Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εντάξει ζω και με αυτό αλλά αν διορθώνεται γιατί να μην το φτοιάξω.
Κατά τα άλλα η τηλεόραση αξίζει και το τελευταίο της ευρώ.
Τώρα θα πάρω και μία 50u30

ΔΝ βρεθηκε καποιος να μου απαντηση...:( ωστοσο το βρηκα μονος μου και επειδη πιστευω οτι θα βοηθησει παραπολυ κοσμο..
Καθως δεν βρηκα ουτε σε ελληνικα αλλα ουτε σε ξενα site απαντηση ..
Σας την παραθετω παρακατω !!!

Λοιπον θα χρειαστουμε 2 προγραμματα το

3D subtitler --->http://84.27.10.123/3DSubtitler/
και το mkvmerge Gui --> http://www.videohelp.com/tools/sections/subtitle H http://rapidlibrary.com/index.php?q=mkvmerge+gui
ψαξτε το λιγακι! :)

λοιπον ανοιγουμε το 3d subtitler και εφαρμοστε της παρακατω ιδιοτητες οπως φαινονται στη φωτο 3d στο input βαζετε τους υποτιτλους που εχετε βρει σε srt και στο output βαζετε τον προορισμο αποθηκευσης (προτιμηστε τον φακελο που περιεχει την ταινια ) πατηστε πρωτα save settings -μετα check input και τελος - convert αφου τελειωσει η διαδικασια ανοιγουμε το

mkvmerge
εδω εισαγετε το βιντεο κ τους υποτιτλους που δημιουργησατε απ τον φακελο της ταινιας ( οι srt πλεον δεν μας χρειαζονται ) oi νεοι μας υποτιτλοι εχουν καταληξη idx και sub εισαγετε τα ολα κ με την διαδικασια drag and drom δηλαδη συρσημο τον αρχειων στο προγραμμα! αν σας εμφανισει οποιαδηποτε μνμ σφαλματος αγνοηστε τα !! στο κατω μερος επιλεξτε τον προορισμο αποθηκευσης
και σε λιγα λεπτα 2-3 (αναλογα κ την ταχυτητα του υπολογιστη σας)

το 3d βιντεο εχει τελειωση!! μπορειτε να το εισαγετε σε οποιονδηποτε media player ακομη κ σε τηλεορασης που δεν υποστηριζουν ελληνικους υποτιτλους μιας κ με αυτη την τεχνικη εχουμε καταφερει πολυ γρηγορα να ενσωματοσουμε τους ελληνικους υποτιτλους στην ταινια σε μορφη mkv . για οσους δεν εχουν 3d τηλεοραση κ απλα θελουν να βλεπουν της ταινιες τους χωρις προβληματα υποτιτλων (δηλαδη για 2d) απλα ας παρακαμψουν τα πρωτα βηματα με το 3d subtitler και να εισαγετε απευθειας υποτιτλους κ ταινια στο Mkv merge! :) :) Καλη διασκέδαση!

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΔΝ βρεθηκε καποιος να μου απαντηση...:( ωστοσο το βρηκα μονος μου και επειδη πιστευω οτι θα βοηθησει παραπολυ κοσμο..
Καθως δεν βρηκα ουτε σε ελληνικα αλλα ουτε σε ξενα site απαντηση ..
Σας την παραθετω παρακατω !!!

Δεν ξέρω για ξένα, αλλά σε Ελληνικά site δεν έψαξες καλά ;)

Στις παρακάτω κατηγορίες του AVCLUB υπάρχουν πλήρεις οδηγοί για προγράμματα που μετατρέπουν, ενσωματώνουν κ.λ.π.

Home Theater PC

.... Γενικά περί HTPC (Γενική Συζήτηση / Απορίες)

.... Software

.... Htpc Guides

Τεσπα, καλως ήρθες στη παρέα μας και καλορίζικη η τηλεόραση.

Last edited:
μου έχει μείνει το λογότυπο του foxlife και συγκεκριμένα το "life" αχνά αλλά έχω βάλει χιόνια και την κυλιόμενη μπάρα για κάνα 2ωρο και έχει μειωθεί ελάχιστα.
θα βάλω το βράδυ το cd του στρωσίματος να δω.

Δεν είναι τόσο εύκολο να πάθει κανείς burn-in. Απέφυγε το logo του συγκεκριμένου καναλιού, και σταδιακά θα φύγει.

Πόσες ώρες έχει παίξει η τηλεόραση, και πόση ώρα έμεινε το λογότυπο;

Για ξέπλυμα κάνει οτιδήποτε ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ , ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ψάξεις για χιόνια ή DVD ή οτιδήποτε άλλο....

.....βάζεις ένα τηλεοπτικό κανάλι σε zoom 3 (όπου υπάρχει εναλλαγή σκηνών, χρωμάτων, χωρίς να υπάρχουν λογότυπα κ.λ.π.) και το αφήνεις να παίζει όσες ώρες θες...

...από το να φτάσει το IR να γίνει BURN IN είναι μακρύς ο δρόμος ;)

...από το να φτάσει το IR να γίνει BURN IN είναι μακρύς ο δρόμος!!!!

