Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ααα έχω ξεχάσει βάλτε με και μένα στου κατόχους. Από τις 23/12 έχω στα χέρια μου μια 46s20. Δεν γράφω εντυπώσεις ακόμα γιατί δεν την έχω στήσει στο δωμάτιο δεν έχω πάρει ακόμα την βάση για τον τοίχο. Την έχω αφήσει στο πάτωμα και στρώνει μόνη της hehehe :D

Θεωρητικά ναι είναι "στρωμένη" γιατί μάλλον έχει περάσει οι 200 ώρες παιξίματος. Φυσικά εξαρτάται με τι ρυθμίσεις έχει παίξει αυτές τις ώρες και αν έπαιζε ταινίες με μπάρες, συνήθως δεν παίζουν με μπάρες όσες φορές έχω πάει. Πάντως σου προτείνω να πας να την δεις και να τους ζητήσεις το τηλεκοντρόλ να δεις ώρες παιξίματος και ρυθμίσεις να δεις και για burn in. Και αν όλα είναι καλά και μπορείς να τους παζαρέψεις κανένα 50 + κάτω χτυπά την για μένα.

Ετχαριστώ φίλε,
πως βλέπω πόσες ώρες έπαιξε?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιώργο Χρόνια Πολλά σε εσένα αλλά και στον Χρήστο!!
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πάω για την 46, άλλωστε τα 2.7 μέτρα που βλέπω πολύ γρήγορα το μάτι θα τα συνηθίσει!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιώργο Χρόνια Πολλά σε εσένα αλλά και στον Χρήστο!!
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πάω για την 46, άλλωστε τα 2.7 μέτρα που βλέπω πολύ γρήγορα το μάτι θα τα συνηθίσει!!

Χρόνια πολλά και σε εσένα, και στην οικογένειά σου Σίμο.

Η 46άρα για την απόστασή σου νομίζω είναι ιδανική.....:ernaehrung004:

Βάλτε με και μένα στη λίστα, σήμερα παρέλαβα τη 46s20 και η σύνδεσή της θα γίνει σε 2 ώρες ακριβώς που σχολάω!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χρόνια πολλά και σε εσένα, και στην οικογένειά σου Σίμο.

Η 46άρα για την απόστασή σου νομίζω είναι ιδανική.....:ernaehrung004:

Αυτό που μένει να "ρυθμισθεί", είναι ο budget holder:flipout:

Πριν λίγες ώρες παρέλαβα την TV.

Πολύ επιβλητική με μεταλλικό σώμα, στιβαρή βάση στήριξης και γενικότερα υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Την έστησα και όλα μια χαρά. Χρησιμοποίηση το καλώδιο τροφοδοσίας της παλιάς μου TV καθώς έχω κάνει Cable Managment και είναι δύσκολο να αλλάζω καλώδια. (Θα βάλω φωτογραφίες κάποια στιγμή να σας δείξω τι εννοώ). Φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν χρησιμοποιώ το δικό της καλώδιο τροφοδοσίας, πέρα του ότι το δικό της είναι κουμπωτό.

Έφαγα την πρώτη κρυάδα όταν στον αυτόματο συντονισμό τα ψηφιακά κανάλια τα έπιανε, αλλά δεν έδειχνε εικόνα, παρά μόνο ήχο. Έπρεπε να επιλέξω τελικά HD κανάλια, κάπως έτσι το έλεγε. Πίστεψα για μία στιγμή ότι δεν υποστηρίζει τα ψηφιακά!!!

Έκανε λοιπόν αυτόματο συντονισμό, τόσο στα αναλογικά όσο και στα ψηφιακά.

Δεν είχα δει ποτέ ξανά ψηφιακά κανάλια. Αρκετά καλά μπορώ να πω είναι κάποια. Μερικά δεν έχουν τόση διαφορά από τα αναλογικά.
Έχω και κορυφαία κεραία, TELEVEZ.

Έπαιξα έναν αγώνα PES 2011 βάζοντας Game Mode.
Οι 46 ίντσες έδωσαν άλλη αίσθηση στο παιχνίδι σε σχέση με την 40άρα.

Αυτό που παρατήρησα ήταν, ότι στην γρήγορη κίνηση της κάμερας υπήρχε κάτι σαν πρασινίλα. Λίγο όμως!
Η παλιά LCD Samsung 40M86 που είχα έκανε ένα μικρό πασαλιματάκι αντί για πρασινίλα. Ίσως βέβαια σε αυτό να φταίει και το πράσινο που έχει το γρασίδι του γηπέδου. Θα δοκιμάσω και άλλα παιχνίδια όπως το Batman το οποίο είναι σχετικά σκοτεινό.
Τίποτα από τα δύο δεν με ενοχλεί καθόλου, οπότε είμαστε Ok.

Έβαλα 2 ταινίες mkv 1080p να παίζουν από το PC το Spiderman 3 και το Transformers 2 (Κουλτούρα πολύ δηλαδή! :lehrer:).

Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποίησα ήταν Cinema ή True Cinema. Το True Cinema μου άρεσε λίγο παραπάνω. Είχε παραπάνω αίσθηση κινηματογράφου με απαλά ας το πούμε ξεθωριασμένα χρώματα, σε καλή φάση όμως.
Δεν είδα καμία διαφορά πειράζοντας το Intelligent Frame Creation νομίζω.
Φανταζόμουν ότι αν το είχα Οn θα είχα την αίσθηση Videoκάμερας - φαινόμενο μαρμελάδας που το λέει και κάποιος.
Φυσικά δεν θέλω να βλέπω ταινίες πάνω από 24FPS

Έβαλα στο τέλος για λίγα λεπτά το DVD στρωσίματος να παίζει από το PC.
Βαρέθηκα και το έβγαλα τελικά.

Όσο γράφω έχω βάλει ένα κανάλι με Μεγένθυση1 ώστε να μην φαίνεται το λογότυπο του καναλιού.

Έλεγξα αν είναι καινούρια (αν και όλα τα σακουλάκια ήταν σφραγισμένα) και είχε ανοίξει 2 φορές. Οι ώρες λειτουργίας ήταν 1 ώρα και 51 λεπτά. Όσο ασχολήθηκα δηλαδή εγώ μαζί της.

Το πιο απίστευτο και ωραίο στη TV είναι το τέλειο ΜΑΥΡΟ! Είναι πραγματικά πάρα πολύ εντυπωσιακό. Δεν έχω ξανά δει τόσο καλό μαύρο!:a0210:

Κάτι που δεν μου αρέσει τόσο, είναι ότι έχει μία μικρή δόση flickering.:confused:

Δεν πρόκειται να τις κάνω κάποια ιδιαίτερη διαδικασία στρωσίματος, πέραν του να προσέχω τις στατικές εικόνες. Επίσης δεν θα βλέπω τα κανάλια σε 4:3, παρά μόνο 16:9 ώστε να πιάνει όλη την οθόνη. Έτσι και αλλιώς TV βλέπω ελάχιστα.
Δεν θα ασχοληθώ με το DVD στρωσίματος.

Γενικότερα είναι σαν CRT χωρίς καθοδικό σωλήνα!

Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος είμαι.

Φαντάζομαι με τον καιρό θα βελτιωθεί και η εικόνα.

Αυτά. :biggrin1:

Προτίμησα να περιμενω για τις νέες παραλαβές τις S20, από τον Γενάρη, διότι φοβήθηκα το εκθεσιακό κομμάτι, οπότε λίγο αναμονή δεν βλάπτει.
Μου αρκει το διάβασμα και οι εντυπώσεις των χρηστών, αυτά από εμένα και καλή χρονιά σε όλους!!!

Πριν βάλω να δω ήμουν για λίγα λεπτά στην επιφάνεια εργασίας του PC.
Έβαλα την ταινία και στην πάνω μαύρη μπάρα εμφανίστηκε για λίγο μέρος από το Backround που είχα. Μέσα σε μερικά λεπτά εξαφανίστηκε τελείως.

Μετά την ταινία έβαλα μία κενή είσοδο στην TV για να δω καθαρό μαύρο και υπήρχε ασπρίλα από τους υπότιτλους και υπήρχε το menu έναρξης των Windows καθώς και άλλα εικονίδια εκεί δίπλα (λόγω ότι όπως είπα πριν μέχρι να διαλέξω ταινία παρέμενε σταθερή η εικόνα εκεί).

Είδα λίγο TV με μεγέθυνση για λίγα λεπτά και δεν υπήρχε το παραμικρό...

Φαντάζομαι ότι μετά τις 200 ώρες αυτό θα γίνεται πιο δύσκολα. Μετά τις 1000 ίσως να είναι ακόμα πιο δύσκολο, σωστά?

Φαντάζομαι ότι μετά τις 200 ώρες αυτό θα γίνεται πιο δύσκολα. Μετά τις 1000 ίσως να είναι ακόμα πιο δύσκολο, σωστά?

Σωστά, σύμφωνα με την θεωρία όσο περισσότερες ώρες γράφεις τόσο καλύτερα για IR. Τώρα που είναι αρχή ακόμα μην την παρακουράζεις, τουλάχιστον στο PC.

Ελάχιστα λεπτά την άφησα, μέχρι να διαλέξω ταινία.
Προσέχω σε γενικές γραμμές, απλά δεν τρελαίνομαι κιόλας.

Πιστεύω ότι είναι αρκετό που ανέχομαι χαμηλό φωτισμό / αντίθεση.

Δεν έχω βρει το Interpolation ακόμα σε ταινίες. Θα ήθελα έτσι για πλάκα να το δω. Το φαινόμενο Video Camera.

Το Flickering πάντως είναι αρνητικό των Plasma.
# Susceptible to "large area flicker"[15]
http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

Δεν έχω βρει το Interpolation ακόμα σε ταινίες. Θα ήθελα έτσι για πλάκα να το δω. Το φαινόμενο Video Camera.

Αν ορίσεις την πηγή σου στα 24Ηz ή 23,976Ηz, τότε, στη θέση του "IFC" θα εμφανιστεί η επιλογή "24p Playback Plus"...

Το ΜPCHC απ' όσο γνωρίζω, παίζει στην ορισμένη από την κάρτα γραφικών συχνότητα ανανέωσης. Θα πρέπει από εκεί, να ρυθμίσεις 24/23,976Hz, αναλόγως της συχνότητας του αρχείου σου (τα περισσότερα .mkv είναι στα 23,976Hz).

Ας πούμε δηλαδή ότι το φέρον σήμα (αν δανειστούμε τον όρο από τις τηλεπικοινωνίες), είναι 1920x1080 60Hhz, δεν έχει σημασία ότι η πληροφορία, το video που αναπαράγω είναι 720p 23.97hz, σωστά?
Η TV διαβάσει το φέρον.

Όχι, γιατί η τηλεόραση δεν θα το παίξει στα 24Hz, αλλά σε πολλαπλάσιο (λογικά, στα 96Hz)...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν βάλω τον ρυθμό ανανέωσης όμως στα 24Hz, θα τρελαθώ στο Flickering...
Κ εγώ αυτο λέω τόσο καιρό, στην επιλογή 24p το flickering μου φαίνεται αρκετό. Η μόνη λύση που βρήκα είναι να δώσω output sto egreat 50hz kai frameresunc 24 hz. Στο wd δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.