Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κοιταξε στις ρυθμισεις ηχου μηπως εχεις βαλει αποσταση ηχειων "κατω απο 30 cm"...

Το πιθανοτερο ομως ειναι να ειναι το ελαφρυ buzzing που ακουγεται απο το τροφοδοτικο...

Βασικά τώρα που το έψαξα λίγο καλύτερα ακούγεται πιο έντονα όταν πας πίσω από την τηλεόραση. Αν βάλεις δηλαδή το αφτί σου σε έναν από τους αεραγωγούς που βρίσκονται στο πισω μέρος της τηλεόρασης το ακούς άνετα!! Μωρέ μήπως κάνει έτσι κι'αλλιώς έτσι και απλά μου κόλλησε εμένα τώρα??

μια καλησπερα να πω και εγω μετα απο πολυ καιρο βλεπω πολλα εχουν αλλαξει και πολλα εχουν μεινει ιδια

στο θεμα μας τωρα μετα απο ακαρπες προσπαθειες για να παρω την 50αρα (υπηρχε ετοιμοπαραδοτη) καταφερα εστω να παραγγηλω την 42αρα το κακο ειναι οτι δεν εχει η πανα να παραδωσει και θα πρεπει να περιμενω μεχρι της 15 του μηνος περιπου ,ευχομαι να μην αργησει και να γινει κατι και να παραλαβω νωριτερα

θα σας πω εντυπωσεις μολις την εχω στα χερια μου ,σας ευχαριστω για την βοηθεια επιλογης :2thumb22sup:

Βασικά φοβάμαι μήπως μου έχει κάνει κανένα ημιαγωγό!!

Είναι φυσιολογικός ο θόρυβος. ΟΛΑ τα μη πανάκριβα διακοπτικά τροφοδοτικά βουίζουν όταν μεταβάλλεται σε εύρος η ισχύς που καλούνται να αποδώσουν. Αν παρατηρήσεις, το βούισμα θα πρέπει να συνάδει με τη φωτεινότητα της προβαλλόμενης εικόνας...

Ωραίος φίλε JL ?!!:a0210: Έπαιξα με την αντίθεση και όντως όταν την ανέβαζα ακουγόταν πιο έντονα! Βέβαια δεν χάθηκε εντελώς το βούισμα οταν έκανα τελείως σκοτεινή την οθόνη (HDMI χωρίς να είναι ανοιχτή η ανάλογη συσκευή) αλλά φαντάζομαι ειναι και αυτό φυσιολογικό ετσι?!?!:2thumb22sup:

Δεν χρειάζεται απαραίτητα επαναφορά. Ενώ είμαστε σε λειτουργία αναλογικής ΤV:

μενού -> ρυθμίσεις -> μενού αναλογικού συντονισμού -> αυτόματος συντονισμός
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο,όπως ευχαριστώ πολύ και όλους τους φίλους του φόρουμ που με υπευθυνότητα και σοβαρότητα διατυπώνουν απόψεις και συμβουλές. Χάρη στις αμέτρητες σελίδες αυτού του νήματος, νομίζω ότι απέκτησα μια καλή άποψη και κατέληξα στην αγορά της συγκεκριμένης τηλεόρασης, η οποία έχει την καλύτερη οθόνη που έχω δει σε τηλεόραση των οικονομικών μου δυνατοτήτων. Η εικόνα είναι ήδη εξαίσια και ευτυχώς δεν κατέληξα στην αγορά LCD. Απόψε λοιπόν λέω να απολαύσω τις πρώτες θεάσεις και θα επιχειρήσω να εφαρμόσω τα μέτρα στρωσίματος. Ευχαριστώ και πάλι!Θα παρουσιάσω περισσότερες εντυπώσεις αργότερα.

Αγαπητοί φίλοι, την εγκατέστησα κ έχει εξαιρετική εικόνα. Ευχαριστώ όλους για τις καλές συστάσεις. Έχω όμως ένα πρόβλημα. Ενώ συντόνισε τα ψηφιακα κανάλια, δεν μου βρήκε τα αναλογικά. Έχω δώσει ως χώρα την Ισπανία. Πώς θα μπορούσα να βρω τα αναλογικά ή να κάνω ρύθμιση εξ αρχής

Δεν χρειαζεται να επιλεξεις ισπανια, γερμανια, και οτι αλλο... επελεξε κανονικα ελλαδα, απλα ΠΡΙΝ κανεις σκαν για να βρει καναλια, επελεξε την επιλογη HD, κατω στα μενου... θα τα βρει ΟΛΑ κανονικα, αναλογικα, mpeg2/4 και με ηχο και με εικονα, και εισαι οκ...

Παντως πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν εχω ολα αυτα τα προβληματα (U50) που διαβαζω περι θορυβου απο το τροφοδοτικο, θορυβους γενικοτερα, (ακομη και σε απολυτη ησυχια δεν ακουγεται τιποτα απολυτως) καμενα εικονοστοιχεια κλπ κλπ... να σημειωσω οτι η τηλεοραση παιζει σχεδον ασταματητα ολη μερα, καναλια ψηφιακα, blu-ray, nova, και δεν ειδα κατι σχετικο με ολα αυτα που διαβαζω! πολυ περιεργο!

Δεν είναι πρόβλημα φίλε barbasavas, όλων των Plasma και των μεγάλων LCD τα τροφοδοτικά βουίζουν, άλλα λιγότερο και άλλα λίγο περισσότερο και είναι κάτι το φυσιολογικό, όπως και το σφύριγμα των καθοδικών στις CRT. Απλώς δεν είναι όλοι το ίδιο ευαίσθητοι σε αυτούς τους ήχους και αναλόγως της τοποθέτησης στον χώρο και του περιβάλλοντος επιπέδου θορύβου, ο βαθμός αντίληψής τους αλλάζει.

Κανονικά πάντως, δεν προβληματίζουν και οι περισσότεροι δεν τους παίρνουν χαμπάρι...

Αυτό που γράφεις για την επιλογή HD και τα mpeg4 ισχύει, απλώς με την επιλογή Ισπανίας ή Γερμανίας, διατίθεται και το πλήρες EPG των καναλιών, που δεν είναι ενεργοποιημένο για Ελλάδα...

Την πήρα (U42) στις 28/02/2010 αλλά την έχω τοποθετήση πρόχειρα γιατί περιμένω την βάση τοίχου που έχω κάνει παραγγελία. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες την έχω δοκιμάσει σαν TV (όχι ψηφιακή δεν υπάρχει στην περιοχή μας και δύσκολα βλέπω να έρχεται) με το PS3 με BD αλλά και με DVD. Επίσεις με το LG BD 390 και πάλι με blue ray αλλά και με dvd με σύνδεση HDMI. Εκανα και μια δοκιμή με αναλογική σύνδεση με το DENON 1940. Περισσότερα όατν θα έρθει η βάση και την τοποθετήσω κανονικά.

Χαίρεται κι απο εμένα.
Την αγόρασα κι εγώ (42'') πριν μερικές ώρες απο Πλαίσιο Ευκαρπίας στα 549 ενώ το site την ίδια ώρα την έδινε στα 599:hmmmm2:
Ακόμη δεν έχω κάνει αποπακετοποίηση λόγω κούρασης αλλά αύριο δεν μου την γλυτώνει!!
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με τα post τους με βοήθησαν στο να επιλέξω το συγκεκριμένο μοντέλο.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Την παρέλαβα και εγώ εχτές (50U10) και την τοποθέτησα πρόχειρα στο πάτωμα γιατί περιμένω και το σύνθετο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα έλεγα και εντυπωσιασμένος. Προσθέστε έναν ακόμα στο "στρατόπεδο" των Plasma!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν το flickering των plasma που εγώ το βλέπω και το αντιλαμβάνομαι. Οφείλω να πω πως παραυτά δεν με κούρασε καθόλου και το συνήθισα γιατί εξάλλου μόνο σε φωτεινές σκηνές γίνεται αντιληπτο.

Από εκεί και πέρα, η τηλεόραση έχει εξαιρετική εικόνα, καλό μαύρο και επιτέλους φαίνεται από όλες τις γωνίες τέλεια!! Επίσης χόρτασα μέγεθος, από τις 32 στις 50 ίντσες η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και τώρα γεμίζει το σαλόνι μου με εικόνα.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια καλύτερη αγορά, ούτε από πλευράς τιμής ούτε από πλευράς ποιότητας. Νομίζω ότι έπεσα διάνα και γιαυτό ευχαριστώ όλους εδώ που μου ανοίξατε τα μάτια για αυτό το κελεπούρι!!

Για τα τυπικά η τηλεόραση αγοράσθηκε από τον κωτσόβολο προς 900 μετρητά (ύστερα από μικρό παζάρι) και ήρθε ολοκαίνουρια με 0 ώρες λειτουργίας (επίσης εμφανίσθηκε το μενού επιλογής γλώσσας κλπ στο πρώτο άνοιγμα).

Μερικές ερωτήσεις:

Την έχω και παίζει στις default ρυθμίσεις, δηλαδή contrast 36, φωτεινότητα -7 (το μόνο που πείραξα), zoom 1 για να στρώσει. Χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο;

Σε contrast 36 είναι πολύ σκοτεινή για τα γούστα μου, όταν στρώσει θα μπορώ να την έχω π.χ. στο 45;

Ελαφρύ Buzzing ακούγεται και σε μένα όταν είναι στο mute και κάνει ησυχία είναι φυσιολογικό έτσι;

Να βάλω πολύμπριζο με σταθεροποιητή τάση όπως μου πρότινε ο πωλητής ή δεν χρειάζεται;

Θα σου πρότεινα όσο είσαι στο στρώσιμο (150-200 ώρες) το contrast κάτω από 30, φωτεινότητα και οξύτητα κάτω από +1.
Καλοθέατη!

Καλημερα αντιμετωπιζω ενα προβλημα...αφου συμπληρωσα 250 ωρες με zoom x3
χωρις games στατικες εικονες κλπ, παρατηρησα χθες οτι με το που μεινει μια εικονα εστω και για δυο δευτερολεπτα ειτε απο το μενου ειτε υποτιτλοι η games η οτιδηποτε, και βαλω μια μαυρη εικονα εχουν καει ολα πανω στην οθονη αλλα φαινεται μονο οταν παω πολυ κοντα. Στα 3,5 μετρα που καθομαι συνηθως δεν φαινεται κατι, τι γινεται ρε παιδια ειναι φυσιολογικο????:AFADF0:

Σε contrast 36 είναι πολύ σκοτεινή για τα γούστα μου, όταν στρώσει θα μπορώ να την έχω π.χ. στο 45;

Οταν θα στρωσει θα αυξηθει και η φωτεινοτητα σε σημειο που στο 45 θα σου φαινεται πολυ φωτεινη...

Εγω τωρα στις 500 ωρες περιπου αν βαλω την αντιθεση στο τερμα δεν μπορω να δω τηλεοραση λογω υπερβολικου φωτος οποτε το εχω στο 36-40...

Last edited: