Panasonic Plasma PZ80 / ΡZ85 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic 42PZ85/42PZ80/46PZ85 Plasma

Κλασικη περιπτωση παραεισαγωγης απο το πλαισιο,το γραμμα Β στο τελος δηλωνει νομιζω Βρετανια τελος παντων.
Σε συζητηση που ειχαμε στο περιπτερο της Πανασονικ, στην τελευταια εκθεση high end,σε ερωτηση μου για την καλυψη εγγυησης για προιοντα αγορασμενα απο το εξωτερικο, ηρθε η συζητηση και στην συγκεκριμενη παρτιδα σειρας pz85,παραεισαγωγης, οι οποιες ειχαν ολες προβλημα συντονισμου στους δεκτες τους λογο καποιον αλλων προδιαγραφων....:hmmmm2: απο οτι ειπαν.
Αυτο βεβαια που εκαναν αυτοι ηταν να φτιαξουν τον συντονισμο,
χωρις ομως να το ενταξουν στις βλαβες, πραγμα που οντος δεν ειναι λογο προδιαγραφων της συγκεκριμενης τηλεορασης,και ο πελατης να καταβαλει την εκαστοτε χρεωση.

Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/42PZ80/46PZ85 Plasma

Κλασικη περιπτωση παραεισαγωγης απο το πλαισιο,το γραμμα Β στο τελος δηλωνει νομιζω Βρετανια τελος παντων.
Σε συζητηση που ειχαμε στο περιπτερο της Πανασονικ, στην τελευταια εκθεση high end,σε ερωτηση μου για την καλυψη εγγυησης για προιοντα αγορασμενα απο το εξωτερικο, ηρθε η συζητηση και στην συγκεκριμενη παρτιδα σειρας pz85,παραεισαγωγης, οι οποιες ειχαν ολες προβλημα συντονισμου στους δεκτες τους λογο καποιον αλλων προδιαγραφων....:hmmmm2: απο οτι ειπαν.
Αυτο βεβαια που εκαναν αυτοι ηταν να φτιαξουν τον συντονισμο,
χωρις ομως να το ενταξουν στις βλαβες, πραγμα που οντος δεν ειναι λογο προδιαγραφων της συγκεκριμενης τηλεορασης,και ο πελατης να καταβαλει την εκαστοτε χρεωση.

Γιώργο καλησπέρα και χρόνια πολλά. Απο οτι κατάλαβα το θέμα ειναι στη IF του ηχου που στην Ελλαδα εχουμε 5.5 ΜΗΖ ενώ στην Αγγλία 6 ΜΗΖ. Το θέμα είναι οτι το πλαισιο στη σελιδα του δε πουλάει απο οτι λεει τη Β αλλα την Ε. Αρα μπορω να τους πω να ερθουν με δικα τους εξοδα να τη πακετάρουν να τη παρουν και να μου επιστρέψουν μια Ε σωστά? Δε μου είπανε οτι θα επαιρνα την Β! Αρχικα οταν πήρα τηλεφωνο στο πλαισιο μολις καταλαβα τι εγινε, μου εδωσαν απλα το τηλεφωνο τη αντιπροσωπειας και τιποτα αλλο. Μηπως πρέπει να εχω στη πριζα το δικηγορο μου? Νομίζω οτι τους χρειάζεται καποια αγωγή διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι. Ας περιμενω μεχρι τι Δευτέρα και βλέπουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/42PZ80/46PZ85 Plasma

