Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ Γιάννη (JL) και Sfortis.

Αν είναι παιδιά να δίνουμε τα μισά λεφτά για να βλέπουμε μόνο τα βράδια και να ζούμε σαν τους τυφλοπόντικες την υπόλοιπη ημέρα πρέπει να το ξέρουμε.
Βέβαια κάποιος θα έλεγε ότι με την κατάλληλη ζελατίνα-καθρέφτη μπορείς να το "πετύχεις" αυτό και στις LCD αντίστοιχης τιμής... δεν ξέρω!

Αλήθεια έχει κάποιος από τους ευτυχείς κατόχους της U10 κάνει σύγκριση στις ίδιες συνθήκες στο σπίτι του με τις Sony w5500, z5500 και Samsung b750?

Με συγχωρείτε αν είμαι ακράιος αλλά με βάση τα video και αυτά που έχω δεί με τα μάτια μου στα μαγαζιά (έχω δοκιμάσει σε fnac, saturn, kotsobolos, mediamarket των νοτιοανατολικών προαστίων) πρόκειται για ποιότητα εικόνας (συνολικά) που έχουν πετύχει οι LCD 2-3 χρόνια τώρα.

Κρίμα γιατί θα ήταν μια πολύ καλή λύση για 1-2 χρόνια στο σαλόνι μέχρι να ωριμάσουν οι πιό μοδάτες τεχνολογίες.

Μάλλον πάμε για G10 πια...

Δεν θυμάμαι design αλλά το ταμπελάκι έγραφε U, έχω και μάρτυρα τον έτερο Καππαδόκη....:flipout:. προφανώς θα είχαν κάνει λάθος τα ταμπελάκια στο μαγαζί...:smash:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ Γιάννη (JL) και Sfortis.

Αν είναι παιδιά να δίνουμε τα μισά λεφτά για να βλέπουμε μόνο τα βράδια και να ζούμε σαν τους τυφλοπόντικες την υπόλοιπη ημέρα πρέπει να το ξέρουμε.
Βέβαια κάποιος θα έλεγε ότι με την κατάλληλη ζελατίνα-καθρέφτη μπορείς να το "πετύχεις" αυτό και στις LCD αντίστοιχης τιμής... δεν ξέρω!

Αλήθεια έχει κάποιος από τους ευτυχείς κατόχους της U10 κάνει σύγκριση στις ίδιες συνθήκες στο σπίτι του με τις Sony w5500, z5500 και Samsung b750?

Με συγχωρείτε αν είμαι ακράιος αλλά με βάση τα video και αυτά που έχω δεί με τα μάτια μου στα μαγαζιά (έχω δοκιμάσει σε fnac, saturn, kotsobolos, mediamarket των νοτιοανατολικών προαστίων) πρόκειται για ποιότητα εικόνας (συνολικά) που έχουν πετύχει οι LCD 2-3 χρόνια τώρα.

Κρίμα γιατί θα ήταν μια πολύ καλή λύση για 1-2 χρόνια στο σαλόνι μέχρι να ωριμάσουν οι πιό μοδάτες τεχνολογίες.

Μάλλον πάμε για G10 πια...

Αν σε ενοχλούν οι αντανακλάσεις ή ο χώρος σου είναι τέτοιος, τότε πας για LCD με matt πανελ. Ολες οι πλάσμα/LCD με glossy panel είναι έτσι...η G10 δεν σε σώνει.

Εγω θα ελεγα οτι στο μαυρο και στην κινηση η U10 ειναι στο σημειο που θα ειναι οι LCD σε 2-3 χρονια απο τωρα...

Σε παραπεμπω σε αυτο που εχω γραψει πιο πισω...

Και στο κατω κατω της γραφης αν θελει καποιος τηλεοραση να βαλει σε μπαλκονι η εξωτερικο χωρο ημερα η αν εχει φωτα 10,000 watt σπιτι του ας παρει LCD με ματ επιστρωση...αν βρει καμια βεβαια γιατι οι κατασκευαστες LCD στα ανακλαστικα πανελ το εχουν γυρισει στην προσπαθεια τους να κανουν προσομοιωση της εικονας των πλασμα...-bye-

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1044877&postcount=605

Last edited:
Καλησπερα και απο μενα, πρωτη φορα γραφω εδω, καλως σας βρηκα λοιπον!
Ειμαι και εγω εδω και 2 μερες ευτυχης κατοχος μιας U10 και μετα απο στρωσιμο 2 ημερων οπως εχετε προτεινει πιο πανω οι πιο εμπειροι, μπορω να πω οτι βλεπω μια πολυ καλη εικονα, ειτε σε SD σημα, ειτε σε HD, απο ενα PS3 του μικρου, με μονη παραφωνια τα αναλογικα καναλια, που μαλλον ειναι θεμα κεραιας και μονο!
πιστευω οτι η τελεοραση αξιζει και το τελευταιο ευρω που κοστιζει.

Και παλι καλως σας βρηκα!

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos.......................42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. nikos kartas...................42U10........16/12/09 (OK)
20. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)
21. integRa.........................42U10........17/12/09 (OK)
22. evanfotis.......................42U10........18/12/09 (OK)
23. basexar.........................42U10........18/12/09 (OK)
24. GoldenEye..................... 42U10........18/12/09 (OK)
25. maccent........................42U10........18/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
26. vagelisss........................42U10........18/12/09 (OK)
27. billgr............................ .42U10....... 18/12/09 (OK)
28. sat lover........................42U10........19/12/09 (OK)

Μεγεια και καλες θεασεις...-bye-

Last edited by a moderator:
Ομολογω οτι οταν πρωτοξεκινησα το νημα δεν περιμενα οτι η U10 θα ειχε τετοια επιτυχια...

Τελικα ο κοσμος ξερει να αναγνωριζει τα καλα προιοντα σε σωστη τιμη...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αν σε ενοχλούν οι αντανακλάσεις ή ο χώρος σου είναι τέτοιος, τότε πας για LCD με matt πανελ. Ολες οι πλάσμα/LCD με glossy panel είναι έτσι...η G10 δεν σε σώνει.

Δεν έχω πρόβλημα φωτεινότητας το αντίθετο θα έλεγα. Όμως δεν παύει να είναι πρόβλημα αφού ακόμα και η ακτινοβολία της τηλεόρασης σε θέαση 2-3 μέτρα σε φωτίζει αρκετά ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου! Στην Sam37A656 που έχω δεν συμβαίνει αυτό και με έκπληξη ανακαλύπτω ότι οι φθηνές plasma παραμένουν στα παλιά κακά επίπεδα ενώ οι νέες LCD CCFL/LED χειροτερεύουν!!! Θα επιμείνω σε αυτό αφού έχω εμπειρία από W5500 και B7000. Συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφω ακόμα και σε κανονικές συνθήκες θέασης (βράδυ με χαμηλό φωτισμό)

Εγω θα ελεγα οτι στο μαυρο και στην κινηση η U10 ειναι στο σημειο που θα ειναι οι LCD σε 2-3 χρονια απο τωρα...

Γιάννη η τηλεόραση δεν είναι μόνο μαύρο. Είναι και ''άσπρο'' και αναβάθμιση σήματος κτλ. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που σε κάνουν ευτυχή θεατή ή απογοητευμένο καταναλωτή...

Αν είσαι ευχαριστημένος να ''συνπροταγωνιστείς'' στις ταινίες που βλέπεις (λόγω αντανακλάσεων) εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Επιμένω ότι αυτή η χρονιά είναι φύρα για την τηλεόραση. Τα τεράστια άλματα των δύο προηγούμενων χρόνων, δεν επαναλήφθηκαν (τουλάχιστον στα μάτια μου).

Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά η sony με panel sharp, η samsung με direct led και local dim και η panasonic με τη τεχνολογία kuro θα παρουσιάσουν κάτι καλύτερο (για oled και 3D απ ότι δείχνουν τα πράγματα θα κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα...)

:grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Θα μου επιτρεψεις ως κατοχος 3 LCD τηλεορασεων Sony τα τελευταια χρονια (32S2010 , 40D3000 , 46W4000) και πλεον και της U10 λογω εμπειριας να εχω την δικη μου αποψη ...ειτε το θελουμε ειτε οχι τα υπερβολικα αντιανακλαστικα φιλτρα στις LCD αλλιωνουν την εικονα , γι'αυτο και οι κατασκευαστες το εχουν γυρισει σε ημιανακλαστικα εως και ανακλαστικα (τυπου clear panel) στην προσπαθεια τους να προσφερουν πιο καθαρα χρωματα και βελτιωμενη αντιθεση...

Οποτε καταληγουμε οτι ειναι θεμα συμβιβασμου , αν θελει καποιος λιγοτερες ανακλασεις και πιο "θολη" εικονα η το αναποδο...

εντάξει ο καθένας ζυγίζει κάποια πράγματα...

εμένα με ενδιαφέρει που οταν κάθομαι να δώ ταινία το βράδυ βλέπω αυτό :

35bbc7m.jpg

33w5dlv.jpg

3308evo.jpg

και η κίνηση που έχω στα παιχνίδια δεν υπάρχει σε καμία LCD!

(σας έχω πήξει στην φωτογραφία το ξέρω...εαν το παρακάνω σταματήστε με! :laugh:)

Επέστρεψα απο το οικογενειακό gathering, οπου δοκίμασα τη U σε συνθήκες "ημέρας".
Βάζω "" γιατι ο χειμονιάτικος ήλιος ήταν χαμηλά και έμπαινε στο μισό σαλόνι, οπότε ουτε οι κλειστές κουρτίνες δέν έσωζαν τη κατάσταση.
Έπρεπε να κλείσω παντζούρια για να ευχαριστηθούμε την εικόνα της, ειδάλως ήταν καθρέπτης, γιαυτό και δέν ανέβασα φωτό, δέν έχει νόημα.

Πάντως, ευχαριστήθηκα τις γωνίες θέασης τη κίνηση και τα μαύρα της!
Είχα βάλει και τα demo των KURO, Samsung & Panasonic, και πραγματικά εντυπωσιάζει.
Θέλω να σταθώ στις γωνίες θέασης, οπου πολλοί το θεωρούν "μαρκετίστικο", αλλά ιδίως όταν κάθεται κανείς κοντά στην οθόνη, ή σε γυρισμένο καναπέ, η ευρεία γωνιά θέασης της τηλεόρασης είναι καταλυτικός παράγοντας.
Στις περισσότερες υγρων κρυστάλλων που έχω δεί, είναι απογοητευτιές στο τομέα αυτό.

Θέλω να σταθώ στις γωνίες θέασης, οπου πολλοί το θεωρούν "μαρκετίστικο", αλλά ιδίως όταν κάθεται κανείς κοντά στην οθόνη, ή σε γυρισμένο καναπέ, η ευρεία γωνιά θέασης της τηλεόρασης είναι καταλυτικός παράγοντας.
Στις περισσότερες υγρων κρυστάλλων που έχω δεί, είναι απογοητευτιές στο τομέα αυτό.

H περυσινη W4000 που εχω εχει πολυ καλη γωνια θεασης... φετος η Sony "φροντισε" στις Ζ5500 και W5500 να την μειωσει κατα πολυ...

Δεν ξέρω παιδιά... τι να πω...

Η ταπεινή Α656 που με συντροφεύει λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν υποφέρει από αυτά που γράφετε.

Ναι το μαύρο της είναι κάτι σαν μαύρο, η (αν)ομοιογένεια σε δύσκολες σκηνές φαίνεται κτλ αλλά δεν προβληματίζει. Ειλικρινά. Το κακό είναι ότι με το oppoBD83 συνδεδεμένο πάνω της θέλω πιο πολλά...

Οι φωτογραφίες του sfortis για παράδειγμα... Στην Samsung είναι μεν πιο φωτεινές με κάτι σαν μαύρο όμως τα μαλλιά για παράδειγμα ή οι σκιές στα κτήρια είναι ξεκάθαρα πιο ευκρινείς και λεπτομερείς. Αν εννοείται μαύρο όταν δεν φαίνεται τίποτα πάω πάσο.

Τέλος πάντον δεν χρειάζεται να διαφωνούμε. Ώσπου να γίνει ένα συγκριτικό Α-Β με συγκεκριμένες πηγές και ίδιο σήμα ο καθένας θα φοράει τα γυαλιά του.

:ernaehrung004:

Αν αλλαξεις το gamma στις ρυθμισεις του BR player (το BD60 που αγορασα προσφατα εχει τετοια ρυθμιση , αρα θα εχει και το Oppo) τοτε μπορεις να πετυχεις καλυτερη διαβαθμιση στις "αποχρωσεις" του μαυρου...

Απο εκει και περα δεν ξερω τι ρυθμισεις εχει ο sfortis κατα ποσο η καμερα , η συμπιεση και η οθονη του υπολογιστη που τις βλεπουμε αλλιωνει την εικονα...

Απο φωτογραφιες και video κανεις δεν μπορει να βγαλει ασφαλη συμπερασματα για καμια τηλεοραση...

Οι φωτογραφίες του sfortis για παράδειγμα... Στην Samsung είναι μεν πιο φωτεινές με κάτι σαν μαύρο όμως τα μαλλιά για παράδειγμα ή οι σκιές στα κτήρια είναι ξεκάθαρα πιο ευκρινείς και λεπτομερείς. Αν εννοείται μαύρο όταν δεν φαίνεται τίποτα πάω πάσο.

:ernaehrung004:
Θα συμφωνησω μαζι σου . Ναι το μαυρο ειναι περισσοτερο εντονο στην U10 αλλα στις σκιασεις η samsung μου εχει περισσοτερη λεπτομερεια απ'οσο εχω δει ...
Παντως ειναι απολαυστικη σε HD και εχει βεβαια ανακλασεις , αλλα προσωπικα δεν θεωρω οτι ειναι τοσο ενοχλητικες
-bye-

Last edited:

Σε παραπεμπω σε αυτο που εχω γραψει πιο πισω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1044877&postcount=605

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1044002&postcount=512
[Ξέρω το ξανα έβαλα. Στο 2ο video γιατί νομίζω ότι η σαμσουνγκ έχει καλύτερο μαύρο; Για δέστε και εσείς με προσοχή και πείτε...]

Αν αλλαξεις το gamma στις ρυθμισεις του BR player (το BD60 που αγορασα προσφατα εχει τετοια ρυθμιση , αρα θα εχει και το Oppo) τοτε μπορεις να πετυχεις καλυτερη διαβαθμιση στις "αποχρωσεις" του μαυρου...

Απο εκει και περα δεν ξερω τι ρυθμισεις εχει ο sfortis κατα ποσο η καμερα , η συμπιεση και η οθονη του υπολογιστη που τις βλεπουμε αλλιωνει την εικονα...

Απο φωτογραφιες και video κανεις δεν μπορει να βγαλει ασφαλη συμπερασματα για καμια τηλεοραση...

οι φωτογραφίες είναι πρόχειρα resized και ανεβασμένες στο tinypic ( = low quality jpeg settings) -bye-