Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτη την λογικη δες μόνος σου, άκου μόνος σου, φώναξε έναν επαγγελματια να σε κάνει "άνθρωπο" στην εικόνα που βλέπεις την θεωρω λίγο ελιτιστικη, και κόβει τους περισσότερους απο το να πάρουν περισσότερα απο την συσκευή που έχουν επενδύσει.

Γνώμη μου τα έμπειρα στην εικόνα άτομα θα επρεπε να ανέβαζαν τις ρυθμίσεις τους.

Κανένας δεν έχει εμποδίσει κανέναν να ανεβάσει ό,τι ρυθμίσεις θέλει...

Αλλά, πλην της επαγγελματικής ρύθμισης, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις ακολουθώντας αυτόν τον μπούσουλα κι όχι αντιγράφοντας ρυθμίσεις...

Nα επαναλάβω και κάποια πράγματα από 2-3 ποστ πριν:

JL_? said:
Οι μόνες ρυθμίσεις που μπορείς να αντιγράψεις με σχετική ασφάλεια, για θέαση σε σκοτάδι και εφόσον το player είναι το ίδιο, είναι της αντίθεσης/φωτεινότητας/backlight/προρρύθμιση gamma, τις οποίες όμως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αντιγράψεις (με περιθώριο σφάλματος), εφόσον μπορείς πανεύκολα να τις ρυθμίσεις με τη χρήση ενός PLUGE pattern ή των αντίστοιχων των Spears&Munsil...

Στον γενικό κορεσμό χρώματος, αυξάνει το περιθώριο σφάλματος, ενώ ταυτόχρονα ισχύει και ο κανόνας: "αν δεν ξέρεις που είναι το σωστό, καλύτερα βάλε το εκεί που σου αρέσει περισσότερο".

Στη δε ισορροπία grayscale, χρωματικού calibration και gamma components, η αντιγραφή ρυθμίσεων, απλά εξασφαλίζει εγγυημένη αποτυχία...

Αυτη την λογικη δες μόνος σου, άκου μόνος σου, φώναξε έναν επαγγελματια να σε κάνει "άνθρωπο" στην εικόνα που βλέπεις την θεωρω λίγο ελιτιστικη, και κόβει τους περισσότερους απο το να πάρουν περισσότερα απο την συσκευή που έχουν επενδύσει.

Γνώμη μου τα έμπειρα στην εικόνα άτομα θα επρεπε να ανέβαζαν τις ρυθμίσεις τους.

Σε κάποια νήματα αυτό γίνεται. Εγώ π.χ. στο νήμα της 9705 έχω ανεβάσει ρυθμίσεις. Συμφωνώ ότι δεν είναι κανένα μυστικό...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν είναι καθόλου υπερβολές, υπερβολή και άτοπο είναι να λέει κάποιος ότι ρύθμισε τηλεόραση με το μάτι και ότι τη ρύθμισε αντιγράφοντας τιμές από άλλη....

... θα πρέπει να το λέμε και να το ξαναλέμε, η αντιγραφή ρυθμίσεων, ακόμα και μεταξύ των ίδιων μοντέλων είναι παντελώς ανούσια, και όλα τα player δεν παίζουν το ίδιο.

Και μιας και είπες για Panasonic ας μπουν οι κάτοχοι ίδιων μοντέλων π.χ. 46ST30 στο Service Menu και ας γράψουν τα hexadecimal που ορίζουν το contrast στα διάφορα mode, για να δούμε αν είναι ρυθμισμένα το ίδιο σε όλες τις 46ST30 από την μαμά Panasonic....

...αν δεν είναι, γιατί άραγε?....αφού όλες 46ST30 είναι.

Ενδιαφέρον. Υπάρχουν 2 κάτοχοι ST30 να το κάνουν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι φίλε μου αλλα επειδή δυστυχώς δεν έχει ο καθένας την δυνατότητα να δίνει 300 ευρω για ένα καλιμπραρισμα, θα ήταν καλο σε κάθε νήμα κάθε τηλεόρασης να υπήρχαν αναφορές στις ρυθμίσεις που έχουν κάνει κάποια μέλη , ρυθμίσεων που είτε έχουν προκύψει απο επαγγελματικό καλιμπραρισμα είτε απο ένα έμπειρο μάτι.

Τις ενστάσεις περι διαφορετικών χωρων , φωτισμων, πηγών, τις καταλαβαίνω αλλα δεν θα έβλαπτε οι αρχαριοι στην εικόνα να είχαν έναν μπούσουλα, όπως γίνεται σε ξένα φόρουμ.

Μπούσουλας έχει γραφτεί και γράφετε σε κάθε ερώτηση για ρυθμίσεις Περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης......... ένα κλικ στα link αρκεί για να καταλάβει ακόμα και ο αρχάριος τι μπορεί να κάνει.... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056221823&postcount=336 .... και γιατί η αντιγραφή ρυθμίσεων είναι παντελώς ανούσια.

Το ότι ένα καλιμπράρισμα στοιχίζει ενώ η αντιγραφή ρυθμίσεων είναι δωρεάν, δεν καθιστά το πρώτο μπούσουλα για το δεύτερο, πρόκειται για διαφορετικά πράγματα.

Υ.Γ.: Στο μόνο που μπορεί να φανεί χρήσιμη η αντίγραφή ρυθμίσεων είναι στο ψυχολογικό κομμάτι του κατόχου και σε τίποτα άλλο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενδιαφέρον. Υπάρχουν 2 κάτοχοι ST30 να το κάνουν;

Τι ενδιαφέρον μωρέ? ...με κοροϊδεύεις?...πρωτάρης είσαι?..πρώτη φορά το ακούς?

Πήγαινε ψάξε στο νήμα της PX80 υπάρχουν .xls από Service Menu διαφορετικών κατόχων αλλά ίδιων μοντέλων (42") και θα δεις από μόνος σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι ενδιαφέρον μωρέ? ...με κοροϊδεύεις?...πρωτάρης είσαι?..πρώτη φορά το ακούς?

Πήγαινε ψάξε στο νήμα της PX80 υπάρχουν .xls από Service Menu διαφορετικών κατόχων αλλά ίδιων μοντέλων (42") και θα δεις από μόνος σου.

Ενδιαφέρον για να δούμε την διακύμανση των τιμών από το εργοστάσιο.
Επειδή αυτές οι ρυθμίσεις φέρνουν την τηλεόραση σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο (που το ορίζει η πανασόνικ), και επειδή το calibration γίνεται πάνω σε αυτές τις τιμές, το 2ο εμφανίζει σίγουρα μικρότερη διακύμανση.
(Κάτι πιο φρέσκο, δεν έχουμε από την PX80; )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσει

(Κάτι πιο φρέσκο, δεν έχουμε από την PX80; )

Και η 46G10 που είχαμε στο συγκριτικό είχε διαφορετικές τιμές από την δική μου που έχω σπίτι.

Για φρέσκες ας γράψει όποιος κάτοχος θέλει/μπορεί, αλλιώς περίμενε μέχρι να πάρω την VT60... :flipout:

Κανένας δεν έχει εμποδίσει κανέναν να ανεβάσει ό,τι ρυθμίσεις θέλει...

Αλλά, πλην της επαγγελματικής ρύθμισης, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις ακολουθώντας αυτόν τον μπούσουλα κι όχι αντιγράφοντας ρυθμίσεις...

Nα επαναλάβω και κάποια πράγματα από 2-3 ποστ πριν:

Αυτός ο μπουσουλας ήταν μια καλη προσπάθεια η οποία όμως έμεινε ανολοκληρωτη και απαιτούσε και αυτη την αγορα κάποιων DVD. Δεν λέω ότι δν βοηθούσε απλώς καλο είναι τα μέλη που έχουν φτάσει την εικόνα σε καλο επίπεδο για τα ματιά τους να ανεβάζουν ποιο συστηματα τις ρυθμίσεις τους. Αλλου υπάρχει ένα ενιαίο νήμα όπου ο καθένας ανεβάζει τις ρυθμίσεις του για το προβολικο μέσο τιβι ή προτζεκτορα έχει. Θα μπορούσε και εδω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Θα το άνοιγα εγω αλλα δεν θεωρω ότι εχω ρυθμίσεις της προκοπής ούτε στην led μου ούτε στο προβολή.

Προτείνω κάποιος που έχει πρόσφατα καλιμπραριστει να ανεβάσει τις ρυθμίσεις του σε ένα νέο νημα

Λοιπόν, στοιχεία από 3 PX80: Μανώλη, czoun, gzoun.
Από το HD. Οι 2 στις 3 τηλεοράσεις έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Μα ακριβώς. Η 3η, ελάχιστες διαφορές. Θα κοιτάξω το warm, που μας ενδιαφέρει κυρίως:

• CONTRAST: 213 (531), 21A (538), 21A (538)
  • COLOR: 3*2B
  • TINT: 3*0
  • SUBBRT: 3*80C
  • R-Cut: 7E (126), 80 (128), 80 (128)
  • G-Cut: 7E (126), 80 (128), 80 (128)
  • B-Cut: 7E (126), 80 (128), 80 (128)
  • R-DRV: FD (253), FC (252), FC (252)
  • G-DRV: E2 (226), F4 (244), F4 (244)
  • B-DRV: 79 (121), 94 (148), 94 (148)
  • ALL-CUT: 7F (127), 80 (128), 80 (128)
  • ALL-DRV: FD (253), FC (252), FC (252)

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Στις παρενθέσεις οι τιμές στο δεκαδικό σύστημα.

To πιο αθώο στο οποίο μπορεί να διαφέρουν, είναι τα luma/chroma levels...

Από εκεί και πέρα, μπορεί το gamma να είναι αλλού για αλλού, ο κορεσμός ή η οξύτητα να είναι πουσαρισμένα, να υπάρχουν NR κυκλώματα ενεργά, χωρίς δυνατότητα παραμετροποίησης/απενεργοποίησης, διαφορές στην απόκριση χρωματικότητας, κτλ.

Δυστυχώς, το αυτονόητο, δηλαδή players σταθμισμένα flat, έχει καταντήσει η εξαίρεση στις μέρες μας...

Οι μόνες ρυθμίσεις που μπορείς να αντιγράψεις με σχετική ασφάλεια, για θέαση σε σκοτάδι και εφόσον το player είναι το ίδιο, είναι της αντίθεσης/φωτεινότητας/backlight/προρρύθμιση gamma, τις οποίες όμως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αντιγράψεις (με περιθώριο σφάλματος), εφόσον μπορείς πανεύκολα να τις ρυθμίσεις με τη χρήση ενός PLUGE pattern ή των αντίστοιχων των Spears&Munsil...

Στον γενικό κορεσμό χρώματος, αυξάνει το περιθώριο σφάλματος, ενώ ταυτόχρονα ισχύει και ο κανόνας: "αν δεν ξέρεις που είναι το σωστό, καλύτερα βάλε το εκεί που σου αρέσει περισσότερο".

Στη δε ισορροπία grayscale, χρωματικού calibration και gamma components, η αντιγραφή ρυθμίσεων, απλά εξασφαλίζει εγγυημένη αποτυχία... :D

Από που και ως που;Εάν έχουμε ρύθμιση grayscale ενός σημείου,τότε τι διαφοροποίηση θα δούμε;Ο κάθε ένας που αντιγράφει κάποιες ρυθμίσεις,το κάνει ώστε να φέρει την τηλεόραση του πιο κοντά στα πρότυπα σε σχέση με τις προ-ρυθμίσεις της εκάστοτε εταιρίας.

Δεν είναι καθόλου υπερβολές, υπερβολή και άτοπο είναι να λέει κάποιος ότι ρύθμισε τηλεόραση με το μάτι και ότι τη ρύθμισε αντιγράφοντας τιμές από άλλη....

... θα πρέπει να το λέμε και να το ξαναλέμε, η αντιγραφή ρυθμίσεων, ακόμα και μεταξύ των ίδιων μοντέλων είναι παντελώς ανούσια, και όλα τα player δεν παίζουν το ίδιο.

Και μιας και είπες για Panasonic ας μπουν οι κάτοχοι ίδιων μοντέλων π.χ. 46ST30 στο Service Menu και ας γράψουν τα hexadecimal που ορίζουν το contrast στα διάφορα mode, για να δούμε αν είναι ρυθμισμένα το ίδιο σε όλες τις 46ST30 από την μαμά Panasonic....

...αν δεν είναι, γιατί άραγε?....αφού όλες 46ST30 είναι.

Εγώ θα συμφωνούσα με αυτό που λέει ο Γιώργος παρακάτω πάλι.
Έστω ότι όσον αφορά την ST30 επειδή θεωρητικά είναι low-end μοντέλο της Panasonic,τότε ας ρωτήσουμε δύο ή και παραπάνω κατόχους VT30,και οι δύο στο ίδιο μέγεθος.Εγώ σου λέω ότι ''πάνω'' από μια με δύο μονάδες απόκλιση σε κάθε ρύθμιση δεν θα δούμε!

EDIT...νομίζω ότι παρατηρείται στις τιμές που έχει παραθέσει ακριβώς παραπάνω ο Γιώργος.Κατά πόσο μπορούν αυτές οι διακυμάνσεις να διαφοροποιήσουν την εικόνα που βλέπουμε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπ

Και η 46G10 που είχαμε στο συγκριτικό είχε διαφορετικές τιμές από την δική μου που έχω σπίτι.

Για φρέσκες ας γράψει όποιος κάτοχος θέλει/μπορεί, αλλιώς περίμενε μέχρι να πάρω την VT60... :flipout:

Πάντως στις PX80 διαφορές δεν βλέπω... -bye-

Αυτός ο μπουσουλας ήταν μια καλη προσπάθεια η οποία όμως έμεινε ανολοκληρωτη και απαιτούσε και αυτη την αγορα κάποιων DVD.

Όσον αφορά αυτά που μπορείς να ρυθμίσεις χωρίς όργανο, είναι πλήρης. Τα σχετικά patterns, μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν από το avsforum:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

Σου προτείνω να πειραματιστείς τόσο με αυτά, όσο και αντιγράφοντας ρυθμίσεις και πες μας στη συνέχεια που κατέληξες... -bye-

Από που και ως που;Εάν έχουμε ρύθμιση grayscale ενός σημείου,τότε τι διαφοροποίηση θα δούμε;Ο κάθε ένας που αντιγράφει κάποιες ρυθμίσεις,το κάνει ώστε να φέρει την τηλεόραση του πιο κοντά στα πρότυπα σε σχέση με τις προ-ρυθμίσεις της εκάστοτε εταιρίας.

Aν έχουμε ρύθμιση grayscale ενός σημείου, απλά δεν μπορούμε να μιλάμε για calibration πια... :flipout: Βάζεις το "Θερμό" και ελπίζεις για το καλύτερο...

EDIT...νομίζω ότι παρατηρείται στις τιμές που έχει παραθέσει ακριβώς παραπάνω ο Γιώργος.Κατά πόσο μπορούν αυτές οι διακυμάνσεις να διαφοροποιήσουν την εικόνα που βλέπουμε;

Ακόμα και οι ίδιες τιμές στο service menu, δεν εγγυόνται ίδιες μετρήσεις επί του πάνελ...

Δες για παράδειγμα τις μετρήσεις από δύο 42VT30 στις προρρυθμίσεις ΤΗΧ, με τον Klein K-10:

http://www.avforums.com/review/Panasonic-VT30-TX-P42VT30-42VT30-3D-Plasma-Review.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42vt30b-p42vt30-201104231092.htm

Eίναι ίδιες; Tα σκούρα γκρι στη μία θα μπλεδίζουν και στην άλλη θα πρασινίζουν... Άλλες ρυθμίσεις θα επιπεδώσουν τη μία, άλλες την άλλη.

Επίσης, αν ψάξεις στο γερμανικό forum, υπάρχει ένα θέμα όπου κάποιος που καλιμπράρισε την S10 του, δημοσιεύσε πίνακες και ρυθμίσεις. Όσοι αντέγραψαν τις ρυθμίσεις του και μέτρησαν τις δικές τους, είχαν σημαντικές αποκλίσεις, διαφορετικές ο καθένας και ειδικά στην ισορροπία του grayscale...

Όσον αφορά αυτά που μπορείς να ρυθμίσεις χωρίς όργανο, είναι πλήρης. Τα σχετικά patterns, μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν από το avsforum:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

Σου προτείνω να πειραματιστείς τόσο με αυτά, όσο και αντιγράφοντας ρυθμίσεις και πες μας στη συνέχεια που κατέληξες... -bye-

γιατρέ μου αυτό εκανα σήμερα το μεσημέρι αλλά τελικά η πηγή παίζει τεράστιο ρόλο.

πήγαν να παίξω λίγο με την αντίθεση φωτεινότητα στην s30 και μ τη βοήθεια των mp4 (directory basic setings). τα βάζω στο piko 51 και κοιτάω το mp4 που λέει αυτή η μπάρα μαύρη και οι υπόλοιπες δεξιά να αναβοσβήνουν. κοιτάω μαύρη μαυρίλα σε όλα. λέω αρύθμιστη η παννυ κάτσε να τη ρετουσάσω λιγάκι ο ειδικός. αρχιζω να αυξάνω τη φωτεινότητα. αυξάνω αυξάνω αυξάνω έχει γίνει η πάννυ lcd και βλέπω μετά βίας τα 3 τελαυταία να αναβοσβήνουν. λέω rgb βγάζει αυτό δεν έχει ρυθμιση.

παίρνω το δίσκο και το βαζω σε ένα δεκτη επίγειο που είναι και media player. αυτό παίρνει ρύθμιση rgb - 4:2:2 και 4:4:4. αυτο το έχω ρυθμισει στην έξοδο σε 4:2:2. το αναπαράγω και τσουπ από τη 17 και πάνω αναβοσβήνουν σε mode cinema χωρίς να χρειαστεί να πειράξω τίποτα.

δηλαδή αν λίγα κλικ κάτω από τη max φωτεινότητα στο piko το πετύχαινα θα έλεγα αυτό είναι το σωστό. πάρτε κάτοχοι της s30 βέλτιστες ρυθμίσεις. το αν στραβώνεστε είναι άλλη ιστορία.

Last edited:

Aν έχουμε ρύθμιση grayscale ενός σημείου, απλά δεν μπορούμε να μιλάμε για calibration πια... :flipout: Βάζεις το "Θερμό" και ελπίζεις για το καλύτερο...

Ακόμα και οι ίδιες τιμές στο service menu, δεν εγγυόνται ίδιες μετρήσεις επί του πάνελ...

Δες για παράδειγμα τις μετρήσεις από δύο 42VT30 στις προρρυθμίσεις ΤΗΧ, με τον Klein K-10:

http://www.avforums.com/review/Panasonic-VT30-TX-P42VT30-42VT30-3D-Plasma-Review.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42vt30b-p42vt30-201104231092.htm

Eίναι ίδιες; Tα σκούρα γκρι στη μία θα μπλεδίζουν και στην άλλη θα πρασινίζουν... Άλλες ρυθμίσεις θα επιπεδώσουν τη μία, άλλες την άλλη.

Επίσης, αν ψάξεις στο γερμανικό forum, υπάρχει ένα θέμα όπου κάποιος που καλιμπράρισε την S10 του, δημοσιεύσε πίνακες και ρυθμίσεις. Όσοι αντέγραψαν τις ρυθμίσεις του και μέτρησαν τις δικές τους, είχαν σημαντικές αποκλίσεις, διαφορετικές ο καθένας και ειδικά στην ισορροπία του grayscale...

Γιατί το πας στην θερμοκρασία λευκού; Οι ρυθμίσεις της φωτεινότητας/αντίθεσης/κορεσμού χρώματος και γάμμα θα σου δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της βελτίωσης. Μπορεί κανείς να ζήσει και με ένα μικρό σφάλμα στην θερμοκρασία...

Εγω παντος συμφωνω δεν ειχα σκοπο να αντιγραψω τις ρυθμισεις ετσι στα τυφλα θα δοκιμαζα να δω την διαφορα και θα εκρινα.

Το προβλημα μου ηταν οτι δεν εβρισκα τις επιλογες για gamma και για white balance και gray scale. και ελεγα οτι κατι δεν εκανα καλα....

βασικα αν και ακομα εχω κανει μονο 55 ωρες αυτο που ηθελα να δω ειναι αν μπορουσα να κανω πιο ασπρο το ασπρο γιατι που δινει την εντυπωση σε τελειως σκοτεινο περιβαλλον κανει λιγο προs πορτοκαλισμα κιτρινισμα...

μπορω να εχω καπως προσβαση σε αυτες τις ρυθμισεις για gamma και white balance ??

Last edited:
Εγω παντος συμφωνω δεν ειχα σκοπο να αντιγραψω τις ρυθμισεις ετσι στα τυφλα θα δοκιμαζα να δω την διαφορα και θα εκρινα.

Το προβλημα μου ηταν οτι δεν εβρισκα τις επιλογες για gamma και για white balance και gray scale. και ελεγα οτι κατι δεν εκανα καλα....

βασικα αν και ακομα εχω κανει μονο 55 ωρες αυτο που ηθελα να δω ειναι αν μπορουσα να κανω πιο ασπρο το ασπρο γιατι που δινει την εντυπωση σε τελειως σκοτεινο περιβαλλον κανει λιγο προs πορτοκαλισμα κιτρινισμα...

μπορω να εχω καπως προσβαση σε αυτες τις ρυθμισεις για gamma και white balance ??

Για το white balance έχει ρυθμιστικό η τηλεόραση σου (Μενού -> Εικόνα -> Ισορροπία χρώματος).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Revie

Πάντως στις PX80 διαφορές δεν βλέπω... -bye-

Δηλαδή τα R,G,B cut-drv της HD/CINEMA/WARM στη 42ΡΧ80 του Καστρουνή είναι ίδια με τα R,G,B cut-drv στη δική μου 42PX80 ? -bye-

γιατρέ μου αυτό εκανα σήμερα το μεσημέρι αλλά τελικά η πηγή παίζει τεράστιο ρόλο.

πήγαν να παίξω λίγο με την αντίθεση φωτεινότητα στην s30 και μ τη βοήθεια των mp4 (directory basic setings). τα βάζω στο piko 51 και κοιτάω το mp4 που λέει αυτή η μπάρα μαύρη και οι υπόλοιπες δεξιά να αναβοσβήνουν. κοιτάω μαύρη μαυρίλα σε όλα. λέω αρύθμιστη η παννυ κάτσε να τη ρετουσάσω λιγάκι ο ειδικός. αρχιζω να αυξάνω τη φωτεινότητα. αυξάνω αυξάνω αυξάνω έχει γίνει η πάννυ lcd και βλέπω μετά βίας τα 3 τελαυταία να αναβοσβήνουν. λέω rgb βγάζει αυτό δεν έχει ρυθμιση.

παίρνω το δίσκο και το βαζω σε ένα δεκτη επίγειο που είναι και media player. αυτό παίρνει ρύθμιση rgb - 4:2:2 και 4:4:4. αυτο το έχω ρυθμισει στην έξοδο σε 4:2:2. το αναπαράγω και τσουπ από τη 17 και πάνω αναβοσβήνουν σε mode cinema χωρίς να χρειαστεί να πειράξω τίποτα.

δηλαδή αν λίγα κλικ κάτω από τη max φωτεινότητα στο piko το πετύχαινα θα έλεγα αυτό είναι το σωστό. πάρτε κάτοχοι της s30 βέλτιστες ρυθμίσεις. το αν στραβώνεστε είναι άλλη ιστορία.

Το ότι το pico φεύγει, δεν σημαίνει ότι φεύγουν όλα.
Συνήθως οι ρυθμίσεις που θα βρεις στο ίντερνετ προέρχονται από πιο επώνυμες πηγές, συνήθως bluray player.

Για το white balance έχει ρυθμιστικό η τηλεόραση σου (Μενού -> Εικόνα -> Ισορροπία χρώματος).

thanks το ειχα δει ελεγα μηπως υπηρχε κατι παραπανω απο τα 3 presets