Γιώργο καλησπέρα και χρόνια πολλά. Απο οτι κατάλαβα το θέμα ειναι στη IF του ηχου που στην Ελλαδα εχουμε 5.5 ΜΗΖ ενώ στην Αγγλία 6 ΜΗΖ. Το θέμα είναι οτι το πλαισιο στη σελιδα του δε πουλάει απο οτι λεει τη Β αλλα την Ε. Αρα μπορω να τους πω να ερθουν με δικα τους εξοδα να τη πακετάρουν να τη παρουν και να μου επιστρέψουν μια Ε σωστά? Δε μου είπανε οτι θα επαιρνα την Β! Αρχικα οταν πήρα τηλεφωνο στο πλαισιο μολις καταλαβα τι εγινε, μου εδωσαν απλα το τηλεφωνο τη αντιπροσωπειας και τιποτα αλλο. Μηπως πρέπει να εχω στη πριζα το δικηγορο μου? Νομίζω οτι τους χρειάζεται καποια αγωγή διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι. Ας περιμενω μεχρι τι Δευτέρα και βλέπουμε.
Xρηστο χρονια πολλα και κυριως με υγεια,πραγματι αυτο ειναι το προβλημα που αναφερεις ως προς τον συντονισμο.
Αυτο που λες για την ιστοσελιδα του πλαισιου με το Ε και το Β οντως εχεις δικιο,εγω θα τους εκανα παλι ενα τηλεφωνο αναφερομενος αυτη τη φορα στο λαθος της ιστοσελιδας,ισως να πετυχης κατι.
Κανε και μια εκτυπωση της σελιδας να υπαρχει για καλο και για κακο.
Οσο για τον δικηγορο, αυτο θα το κοιταξεις αφου εξαντλησεις καθε μορφης πιεση που μπορεις να ασκησης,προσωπικη μου αποψη παντα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/42PZ80/46PZ85 Plasma

Xρηστο χρονια πολλα και κυριως με υγεια,πραγματι αυτο ειναι το προβλημα που αναφερεις ως προς τον συντονισμο.
Αυτο που λες για την ιστοσελιδα του πλαισιου με το Ε και το Β οντως εχεις δικιο,εγω θα τους εκανα παλι ενα τηλεφωνο αναφερομενος αυτη τη φορα στο λαθος της ιστοσελιδας,ισως να πετυχης κατι.
Κανε και μια εκτυπωση της σελιδας να υπαρχει για καλο και για κακο.
Οσο για τον δικηγορο, αυτο θα το κοιταξεις αφου εξαντλησεις καθε μορφης πιεση που μπορεις να ασκησης,προσωπικη μου αποψη παντα.

Γεια σου φίλε και απο εμένα.

Αποψή μου είναι οτι δεν θα πετύχεις τίποτα από το τηλέφωνο. Πας απο εκεί, με τι σελιδα του site εκτυπωμένη, και δεν φεύγεις μέχρι να γίνει το σωστό. Τα πράγματα είναι απλά. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.
Στην απόδειξη πιο μοντέλο γράφει? Γιατι εαν στην αποδειξη γράφει Β, τότε μπλέκουν τα πράγματα και δεν χοράει τσαμπουκάς.

Good luck όπως και να έχει.

Re: Panasonic 42PZ85/42PZ80/46PZ85 Plasma

Αγόρασα πριν μία εβδομάδα την Panasonic 46PZ85 από το stock του Πλαισίου. Ο πωλητής μου είπε οτι είναι επισκευασμένη, δεν ήξερε τι επισκεύασαν, μου είπε "συνήθως το τροφοδοτικό". Μου την άφησε 900 ευρώ, με 6 μήνες εγγύηση. Την πήρα με τη λογική ότι αν έχει πρόβλημα, θα το βγάλει μέσα στους 6 μήνες. Θα ταλαιπωρηθώ στα πήγαινε-έλα (αν υπάρξει πρόβλημα), αλλά η "έκπτωση" με δελέασε.... Την πάω σπίτι, κάνω search στα κανάλια, η εικόνα μια χαρά, ο ήχος παράσιτα! Γυρνάω στον ψηφιακό δέκτη, όλα καλά! Δεν χρειάστηκα κάτι άλλο για να καταλάβω τι φταίει... Panasonic 46PZ85 Β έγραφε το κουτί απ' έξω και όχι ΕΑ! Για 9 κατοστάρικα που γλύτωσα, δεν μ' ένοιαξε καθόλου να βγάλω από την αποθήκη το παλιό VCR και να το χρησιμοποιήσω για αναλογικά κανάλια... Η εικόνα της είναι απλώς απίστευτη!!!! Η μόνη μ@λ@Κ1@ που πρόλαβα να δω ήταν η απουσία εισόδου ήχου για το pc! Θα μπορούσα αντί του VCR να χρησιμοποιήσω το AverMedia TV-Box... Απίστευτα χρώματα! Απλώς απίστευτα... Σε σύγκριση με κάτι SAMSUNG που η εικόνα τους μου θυμίζει κάτι τύπους που ακούνε μουσική ρυθμίζοντας τον ενισχυτή τους με το loudness, μπάσα και πρίμα στο full!!!

εσύ μου τη βούτηξες ????? :flipout::flipout:
της έχουν αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα, μια χαρά είναι η τιβούλα.....

από ότι έχω μάθει έφεραν 20 κομμάτια, δεν γνωρίζω αν μέσα σε αυτά ήταν και κάποια με Β στο τέλος.

Η δικιά μου είναι ΕΑ, παίζει όπως ήρθε και προς το παρόν δεν έχω σκοπό να τη ροντάρω !!!!

από artifacts φώσφορους με ουρές και τα τιαύτα δεν έχω δει τίποτα...... το μόνο που θα κάνω είναι να φωνάξω κάποια στιγμή τον άγιο Μανώλη για πιο σωστές ρυθμίσεις...

αυτά...

εσύ μου τη βούτηξες ????? :flipout::flipout:
της έχουν αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα, μια χαρά είναι η τιβούλα.....

από ότι έχω μάθει έφεραν 20 κομμάτια, δεν γνωρίζω αν μέσα σε αυτά ήταν και κάποια με Β στο τέλος.

Η δικιά μου είναι ΕΑ, παίζει όπως ήρθε και προς το παρόν δεν έχω σκοπό να τη ροντάρω !!!!

από artifacts φώσφορους με ουρές και τα τιαύτα δεν έχω δει τίποτα...... το μόνο που θα κάνω είναι να φωνάξω κάποια στιγμή τον άγιο Μανώλη για πιο σωστές ρυθμίσεις...

αυτά...

Κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη που στη βούτηξα! Δεν το ήθελα... ή μάλλον το ήθελα!!! Τι εννοείς "της έχουν αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα"; Εγώ παρατήρησα σε αναλογικό κανάλι (μέσω vcr) σε γρήγορη κίνηση ένα "χάσιμο της μπάλας" σε δυνατό σουτ προς τον τερματοφύλακα.... Έβλεπα μόνο trails...! Αλλά σε HiDef με ps3, όλα ρόδινα...! Μετά τη "μπαλα", έβγαλα off το inteligent frame creation. Η εικόνα έγινε λιγότερο smooth, αλλά ευελπιστώ να διορθώθηκε το θέμα της γρήγορης κίνησης.... Τουλάχιστον οι παίκτες δεν έχουν "περίβλημα" όπως στις LCD!

μη βλέπεις μέσω vcr, δες το κατευθείαν από την πηγή (κεραία).
Τις ρυθμίσεις τις φτιάχνεις όπως θέλεις για κάθε πηγή.

Εγώ έχω στις ρυθμίσεις tv τα εξής : Εικόνα- κανονική, Ισσοροπία χρώματος-Ψυχρό, Διαχείριση χρώματος-ναι, PNR-μέγιστο, 3Dcomb-ναι....

δες το λίγο!!!!

Η δικιά μου Panasonic είναι 46PZ85 Β και οχι ΕΑ... Δεν μπορώ να δω απευθείας μέσω κεραίας... Σκέφτομαι βέβαια να πάω να χτυπήσω ένα dvd recorder. Θα δείχνει καλύτερα, και μέσω HDMI....

Γεια σου φίλε και απο εμένα.

Αποψή μου είναι οτι δεν θα πετύχεις τίποτα από το τηλέφωνο. Πας απο εκεί, με τι σελιδα του site εκτυπωμένη, και δεν φεύγεις μέχρι να γίνει το σωστό. Τα πράγματα είναι απλά. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.
Στην απόδειξη πιο μοντέλο γράφει? Γιατι εαν στην αποδειξη γράφει Β, τότε μπλέκουν τα πράγματα και δεν χοράει τσαμπουκάς.

Good luck όπως και να έχει.

Καλημέρα. Δεν έφεραν καμμία αντίρρηση και θα μου παραδώσουν αύριο στο "σπίτι μου" μια Ε και θα παραλάβουν την Β. Δεν ξέρω εαν όλα έγιναν ετσι λόγω προσωπικής γνωριμίας ή όχι αλλά φάνηκε ότι δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα και με ευχαρίστησαν που τους εξήγησα το τι ακριβώς συμβαίνει με τις Αγγλικές τηλεοράσεις στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά πρέπει να πώ ότι τις 2 αυτές μέρες που την εχω σπίτι και αποκλειστικά με HD σήμα ειναι απλά απίστευτη και στα χρήματα αυτά τη θεωρώ "best buy". Ειδικά εαν κάποιος την αγοράσει σε 15 -20 μέρες απο σήμερα θα έχει αισθητά καλύτερη τιμή πιστεύω.

Σας ευχαριστώ όλους για μια ακόμα φορά

Κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη που στη βούτηξα! Δεν το ήθελα... ή μάλλον το ήθελα!!! Τι εννοείς "της έχουν αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα"; Εγώ παρατήρησα σε αναλογικό κανάλι (μέσω vcr) σε γρήγορη κίνηση ένα "χάσιμο της μπάλας" σε δυνατό σουτ προς τον τερματοφύλακα.... Έβλεπα μόνο trails...! Αλλά σε HiDef με ps3, όλα ρόδινα...! Μετά τη "μπαλα", έβγαλα off το inteligent frame creation. Η εικόνα έγινε λιγότερο smooth, αλλά ευελπιστώ να διορθώθηκε το θέμα της γρήγορης κίνησης.... Τουλάχιστον οι παίκτες δεν έχουν "περίβλημα" όπως στις LCD!

Το "περιβλημα" (η ποιο σωστα το "edge enhancement") δεν εχει σχεση με την τεχνολογια της τηλεορασης αλλα με την ποιοτητα της ψηφιακης εκπομπης. Σε NOVA στα καναλια με χαμηλο bitrate ηταν εμφανες φαινομενο ακομη και σε 32αρα CRT που ειχα στο παρελθον.

Βεβαια σε τηλεορασεις που εχουν ρυθμιστει να εχουν πιο "soft" εικονα απο τον κατασκευαστη (οπως στις περισσοτερες Panasonic) το φαινομενο λογικα ειναι λιγοτερο εντονο με αντισταθμισμα ομως την μειωση της ευκρινειας της εικονας που φαινεται λιγο πιο "θολη".-bye-

Καλημέρα. Δεν έφεραν καμμία αντίρρηση και θα μου παραδώσουν αύριο στο "σπίτι μου" μια Ε και θα παραλάβουν την Β. Δεν ξέρω εαν όλα έγιναν ετσι λόγω προσωπικής γνωριμίας ή όχι αλλά φάνηκε ότι δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα και με ευχαρίστησαν που τους εξήγησα το τι ακριβώς συμβαίνει με τις Αγγλικές τηλεοράσεις στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά πρέπει να πώ ότι τις 2 αυτές μέρες που την εχω σπίτι και αποκλειστικά με HD σήμα ειναι απλά απίστευτη και στα χρήματα αυτά τη θεωρώ "best buy". Ειδικά εαν κάποιος την αγοράσει σε 15 -20 μέρες απο σήμερα θα έχει αισθητά καλύτερη τιμή πιστεύω.

Σας ευχαριστώ όλους για μια ακόμα φορά

Κάτι μου λέει οτι στο stock του Πλαισίου σύντομα θα παίξει Panasonic 46PZ85 Β σε πολύ καλή τιμή! Προλάβετε!!!!!

Η πρώτη μου ερώτηση στο Forum-bye-

Θα μπορούσε κάποιος, κάτοχος ή μη, μιας 46PZ80EA να μου πει πόσα ακριβώς ανεμιστηράκια έχει η TV του στο πίσω μέρος?

Ακούγεται λίγο χαζή η ερώτηση μου αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι παντού διαβάζω για τέσσερα...

Η δική μου έχει μεν ψηλά τέσσερις ας τις πούμε θέσεις, αλλά σε αυτές υπάρχουν μέσα τρία. Όπως κοιτάμε την τηλεόραση από πίσω, η δεξιά θέση είναι κενή, είναι λογικό?

Ευχαριστώ.

φτου, δεν πρόλαβα το edit...

Πρώτες "ερασιτεχνικές" εντυπώσεις

Είμαι σε περίοδο breaking-in με το ανάλογο DVD και settings 50%.

Καλή εικόνα, ωραία χρώματα και εντυπωσιακό μαύρο, για τα δικά μου μάτια πάντα. Σε γρήγορες σκηνές όπως πχ αθλητικά, δεν υπάρχει παραμόρφωση (sorry μου διαφεύγει ο όρος:smile:) γύρω από τα αντικείμενα κάτι που είχα με την LE40M71B.
Ο θόρυβος από τα ανεμιστηράκια που φοβόμουνα είναι ευτυχώς ανεπαίσθητος και μόνο σε κατάσταση mute γίνεται αντιληπτός.
Ωραία είκόνα από SD σήμα, αν αυτό είναι πολύ καλό, αν όχι άστα να πάνε, 46" από απόσταση θέασης τρία μέτρα...
Από το DVD μου με upscaling σε 720p ή 1080i (προτιμώ το 720) η εικόνα είναι πολύ καλή. Σύντομα θα πάρω και BD player :music-smiley-005:

Αν υπάρχει κάτι που θέλετε να κοιτάξω και να σας πω, εδώ είμαι!

Αυτό βοηθάει?

(πρόσεξε τι λέει στο τέλος, με άλλα λόγια "do it at your own risk")

This display includes a time counter in the service menu. Here's how to access

1. Enter Service Menu (Hold Vol. - down on the TV while pressing the INFO button on the remote 3 times).
2. Press the {1} button on the remote 6 times until you see SRV-TOOL.
3. Press the {OK} button. A blue grid will appear with the following information.
TD2Mictocode: 81c00011
Flash ROM: 1-227E
PTCT :00.00.00.00.00
4. Cursor down to the PTCT :00.00.00.00.00 line and then cursor over to the right to highlight the empty box.
5. Press and hold the {MUTE} button on the remote for 3 seconds.
The TIME / COUNT info will be displayed in Hours and Minutes of Operation.
6. To exit, press and hold the {POWER} button on the TV for 2 seconds.
The display will re-start by itself.

If you feel uncomfortable entering the service menu, navigating, and performing these operations, then don't do it. You can seriously harm the performance of the display if you push the wrong button.

Last edited:

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πόσα ακριβώς ανεμιστηράκια έχει η 46PZ80EA στο πίσω μέρος? (όχι θέσεις, ανεμιστηράκια)

PLEASE!!!!!!!!

attachment.php

attachment.php

Attachments

• TH-XXPZ80_85U-1.JPG
    TH-XXPZ80_85U-1.JPG
    42 KB · Views: 117
  • TH-XXPZ80_85U-2.JPG
    TH-XXPZ80_85U-2.JPG
    111 KB · Views: 120

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!

Δυστυχώς η φωτογραφία αναφέρεται στην 85 η οποία όντως έχει 5 ανεμιστήρες από specs. Στην δική μου περίπτωση υπάρχουν 4 θέσεις αλλά ο λόγος που ρωτάω είναι διότι η μία θέση είναι κενή, ουσιαστικά υπάρχουν 3 ανεμιστήρες.
Η panasonic στην τηλεφωνική μας επικοινωνία είπε ότι είναι λογικό, αλλά τι θα έλεγε?

Συνεπώς θέλω να δω αν πρόκειται για έλλειψη/λάθος στην δική μου TV ώστε να δράσω αναλόγως.

Πάντως η φωτογραφία σου είναι ότι πιο κατατοπιστικό, μακάρι να υπάρχει αντίστοιχη και για την 80. Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Τι να σου πω.....:nounder:.... το manual αναφέρει, ότι λόγω ομοιοτήτων μεταξύ των συσκευών ΡΖ80 και ΡΖ85, θα χρησιμοποιεί ως οδηγό την ΡΖ85...

...επίσης το U αναφέρεται σε μοντέλα που κυκλοφορούν στην Αγγλία, κάποιος κάτοχος πιθανόν να σε βοηθήσει στην απορία σου.....-bye-