να κάνω και γώ μιά ερώτηση.
παρατήρησα ότι σε ψηφιακό σήμα (digea) όταν στο σκάι πχ έχει μαύρες μπάρες πάνω κάτω, μέσα στο μαύρο υπάρχει πράσινος θόρυβος (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, πάρα πολλά πράσινα pixel που αλλάζουν θέση)
τί είναι αυτό?
JL_? said:...το οποίο αποτελεί φυσιολογικό τεχνούργημα της αρχής λειτουργίας των Plasma και των DLP και οφείλεται σε θόρυβο που εισάγεται στα ρεύματα οδήγησης Pulse Width Modulation, λόγω υπολειπόμενων φορτίων στο πάνελ ή συγκεκριμένων αλληλουχιών υποπεδίων διαβάθμισης. Φυσιολογικά, δεν είναι ορατό παρά μόνο αν πλησιάσουμε αρκετά κοντά στην οθόνη και αυτό που θα δούμε για τα πάνελ της Panasonic, θα είναι κάτι σαν μεμονωμένα εικονοστοιχεία ή πράσινες κουκίδες που "χορεύουν" πάνω στην εικόνα.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση.αυτα τα εχω ψιλοακουσει κ επεισης οτι στις πιο καινουριες εχουν μειωθει.το να μην παιξω κανενα παιχνιδι για 100 ωρες ομολογω οτι δεν το ηξερα. περιμενω και απο αλλους που γνωριζουν τιποτα παραπανω στο θεμα gaming.
η ερωτηση μου ειναι η εξης:ναι μεν η τηλεοραση υποστηριζει DTS,αλλα αν δεχθει σημα απο το λαπτοπ,η οπτικη εξοδος της τηλεορασης μου στο home cinema θα στειλει πολυκαναλο ηχο,ή θα τον εχει μετατρεψει σε απλο στερεοφωνικο?
ευχαριστω για την αμεση απαντηση.αυτα τα εχω ψιλοακουσει κ επεισης οτι στις πιο καινουριες εχουν μειωθει.το να μην παιξω κανενα παιχνιδι για 100 ωρες ομολογω οτι δεν το ηξερα. περιμενω και απο αλλους που γνωριζουν τιποτα παραπανω στο θεμα gaming.
υ.γ. Ασχετο τωρα που ειπα για βελτιωση στο σημα αυτος ο οδηγος για το modding της u10-s10 προχωραει?:grandpa:
έπαιζα στο ps3 από το πρώτο λεπτό, απλά σε χαμηλομένο contrast (30). Πού και πού έριχνα (και ρίχνω) και ένα antiIR για 1-2 ώρες και αυτή τη στιγμή στις χρωματιστές καρτέλες δεν υπάρχει ίχνος IR.
Τώρα που έιμαι στις 500ώρες στο gaming mode έχω το contrast 36 (όπου είναι τόσο φωτεινή όσο η lcd που είχα συνηθίσει) και σε movie mode στο 32.
αυτό με τις 100 ώρες έιναι τεράστια υπερβολή και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνεις:a0210:
Καλησπέρα. Από χθες διαβάζω τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος (περίπου 50 σελίδες έχω διαβάσει) λόγω του ότι θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση. Έχω θορυβηθεί αρκετά βέβαια. Και από τις πλάσμα και από τις Lcd. Είμαι μεταξύ μιας LG 37ιντσών (θα προτιμούσα Samsung αλλά ξεφεύγει η τιμή) και μιας πλάσμα που εν προκειμένου σκέφτομαι την 42U10. Διαβάζοντας τις σελίδες ενθουσιάστηκα. Και ήμουν μάλιστα έτοιμος να την κλείσω από χθες την τηλεόραση. Αλλά κρατήθηκα ώστε να ρωτήσω έναν φίλο μου ο οποίος τεχνολογικά είναι πιο ψαγμένος από μένα. Έτσι λοιπόν μου είπε τα εξής (για τις πλάσμα τηλεοράσεις γενικά):
α) Το πίσω μέρος της οθόνης βράζει. Εκπέμπει στον χώρο πολλή θερμότητα.
β) Αν έχει ανεμιστήρες για το παραπάνω πρόβλημα ανεβαίνει η στάθμη θορύβου.
γ) Σε περιοχή με υγρασία παρουσιάζει το φαινόμενο, λόγω της θερμότητας, να υγροποιούνται μέσα της υδρατμοί με αποτέλεσμα αρκετές βλάβες.
δ) Παρουσιάζονται βλάβες συχνές στο τροφοδοτικό της καθώς το πάνελ χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι μία Lcd.
ε) Το βασικότερο πρόβλημά της είναι η διάρκεια ζωής. Επειδή μιλάμε για ευγενή αέρια, αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ότι και να γίνει τεχνολογικά (που γενικά τις πλάσμα τις χαρακτήρισε παροχημένη τεχνολογία) αυτά χαλάνε. Έτσι λοιπόν μου είπε πως ο πραγματικός χρόνος (και όχι αυτός που αναφέρουν τα χαρτιά) λειτουργίας μιας πλάσμα είναι οι 30000 ώρες ζωής, κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.
Και ακούγοντας αυτά κόλλησα. Μετά διάβασα και για το burn in και την προσοχή που θέλει η τηλεόραση και απογοητεύτηκα λίγο. Και απογοητεύτηκα γιατί πίστεψα πως με τα χρήματα αυτά κάνω μία αξιόλογη αγορά. Να αγοράσω μια τηλεόραση που δεν θα αγχώνομαι αν την ξεχνάω ανοιχτή στο μενού επειδή το ένα μου παιδί με ξεθέωσε όλο το απόγευμα και με πήρε ο ύπνος.
Εσείς που το έχετε ψάξει παραπάνω το θέμα τί έχετε να πείτε για τα παραπάνω προβλήματα; Έχετε κάποια πληροφόρηση από άλλα σάιτ;
Αυτό που θέλω από την τηλεόραση είναι να είναι γρήγορη και ζεστή σαν εικόνα. Τα θεάματα που βλέπω είναι απαιτητικά. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνας και ταινίες δράσης Που επείσης η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Γι αυτό είπα να πάω σε εικόνα 100HZ και βρήκα αυτήν. Φυσικά σε Lcd η τιμή ανεβαίνει κοντά στο χιλιάρικο για τόσε ίντσες οπότε και δεν το σκέφτομαι.
Σας ζητώ συγνώμη για το ογκώδες κείμενο και σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω σε απάντησή σας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.