Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.
Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω την 42px80, θα την χρησιμοποιώ κυρίως για τηλεοπτικό σημα, λίγα DVD και λιγότερα Blue Ray και παιχνίδια από PS3 (άν το αγοράσω και αυτό) :)
Είναι πολυ πιθανό επειδή οι παραμαρφώσεις δεν μου αρέσουν να παίζω το τηλεοπτικό σήμα στις κανονικές του διαστάσεις δηλαδή να έχω μαύρες μπάρες αριστερά - δεξιά. Ο χρόνος που μπορεί να παίζει το τηλεοπτικό σήμα είναι πιθανόν να είναι πάνω απο το 80% του συνολικού χρόνου.

Πιστεύετε οτι αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα ;
Λύνεται το πρόβλημα με κάποιες διαδικασίες όπως στρωσιμο οθόνης κλπ;
Εσεις γενικά τί κανετε, βλέπετε με παραμόρφωση ή με μπάρες :) ;
Αλήθεια τα DVD που ενοικιάζουμε σε γενικές γραμμές σε τι φορματ παίζουν; είναι 16:9 όπως η τηλεόραση ή και εκεί θα έχω μαύρες μπάρες ;

Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.
Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω την 42px80, θα την χρησιμοποιώ κυρίως για τηλεοπτικό σημα, λίγα DVD και λιγότερα Blue Ray και παιχνίδια από PS3 (άν το αγοράσω και αυτό) :)
Είναι πολυ πιθανό επειδή οι παραμαρφώσεις δεν μου αρέσουν να παίζω το τηλεοπτικό σήμα στις κανονικές του διαστάσεις δηλαδή να έχω μαύρες μπάρες αριστερά - δεξιά. Ο χρόνος που μπορεί να παίζει το τηλεοπτικό σήμα είναι πιθανόν να είναι πάνω απο το 80% του συνολικού χρόνου.

Πιστεύετε οτι αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα ;
Λύνεται το πρόβλημα με κάποιες διαδικασίες όπως στρωσιμο οθόνης κλπ;
Εσεις γενικά τί κανετε, βλέπετε με παραμόρφωση ή με μπάρες :) ;
Αλήθεια τα DVD που ενοικιάζουμε σε γενικές γραμμές σε τι φορματ παίζουν; είναι 16:9 όπως η τηλεόραση ή και εκεί θα έχω μαύρες μπάρες ;

δεν λυνεται το προβλημα με στρωσιμο οθονης , οσο για τις μπαρες δεν νομιζω να εχεις προβλημα στο burn in, αν κανεις συχνες εναλλαγες των καναλιων αρκει να μη τα αφηνεις ωρες ολοκληρες να παιζουν τα ιδια σε καθημερινη βαση (πατα κανα Τελετεχτ ενδιαμεσα)

προσωπικα δεν βλεπω τηλεοραση πολυ , οσο για την εικονα την θεωρω κατω του μετριου- με βαση τα Blu ray - dvd που εχω

θελω να σου δηλαδη μην περιμενεις να δεις εικονα της προποπης απο καμια τηλεοραση οσο υπαρχουν αναλογικα καναλια ,ουτε μην παιρνεις βαση το υπαρχον τηλεοπτικο σημα για να αγορα τv.

Στα Dvd παντως εχει πολυ καλη εικονα και οι μπαρες εμφανιζονται αναλογως ταινιας - σκηνοθετη που εχει επιλεξει το καδρο
στα 2¨45 οπως στα περισσοτερα Dvd θα δεις μπαρες , στο 1´78 η εικονα
ειναι full 16,9 , οσο για το ps3 και το hd εκει ειναι το δυνατο σημειο της τηλεορασης.