εχω δυο αποριες ..:(

α) ποτε καταλαβαινω οτι εχει πειραχθει η τηλεοραση κ οτι εχει iR -- Burn in?
ξερω οτι ειναι οι σκιες που αφηνουν τα λογοτυπα..κτλπ.. αλλα πως μπορω να εντοπισω αν εχει συμβει κατι τετοιο ? (μηπως μια μαυρη εικονα θα βοηθουσε σε αυτο ? )

β) οσο αναφορα της ρυθμισεις 3d και βαθος είπατε οτι ελεγχουμε
της δυο εικονες να ταυτιζονται....δν το καταλαβα αυτο μπορειτε να με βοηθησετε πανω σε αυτο ? δηλαδη πως θα πετυχω μια σωστη ρυθμιση 3d?

ευχαριστω πολυ

εχω δυο αποριες ..:(

α) ποτε καταλαβαινω οτι εχει πειραχθει η τηλεοραση κ οτι εχει iR -- Burn in?
ξερω οτι ειναι οι σκιες που αφηνουν τα λογοτυπα..κτλπ.. αλλα πως μπορω να εντοπισω αν εχει συμβει κατι τετοιο ? (μηπως μια μαυρη εικονα θα βοηθουσε σε αυτο ? )

Αν έχεις χρωματικές αλλοιώσεις (αλλάζει το χρώμα) σε κάποιο σημείο είναι burn-in. Θα το δεις καλύτερα σε γκρι χρώμα.
Το IR από την άλλη είναι όταν βλέπεις κάτι για λίγο διάστημα (π.χ. λίγες ώρες) και μετά βλέπεις αποτύπωμα από στατική εικόνα (π.χ. τα παράθυρα αν έβλεπες ειδήσεις). Αυτό φεύγει από μόνο του μετά από λίγο.

Τώρα το ενδιάμεσο από IR -> burn-in είναι λίγο θολό, θέλει ψάξιμο.
Αν παρατηρήσεις κάτι στο πάνελ (π.χ. σε γκρι φόντο), και το βλέπεις πάλι εκεί μετά από μερικές μέρες, ίσως αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Αλλιώς, είναι IR, και δεν είναι κάτι σημαντικό...

Όπως και στα μοντέλα Panasonic του 2010....

SERVICE MENU

Κρατάμε πατημένο το –V στα πλάγια της τηλεόρασης (αν και δεν παίζει ρόλο, προτείνω να είμαστε σε μια είσοδο της τηλεόρασης π.χ. HDMI 1, για να μην αλλάζει κανάλια) και πατάμε τρεις φορές το 0 (000) στο τηλεκοντρόλ.

Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ‛StartAdjustment’ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται δύο πίνακες, μας ενδιαφέρει ο αριστερά, όπου η περιήγηση (πάνω-κάτω) γίνεται με τα πλήκτρα 1 & 2 του τηλεκοντρόλ.
-------------------------------------------------------------------------
Για να δούμε τις ώρες:

Πατάμε το 2 στο τηλεκοντρόλ για να εμφανιστεί στον αριστερά πίνακα το υπομενού SRV-TOOL και πατάμε ΟΚ.

Εμφανίζεται ένας άλλος πίνακας με δύο στήλες, στα κελιά του πίνακα ορατά στοιχεία είναι μόνο τα TD2Microde, FlashRom, PTCT. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που βρίσκεται δεξιά του PTCT:00.00.00.00.00, ώστε να φωτιστεί (εξακολουθεί να μην φαίνεται τίποτα).

Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο MUTE στο τηλεκοντρόλ, και voila εμφανίζονται με κόκκινα γράμματα οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φόρες έχει ανοίξει η τηλεόραση.

Για έξοδο κρατάμε 2-3 δευτερόλεπτα το κουμπί ON/OFF στο εμπρός μέρος της τηλεόρασης και το αφήνουμε για να κλείσει η συσκευή.
-------------------------------------------------------------------------

****ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ****

Μετά το –V/000 και την περιήγηση στον αριστερό πίνακα με τα πλήκτρα 1 & 2 μπορεί να πάτε σε κάποιο υπομενού και να δείτε κάποιους αριθμούς να αλλάζουν συνεχώς από μόνοι τους, μην φοβηθείτε….

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΟΤΕ...

:slapface: ******ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- )****** :slapface:

….οποιαδήποτε στιγμή πατήσετε το EXIT θα βγείτε από το SERVICEMENU.

george δεν αναρτάς και το πατερνάκι του γκρι. ή υπάρχει κάπου στο φόρουμ ??.

Μίλησα με τεχνικό της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και μου είπε τα εξής αιρετικά:
1) Το στρώσιμο δεν χρειάζεται πια στα καινούργια μοντέλα plasma
2) Καλύτερα είναι να παίζει στην αρχή η τηλεόραση στο normal και όχι στο cinema
3) Ζημιά μπορούν να κάνουν μόνο οι αναλαμπές από κονσόλες τώρα στην αρχή
4) Αυτό που έπαθα θα εξαφανιστεί και δεν κάνει δουλειά το break-in dvd και καλύτερα θα ήταν να βάλω την κυλιόμενη μπάρα να παίζει για 2-3 μέρες ασταμάτητα και θα το εξαφανίσει ΠΙΘΑΝΟΝ
5) Ο εσωτερικός media player παίζει ελληνικούς υπότιτλους απροβλημάτιστα

Τα συμπεράσματα δικά σας.......:party: