Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα με τα ψηφιακά... η χώρα είναι ρυθμισμένη σε Ελλάδα και δεν βρίσκω τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, μήπως πρέπει να ρυθμίσω τη χώρα σε Ισπανία;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και είναι σωστό?
Το λευκό δεν πρέπει να είναι λευκό?

Ναι. Το λευκό πρέπει να έχει θερμοκρασία 6500 βαθμών Κέλβιν. Αν έχει παρακάτω έχει κιτρινωπή χροιά, αν έχει παραπάνω (παγωμένο) έχει μια ελαφριά μπλεδίζουσα.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα με τα ψηφιακά... η χώρα είναι ρυθμισμένη σε Ελλάδα και δεν βρίσκω τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, μήπως πρέπει να ρυθμίσω τη χώρα σε Ισπανία;

Ναι...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι. Το λευκό πρέπει να έχει θερμοκρασία 6500 βαθμών Κέλβιν. Αν έχει παρακάτω έχει κιτρινωπή χροιά, αν έχει παραπάνω (παγωμένο) έχει μια ελαφριά μπλεδίζουσα.
Άρα η TV είναι για τον ******.
Σωστά?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εννοούσα να ρυθμίσεις το μαύρο όπως το θέλεις, το άσπρο ξεχωριστά κτλ s20 έχει τα πολύ βασικά.

Εγω θα ελεγα οτι ευτυχως που δεν εχει.

Για εξελιγμενες ρυθμισεις το 99% των αγοραστων δεν εχει αναλογες γνωσεις. Αρα το πιθανοτερο θα ηταν να κανουν την εικονα χαλια.

Εδω οι περισσοτεροι βλεπουν στο "δυναμικο".

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aν κάποιος έχει συνηθίσει να βλέπει στους 8000-9000K και οι 6500Κ μπορεί να του φανούν πως κιτρινίζουν, ειδικά στο ελληνικό τηλεοπτικό...

Βάσει hdtvtest.co.uk, το λευκό της S20 στο TrueCinema, είναι κάπως έτσι:

pre-cct.jpg

Αν βαριέσαι βάζεις το true cinema, αν θέλεις να ασχοληθείς λιγάκι επιλέγεις cinema που είναι κ το πιο παραμετροποιήσιμο. Προφανώς για να μη έχουν την επιλογή στην s20 στο true, κάτι θα θέλουν να αποδώσουν.

To TrueCinema έχει το πιο σωστό χρωματικό τρίγωνο από όλα τα modes.

Στο Cinema, το πράσινο είναι υπερκορεσμένο, όπως και στις περσινές και το gamma πιο φωτεινό, ενώ και τα υπόλοιπα modes απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από την αναφορά, μια και έχουν και κρυφά ενεργοπoιημένες λειτουργίες "δυναμικής αντίθεσης".

Το μόνο μειονέκτημα στο TrueCinema, είναι το σχετικά φωτεινό gamma...

post-gamma-tracking.jpg

Θες να πεις δηλαδή ότι είναι σωστό το άσπρο της, απλά εγώ έχω συνηθίσει να βλέπω λάθος?

Θες να πεις δηλαδή ότι είναι σωστό το άσπρο της, απλά εγώ έχω συνηθίσει να βλέπω λάθος?

Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα η συσκευή σου και αποδίδει σαν αυτή που μέτρησαν στο hdtvtest, ναι.

Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, το σωστό θα ήταν και ένα κλικ πιο "κίτρινο"... :D

Αυτό βέβαια, ισχύει για DVD και BluRay...

Στο τηλεοπτικό, τα περισσότερα κανάλια στην Ελλάδα, σταθμίζουν σε ψυχρά λευκά, οπότε με την επιλογή του "θερμό" ή του TrueCinema θα δεις αφύσικα "κίτρινη" εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερη είναι η επιλογή του "κανονικό" στη θερμοκρασία λευκού... ;)

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. :)

Αναπαράγω ταινίες HD 720p mkv από το PC.
Από το Playstation σπάνια βλέπω ταινίες BluRay.

Στο τηλεοπτικό το ρυθμίζω πάντα στο Κανονικό.

Με λίγα λόγια:
Όταν παίζω παιχνίδια, είτε από το PC, είτε από το Playstation 3, η ρύθμιση που βάζω, είναι Gaming Mode. Όχι ότι στα άλλα παρατηρώ καθυστέρηση που λένε...

Όταν βλέπω ταινίες, η ρύθμιση είναι στο True Cinema.

Όταν βλέπω τηλεοπτικά κανάλια η ρύθμιση είναι στο κανονικό.

Πάντα χρησιμοποιώ κανονική θερμοκρασία χρωμάτων παντού!

Απλά ξέρετε τι συμβαίνει?
Δεν βλέπω πουθενά καμιά τραγική ποιότητα που όλοι αναφέρουν. Εντάξει δεν έχω βάλει την Samsung 40M86 δίπλα δίπλα να δω διαφορές.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απλά ξέρετε τι συμβαίνει?
Δεν βλέπω πουθενά καμιά τραγική ποιότητα που όλοι αναφέρουν..
Πόσες ώρες έχεις κλείσει στην τηλεόραση; Ίσως το μάτι σου ακόμη δεν είναι τόσο εκπαιδευμένο. Εγώ παρ' ολο που η s20 δεν έχει τις ρυθμίσεις που θα ήθελα σε θέαση mkv πραγματικά την απολαμβάνω. Σε lcd δεν θέλω να βλέπω, εντάξει εντυπωσιακή η εικόνα που έχει η samsung μου (έντονα χρώματα κτλ) αλλά μου θυμίζει γραφικά σε παιχνίδι και δεν έιναι αυτό που θέλω πλεον να βλέπω. Όταν δεν είχα μέτρο σύγκρισης την έβλεπα εξαιρετική. Αλλά πλέον την βλέπω σαν μια βαμμένη γκόμενα κ εγώ πλέον προτιμώ τη φυσική ομορφιά.

Έχει παίξει 238 ώρες. Μόλις το κοίταξα. Βέβαια παρόλο που έχω περάσει τις 200 ώρες, ήμουν στον πίνακα, έγινε λίγο burn In. Ο πίνακας φαινόταν στο μαύρο. Όλα αυτά για 3 λεπτά.
Φυσικά αμέσως μετά από μία αλλαγή καναλιού έφυγε.