08 (OK)

ΜΑΪΟΣ 2008
---------------------------------------------------------------------
22.dimogrec------------42PX80---06/5/08 (OK)
23.nikos.s--------------42PX80---06/5/08 (OK)
24.axaios---------------42PX80---08/5/08 (OK)
25.eNeRGy--------------37PX80---13/5/08 (OK)
26.nikos1671------------42PX80---16/5/08 (OK)
27.Nikos Arvanitakis-----42PX80---19/5/08 (OK)
28.BadCarma------------42PX80---19/5/08 (OK)
29.MAVROS-------------42PX80---21/5/08 (OK)
30.tacolla---------------42PX80---22/5/08 (OK)
31.Χρήστος Ιωαννίδης---42ΡΧ80---23/5/08 (ΟΚ)
32.
chrppgr--------------42PX8----26/5/08 (OK)
33.makis_p--------------37ΡX80---30/5/08 (OK)
34.lisaki2004------------37PX80---31/5/08 (ελαττωματική εκ κατασκευής, άμεσο πρόβλημα όμοιο με το cnet 01/6/08)
34.lisaki2004-αντικατάσταση 37ΡΧ80 με νέα 27/6/08
35.mitsos_athens--------42PX8----31/5/08 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
-------------------------------------------------------
36.Trisalon---------------42PX80----03/6/08 (OK)
37.sapporo---------------37PX8-----04/6/08 (OK)
38.stefan123-------------37PX8-----04/6/08 (OK)
39.G.K.------------------42PX80----04/6/08 (OK)
40.jimp------------------42PX80----05/6/08 (OK)
41.aragorn---------------37PX80----06/6/08 (OK)
42.Busoni----------------37PX8-----10/6/08 (OK)
43.alaz------------------37PX80----11/6/08 (OK)
44.Age4greeks-----------42PX80----12/6/08 (OK)
45.Messenger------------37PX8-----16/6/08 (OK)
46.sotos65--------------42PX80----17/6/08 (OK)
47.ALEXF----------------37PX80----20/6/08 (OK)
48.svellinis---------------37PX8-----21/6/08 (OK)
49.Ripclaw07------------37PX80-----24/6/08 (OK)

50.zoser-----------------42PX80----25/6/08 (OK)
51.johnmixal-------------42PX80----25/6/08 (OK)
52.malwnakos-----------37ΡΧ80-----26/6/08 (ΟΚ)
53.christosmed----------42PX80-----27/6/08 (OK)
54.dterzakis-------------37PX80-----??/??/08 (OK)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008
-------------------------------------------------------

55.tiborakos-----------42PX80------02/7/08 (ΟΚ)

Γιάννη ....-bye-, ευτυχώς δεν σου χάλασα τη τηλεόραση....:flipout:

Δεν ξέρω την ακριβή διαδικασία αλλά περιγράφεται, ένας τρόπος SW upate με SD card από την αντίστοιχη θύρα...στο παραπάνω link =>
'Cource Book Downloads' => 'Plasma - 11th Generation HD Models - ALL NEW COURSE'

που είναι το link? οεο? :AFADF0:

10-9. Software update Using the SD card (1/4)

'Cource Book Downloads' => 'Plasma - 11th Generation HD Models - ALL NEW COURSE'

Σελίδα 91 - 94....

Εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία, αλλά μην ξεχνάμε πως απευθύνεται στους τεχνικούς και πως η αναβάθμιση προϋποθέτει την κατοχή του απαραίτητου λογισμικού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως η Panasonic δεν το διανέμει ελεύθερα. Λογικά ο μόνος τρόπος αναβάθμισης είναι η επίσκεψη στο service κι αν δεν είναι ο μόνος είναι σίγουρα ο πιο ασφαλής.-bye-

Είχα ψάξει να δω αν γίνεται το αντίθετο, δηλαδή η αποθήκευση του λογισμικού από την τηλεόραση σε SD. Αλλά δεν νομίζω πως είναι εφικτό.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία, αλλά μην ξεχνάμε πως απευθύνεται στους τεχνικούς και πως η αναβάθμιση προϋποθέτει την κατοχή του απαραίτητου λογισμικού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως η Panasonic δεν το διανέμει ελεύθερα. Λογικά ο μόνος τρόπος αναβάθμισης είναι η επίσκεψη στο service κι αν δεν είναι ο μόνος είναι σίγουρα ο πιο ασφαλής.-bye-

Είχα ψάξει να δω αν γίνεται το αντίθετο, δηλαδή η αποθήκευση του λογισμικού από την τηλεόραση σε SD. Αλλά δεν νομίζω πως είναι εφικτό.

Ολόσωστο..... αυτά είναι για τεχνικούς και απαγορεύεται να τα πειράζουμε (έτσι πιστεύω για μένα που δε ξέρω)...ας μη ξεχνάμε ότι το εγχειρίδιο αναφέρεται στους τεχνικούς των service της Panasonic...ότι συζητάμε είναι γενικό...

Γιώργο....για την αποθήκευση...

http://www.pasctraining.panasonic.co...=true&domain=/

10-7. Data Copy by SD card (From TV set to SD card) (1/3)

Σελίδα 86 - 88....

Το είχα κοιτάξει αυτό Χρήστο, αλλά δεν αναφέρει το firmware σαν διαθέσιμο προς αποθήκευση. Μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο ρυθμίσεις, αποθηκευμένα κανάλια κλπ. Προφανώς το χρησιμοποιούν οι τεχνικοί για να μην χάνει ο κάτοχος τις ρυθμίσεις που είχε πριν την όποια επισκευή.

Μια τελευταία ερώτηση...
εκεί που είναι οι μεγάλες στρογγυλές τρύπες τοποθετούνται τα σίδερα της βάσης τοίχου;

Μιλάμε δηλαδή για τις τρύπες σε διάσταση 660x320mm όπως είδα και σε άλλο site. Αυτό τώρα είναι VESA κάτι δηλαδή;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Σε αυτες τις μεγαλες στρογγυλες τρυπες βιδωνεις τα δυο καθετα σιδερα της βασης. Ετσι, η τηλεοραση γινεται ενα ενιαιο συνολο με αυτα. Ουσιαστικα οι τρυπες που θα κανεις στον τοιχο αφορουν το οριζοντιο κεντρικο σιδερο (τρεις τρυπες στον τοιχο-μια κεντρικη,δυο κοντα στις ακρες- ειναι μια χαρα, αν και στις οδηγιες των βασεων μπορει να προτεινονται περισσοτερες). Για διαστασεις δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν γνωριζω. Παντως, οταν αγορασεις τη βαση τοιχου που ταιριαζει στην τηλεοραση,το πακετο εχει ολα αυτα που χρειαζεσαι για να τη συναρμολογησεις,εκτος φυσικα απο τα εργαλεια.

Μία ερώτηση για τις συνδέσεις HDMI της τηλεόρασης. Ξέρει κανείς αν δέχονται ήχο DTS? Σύνδεσα το PopCornHour μέσω HDMI και όσα mkv είχαν ήχο DTS ήταν μουγκά... Τα υπόλοιπα με AC3 είχαν ήχο, απλά δεν ήταν δυνατός...Any thoughts?

(αλλιώς θα πεταχτώ να ρωτήσω στο διπλανό νήμα, περί καλαμποκίου :idea:)

Μία ερώτηση για τις συνδέσεις HDMI της τηλεόρασης. Ξέρει κανείς αν δέχονται ήχο DTS? Σύνδεσα το PopCornHour μέσω HDMI και όσα mkv είχαν ήχο DTS ήταν μουγκά... Τα υπόλοιπα με AC3 είχαν ήχο, απλά δεν ήταν δυνατός...Any thoughts?

(αλλιώς θα πεταχτώ να ρωτήσω στο διπλανό νήμα, περί καλαμποκίου :idea:)

εδω καλα καλα δεν εχουν τα dvd dts ηχο θα εχουν οι τηλεορασεις , ο ηχος της τηλεορασης ειναι χαλια ειναι οσο καλο μοντελο και να ειναι
χωρις καλο ενισχυτη και ηχεια δεν εχεις αποτελεσμα χωρια που η αναλογικη τηλεοραση ειναι στερεο

Μια φωτο από την Self Check Screen ...της δικής μου 42ΡΧ80...

attachment.php

Ο g10rg0s έχει ανεβάσει στο .... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=553703&postcount=2462 πριν λίγη ώρα τη παρακάτω φωτο από άλλη ΡΧ80...

...υποθέτω ότι είναι η 37ΡΧ80 (από το 37 HD, που αναγράφεται πάνω αριστερά)

attachment.php

Attachments

• Self Check Screen 42PX80.JPG
    Self Check Screen 42PX80.JPG
    70.2 KB · Views: 197
  • Self Check Screen PX80.jpg
    Self Check Screen PX80.jpg
    51.9 KB · Views: 196
Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Φίλε eNeRGy, μια και είσαι online, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο....για την ΡΧ80...

Παλιότερα είχες πεί....

Α! Ναι, δε σου ειχα απαντησει... συγνωμη, πολλα ειναι να γινονται σε αυτη τη ζωη... και πολλα δε τα καταφερνουμε...

Οχι δεν ημουν online...!

Μα πως να το πω για πλακα αφου δεν ειναι αστειο...? :HTEHEH56:
Ένιγουέι...
Υπαρχει τροπος "μπακαλε" αλλα κανει για να δει κανεις το retantion... Ανοιγεις την TV κανονικα και πριν δειξει οποιοδηποτε καναλι (αργει αρκετα εξαλλου) θα πατησεις το AV... αν επαιζε πολλες ωρες ενα καναλι και εχεις σβηστα φωτα θα δεις το σημα του καναλιου...
Οπως επισης και σε black screen μετα φαινονται τα μενου για πολλα... υπερβολικα πολλα λεπτα...

Και η συνεχεια της ερωτησης μου καπου μετα ηταν γιατι μας λενε 0.001 reaction time οταν οι πλασμα με την τεχνολογια που εχουν ειναι καθαρα θεωρητικο γιατι μπορει να παρει και μερικα λεπτα να επανελθει ο φωσφορος σε κατασταση 0...
Κανοντας την εικονα πιο smooth στην κινηση (λογω retention) εχουμε καλυτερα αποτελεσματα σε χαμηλη ποιοτητα σηματος (τρωει παρασιτα pixeliasmata κλπ) αλλα σε HD μια εμφανης πτωση του τρισδιαστατου και γενικα του crispiness που προσφερει το HD... κοβει αυτο το WOW δηλαδη και οχι απαραιτητα την ποιοτητα...
Για τους "κολλημενους" υπερασπιστες, επαναλαμβανω οτι πηρα plasma για να βλεπω SD οποτε και ειμαι υπερευχαριστημενος με την αποδοση της! Για HD εχω projector... απλα ρε παιδι μου εκανα μια δοκιμη και με μια LCD των 700ευρω με σημα απο PC και επαιζε καλυτερα το HD... σιγουρα οχι το μαυρο... αλλα ειχε το WOW factor...
Ετσι καταληγοντας... επιμενω οτι για παρακολουθηση κυριως ελληνικων καναλιων και DVD μια plasma ειναι απιστη... Αλλα για παρακολουθηση ταινιων αποκλειστικα HD (που οπως εγω ετσι και πολλοι αλλοι θα το κανουν) μια μεγαλη LCD ειναι απιαστη...

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

ΑΓια τους "κολλημενους" υπερασπιστες, επαναλαμβανω οτι πηρα plasma για να βλεπω SD οποτε και ειμαι υπερευχαριστημενος με την αποδοση της! Για HD εχω projector... απλα ρε παιδι μου εκανα μια δοκιμη και με μια LCD των 700ευρω με σημα απο PC και επαιζε καλυτερα το HD... σιγουρα οχι το μαυρο... αλλα ειχε το WOW factor...
Ετσι καταληγοντας... επιμενω οτι για παρακολουθηση κυριως ελληνικων καναλιων και DVD μια plasma ειναι απιστη... Αλλα για παρακολουθηση ταινιων αποκλειστικα HD (που οπως εγω ετσι και πολλοι αλλοι θα το κανουν) μια μεγαλη LCD ειναι απιαστη...

Μια ερευνα δεν εχω δει ακομα να αμφισβητει αυτο http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/size/ οποτε -bye-