Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

ναι στις ρυθμισεις της τηλεορασης

ενω εισαι στην εισοδο εικονας του htpc

menu -> setup -> other settings -> picture ovescan καντο off

επισης πιστευω οτι το aspect ειναι στο auto η just (το κουμπι ειναι πανω αριστερα στο κοντρολ)

Last edited:
Για να εμφανιστεί το 'Μέγεθος Σάρωσης' στις ρυθμίσεις θα πρέπει το aspect να είναι στο 16:9, αλλιώς δεν εμφανίζεται.

...ή 25...ή 26...

να κάνω και γώ μιά ερώτηση.
παρατήρησα ότι σε ψηφιακό σήμα (digea) όταν στο σκάι πχ έχει μαύρες μπάρες πάνω κάτω, μέσα στο μαύρο υπάρχει πράσινος θόρυβος (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, πάρα πολλά πράσινα pixel που αλλάζουν θέση)
τί είναι αυτό?

να κάνω και γώ μιά ερώτηση.
παρατήρησα ότι σε ψηφιακό σήμα (digea) όταν στο σκάι πχ έχει μαύρες μπάρες πάνω κάτω, μέσα στο μαύρο υπάρχει πράσινος θόρυβος (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, πάρα πολλά πράσινα pixel που αλλάζουν θέση)
τί είναι αυτό?

PWM Noise...

JL_? said:
...το οποίο αποτελεί φυσιολογικό τεχνούργημα της αρχής λειτουργίας των Plasma και των DLP και οφείλεται σε θόρυβο που εισάγεται στα ρεύματα οδήγησης Pulse Width Modulation, λόγω υπολειπόμενων φορτίων στο πάνελ ή συγκεκριμένων αλληλουχιών υποπεδίων διαβάθμισης. Φυσιολογικά, δεν είναι ορατό παρά μόνο αν πλησιάσουμε αρκετά κοντά στην οθόνη και αυτό που θα δούμε για τα πάνελ της Panasonic, θα είναι κάτι σαν μεμονωμένα εικονοστοιχεία ή πράσινες κουκίδες που "χορεύουν" πάνω στην εικόνα.

Στη δικιά μου U10, η χειρότερη επίπτωση PWM Noise είναι στα 2-3 ΙRE (πριν το στρώσιμο ήταν στα 3-4 ΙRE), όπου αν πλησιάσεις αρκετά κοντά φαίνεται σαν μια θάλασσα από πράσινες κουκίδες. Από τη θέση θέασης (2-2,2m) όμως δεν είναι δυνατόν να το παρατηρήσεις.

Last edited:
θα ηθελα να επανελθω στο θεμα του ηχου...
συμφωνα με τον κατασκευαστη η τηλεοραση αποκωδικοποιει ηχο DTS.

η συνδεσμολογια που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω ειναι η εξης.

laptop με θυρα hdmi-----> τηλεοραση,και με οπτικο καλωδιο,εξοδος ηχου----->home cinema με υποστηριξη DTS

η ερωτηση μου ειναι η εξης:ναι μεν η τηλεοραση υποστηριζει DTS,αλλα αν δεχθει σημα απο το λαπτοπ,η οπτικη εξοδος της τηλεορασης μου στο home cinema θα στειλει πολυκαναλο ηχο,ή θα τον εχει μετατρεψει σε απλο στερεοφωνικο?

παντως το laptop στελνει σιγουρα πολυκαναλο ηχο στην τηλεοραση μεσω hdmi,αυτο το εχω τσεκαρει,απλα η τηλεοραση τον παιζει σαν απλο στερεοφωνικο.

σας ρωταω για ολα αυτα γιατι ειμαι μεταξυ της επιλογης να παρω ενα home cinema με 200 ευρα και να το συνδεσω με τον τροπο που σας ανεφερα,ή να παρω εξωτερικη καρτα ήχου για το λαπτοπ και ηχεια pc που θα μπουν απευθειας εκει πανω...

γεια χαρα παιδια καλως σας βρηκα.φοιτητης ειμαι και εδω και καιρο ψαχνω για να αλλαξω την τηλεοραση μου(μια 1ης γενιας 32αρα Sony Bravia).μετα απο αρκετο ψαξιμο και διληματων κατεληξα στη συγκεκριμενη.διαβαζωντας δε και το παρων thread ενισχυθηκε η αποφαση μου.απο την αρχη του thread ολο καλα λογια διαβαζω αλλα καταλαβαινετε εχω μερικες επιφυλαξεις επειδη η τηλεοραση προοριζεται κυριως για gaming(Xbox360) και BR ταινιες,αλλα πιο πολυ το 1ο. θελω full hd,100hz,μεγαλη και καλη εικονα,μηδαμινο ms και πιστευω αυτη η tv ειναι value for money.αλλα θελω να μου πειτε και μια τελευταια γνωμη πριν τη παρω αν αξιζει για το σκοπο που τη θελω.

Μετα απο 2 μηνες που εχω την 50αρα μπορω να σου πω οτι σαν τηλεοραση αγγιζει το αριστα σε ολους τους τομεις, αν συνιπολογισουμε δε και την τιμη της ειναι πραγματικο "κελεπουρι"...

Οσον αναφορα το gaming ομως επειδη ειναι πλασμα θελει προσοχη , διαβασε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1084847&postcount=18

ευχαριστω για την αμεση απαντηση.αυτα τα εχω ψιλοακουσει κ επεισης οτι στις πιο καινουριες εχουν μειωθει.το να μην παιξω κανενα παιχνιδι για 100 ωρες ομολογω οτι δεν το ηξερα. περιμενω και απο αλλους που γνωριζουν τιποτα παραπανω στο θεμα gaming.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση.αυτα τα εχω ψιλοακουσει κ επεισης οτι στις πιο καινουριες εχουν μειωθει.το να μην παιξω κανενα παιχνιδι για 100 ωρες ομολογω οτι δεν το ηξερα. περιμενω και απο αλλους που γνωριζουν τιποτα παραπανω στο θεμα gaming.

το μοναδικο παιχνιδι που πραγματικα ταλαιπωρει την tv μου μεχρι στιγμης ειναι το dragon age origins , 2 ωρες αρκουν για να παθω image retention που δυσκολα φευγει (μετα απο ΠΟΛΛΕΣ ωρες 15 και πανω)... ειναι αρκετα ενοχλητικο και εχω συμπληρωσει 300+ ωρες.
ωρες ωρες σκεφτομαι γιατι δεν πηρα μια lcd αλλα επισης οταν βλεπω καμια ταινια η τα τρομερα χρωματα στα games το ξεμετανιωνω. κατσε και ζυγισε τα, και ας πουν και οι αλλοι gamers εδω τις αποψεις τους και σχετικα ποσο ευκολα παθαινουν IR.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

η ερωτηση μου ειναι η εξης:ναι μεν η τηλεοραση υποστηριζει DTS,αλλα αν δεχθει σημα απο το λαπτοπ,η οπτικη εξοδος της τηλεορασης μου στο home cinema θα στειλει πολυκαναλο ηχο,ή θα τον εχει μετατρεψει σε απλο στερεοφωνικο?

Δεν κάνει pass through το DTS που λαμβάνει από την HDMI, το κάνει downmix σε απλό στερεοφωνικό και το βγάζει από την οπτική ίνα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Η άποψη του να μην παίξεις κανένα παιχνίδι για 100 ώρες, είναι το λιγότερο υπερβολική, όπως και γενικότερα το απαγορευτικό για gaming.

Όλο το θέμα ξεκινάει από την χρήση στατικών εικόνων, αν ένα παιχνίδι δεν έχει στατικές εικόνες (lifebars, scoreboards κ.λ.π.) ή αν κάθε 10 λεπτά προβάλει κανένα video με την εξέλιξη του παιχνιδιού και 24/7 να παίζεις από την πρώτη ώρα που θα την ανοίξεις δεν πρόκειται να πάθει τίποτα...

....δεν είμαι ιδιαίτερα 'παιχνιδιάρης' αλλά έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των σύγχρονων παιχνιδιών ανήκει στην παραπάνω κατηγορία...

....και όπως έχω ξαναγράψει, μετά την αγορά plasma υπάρχουν πολλοί κανόνες που γίνονται ανάμνηση και ένα ελαφρό μειδίαμα σχηματίζεται στα χείλη, όταν βλέπεις να εμφανίζεται κάτι ως τρομακτικό, ενώ είναι απόρροια απειρίας, άγνοιας και προσωπικής φοβίας... άλλο η λογική και άλλο η υπερβολή.

Υ.Γ.:...οτιδήποτε δεν περιέχει στατικές εικόνες στο panel είναι σαν να βάζεις το DVD στρωσίματος....;)

έπαιζα στο ps3 από το πρώτο λεπτό, απλά σε χαμηλομένο contrast (30). Πού και πού έριχνα (και ρίχνω) και ένα antiIR για 1-2 ώρες και αυτή τη στιγμή στις χρωματιστές καρτέλες δεν υπάρχει ίχνος IR.

Τώρα που έιμαι στις 500ώρες στο gaming mode έχω το contrast 36 (όπου είναι τόσο φωτεινή όσο η lcd που είχα συνηθίσει) και σε movie mode στο 32.

αυτό με τις 100 ώρες έιναι τεράστια υπερβολή και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνεις:a0210:

και εγω παιζω απο την πρωτη στιγμη που την αγορασα(περιπου 1,5 μηνα τωρα) 4 μερες την εβδομαδα απο τουλαχιστον 4 ωρες τη φορα nba2k10 και pes10 χωρις κανενα προβλημα(και χωρις "ξεπλυμα" μετα) και κυριως με χρωματα και κινηση που συγκρινοντας με αλλες lcd της αγορας απλα δεν υπαρχει καμια σχεση...
Προσοχη στην αρχη μονο με τις πολυ στατικες εικονες-π.χ ιντερνετ browsing σε pc.Τη συνιστω ανεπιφυλακτα. Το μονο αρνητικο της για μενα θεωρω οτι ειναι το τηλεοπτικο της το οποιο δεν κυμαινεται στα ιδια επιπεδα αποδοσης με τις υπολοιπες λειτουργιες αλλα πιστευω με την ελευση της digea να δουμε βελτιωση.

υ.γ. Ασχετο τωρα που ειπα για βελτιωση στο σημα αυτος ο οδηγος για το modding της u10-s10 προχωραει?:grandpa:

υ.γ. Ασχετο τωρα που ειπα για βελτιωση στο σημα αυτος ο οδηγος για το modding της u10-s10 προχωραει?:grandpa:

ζητώ συγνώμη που το έχω καθυστερήσει αλλά δεν βρήκα τον χρόνο να το αναπαράγω κ να βγάλω φωτογραφίες. υπόσχομαι πολύ σύντομα! :a0210:

μην αγχωνεσαι... παρε το χρονο σου!!! Αυτο μας ελειπε να μας φτιαχνεις τον οδηγο και να μας ζητας και συγγνωμη!!! Απλα απο περιεργεια ρωτησα...

έπαιζα στο ps3 από το πρώτο λεπτό, απλά σε χαμηλομένο contrast (30). Πού και πού έριχνα (και ρίχνω) και ένα antiIR για 1-2 ώρες και αυτή τη στιγμή στις χρωματιστές καρτέλες δεν υπάρχει ίχνος IR.

Τώρα που έιμαι στις 500ώρες στο gaming mode έχω το contrast 36 (όπου είναι τόσο φωτεινή όσο η lcd που είχα συνηθίσει) και σε movie mode στο 32.

αυτό με τις 100 ώρες έιναι τεράστια υπερβολή και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνεις:a0210:

ωραια τετοια να ακουω.ε θα την παρω μαλλον 100%.ωωω ρε που θα φυγουν τα πρωτα λεφτα της πρακτικης.

Καλησπέρα. Από χθες διαβάζω τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος (περίπου 50 σελίδες έχω διαβάσει) λόγω του ότι θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση. Έχω θορυβηθεί αρκετά βέβαια. Και από τις πλάσμα και από τις Lcd. Είμαι μεταξύ μιας LG 37ιντσών (θα προτιμούσα Samsung αλλά ξεφεύγει η τιμή) και μιας πλάσμα που εν προκειμένου σκέφτομαι την 42U10. Διαβάζοντας τις σελίδες ενθουσιάστηκα. Και ήμουν μάλιστα έτοιμος να την κλείσω από χθες την τηλεόραση. Αλλά κρατήθηκα ώστε να ρωτήσω έναν φίλο μου ο οποίος τεχνολογικά είναι πιο ψαγμένος από μένα. Έτσι λοιπόν μου είπε τα εξής (για τις πλάσμα τηλεοράσεις γενικά):
α) Το πίσω μέρος της οθόνης βράζει. Εκπέμπει στον χώρο πολλή θερμότητα.
β) Αν έχει ανεμιστήρες για το παραπάνω πρόβλημα ανεβαίνει η στάθμη θορύβου.
γ) Σε περιοχή με υγρασία παρουσιάζει το φαινόμενο, λόγω της θερμότητας, να υγροποιούνται μέσα της υδρατμοί με αποτέλεσμα αρκετές βλάβες.
δ) Παρουσιάζονται βλάβες συχνές στο τροφοδοτικό της καθώς το πάνελ χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι μία Lcd.
ε) Το βασικότερο πρόβλημά της είναι η διάρκεια ζωής. Επειδή μιλάμε για ευγενή αέρια, αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ότι και να γίνει τεχνολογικά (που γενικά τις πλάσμα τις χαρακτήρισε παροχημένη τεχνολογία) αυτά χαλάνε. Έτσι λοιπόν μου είπε πως ο πραγματικός χρόνος (και όχι αυτός που αναφέρουν τα χαρτιά) λειτουργίας μιας πλάσμα είναι οι 30000 ώρες ζωής, κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.

Και ακούγοντας αυτά κόλλησα. Μετά διάβασα και για το burn in και την προσοχή που θέλει η τηλεόραση και απογοητεύτηκα λίγο. Και απογοητεύτηκα γιατί πίστεψα πως με τα χρήματα αυτά κάνω μία αξιόλογη αγορά. Να αγοράσω μια τηλεόραση που δεν θα αγχώνομαι αν την ξεχνάω ανοιχτή στο μενού επειδή το ένα μου παιδί με ξεθέωσε όλο το απόγευμα και με πήρε ο ύπνος.

Εσείς που το έχετε ψάξει παραπάνω το θέμα τί έχετε να πείτε για τα παραπάνω προβλήματα; Έχετε κάποια πληροφόρηση από άλλα σάιτ;

Αυτό που θέλω από την τηλεόραση είναι να είναι γρήγορη και ζεστή σαν εικόνα. Τα θεάματα που βλέπω είναι απαιτητικά. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνας και ταινίες δράσης Που επείσης η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Γι αυτό είπα να πάω σε εικόνα 100HZ και βρήκα αυτήν. Φυσικά σε Lcd η τιμή ανεβαίνει κοντά στο χιλιάρικο για τόσε ίντσες οπότε και δεν το σκέφτομαι.

Σας ζητώ συγνώμη για το ογκώδες κείμενο και σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω σε απάντησή σας.

Καλησπέρα. Από χθες διαβάζω τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος (περίπου 50 σελίδες έχω διαβάσει) λόγω του ότι θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση. Έχω θορυβηθεί αρκετά βέβαια. Και από τις πλάσμα και από τις Lcd. Είμαι μεταξύ μιας LG 37ιντσών (θα προτιμούσα Samsung αλλά ξεφεύγει η τιμή) και μιας πλάσμα που εν προκειμένου σκέφτομαι την 42U10. Διαβάζοντας τις σελίδες ενθουσιάστηκα. Και ήμουν μάλιστα έτοιμος να την κλείσω από χθες την τηλεόραση. Αλλά κρατήθηκα ώστε να ρωτήσω έναν φίλο μου ο οποίος τεχνολογικά είναι πιο ψαγμένος από μένα. Έτσι λοιπόν μου είπε τα εξής (για τις πλάσμα τηλεοράσεις γενικά):
α) Το πίσω μέρος της οθόνης βράζει. Εκπέμπει στον χώρο πολλή θερμότητα.
β) Αν έχει ανεμιστήρες για το παραπάνω πρόβλημα ανεβαίνει η στάθμη θορύβου.
γ) Σε περιοχή με υγρασία παρουσιάζει το φαινόμενο, λόγω της θερμότητας, να υγροποιούνται μέσα της υδρατμοί με αποτέλεσμα αρκετές βλάβες.
δ) Παρουσιάζονται βλάβες συχνές στο τροφοδοτικό της καθώς το πάνελ χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι μία Lcd.
ε) Το βασικότερο πρόβλημά της είναι η διάρκεια ζωής. Επειδή μιλάμε για ευγενή αέρια, αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ότι και να γίνει τεχνολογικά (που γενικά τις πλάσμα τις χαρακτήρισε παροχημένη τεχνολογία) αυτά χαλάνε. Έτσι λοιπόν μου είπε πως ο πραγματικός χρόνος (και όχι αυτός που αναφέρουν τα χαρτιά) λειτουργίας μιας πλάσμα είναι οι 30000 ώρες ζωής, κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.

Και ακούγοντας αυτά κόλλησα. Μετά διάβασα και για το burn in και την προσοχή που θέλει η τηλεόραση και απογοητεύτηκα λίγο. Και απογοητεύτηκα γιατί πίστεψα πως με τα χρήματα αυτά κάνω μία αξιόλογη αγορά. Να αγοράσω μια τηλεόραση που δεν θα αγχώνομαι αν την ξεχνάω ανοιχτή στο μενού επειδή το ένα μου παιδί με ξεθέωσε όλο το απόγευμα και με πήρε ο ύπνος.

Εσείς που το έχετε ψάξει παραπάνω το θέμα τί έχετε να πείτε για τα παραπάνω προβλήματα; Έχετε κάποια πληροφόρηση από άλλα σάιτ;

Αυτό που θέλω από την τηλεόραση είναι να είναι γρήγορη και ζεστή σαν εικόνα. Τα θεάματα που βλέπω είναι απαιτητικά. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνας και ταινίες δράσης Που επείσης η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Γι αυτό είπα να πάω σε εικόνα 100HZ και βρήκα αυτήν. Φυσικά σε Lcd η τιμή ανεβαίνει κοντά στο χιλιάρικο για τόσε ίντσες οπότε και δεν το σκέφτομαι.

Σας ζητώ συγνώμη για το ογκώδες κείμενο και σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω σε απάντησή σας.

Φιλε μου με τα λιγα που ξερω απο εδω μεσα και γενικοτερα μπορω να σου πω τα εξης:
Για το α) β) και γ) δεν μπορω να σου απαντησω.
Για το δ) τωρα δεν εχω ακουσει ποτε καποια τετοια βλαβη και στην κατηγορια service και βλαβες εδω δεν θυμαμαι να εχω δει τιποτα παρομοιο.Και να συμβαινει δλδ δεν ειναι μια συχνη βλαβη αλλα μια βλαβη οπως ολες τι αλλες που μπορει να συμβει παντου.

Οσον αφορα το ε) αντε πες και οτι στις 15.000 ωρες αρχιζει να εξασθενει...Πιστευεις οτι θα φτασεις τοσες ωρες πριν να χρειαστει λογω τεχνολογικης προοδου η τηλεοραση αλλαγη?Εγω το περισσοτερο π θυμαμαι να εχω ακουσει ειναι 6000 ωρες απο καποιον εδω μεσα π δεν ειχε προβλημα...

Ισα ισα με την χρηση που αναφερεις ειναι σαν να απεικονιζεις μια πλασμα τηλεοραση οι οποιες ανεκαθεν το ατου τους ηταν η πολυ καλη εναλλαγη εικονας στην κινηση οτι πρεπει για σπορ δηλαδη...νομιζω πως θα επρεπε να το ξανασκεφτεις για την πλασμα(που ειναι και σε πολυ καλη τιμη) και να ακουσεις και τι θα πουν και οι πιο εμπειροι φυσικα με πιο τεκμηριωμενες αποψεις.:ernaehrung004::ernaehrung004: