Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδιά ακούω συνέχεια ότι δεν έχει καλή ευκρίνεια η px80 σε σύνδεση με pc και πραγματικά απορώ. Εγώ την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με λαπτοπ(με Ati hd2600) και από τον καναπέ που είναι περίπου 2,5 μέτρα από την τηλεόραση διαβάζω και τις πιο μικρές γραμματοσειρές. Από τον καναπέ σας γράφω τώρα όπως και κάθε μέρα. Πραγματικά δείχνει πεντακάθαρα. Σαν μόνιτορ υπολογιστή. Αν βοηθάει κανένα, έχω vista και το refresh rate το έχω στα 85hz με ανάλυση 1024x768 και την οξύτητα στις ρυθμίσεις της panny την έχω στο τέρμα. Στις Εξελιγμένες Ρυθμίσεις Pc το Gamma το έχω στο Καμπύλη S. To πρόβλημα με την ευκρίνεια το είχα όταν έβαζα refresh στα 75 ή 72 hz. Περίεργο. Ψάξτε λίγο τις ρυθμίσεις σας. Όσον αφορά τις ματρόσκες απλά δείχνουν υπέροχα με φοβερά χρώματα, μαύρο και πολύ sharp. Βέβαια το έχω ψαξει πάρα πολύ με το ffdshow(για resize και dscaler sharpening) και το coreavc(για το decoding). Μιλάμε για πολύωρα τεστ μέχρι να κατάληξω στις καλύτερες ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.

Συνδεση vga ?

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδιά ακούω συνέχεια ότι δεν έχει καλή ευκρίνεια η px80 σε σύνδεση με pc και πραγματικά απορώ. Εγώ την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με λαπτοπ(με Ati hd2600) και από τον καναπέ που είναι περίπου 2,5 μέτρα από την τηλεόραση διαβάζω και τις πιο μικρές γραμματοσειρές. Από τον καναπέ σας γράφω τώρα όπως και κάθε μέρα. Πραγματικά δείχνει πεντακάθαρα. Σαν μόνιτορ υπολογιστή. Αν βοηθάει κανένα, έχω vista και το refresh rate το έχω στα 85hz με ανάλυση 1024x768 και την οξύτητα στις ρυθμίσεις της panny την έχω στο τέρμα. Στις Εξελιγμένες Ρυθμίσεις Pc το Gamma το έχω στο Καμπύλη S. To πρόβλημα με την ευκρίνεια το είχα όταν έβαζα refresh στα 75 ή 72 hz. Περίεργο. Ψάξτε λίγο τις ρυθμίσεις σας. Όσον αφορά τις ματρόσκες απλά δείχνουν υπέροχα με φοβερά χρώματα, μαύρο και πολύ sharp. Βέβαια το έχω ψαξει πάρα πολύ με το ffdshow(για resize και dscaler sharpening) και το coreavc(για το decoding). Μιλάμε για πολύωρα τεστ μέχρι να κατάληξω στις καλύτερες ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.

Άντε βρε, γράψε κανένα οδηγό για σύνδεση με PC (ρυθμίσεις για Ati) ...(παρεμπιπτόντως HD2600 έχω κι εγώ :hmmmm: )...

...να το βάλουν οι διαχειριστές στα 'περιεχόμενα' του post1 ...made by GOTHRYLOS (παρεμπιπτόντως...:a0210:).

Όσον αφορά τις ματρόσκες απλά δείχνουν υπέροχα με φοβερά χρώματα, μαύρο και πολύ sharp. Βέβαια το έχω ψαξει πάρα πολύ με το ffdshow(για resize και dscaler sharpening) και το coreavc(για το decoding). Μιλάμε για πολύωρα τεστ μέχρι να κατάληξω στις καλύτερες ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.

πινακακι με ρυθμισεις?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Άντε βρε, γράψε κανένα οδηγό για σύνδεση με PC (ρυθμίσεις για Ati) ...(παρεμπιπτόντως HD2600 έχω κι εγώ :hmmmm: )...

...να το βάλουν οι διαχειριστές στα 'περιεχόμενα' του post1 ...made by GOTHRYLOS (παρεμπιπτόντως...:a0210:).

Μακάρι να προλάβαινα Χρήστο. Όταν βρώ λίγο χρόνο υπόσχομαι να το κάνω. Όποιος έχει πρόβλημα στην σύνδεση με pc και μπορώ να βοηθήσω ας μου στείλει pm.-bye-

Last edited:

Υποθέτω ότι οι περισσότεροι λέμε ότι η σύνδεση ως pc monitor είναι προβληματική επειδή βάζουμε ως ανάλυση 1080p (ψυχολογικό).
Θα τη δοκιμάσω και σε native ανάλυση... (δεν χάνεις σε ποιότητα όμως?)

Δεν έχω και το καλύτερο μάτι για αυτή τη δουλειά, αλλά θα το προσπαθήσω...:grandpa:

Ακόμα καλύτερα, αν αρέσει σε κάποιον που δεν έχει καλό μάτι...τότε θα αρέσει και στους άλλους (που υποτίθεται ότι έχουν καλύτερο)...;)

δεν χάνεις σε ποιότητα όμως?
Κερδίζεις σε ποιότητα.Δεν χάνεις. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στα 1024x768 που είναι η native ανάλυση τις τηλεόρασης εκτός ότι έχεις πεντακάθαρο desktop γίνεται και το εξης: Οταν δοκίμαζα διάφορα rezize (upscaling) στο ffdshow παρατήρησα ότι μια ματρόσκα 720p φαίνεται πολύ πιο sharp με resize to screen resolution παρά με resize στα 1280x720 (720p). Δοκίμασέ το και το δείς και με τα μάτια σου.

Υποθέτω ότι η ερώτηση είναι αν ο scaler της τηλεόρασης κάνει καλύτερη δουλειά από τον scaler στο pc... Μια δοκιμή θα μας πείσει.

To μονο προβλημα ειναι.... αντε να βρεις πλεον pc με VGA...

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Οι περισσότερες κάρτες γραφικών υποστηρίζουν vga μέσω αντάπτορα από dvi > vga, οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικά τέτοιο θέμα.

Γιατί? Την hdmi διακοσμητική την έχουμε?:flipout:

Όχι, δεν την έχεις διακοσμητική. Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα, χρησιμοποίησε την. Απλώς το κλείδωμα χωρίς overscan (δεν μιλάω καν για 1-1, αλλά για σωστό 720p) σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά από DVI είναι PITA. Εδώ έρχεται η VGA, που σου δίνει native 1-1 και φυσικά χωρίς overscan.

P.S. Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι γενικές και δεν αφορούν κατ' ανάγκη τις PX8(0).

Γιατί? Την hdmi διακοσμητική την έχουμε?:flipout:

1 προς 1 pixel σε 1024x768 απο hdmi στην px80 χωρις overscan...?
Μπα! :slapface:
Oποτε... ναι... διακοσμητικη ειναι...

1 προς 1 pixel σε 1024x768 απο hdmi στην px80 χωρις overscan...?
Μπα! :slapface:
Oποτε... ναι... διακοσμητικη ειναι...

Χμμμ... δεν έχεις άδικο... Δεν το ξερα...
Ακόμα και το bios σε 720p το δείχνει από hdmi... (αυτό είναι ρυθμίσεις ακριβείας, όχι παίζουμε)...
Άρα εγώ με την px8 1024 δεν μπορώ να παίξω... οπότε ας δοκιμάσει κάποιος άλλος...:BXVZCBXZ6:

Χθες βράδυ βρήκα λίγο χρόνο και αποφάσισα να κάνω κάποιες μετρήσεις στην τηλεόραση, με τις όποιες ταπεινές γνώσεις έχω στο θέμα.
Να σημειώσω ότι ξέχασα να μετρήσω ANSI CONTRAST, lumens και χρωματικό τρίγωνο. Μισές δουλειές δηλαδή... :slapface:

Στο mode λοιπόν "CINEMA" και με θερμοκρασία "NORMAL" οι μετρήσεις τις οποίες πήρα ήταν:

attachment.php

attachment.php

Το gamma μετρήθηκε στο 1.98, δηλαδή είμαστε λίγο μακριά από το επιθυμητό 2.22.

attachment.php

Οι θερμοκρασίες μας ανεβασμένες, κοντά στα 7500°Κ σχεδόν σε όλο το εύρος του greyscale.

attachment.php

Από όσο μπορείτε να παρατηρήσετε κι εσείς, με θερμοκρασία επιλεγμένη στο "NORMAL" τα χρώματά μας δεν είναι και ότι καλύτερο...

Attachments

• luminance.jpg
    luminance.jpg
    94.3 KB · Views: 320
  • gamma.jpg
    gamma.jpg
    113.8 KB · Views: 317
  • color_temperature.jpg
    color_temperature.jpg
    98.8 KB · Views: 318
  • rgb_levels.jpg
    rgb_levels.jpg
    128.6 KB · Views: 317
Last edited:

Σε mode πάλι "CINEMA" αλλά θερμοκρασία αυτή τη φορά "WARM" οι μετρήσεις έδειξαν:

attachment.php

attachment.php

Το gamma εδώ πάλι δεν είναι το επιθυμητό, αφού κυμάνθηκε στο 1.97...

attachment.php

Οι θερμοκρασίες στο εύρος των IRE πάλι δεν είναι οι ιδανικές, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη μας μέτρηση, είναι σαφώς πολύ καλύτερες και πολύ πιο κοντά στα 6500Κ.

attachment.php

Εδώ μπορούμε να δούμε ότι χρωματικά είμαστε πολύ κοντά στο ιδανικό, με εξαίρεση το μπλε χρώμα που θέλει μια μικρή αύξηση. Επομένως με μια σωστή ρύθμιση αρχικά της αντίθεσης και της φωτεινότητας και μετά ένα σωστό "πείραγμα" των χρωμάτων της τηλεόρασης (δυστυχώς αναγκαστικά αυτό γίνεται μόνο μέσα από το service menu) μπορούμε να φέρουμε την τηλεόραση στα ιδανικά στάνταρντς.

Attachments

• luminance_warm.jpg
    luminance_warm.jpg
    94.5 KB · Views: 295
  • gamma_1_97_warm.jpg
    gamma_1_97_warm.jpg
    113.9 KB · Views: 295
  • color_temperature_warm.jpg
    color_temperature_warm.jpg
    100 KB · Views: 293
  • rgb_levels_warm.jpg
    rgb_levels_warm.jpg
    124 KB · Views: 293
Last edited:

Όχι, δεν την έχεις διακοσμητική. Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα, χρησιμοποίησε την. Απλώς το κλείδωμα χωρίς overscan (δεν μιλάω καν για 1-1, αλλά για σωστό 720p) σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά από DVI είναι PITA. Εδώ έρχεται η VGA, που σου δίνει native 1-1 και φυσικά χωρίς overscan.

P.S. Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι γενικές και δεν αφορούν κατ' ανάγκη τις PX8(0).

+1