Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τότε ισχύει η τελευταία λίστα....

Sorry παίδες κέρδισα κάτι ψιλά στο στοίχημα και πάω να μου τα φάει η κόρη μου....-bye-

Δεν είναι θέμα κάρτας ...η U10 δεν αναπαράγει αρχεία videο μέσω SD κάρτας, μόνο φωτο.

Bάσει οδηγιών χρήσης, αναπαράγει και βίντεο AVCHD ή MPEG2 Χρήστο. Στην σελ. 57 των οδηγιών χρήσης αναφέρει και λεπτομέρειες περί συμβατότητας...

σε SD με οχι τοσο καλο σημα , ειναι αρκετα χειροτερη απο την 650 (βλεπω κοκκο), ενω σε αυτα που εχουν καλο σημα ειναι σχεδον ισαξια

Ενδιαφέρον αυτό, δεν ήξερα πως φοράει τόσο καλό αναλογικό δέκτη η Samsung... :a0210:

Στη δικιά μου περίπτωση πάντως, ο αναλογικός δέκτης της U10 είναι καλύτερος από της 29άρας Sony CRT που αντικατέστησε...

Κινηση.... σε οριζοντια κινηση κανει σκαλωματακια που στην 650 δεν ειχα δει ποτε ,

Eδώ μάλλον θα εννοείς το φυσιολογικό judder των 24/25 καρέ, κάτι το οποίο δεν εξομαλύνει το IFC (ουσιαστικά πρέπει να αντιστοιχεί σε ρύθμιση του 100Ηz Motion Plus της Samsung με Judder Reduction -> 0 και Blur Reduction -> 5+).

edit: Πρέπει να γίνω πιο γρήγορος... :flipout:

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συγκρίνω την 50U10 με την 50B550 σε SD σήμα και νομίζω ότι εκεί δείχνει τα δόντια της η Samsung. Δεν λέω ότι η 50U10 δεν είναι καλή σε SD, η 50B550 όμως είναι καλύτερη

Εγω εχω την εξης απορια , στην 46W4000 (που εχει και πανελ 10 bit) εβλεπα ορισμενες φορες να μην υπαρχει χρωματικη συνεχεια , δηλαδη πχ. στο κουστουμι ενος ανθρωπου σαν να μην αποδισονται ολες οι αποχρωσεις αλλα μονο μερικες , κατι σαν banding δηλαδη...

Colour_banding_example01.png

Αντιθετα στην U10 ολες μεταβασεις σε χρωματικες αποχρωσεις ειναι ομαλες , κατι σαν να συγκρινουμε την δευτερη εικονα με την τριτη (χωρις ομως τοσο ξεκαθαρη διαφορα)....

Μηπως τα πλασμα πανελ πραγματικο βαθος χρωματος 10 Bit? Το λεω αυτο γιατι τα πανελ LCD ειναι ειτε 8 bit ειτε 8 bit + dithering = 10 bit , δηλαδη οχι αληθινα 10 bit...:hmmmm2:

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συγκρίνω την 50U10 με την 50B550 σε SD σήμα και νομίζω ότι εκεί δείχνει τα δόντια της η Samsung. Δεν λέω ότι η 50U10 δεν είναι καλή σε SD, η 50B550 όμως είναι καλύτερη

Δεν εχω δει τοσο πολυ την 550 για να πω αν εχεις δικιο η αδικο , με σημα 1080p παντως λογικα η U10 υπερτερει λογω καλυτερης αντιθεσης και μαυρου...

Μηπως τα πλασμα πανελ πραγματικο βαθος χρωματος 10 Bit? Το λεω αυτο γιατι τα πανελ LCD ειναι ειτε 8 bit ειτε 8 bit + dithering = 10 bit , δηλαδη οχι αληθινα 10 bit...:hmmmm2:

Tο πάνελ της W4000 ήταν αληθινό 10bit, άλλωστε το dithering δεν προκαλεί banding, αλλά moire artifacts...

Η εξήγηση σε αυτό το φαινόμενο που παρατηρείς, μάλλον έχει να κάνει με την χαμηλότερη φωτεινότητα που δουλεύεις την Plasma, λόγω στρωσίματος, σε σχέση με την LCD.

Aν έχουμε δύο πάνελ με τις ίδιες διαβαθμίσεις, το ένα στα 200 και το άλλο στα 100nits, επειδή στο πρώτο οι αποστάσεις των διαβαθμίσεων θα είναι μεγαλύτερες, το μάτι μας θα τις διακρίνει με μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ τους και θα μας δώσει την εντύπωση του banding, παρότι το πλήθος τους θα είναι ίδιο...

Από την άλλη, μπορεί το chroma upsampling του Vrealpro 3 να είναι καλύτερο από του ΒΕ2, αν και δεν το νομίζω... -bye-

Δεν εχω δει τοσο πολυ την 550 για να πω αν εχεις δικιο η αδικο , με σημα 1080p παντως λογικα η U10 υπερτερει λογω καλυτερης αντιθεσης και μαυρου...

Στο μαύρο δεν μπόρεσα να τις συγκρίνω, το Ice Age 3 δεν ήταν η καταλληλότερη ταινία για να το κάνω, αλλα από ότι διαβάζω η Πάνυ υπερτερούν στον τομέα αυτό. Η εικόνα τους ήταν και των 2 άψογη όπως είπα πριν με μονες διαφορες ότι η U ήταν λίγο πιο Soft ενώ είχε καλύτερη κίνηση.

Εκανα τελικα την κινηση κ πηρα την 42U10 ! K ειναι απιστευτη, ετσι απλα...
Το media markt εχει αρκετες ακομα, στο saturn απο το νεο ετος...

Ανατρεχω τα μηνυματα και επιβεβαιωνω απολυτα τα συμπερασματα του underdog στο ποστ 116 και 119 .
Ειναι η ακριβεστερη "εικονα" που θα μπορουσε να εχει καποιος για την τηλεοραση...
:grinning-smiley-043

:ernaehrung004:-bye-
Στο μονο που διαφωνω μαζι σου ειναι πως το τηλεοπτικο της ειναι καλυτερο απο οποιασδηποτε lcd (για να μην το παιρνεις και πανω σου δηλαδη ! χαχαχα)
-bye-

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Tο πάνελ της W4000 ήταν αληθινό 10bit, άλλωστε το dithering δεν προκαλεί banding, αλλά moire artifacts...

Η εξήγηση σε αυτό το φαινόμενο που παρατηρείς, μάλλον έχει να κάνει με την χαμηλότερη φωτεινότητα που δουλεύεις την Plasma, λόγω στρωσίματος, σε σχέση με την LCD.

Τι πάνελ φοράει η Σόνυ? Μήπως s-pva?? Αν ναι, πιο πολύ εκεί θα το εστίαζα. Απ' ό,τι διαβάζω είναι πιο επιρρεπή αυτά τα πάνελ σε banding και dithering.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τι πάνελ φοράει η Σόνυ? Μήπως s-pva?? Αν ναι, πιο πολύ εκεί θα το εστίαζα. Απ' ό,τι διαβάζω είναι πιο επιρρεπή αυτά τα πάνελ σε banding και dithering.

Τα S-PVA κατα γενικη ομολογια ειναι τα καλυτερα πανελ που υπαρχουν...αυτα που αναφερω ειναι οτι βλεπω πιο πολλες διαβαθμισεις στην U10 σε σχεση με τις LCD γενικα και την W4000 ειδικα...αυτο ισχυει για τηλεοπτικο σημα πιο πολυ βεβαια και οχι για HD....

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos....................... 42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21.........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τα S-PVA κατα γενικη ομολογια ειναι τα καλυτερα πανελ που υπαρχουν...αυτα που αναφερω ειναι οτι βλεπω πιο πολλες διαβαθμισεις στην U10 σε σχεση με τις LCD γενικα και την W4000 ειδικα...αυτο ισχυει για τηλεοπτικο σημα πιο πολυ βεβαια και οχι για HD....

Δεν τα κατηγόρησα. Απλώς, έγραψα ότι παρουσιάζουν αυτό το θέμα. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

ΥΓ

Στα μόνιτορ, πάντως, οι πιο ''ψείρες'' προτιμούν τα άλλα...-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Πού τα διαβάζεις βρε Γιάννη; -bye-

Αυτά αποτελούν αρχαία ιστορία... :flipout:

Kάποτε όντως ίσχυε αυτό που λες και η PVA ήταν από τις τελευταίες τεχνοτροπίες LCD που κατάφερε να ανέβει σε πραγματικό 8bit χωρίς dithering, αλλά τα S-PVA χαρακτηρίζονταν πάντα από τη μη χρήση μεθόδων εξομοίωσης υψηλότερου χρωματικού βάθους...

edit: 19, η αρίθμηση δεν μηδενίζει ανά μήνα... :p

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Πού τα διαβάζεις βρε Γιάννη; -bye-

Αυτά αποτελούν αρχαία ιστορία...

Λες να διαβάζω αρχαία sites? Ψάχνομαι για μόνιτορ και το έχω ρίξει στη μελέτη. Λες να διαβάζω μπαρούφες??:violent-smiley-011::violent-smiley-011:

αλλά τα S-PVA χαρακτηρίζονταν πάντα από τη μη χρήση μεθόδων εξομοίωσης υψηλότερου χρωματικού βάθους...

Τώρα που με άρχισες στις ξένες ''γλώσσες'', τι να πω?? Ελπίζω να μην με βρίζεις...:D:D

edit: 19, η αρίθμιση δεν μηδενίζει ανά μήνα... :p

Σωστά, 19!!!

Αλλά, η αρίθμηση γράφεται με ήτα.........αμ, στην χρώσταγα!!!!:flipout::flipout:-bye-:grinning-smiley-043

Εγω εχω την εξης απορια , στην 46W4000 (που εχει και πανελ 10 bit) εβλεπα ορισμενες φορες να μην υπαρχει χρωματικη συνεχεια , δηλαδη πχ. στο κουστουμι ενος ανθρωπου σαν να μην αποδισονται ολες οι αποχρωσεις αλλα μονο μερικες , κατι σαν banding δηλαδη...

Colour_banding_example01.png

Αντιθετα στην U10 ολες μεταβασεις σε χρωματικες αποχρωσεις ειναι ομαλες , κατι σαν να συγκρινουμε την δευτερη εικονα με την τριτη (χωρις ομως τοσο ξεκαθαρη διαφορα)....

Αυτό εγώ το έχω αναφέρει σαν "posterisation" - δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος. Δεν υπάρχει LCD που δεν το έχω δει, κυρίως στα χαμηλά IRE...
Κατά τη δική μου γνώμη παίζει ρόλο το ότι κατεβάζουμε χαμηλά την φωτεινότητα για να βελτιώσουμε το μαύρο...