Το καταλαβαίνω οτι δεν πρόκειται να δώ καμιά σπουδαία εικόνα από τα τηλεοπτικά κανάλια απλά φοβάμαι μήπως οι μπάρες κάνουν ζημιά γιατί όπως και να έχει αυτά θα παίζουν τον περισοτερο χρόνο.
Για να είμαι δηλαδή κάπως πιο συγκεκριμένος αν γενικώς βλέπω σε 4:3 φορματ (με μπάρες δηλαδή) διαφορα κανάλια, θα είναι αρκετό κάθε 25 ώρες ας πούμε να βλέπω 1 ώρα 16:9 (με παραμόρφωση πχ) ή να βάζω teletext;

Μια τέτοιου τύπου χρήση μπορεί να οδηγήσει σε burn in ;

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Υπάρχει η δυνατότητα η μπάρα να μην είναι μαύρη, δίνονται τρεις επιλογές γκρι μπάρας, από πολύ ανοιχτό γκρι έως αρκετά σκούρο. Αν και γενικότερα πρόβλημα με burn in δεν υπάρχει, οι επιλογές αυτές περιορίζουν την πιθανότητα ακόμα περισσότερο (προσωπικά κατέληξα στην επιλογή της πιο σκούρας γκρι μπάρας, μιας και τελικά οι τελείως μαύρες με ενοχλούσαν κάπως οπτικά).

Το καταλαβαίνω οτι δεν πρόκειται να δώ καμιά σπουδαία εικόνα από τα τηλεοπτικά κανάλια απλά φοβάμαι μήπως οι μπάρες κάνουν ζημιά γιατί όπως και να έχει αυτά θα παίζουν τον περισοτερο χρόνο.
Για να είμαι δηλαδή κάπως πιο συγκεκριμένος αν γενικώς βλέπω σε 4:3 φορματ (με μπάρες δηλαδή) διαφορα κανάλια, θα είναι αρκετό κάθε 25 ώρες ας πούμε να βλέπω 1 ώρα 16:9 (με παραμόρφωση πχ) ή να βάζω teletext;

Μια τέτοιου τύπου χρήση μπορεί να οδηγήσει σε burn in ;

Μπορεί... Αν η panasonic μας εξηγήσει το "Μην προβάλετε μια ακίνητη εικόνα για μεγάλο διάστημα" πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το μεγάλο διάστημα...

Εγώ πάντως μέχρι 3-4 ώρες με μαύρες μπάρες σε dvd δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. Έχει παίξει και μαραθώνιο star wars με διαλείματα full screen ανάμεσα στις ταινίες... Το προσωρινό image retention πάντως αρκεί για να σε τρομάξει όμως... :HTEHETH63:)

(Θέλω να ελπίζω ότι δεν εννοούσες να αφήνεις το teletext ανοιχτό για ώρα.)

Last edited:

Τηλεοπτικό μπορείς να βλέπεις σε 'πλήρη κάλυψη οθόνης' και θα είσαι μια χαρά!

Πείτε μου pls κανένα καθαριστικό οθόνης για να καθαρίζουμε την Pany μας.

Εγώ δαχτυλιές και μικρολερώματα καθαρίζω με πανάκια για φακούς dslr... για σκόνη... δεν ξέρω, δεν έχει πιάσει ακόμα... :a0210:

Καλημερα, χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε.Θα ηθελα την γνωμη σας για το αν αξιζει η επεκταση της εγγυησης κατα 3 χρονια που προσφερει γνωση αλυσιδα (λεγε με ...) με μια προσθετη επιβαρυνση.Ουσιαστικα δηλαδη εχεις 2 χρονια απο την Panasonic και αλλα 3 χρονια απο την αλυσιδα αυτη, οποτε ξενιαζεις για τα επομενα 5 χρονακια

"είναι στη διακριτική ευχαίρια της ΟΝΟΜΑΤΑΔΕΝΛΕΜΕ να αντικαταστήσει το προϊόν ή να επιστρέψει το 100% της αξίας τον 1ο-2ο χρόνο, το 80% τον τρίτο χρόνο, το 60% τον τέταρτο χρόνο, το 40% τον πέμπτο χρόνο"

Άρα δεν ξενοιάζεις ακριβώς θα έλεγα...

Δηλαδη, αν στον 4ο χρονο σου εμφανισει μια μεγαλη ζημια (πχ καποια γραμμη στο panel) και τους καλεσεις να στην φτιαξουν, θα αρνηθούν αφου θα σε καλυπτει η εγγυηση?

Αν δεν φτιάχνεται από τους τεχνικούς της αλυσίδας, αντικαθίσταται ή τα λεφτά σου πίσω...

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Καλημερα, χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε.Θα ηθελα την γνωμη σας για το αν αξιζει η επεκταση της εγγυησης κατα 3 χρονια που προσφερει γνωση αλυσιδα (λεγε με ...) με μια προσθετη επιβαρυνση.Ουσιαστικα δηλαδη εχεις 2 χρονια απο την Panasonic και αλλα 3 χρονια απο την αλυσιδα αυτη, οποτε ξενιαζεις για τα επομενα 5 χρονακια

Με τα χρήματα που σου ζητούν για την διαβόητη επέκταση εγγύησης, μετά από δύο χρόνια που θα λήξει η κανονική εγγύηση, θα αγοράζεις καινούρια τηλεόραση, καλύτερη από αυτήν που πήρες τώρα...

Αν το καλοσκεφτεις μιλαμε για 40 ευρω το χρονο (ας μην κανω αναγωγη στο μηνα...)

Η συνέχεια της περιπέτειας του Soumaxeridi:

Πήγα σήμερα και παρέλαβα την καινούργια τηλεόραση από το κατάστημα του Πλαισίου στην Καλαμαριά. Κουράστηκα βέβαια γιατί την κουβάλησα μαζί με την γυναίκα μου από το μαγαζί στο σπίτι αλλά άξιζε!!
Που να ξερα!!!
Ανοίγω το κουτί και τι βλέπω;
Βιδωμένη βάση, δεν υπήρχε το διαφανές αυτοκόλητο που προστατεύει τα γυαλιστερά μέρη της τηλεόρασης, σημάδια και βρωμιές παντού, δακτυλιές στο πάνελ!!! Ήταν εμφανώς χρησιμοποιημένη!!!
Από περιέργεια την βάζω και στην πρίζα και βλέπω ότι έχει ήδη 19 ώρες λειτουργίας το πάνελ!! Περιτό να σας πω ότι βγήκα από τα ρούχα μου, ακόμα τα νεύρα μου δεν έχουν ησυχάσει!!!

Παίρνω απευθείας τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών, εξηγώ την περίπτωση και τους λέω ότι είμαι έξω φρενών. Η κοπέλα με σύνδεσε σε conference με τον διευθυντή του καταστήματος ο οποίος μου ζήτησε χίλια συγνώμη για το λάθος και υποσχέθηκε να φέρει καινούργια τηλεόραση στο σπίτι μου και να πάρει την παλιά πίσω στις 12 του μηνός που παραλαμβάνουν καινούργιες. Εκεί βρίσκεται τώρα το θέμα. Σκέφτηκα να τους κάνω αγωγή καθώς η πώληση χρησιμοποιημένου προιόντος ως καινούργιου είναι εξαπάτηση αλλά δεν θέλω να το συνεχίσω το θέμα. Την ηρεμία μου θέλω και την τηλεορασούλα μου! Ελπίζω να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης σύντομα και να τα ξεχάσω όλα.

ΥΓ. Μπορεί να είναι ψυχολογικό αλλά η "καινούργια" τηλεόραση μου φαίνεται ότι παίζει χειρότερα από την "παλιά" χαλασμένη που είχα σε τηλεοπτικό! Άσε που ήταν ρυθμισμένη σε Dynamic, μάλλον από την βιτρίνα την κατέβασαν!

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μάλλον θα πάρω αυτό για τον καθαρισμό της TV.
selhnari6ada.jpg

εγω κοντα δυο χρονια βαζω απο αυτο αφοβα και πινω το υπολοιπο-bye-
κοστος:1,74

αλλα παλι σκεφτομαι μηπως η px80 θελει ιδιαιτερη μεταχειριση.
εσυ αποφασιζεις.

Last edited: