Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μην συγκρινετε το μαυρο με απλες LCD , μονο με local dimming συγκρινεται , εκει που στην W4000 (που εχει μετρηθει στα 0.05 cd/m2 αν θυμαμαι καλα) με σβηστα τα φωτα βλεπεις γκρι σκουρο , στην U10 βλεπεις μαυρο...

Φίλε Ισοκράτη πρόσεξε καλύτερα τί έγραψα για το μαύρο...ότι δεν συγκρίνεται με καμιάς LCD και δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό. Παρομοίως και για το αναλογικό.... μέτριο αναλογικό σε πλάσμα για εμένα = το καλύτερο σε LCD τουλάχιστον.

Απο αλλο νημα...

Οι σύγχρονες plasma έχουν επιλύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα που είχαν οι παλαιότερες σειρές. Χρειάζεται ελάχιστη προσοχή και για όποια απορία έχεις τα παιδιά από το forum θα είναι κοντά σου. Άλλωστε μην νομίζεις ότι δεν έχουν και οι LCD τα θεματάκια τους! Εγώ έχω την Samsung 40B650 που την πέτυχα σε μια εξαιρετική προσφορά πριν δύο μήνες αλλά έτυχε να δω από κοντά την P42 U10E και στη συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν μια εξαιρετική αγορά σε πολύ καλή τιμή. Έχει 100Hz για καλύτερη τηλεοπτική εικόνα, ανάλυση 1920χ1080 για να απολαύσεις BluRay, εξαιρετική αντίθεση, πολύ καλό μαύρο και δέκτη MPEG4 για τα νέα ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα.
Αν δεν είχα αγοράσει πρόσφατα την τηλεόρασή μου θα την αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη, για να μην σου πω ότι κολάζομαι μη χτυπήσω την 50άρα ..:dancing:

Παιδια γεια σας και καλως σας βρηκα,

Θα σας πω μια ιστορια και πιστευω οτι εσεις που εχετε την U10 θα με καταλαβεται.

Επειδη εχω τον πατερα μου με σοβαρο προβλημα υγειας κι επειδη ειναι πολυ τηλεορασακιας και ποδοσφαιροφυλλος σκεφτηκα να του κανω δωρο τωρα για τα Χρηστουγεννα μια μεγαλητερη τηλεοραση για να βλεπει και να το ευχαριστιεται.

Ειχα καταληξει μετα απο πολυ ψαξιμο στο internet σε samsug ή lg σε lcd περιπου 32 με το πολυ 37 ιντσες (γιατι τα χρηματα δεν περισσευουν).

Και λεω ας παω να δω κι απο κοντα πως παιζουν.

Πηγα λοιπον στο πλαισιο και αρχιζω και χαζευω τις συγκεκριμενες TV και μπορω να πω οτι ημουν ενθουσιασμενος μ αυτο που εβλεπα εως οτου ηρθε ενας πωλητης και αρχισε να μου λεει για τις τηλεορασεις που εβλεπα καποια στιγμη γυρναει και μου λεει να παω να δω και κατι αλλο στα χρηματα που εβλεπα.

Και με παει σε μια U10 μπροστα η οποια ηταν 42αρα και εχοντας παρει το καρτελακι που ειχε μπροστα της

ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ.

Οταν ειδα και την τιμη της ΕΜΕΙΝΑ.

Δε γνωριζω πολλα απο Plasma τηλεορασεις και μαλιστα μπορω πω οτι στο κυκλο μου οι περισσοτεροι ειναι αντιθετοι σε αγορα μιας plasma τηλεορασης.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΙΑΣ 42 U10

Να στε καλα.

Φίλε Ισοκράτη πρόσεξε καλύτερα τί έγραψα για το μαύρο...ότι δεν συγκρίνεται με καμιάς LCD και δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό.

Σίγουρα δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό; Γιατί κατά την δική μου άποψη της G10 επηρεάζεται. Η U10 σε τι διαφέρει; :chinscratch:

Σίγουρα δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό; Γιατί κατά την δική μου άποψη της G10 επηρεάζεται. Η U10 σε τι διαφέρει; :chinscratch:

Διαφερει οτι στο Α καταστημα που την ειδες ειχε 10,000 watt λαμπες φθοριου ενω σε ενα σπιτι αποκλειεται ποτε να εχει τοσο φως...

Παιδια γεια σας και καλως σας βρηκα,

Θα σας πω μια ιστορια και πιστευω οτι εσεις που εχετε την U10 θα με καταλαβεται.

Επειδη εχω τον πατερα μου με σοβαρο προβλημα υγειας κι επειδη ειναι πολυ τηλεορασακιας και ποδοσφαιροφυλλος σκεφτηκα να του κανω δωρο τωρα για τα Χρηστουγεννα μια μεγαλητερη τηλεοραση για να βλεπει και να το ευχαριστιεται.

Ειχα καταληξει μετα απο πολυ ψαξιμο στο internet σε samsug ή lg σε lcd περιπου 32 με το πολυ 37 ιντσες (γιατι τα χρηματα δεν περισσευουν).

Και λεω ας παω να δω κι απο κοντα πως παιζουν.

Πηγα λοιπον στο πλαισιο και αρχιζω και χαζευω τις συγκεκριμενες TV και μπορω να πω οτι ημουν ενθουσιασμενος μ αυτο που εβλεπα εως οτου ηρθε ενας πωλητης και αρχισε να μου λεει για τις τηλεορασεις που εβλεπα καποια στιγμη γυρναει και μου λεει να παω να δω και κατι αλλο στα χρηματα που εβλεπα.

Και με παει σε μια U10 μπροστα η οποια ηταν 42αρα και εχοντας παρει το καρτελακι που ειχε μπροστα της

ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ.

Οταν ειδα και την τιμη της ΕΜΕΙΝΑ.

Δε γνωριζω πολλα απο Plasma τηλεορασεις και μαλιστα μπορω πω οτι στο κυκλο μου οι περισσοτεροι ειναι αντιθετοι σε αγορα μιας plasma τηλεορασης.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΙΑΣ 42 U10

Να στε καλα.

Μεγεια , αυριο θα μπεις και εσυ στην λιστα...-bye-

Γράφω ό,τι είδα Γιώργο. Σε αντίθεση με την LG μου που το μαύρο ξεπλένεται στο πολύ φως, η U κράτησε τρομερά. Επισημαίνω ότι δεν είδα με φως ημέρας, μόνο με τεχνητό.

Πιστευω οτι δεν σου εκανε εντυπωση και δεν ανεφερες την κινηση επειδη εχεις πλασμα , σε σχεση με οποιαδηποτε LCD εχω δει η κινηση ειναι πολυ καλυτερη , μιλαω για κινουμενα αντικειμενα στην οθονη που αφηνουν πισω "ουρες" και βλεπεις artifacts ακομη και στις LCD με 200 Ηz...στις πλασμα δεν υπαρχουν τετοια πραγματα...

Το μονο που θελω να τεσταρω ειναι πως παιζει στα 24p , αυριο μαλλον θα παω να παραγγειλω ενα Panasonic BD60 οποτε μελλοντικα θα γινει και αντιστοιχη δοκιμη...

Σωστά το σκέφτηκες Γιάννη. Αν θυμάσαι από πέρσι με την LG τα έλεγα για την κίνηση...και μάλιστα σε σχέση με ιερές αγελάδες όπως η X3500.

Βέβαια για μένα το μεγάλο στοίχημα είναι η απόδοση στα 24π. Θα πάω το WD από εκεί να τεστάρω!

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Α) Πιστευω οτι δεν σου εκανε εντυπωση και δεν ανεφερες την κινηση επειδη εχεις πλασμα , σε σχεση με οποιαδηποτε LCD εχω δει η κινηση ειναι πολυ καλυτερη , μιλαω για κινουμενα αντικειμενα στην οθονη που αφηνουν πισω "ουρες" και βλεπεις artifacts ακομη και στις LCD με 200 Ηz...στις πλασμα δεν υπαρχουν τετοια πραγματα...

Β) Το μονο που θελω να τεσταρω ειναι πως παιζει στα 24p , αυριο μαλλον θα παω να παραγγειλω ενα Panasonic BD60 οποτε μελλοντικα θα γινει και αντιστοιχη δοκιμη...

Α) :proud: ..... :flute: :flute::flute:

Β) :a0210:

......-bye-

@Isokratis

Παντως γενικα η εικονα ακομη και στην Nova εμενα δεν μου φαινεται καθολου soft , ισα ισα που λογω αντιθεσης , χρωματων ειναι πολυ τρισδιαστατη....ασε που μπορεις να ανεβασεις το sharpness αν θελεις...-bye-

Γενικα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος , ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε σε καταναλωτικο προιον...

@Isokratis

Παντως γενικα η εικονα ακομη και στην Nova εμενα δεν μου φαινεται καθολου soft , ισα ισα που λογω αντιθεσης , χρωματων ειναι πολυ τρισδιαστατη....ασε που μπορεις να ανεβασεις το sharpness αν θελεις...-bye-

Γενικα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος , ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε σε καταναλωτικο προιον...

Αναμενω να επιβεβαιωσω κι εγω λοιπον με το καλο !!!
Μια ερωτηση , στο μενου για να δεις τις ωρες λειτουργιας μπηκες ?
Η διαδικασια ειναι οπως και στις G ?
:grinning-smiley-043

Σ' ευχαριστώ Κώστα, δώρο στα πεθερικά πήγε ! Αλλά θα την χαρώ κι εγώ όσο μπορώ!

Γιάννη Νόβα δεν είδα, αλλά θα ασχοληθώ εκτενέστερα εντός της εβδομάδας και αφού στρώσουν λίγο οι φώσφοροι. Να προσθέσω ότι στα μενού καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί από την LG για την επόμενη γενιά η Πάννυ, τόσο σε ευκολία όσο και σε ρυθμίσεις.
Πάντως να πω την αλήθεια μπαίνω στον πειρασμό όταν πάρω προβολέα να κάνω μια ανταλλαγή U10-PG6000....

Δεν ειδα ωρες λειτουργιας , οταν μου εφεραν την τηλεοραση ειχε αυτοκολητα πανω και το προστατευτικο καλυμα πανω στην οθονη οποτε ειναι δεδομενο οτι ηταν ολοκαινουργια οποτε δεν μπηκα στον κοπο να το ψαξω...-bye-

Η εικονα ηταν καλη απο την αρχη αλλα μετα τις 10-20 ωρες βελτιωθηκε κι'αλλο , σημειωση οτι την εχω σε δωματιο με 4 παραθυρα και ποτε δεν αισθάνθηκα οτι της λειπει φως...

Last edited:
Θέλω να την προτείνω σε φίλο που θα ψωνίσει σήμερα-αύριο τηλεόραση, αλλά ξέρω ότι γενικά θα λιώσει στο PS3.

Τι λέτε? Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία με πολύωρη χρήση κονσόλας?

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Panasonic-TC-P50U1-blacklevel.jpg

:grinning-smiley-043

XBR9 ειναι το ανωτερο μοντελο της Sony στην Αμερικανικη αγορα , καλυτερη απο την δικη μας Ζ5500...

Επισης κοιταξτε την μετρηση καταναλωσης...

Panasonic-TC-P50U1-powerconsumption.jpg

Κατι μου λεει οτι εχουν βαλει το brightness πολυ χαμηλα οποτε γι'αυτο μετρησαν και τοσο χαμηλη φωτεινοτητα...

Γενικα το οτι καθε σελιδα του review που ανοιγω βγαινει μια διαφημιση της sony μου δημιουργει καποια ερωτηματικα...:D

Last edited: