Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το r.r. των 24άρων αλλοιώνεται και στην min επιλογή αφού ''προσθέτει'' καρέ. Τώρα, για το πως λειτουργεί το σύστημα της Πανασόνικ και στα πόσα hz παίζει κάθε επιλογή, θα μας πουν τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα....(έχει αναφερθεί ξανά, αλλά, δεν το θυμάμαι...:grandpa:)

Για το rr της τηλεόρασης μιλούσα. Όπως είπε και ο Bασίλης, στην ρύθμιση "Μεσαίο" κάνει παρεμβολή μεν αλλά διατηρεί το 24x ακέραιο. Κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί και με το αντίστοιχο motion test φυσικά. Είχαμε και μια συζήτηση με τον JL κάπου.
Αυτά για την σειρά 30. Το αντίστοιχο στην σειρά 50 φαντάζομαι πως θα είναι η ρύθμιση "Eλάχιστο". Συμφωνώ πως θα είχε ενδιαφέρον να έτρεχε το τεστ και κάποιος κάτοχος ST50 για να δούμε πώς συμπεριφέρεται στα άλλα 2 modes που έχει.

PS νομίζω πως το μαύρο χαλάει περισσότερο στα 96/100hz. Σύμφωνα με αναφορές πάντα, προσωπικά δεν το έχω παρατηρήσει.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για το rr της τηλεόρασης μιλούσα. Όπως είπε και ο Bασίλης, στην ρύθμιση "Μεσαίο" κάνει παρεμβολή μεν αλλά διατηρεί το 24x ακέραιο. Κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί και με το αντίστοιχο motion test φυσικά. Είχαμε και μια συζήτηση με τον JL κάπου.
Αυτά για την σειρά 30. Το αντίστοιχο στην σειρά 50 φαντάζομαι πως θα είναι η ρύθμιση "Eλάχιστο". Συμφωνώ πως θα είχε ενδιαφέρον να έτρεχε το τεστ και κάποιος κάτοχος ST50 για να δούμε πώς συμπεριφέρεται στα άλλα 2 modes που έχει.

Στις φετινές ισχύει το εξής:

Με σήματα 24Hz

24p Smooth -> Όχι: Αναπαραγωγή στα 96Hz με απλή επανάληψη των πρωτότυπων 24 στιγμιοτύπων επί 4.

24p Smooth -> Ελάχιστο: Αναπαραγωγή στα 96Hz με παρεμβολή, ήπια παρεμβατικότητα.

24p Smooth -> Μεσαίο: Αναπαραγωγή στα 96Hz με παρεμβολή, εντονότερη παρεμβατικότητα.

24p Smooth -> Μέγιστο: Αναπαραγωγή στα 60Hz με παρεμβολή, μέγιστη παρεμβατικότητα.

Με σήματα 50Hz

IFC -> Όχι: Αναπαραγωγή στα 100Hz με απλή επανάληψη των πρωτότυπων 50 στιγμιοτύπων επί 2.

IFC -> Ελάχιστο: Αναπαραγωγή στα 100Hz με παρεμβολή, ήπια παρεμβατικότητα.

IFC -> Μεσαίο: Αναπαραγωγή στα 100Hz με παρεμβολή, εντονότερη παρεμβατικότητα.

IFC -> Μέγιστο: Αναπαραγωγή στα 60Hz με παρεμβολή, μέγιστη παρεμβατικότητα.

Με σήματα 60Hz

Η ανανέωση παραμένει πάντα στα 60Hz, ανεξαρτήτως της θέσης του IFC. Αυτό που αλλάζει, είναι το αν μανιπουλάρεται το πρωτότυπο υλικό και σε τί βαθμό...

Προσωπικά, σε υλικό βίντεο θα χρησιμοποιούσα IFC -> Ελάχιστο και σε κινηματογραφικό υλικό IFC/24p Smooth -> Όχι...

PS νομίζω πως το μαύρο χαλάει περισσότερο στα 96/100hz. Σύμφωνα με αναφορές πάντα, προσωπικά δεν το έχω παρατηρήσει.

Στις Panasonic και στα φετινά 60" και 64" πάνελ της Samsung, το καλύτερο μαύρο αποδίδεται με ανανέωση στα 96Hz και το χειρότερο με ανανέωση στα 60Hz.

Στις υπόλοιπες διαστάσεις της Samsung και στις LG, το καλύτερο μαύρο αποδίδεται με ανανέωση στα 60Hz και το χειρότερο με ανανέωση στα 100Hz.

Φυσικά, όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή του μαύρου ενός μοντέλου, τόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτή με το μάτι αυτή η διαφορά...

Με ενδιαφέρει πολυ το αν η τηλεόραση θα παίξει ταινίες απο Dlna server. Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Με ενδιαφέρει πολυ το αν η τηλεόραση θα παίξει ταινίες απο Dlna server. Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Ναι παίζει.
Γενικά όμως ο player της δεν μπορεί να συγκριθεί με της αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και κάνουν αυτή την δουλειά. Υστερεί σε ρυθμίσεις όπως πχ αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς.

Ναι παίζει.
Γενικά όμως ο player της δεν μπορεί να συγκριθεί με της αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και κάνουν αυτή την δουλειά. Υστερεί σε ρυθμίσεις όπως πχ αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς.
Δε με ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι. Πέρα από αυτό το glitch έχει κάτι άλο?

Ίσως να μην είναι συμβατή με όλα τα αρχεία. Και σε 50 και σε 30 έχω δει να αποτυγχάνει σε κάποιες ματρόσκες. Στη σειρά 50 πολύ λιγότερο. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι, προχώρα άφοβα.

Ναι παίζει.
Σκεφτομαι την αγορα της 50ST50 σε συνδυασμό με ενα synology nas το οποιο τρεχει Dlna/UPnP server.
Η ερωτηση μου ειναι αν μπορει να παιξει κυριως full bluray rip (BDMV folder) με external srt (ελληνικους) και καμια φορα mkv με external srt (ελληνικους) χωρις σπασιματα κτλ. ποια ειναι τα μειονεκτηματα του mp; ενα που διαβασα ειναι η αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς.. ειναι πολυ μικρή σε μεγεθος; γιατι προοριζεται για τους γονεις μου..

αλλιως σκεφτομαι για την samsung PS51E530 και ενα media player μιας και απο οτι ειδα δεν υποστηριζει DLNA/UPnP που εχει το synology nas.
οποτε το κοστος ειναι το ιδιο σχεδον με την 50ST50 που λογικα θα ειναι και καλυτερη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H ut30 δεν υποστηρίζει. Τα ανώτερα μοντέλα της σειράς 30 υποστηρίζουν.
Αυτό το ποστ είναι προφανέστατα off topic. Το νήμα αφορά την σειρά 50 και μάλιστα την st50. Με όλο τον σεβασμό, θεωρώ ότι καλό θα είναι να μεταφερθεί στο αντίστοιχο topic ή να ανοιχτεί καινούργιο νήμα με θέμα "τι αρχεία υποτίτλων αναπαράγονται μέσω DLNA στη σειρά 30 της πανασονικ".

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό το ποστ είναι προφανέστατα off topic. Το νήμα αφορά την σειρά 50 και μάλιστα την st50. Με όλο τον σεβασμό, θεωρώ ότι καλό θα είναι να μεταφερθεί στο αντίστοιχο topic ή να ανοιχτεί καινούργιο νήμα με θέμα "τι αρχεία υποτίτλων αναπαράγονται μέσω DLNA στη σειρά 30 της πανασονικ".

Αν προκύψει η ανάγκη να προσθέσουμε στη ΔΟ του avclub.gr μέλη, που η αποκλειστική συνεισφορά τους είναι το τρολάρισμα, θα σας ενημερώσουμε.

Το μέλος manmayer ή avlakiot ή avlakiotis ή ferenc ή harold, θα είναι ξανά μαζί μας το καλοκαίρι...

Κατεβάζω τα τέστ-βίντεο για να δω πως συμπεριφέρεται η τηλεόραση στα διάφορα Hz και με το IFC με αναπαραγωγή μέσω WD Gen2. Τα έχει δοκιμάσει κανείς άλλος στην συγκεκριμένη τηλεόραση; Θα πρέπει να μπορώ να διακρίνω όλες τις γραμματοσειρές ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν τα σηκώνει; Πάντως χθες το βράδυ που είδα το TED (στην 720 έκδοση) με ενεργοποιημένο το IFC έκανε κολλήματα ανά δευτερόλεπτο. Οι ρυθμίσεις του WD είναι στο auto και στο match frame rate.

Last edited by a moderator:
Κατεβάζω τα τέστ-βίντεο για να δω πως συμπεριφέρεται η τηλεόραση στα διάφορα Hz και με το IFC με αναπαραγωγή μέσω WD Gen2. Τα έχει δοκιμάσει κανείς άλλος στην συγκεκριμένη τηλεόραση; Θα πρέπει να μπορώ να διακρίνω όλες τις γραμματοσειρές ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν τα σηκώνει; Πάντως χθες το βράδυ που είδα το TED (στην 720 έκδοση) με ενεργοποιημένο το IFC έκανε κολλήματα ανά δευτερόλεπτο. Οι ρυθμίσεις του WD είναι στο auto και στο match frame rate.

Πρώτα, θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το WD δίνει τη σωστή έξοδο για κάθε τεστ προς την τηλεόραση. Επειδή σε κάποιες εκδόσεις firmware του συγκεκριμένου WD το auto-framerate δεν λειτουργεί, αν δεν φοράς την 1.04.22, όρισε τη σωστή ανάλυση/συχνότητα χειροκίνητα. Ακολούθως, παίξε με τις διάφορες ρυθμίσεις του IFC/24p Smooth στην τηλεόραση και πες μας τα αποτελέσματα... ;)

Last edited by a moderator:
Λοιποοοον...

Καταρχάς να πω ότι το WD είναι στην 1.06.15, και όπως είδα, το match frame rate υπάρχει μόνο για φιγούρα, μιας και δε λειτουργεί. Ίσως για αυτό να μου λαγκάρουν οι ταινίες. Με χειροκίνητες λοιπόν ρυθμίσεις, είχαμε...

1) 576:
Off: Η πρώτη (σειρά) άψογη, η δεύτερη με θολούρα, η τρίτη διαβάζεται δύσκολα και η τέταρτη σχεδόν αδύνατο.
Min & Mid: Ίδιο απόλεσμα. Κάνουν την δεύτερη και την τρίτη άψογες και την τέταρτη υποφερτή.
Max: Ίδια αποτελέσματα με τα min&max, αλλά με ένα μικρό και ενοχλητικό τρεμόπαιγμα στα γράμματα.

2) 720@60:
Off: Η πρώτη άψογη, η δεύτερη με θολούρα, η τρίτη διαβάζεται δύσκολα και η τέταρτη σχεδόν αδύνατο.
Min & Mid & Max: Ίδιο απόλεσμα. Κάνουν την δεύτερη και την τρίτη άψογες και την τέταρτη υποφερτή.

3) 1080@50:
Off: Η πρώτη και η δεύτερη άψογη, η τρίτη ευανάγνωστη αλλά με είδωλα και η τέταρτη λιγότερο ευανάγνωστη αλλά σχεδόν "διπλή".
Min & Mid: Ίδιο απόλεσμα. Κάνουν την τρίτη άψογη και την τέταρτη υποφερτή.
Max: Ίδια αποτελέσματα με τα min&max, αλλά με ελάχιστα μικροσπασίματα.

4) 1080@24:
Off & Min & Mid: Δυσανάγνωστη ακόμα και η πρώτη.
Max: Κάνει την δεύτερη και τρίτη ευνάγνωστες και την τέταρτη υποφερτή. Μικρολαγκάρει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, διότι μπορέι να με μπέρδεψε το πλαίσιο που αναβοσβήνει σε άσπρο-μαύρο.

Υπάρχει κάποιο app για android/iOS (για την st50) για εύκολη πρόσβαση και αναζητηση στο YouTube;

Αν η st50 υποστήριζε AirPlay θα ήταν το ιδανικό.. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για streaming απο android στην st50;

Βρήκα ένα vierra remote αλλα δεν γνωρίζω αν μπορείς να έχεις πλοήγηση στο YouTube και streaming απο tablet...

Last edited:
Δύο ερωτησούλες.
1) Έχω συνδεδεμένο πάνω στην τηλεόραση έναν AV ενισχυτή, και όποτε τον ανοίγω ή αλλάζω κάτι σε αυτόν (πχ από κει που τον έχω να παίζει τον ήχο της τηλεόρασης τον γυρνάω στο ράδιο) η τηλεόραση με πετάει κατευθείαν στην HDMI είσοδο που τον έχω περασμένο. Μπορώ να το απενεργοποιήσω αυτό;
2) Είναι καμία από τις HDMI και εξόδου;

Kαλημερα,απο χτες ειμαι και εγω κατοχος της P50ST50.Αναρτηθηκε στον τοιχο σε βαση Vogels efw 8305,ενημερωθηκε με καινουργιο firmware 1261 και ξεκινησε το στρωσιμο.Αισθανομαι οτι ειναι" μικρη"συγκρινομενη με τις 92" που ηδη βλεπω.αλλα με αποζημειωσε με την εικονα της σε hd τηλεοπτικο και dvd-blueray.iso 2d.Ομορφη και εργονομικη σχεδιαση φλατ πανελ,σμαρτ λειτουργια,ηχος μετριος αλλα με στερεοφωνικη αισθηση.Αυριο θα ασχοληθω με τον μεντια πλειερ και το 3d.Στην επιλογη αspect

(-16/9-14/9-αυτοματο) εμφανιζονται ασπρες διακεκομμενες παυλες(γραμμες)μεταξυ πλαισιου και καδρου της οθονης,οταν δε επιλεξω πληρη οθονη δεν ειναι πλεον ορατες.Υπαρχει προβλημα?Θα ανεβασω φωτο με το θεμα αυτο.Ευχαριστω.

Καλόστρωτη και καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Οι διακεκομμένες γραμμές που βλέπεις εμπεριέχονται στο εκπεμπόμενο σήμα και δεν αποτελούν κάποιο πρόβλημα της συσκευής σου.

g201.jpg

Για να μην τις βλέπεις: Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους -> Overscan 16:9 -> Ναι...