Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σημερα "κρεμασα" την 42αρα σειρας U,σε αυτην:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400179662380&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
με 66ε σε μια εβδομαδα στην πορτα σου...
σαν και αυτην στην ντοπια αγορα κινουνται 3-4 φορες ακριβοτερα.....

παιρνει τηλεορασεις μεχρι και 60 κιλα βαρος,εως 65".......

απιστευτη ποιοτητα,θα χρειαστεις και βοηθο για να τη βαλεις...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σημερα "κρεμασα" την 42αρα σειρας U,σε αυτην:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400179662380&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
με 66ε σε μια εβδομαδα στην πορτα σου...
σαν και αυτην στην ντοπια αγορα κινουνται 3-4 φορες ακριβοτερα.....

παιρνει τηλεορασεις μεχρι και 60 κιλα βαρος,εως 65".......

απιστευτη ποιοτητα,θα χρειαστεις και βοηθο για να τη βαλεις...

Tην συγκεκριμένη πάντως την βρίσκεις και εδώ http://www.skroutz.gr/c/489/baseis-tv.html?keyphrase=PA-948 ;)

Ευχαριστώ.:a0210:

Εγινα και εγω κάτοχος μιας 46S20! Στην αρχή πήγαινα για lcd (40ex710 ή c6500) αλλά μετά απο όσα διάβασα κατέληξα στην 46S20 απο το Πλασίο. Στο καταστημα είχε 699, αλλά τελικα έβαλα τηλεφωνική παραγγελία και μετα απο διαπραγμάτευση μου την άφησε 670 ευρώ.

Την άνοιξα χτες το βράδυ και θα γράψω εντυπώσεις προσεχώς. Θέλω να πιστεύω οτι είναι καινούργιο μοντέλο και οχι ανοιγμένο ή εκθεσιακό, γιατί εκανε αυτοματη αναζήτηση καναλιών και μετα με ρώτησε να επιλέξω μεταξύ "οικιακης χρήσης" ή "καταστηματος".

Επειδή εχω καποιες επιφυλάξεις για το στρώσιμο την εχω βάλει στο κανονικό και μεγενθυση Χ2. Μπορώ να την βάλω στο Cinema ή και στο True Cinema ή είναι ακομά πολύ νωρίς (εχει μόλις 5 ώρες λειτουργίας)?

Κι εγώ νέος κάτοχος της 46S20 από χθες, αγορά από Πλαίσιο στα 699 σε αντικατάσταση μιας Samsung 46B650 που μετά από 10 μήνες (ευτυχώς εντός εγγύησης) το panel παρέδωσε πνεύμα.
Στρώνεται σε normal mode με μεγένθυση -1.
Για την αγορά πείστηκα από τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων κάποιων που γράφετε εδώ και σας ευχαριστώ.

Χρονια Πολλά σε όλους!

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε 2 θεματάκια σχετικά με την 46S20 που απέκτησα προσφατα.

1) Όταν τελειώσει το στρώσιμο (γύρω στις 200 ώρες) θα μπορώ να δω άφοβα ταινίες π.χ. μια 3ωρη ή ακομα και 2 ταινίες συνεχόμενα (δηλ. πάνω απο 4ώρες) χωρίς να με νοιάζουν οι μαυρες μπάρες?

2) Εχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με media players. Τι με συμφέρει να κάνω για να βλέπω ταινίες με σημα 1080 (FullHD)? Να πάρω απλά ενα DVD player που να υποστηρίζει FullHD και ελληνικούς υπότιλους σε ξεχωριστό αρχείο ή ενα media player με τα ίδια χαρακτηριστικα (καποια συγκεκριμένη πρόταση)? Φανταζομαι οτι η χρήση media player συνδυαζεται υποχρεωτικά με κάποιο laptop για να διαβαζει το αρχείο, σωστά?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Γιάννης

1) Kαι πριν ολοκληρωθεί το στρώσιμο μπορείς να δεις ταινία με μπάρες. Απλώς, μετά την θέαση της ταινίας, θα βάλεις π.χ. τηλεοπτικό σε "Μεγέθυνση 1", μέχρι να ξεπλυθεί το image retention...

2) Τα DVD-Players δεν παίζουν κατά κανόνα εγγενή σήματα 1080p. Θα πάρεις ένα BluRay-Player ή ένα HD-Media-Player. Το Μedia-Player δεν χρειάζεται σύνδεση με υπολογιστή, συνδέεις έναν σκληρό δίσκο ή ένα στικάκι με τα HD-αρχεία σου πάνω του και τα αναπαράγει αυτόνομα...

Ευχαριστώ για την απάντηση JL!

BluRay έχω μέσα απο το PS3, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει έργα με ελληνικούς υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο (π.χ. srt). Οπότε λογικά παω σε επιλογή media player. Ελπίζω μόνο οι merdia players να παίζουν και ελληνικούς υπότιλους σε ξεχωριστό αρχείο.

