Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Βασικα πήγενα για την VIERA TX-P46G10 αλλα λογο ενος αναπάντεχου γεγονοτος δυστιχος πάω σε κατι ποιο οικονομικο.

Αν σε παίρνει το οικονομικό για κάτι παραπάνω, ρίξε και μια ματιά στην 42S10 .....

http://www.skroutz.gr/s/75866/Panasonic-TX-PF42S10-42''.html

....καινούριο μοντέλο, κλώνος της περσινής σειράς ΡΖ...-bye-

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

"Καινουργιο μοντελο" σε εισαγωγικα Χρηστο...ουτε NeoPDP , ουτε 600 Hz , μαλλον σαν φτωχος συγκενης της G10 ειναι...

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιωργο τελικα θα ακουσω την συμβουλή σου!!!!! :smile:

PANASONIC VIERA TX-P42X10 και αρχες του αλλου μήνα (8/9-06-09) θα πάω να την πάρω και θα κάνω και μια παρουσίαση για τα μελη!!

Να ρωτησω κατι ρε παιδια που με φόβησε.....
θα εχω προβλημα στο να βλέπω 4:3 στην pana? για τις μπαρες αριστερα δεξια λεω γιατι ετσι μου ειπαν....

Βασικα τηλεοπτικο σημα θα βλεπω και dvd-br και αργοτερα οταν με το καλο μπωρεσω ,PS3.

Ειχα μια 32' 16:9 crt sony η οποία ειχε την επιλογη smart ,οπου εικονα 4/3 την εβλεπες 16/9 (το γνωριζετε) οι pana το εχουν και αυτες?

Μόνιμο 4:3 σε τηλεοράσεις 16:9 δεν προτείνεται στα εγχειρίδια απ' όλους τους κατασκευαστές είτε LCD (για τον φόβο των Ιουδαίων), είτε PLASMA, για τις PLASMA ο κίνδυνος από μόνιμο 4:3 είναι πολύ-πολύ-πολύ μεγαλύτερος από τις LCD.

Στις δικές μου Panasonic βλέπω τηλεοπτικό, με Aspect 'Πλήρη Κάλυψη Οθόνης' , δεν είναι σαν το 'Smart' της SONY, αλλά στα μάτια μου η παραμόρφωση δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, (ίσως και να έχω συνηθίσει).

Με το καλό να την πάρεις και να ανοίξεις ένα νήμα με τις εντυπώσεις σου, γιατί δυο-τρεις άλλοι που την πήραν 'αγρόν αγοράζουν' (δικαίωμά τους φυσικά...:grinning-smiley-043)

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

για τις PLASMA ο κίνδυνος από μόνιμο 4:3 είναι πολύ-πολύ-πολύ μεγαλύτερος από τις LCD.

Χρήστο θα έλεγα πως στις πλάσμα με 4:3 και μαύρες μπάρες αριστερά δεξιά η ανομοιομορφία είναι μαθηματικά σίγουρη και το μόνο που θα αλλάζει (από κατασκευή σε κατασκευή και από χρήση σε χρήση) είναι ο χρόνος που θα γίνει ορατή. Πάντως και εγώ έχω συνηθίσει να βλέπω το τηλεοπτικό παραμορφωμένο και δεν με ενοχλεί τόσο πλέον. Φίλε Αντώνη αν θέλεις να βλέπεις σε 4:3 κατά την γνώμη μου πρέπει : α) να μην το κάνεις τις πρώτες εκατοντάδες ώρες β) όταν το κάνεις να είναι με γκρι μπάρες γ) να φροντίσεις ώστε το ποσοστό θεάσεων σε 4:3 να είναι αρκετά μικρότερο από τις θεάσεις πλήρης κάλυψης.

Νομίζω πως θα είχε ενδιαφέρον η παρακολούθηση της φωτεινότητας μιας πλάσμα από την στιγμή που θα αγοραστεί και μετά. Είναι στα υπόψιν για το μέλλον ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Είναι στα υπόψιν για το μέλλον ;)

:chinscratch:......-bye-
Υ.Γ.: Μόνιμα 4:3 με μαύρες μπάρες = 100 % BURN IN....:devil-smiley-029:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

:chinscratch:

Εννοώ πως στην επόμενη τηλεόραση μου θα μετράω μέγιστη φωτεινότητα λευκού και RGB σε τακτά χρονικά διαστήματα για να δω πόσο αλλά κυρίως πως μειώνεται η απόδοση όσο γράφει ώρες. Έχω βρει μερικά διαγράμματα, αλλά κάποια έρχονται σε αντίφαση μεταξύ τους και κάποια δεν μοιάζουν λογικά.

Π.χ αυτό που δίνει επίσημα η Panasonic μοιάζει λίγο περίεργο:

chart2.gif

Σύμφωνα με το παραπάνω η φωτεινότητα αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό τις πρώτες εκατοντάδες ώρες και συνεχίζει να αυξάνεται (αλλά με μικρότερο ρυθμό) μέχρι τις 5000 ώρες περίπου. Στην συνέχεια μένει σταθερή μέχρι τις 12000-13000 και αρχίζει να μειώνεται από εκεί και μετά.

Αν ισχύει το παραπάνω οι κίνδυνοι ανομοιομορφίας παραμένουν, αλλά για τον αντίθετο λόγο, δηλαδή οι ανενεργές περιοχές του 4:3 θα έχουν μικρότερη φωτεινότητα από τις ενεργές.

Με το καλό να την πάρεις και να ανοίξεις ένα νήμα με τις εντυπώσεις σου, γιατί δυο-τρεις άλλοι που την πήραν 'αγρόν αγοράζουν' (δικαίωμά τους φυσικά...:grinning-smiley-043)

Γι αυτό υπάρχει το φόρουμ....ανταλλαγή απόψεων ,ενημέρωση ,βοήθειες ,γνώμες κ.π.α. ετσι ωστε να ειναι πλούσιο για όλα τα μελη του!!!!

Αν και δεν γνωρίζω όπως εσείς διάφορες ορολογίες και άλλα ‘’ηλεκτρονικά κόλπα ‘’ όπου θα μπορούσα να είμαι ποιο αναλυτικός στην παρουσίαση της τηλεόρασης, μόλις την πάρω θα προσπαθήσω και με την δική σας βοήθεια και καθοδήγηση για το καλύτερο!!!

Φίλε Μανόλη θα ήθελα αν σου είναι εύκολο, να επιβεβαιώσεις αυτές τις τιμές όταν θα βρεις χρόνο:

attachment.php

Αναφέρομαι στις τιμές της φωτεινότητας στα 10% και 20% IRE που έχω κυκλώσει και που στην δική μου είναι σημαντικά πιο υψηλές με αποτέλεσμα το πιο χαμηλό gamma στα χαμηλά IRE.

attachment.php

Στα δύο πινακάκια είναι οι μετρήσεις μας για Default Cinema Warm.

Attachments

• lemonLowIRE.JPG
    lemonLowIRE.JPG
    21.3 KB · Views: 219
  • 1020ire.JPG
    1020ire.JPG
    11.6 KB · Views: 217

μεγαλυτερη ζωντανια στα χρωματα προσφερει η επιλογη normal που ειναι και η πιο σωστη επιλογη σε hd σημα σε σχεση με την σινεμα που ξεθωριαζει ολιγον τι τα χρωματα και αυξανει σε μεγαλο βαθμο την φωτεινοτητα , οπως φυσικα και η επιλογη normal στο χρωμα αντι του warm
Το cinema ειναι καλο μονο για τηλεοπτικο σημα

Γιώργο το Normal mode απλά αυξάνει την φωτεινότητα και το Normal Colour μπλεδίζει το λευκό.

Προσωπικά μόνο το Cinema-Warm θεωρώ ρεαλιστικό.

Παιδεύομαι τόσο καιρό να φτιάξω το gamma και σήμερα συνηδειτοποίησα πως υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση στο BD35 :slapface:

Γιώργο για τις παραπάνω μετρήσεις θα το έχω στο νου μου...έχω καιρό που έχω σταματήσει τις προσπάθειες λόγω έλλειψης χρόνου.

Για το τελευταίο που ανακάλυψες τι εννοείς;

Εννοώ πως μπορώ να ανεβάσω το gamma από το Blu Ray Player :a0210:

Δεν έχω μετρήσει ακόμα τις σκάλες του BDP και σε τι gamma αντιστοιχούν, αλλά θα το κάνω μόλις βρω ευκαιρία.

Γιώργο το Normal mode απλά αυξάνει την φωτεινότητα και το Normal Colour μπλεδίζει το λευκό.

Προσωπικά μόνο το Cinema-Warm θεωρώ ρεαλιστικό.

να σε ρωτησω γιωργο , βαζωντας warm δεν προσεχεις οτι ολιγον κιτρινιζουν τα χρωματα ειδικοτερα οταν εχει λευκα η γκρι χρωματα το βιντεο

Έχω την εντύπωση ότι ο Γιώργος έχει 'ανεβάσει' λίγο το μπλε από το Service Menu, για να φέρει καλύτερα το Warm...:chinscratch:

να σε ρωτησω γιωργο , βαζωντας warm δεν προσεχεις οτι ολιγον κιτρινιζουν τα χρωματα ειδικοτερα οταν εχει λευκα η γκρι χρωματα το βιντεο

Έχω την εντύπωση ότι ο Γιώργος έχει 'ανεβάσει' λίγο το μπλε από το Service Menu, για να φέρει καλύτερα το Warm...:chinscratch:

Όπως το είπε ο Χρήστος. Όντως κιτρίνιζε λίγο το λευκό και για αυτό είχα ανεβάσει λίγο το μπλε από το service menu από σχετικά νωρίς με το μάτι. Όταν δε απέκτησα και το "τρίτο μάτι", όλα τα RGB ήρθαν άψογα.