Όσον αφορά το στρώσιμο, δηλ. μετά τις 200 ώρες δεν θα χρειαστει να ξανασχοληθώ με μαυρες μπάρες ή λογοτυπα καναλίων? Εννοώ φυσικά σε λογικά πλαίσια, οχι πχ. να αφήσω την TV να παίζει στο ίδιο καναλι 10 ώρες.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1) ...Απλώς, μετά την θέαση της ταινίας, θα βάλεις π.χ. τηλεοπτικό σε "Μεγέθυνση 1", μέχρι να ξεπλυθεί το image retention...QUOTE]

Χρόνια Πολλά !!!

Πόσο υπολογίζουμε ως μινιμουμ χρόνο για το παραπάνω;
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

BluRay έχω μέσα απο το PS3, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει έργα με ελληνικούς υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο (π.χ. srt). Οπότε λογικά παω σε επιλογή media player. Ελπίζω μόνο οι merdia players να παίζουν και ελληνικούς υπότιλους σε ξεχωριστό αρχείο.

Mπορούν, ξεκίνα διάβασμα στη σχετική κατηγορία...

Όσον αφορά το στρώσιμο, δηλ. μετά τις 200 ώρες δεν θα χρειαστει να ξανασχοληθώ με μαυρες μπάρες ή λογοτυπα καναλίων? Εννοώ φυσικά σε λογικά πλαίσια, οχι πχ. να αφήσω την TV να παίζει στο ίδιο καναλι 10 ώρες.

Μετά το στρώσιμο, μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος για burn-in και μπορούμε να λειτουργούμε άφοβα την τηλεόραση και με μεγαλύτερη τιμή αντίθεσης (δεν πάμε και κατευθείαν στο 60 βέβαια :D ). To image retention θα συνεχίσει να υφίσταται, αλλά όσο περισσότερες ώρες θα γράφει το πάνελ, τόσο πιο δύσκολα θα δημιουργείται και τόσο πιο εύκολα θα ξεπλένεται.

Για περισσότερα περί burn-in και image retention, ρίξε μια ματιά και εδώ.

Πόσο υπολογίζουμε ως μινιμουμ χρόνο για το παραπάνω;
Ευχαριστώ.

Ο χρόνος ποικίλει, αναλόγως του είδους και του χρόνου προβολής της στατικής εικόνας και των ωρών λειτουργίας του πάνελ, ενώ υπάρχουν και διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι.

Ένα παράδειγμα με μαύρες μπάρες στη U10 μου, μπορείς να δεις εδώ.

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Mπορούν, ξεκίνα διάβασμα στη σχετική κατηγορία...

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Σχετικά με το συγκεκριμένο θεμα του PS3 και των ελληνικών υπότιτλων μπορεις να με καθοδηγήσεις σε κάποιο/α συγκεκριμένο/α νήμα/τα ή χρειάζεται να διαβάσω οτι έχει σχέση με τους media players?

Στα θέματα των media players θα διαβάσεις για να βρεις ποιο media player είναι το κατάλληλο για εσένα.

Ως προς εξωτερικούς υπότιτλους σε αρχεία mkv στο PS3, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κάποιο πρόγραμμα media streaming, όπως αυτό που πρότεινε ο panakos στο ανωτέρω post, όπου χρειάζεται και μόνιμη σύνδεση και λειτουργία σχετικά δυνατού υπολογιστή, ο οποίος αναλαμβάνει την μίξη των υπότιτλων στην εικόνα και το απαιτούμενο transcoding προς το PS3.

Χρόνια Πολλά!!
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πρέπει να με φοβίζει το εκθεσιακό κομμάτι που βρίσκω στο πλαίσιο?
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions.htm?Manufacturer=Panasonic

Χρόνια Πολλά!... Όπως είχα αναφέρει σε ποιο πάνω post
Κοίτα αν είχε πιο χαμηλή τιμή 50 με 100 πιο κάτω. Και πήγαινα και την έβλεπα και δεν είχε burn in και IR (που τουλάχιστον από logo καναλιών δεν θα είχε γιατί δεν παίζουν τηλεόραση αυτοί) και έβλεπα στο μενού της κάποιες "φυσιολογικές" ώρες παιξίματος τότε προσωπικά θα την έπαιρνα.

Θεωρητικά ναι είναι "στρωμένη" γιατί μάλλον έχει περάσει οι 200 ώρες παιξίματος. Φυσικά εξαρτάται με τι ρυθμίσεις έχει παίξει αυτές τις ώρες και αν έπαιζε ταινίες με μπάρες, συνήθως δεν παίζουν με μπάρες όσες φορές έχω πάει. Πάντως σου προτείνω να πας να την δεις και να τους ζητήσεις το τηλεκοντρόλ να δεις ώρες παιξίματος και ρυθμίσεις να δεις και για burn in. Και αν όλα είναι καλά και μπορείς να τους παζαρέψεις κανένα 50 + κάτω χτυπά την για μένα.