Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Χθες το απόγευμα παρέλαβα και τη δική μου Πάννυ.
Οι πρώτες μου εντυπωσεις, μιας που το ΠΛΑΣΜΑ το εχω απολαυσει μολις 2 ωρες μονο, ειναι οτι η σχεση αποδοσης - τιμης ειναι απο αλλο πλανητη... και ελπιζω οτι τα καλυτερα ερχονται, μιας που ειμαι ακομα σε διαδικασια στρωσιματος (με το γνωστο σετ-απ). Βεβαια ενα υπο-εικονοστοιχειο ειναι καμμενο, αλλα οπως εχει πει και καποιος συφορουμιτης "ειναι για το ματι" :heeeelllllooooo: κατα τ'αλλα η τι-βι εχει ξεπερασει καθε προσδοκια μου μεχρι στιγμης. Σε οτι αφορα τις αντανακλασεις δεν εχω κανενα παραπονο μιας που ειναι λιγοτερες απο τη CRT που ειχα πριν και οχι και τοσο ενοχλητικες παρολο που ειανι αρκετα φωτεινος ο χωρος μου.

Καλη χρονια σε ολους...
:happynewyearblue:

καλορίζικη... και εμένα έχει 2 κοκκινα subpixel αλλα αν δεν βάλεις κόκκινη καρτέλα και πλησιάσεις στα 30εκατοστα δεν φαίνεται τίποτα...ας μήν είμαστε υπερβολικοί...

μιλάμε για 1-2 προβληματικά pixel από τα 6.220.800!!!

απόλαυσε την τηλεόρασή σου και άσε τα 1-2 subpixel

ρε παιδια, βαλτε κι εμενα στη λιστα...
TX-P50U10E με ενα καμμενο υπο-εικονοστοιχειο
αγορα 30/12/09 απο κωτσοβολο ηλιουπολης (με λιγο ζορι 850 ευρω μετρητα)

Επισης, με αφορμη προηγουμενα ποστς, θελω να πω πως δεν ειναι ολοι οι πωλητες ιδιοι. υπαρχουν και πωλητες με γνωσεις που δεν κοιταζουν μονο να σου σπρωξουν οτι να'ναι... εμενα την παραπανω τι-βι μου την προτεινε ενα φιλος και πωλητης σε γνωστη αλυσίδα ηλετρικων-ηλεκτρονικών ειδων σε ερωτηση που του εκανα για καποια LED, αλλα δυστυχως δεν ειχε στο μαγαζι τη 50αρα, αλλιως θα την επαιρνα απο αυτον...

Δεύτερη μέρα με την U10 σήμερα και είπα να παίξω καμιά ταινία από το λάπτοπ με σύνδεση HDMI.Στις ρυθμίσεις έβαλα κλώνο δηλαδή ότι βλέπω στο pc να βλέπω και στην τηλεόραση και παίζω τις ταινίες με το media player clasic.Αυτό είναι σωστό ή υπάρχει κάποιος πιο ενδεδειγμένος τρόπος προβολής ταινιών από pc στην τηλεόραση;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Δεύτερη μέρα με την U10 σήμερα και είπα να παίξω καμιά ταινία από το λάπτοπ με σύνδεση HDMI.Στις ρυθμίσεις έβαλα κλώνο δηλαδή ότι βλέπω στο pc να βλέπω και στην τηλεόραση και παίζω τις ταινίες με το media player clasic.Αυτό είναι σωστό ή υπάρχει κάποιος πιο ενδεδειγμένος τρόπος προβολής ταινιών από pc στην τηλεόραση;

Δεν χρειάζεται να βάζεις κλώνο, αρκεί η μονή οθόνη. Όταν βγάζεις το HDMI από την TV επανέρχονται αυτόματα οι ρυθμίσεις στην οθόνη του λάπτοπ.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Δεν χρειάζεται να βάζεις κλώνο, αρκεί η μονή οθόνη. Όταν βγάζεις το HDMI από την TV επανέρχονται αυτόματα οι ρυθμίσεις στην οθόνη του λάπτοπ.
Σωστό αυτό αλλά με βολεύει περισσότερο με κλώνο.
Για να δω ταινίες σε 1080p θα πρέπει να υποστηρίζει την ανάλυση και η κάρτα γραφικών;Η κάρτα γραφικών μου έχει μέγιστη ανάλυση 1440x900 και όταν συνδέω την τηλεόραση προσαρμόζεται σε 720p.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Σωστό αυτό αλλά με βολεύει περισσότερο με κλώνο.
Για να δω ταινίες σε 1080p θα πρέπει να υποστηρίζει την ανάλυση και η κάρτα γραφικών;Η κάρτα γραφικών μου έχει μέγιστη ανάλυση 1440x900 και όταν συνδέω την τηλεόραση προσαρμόζεται σε 720p.

Η οθόνη του λάπτοπ, και όχι η κάρτα γραφικών, έχει ανάλυση 1440χ900. Γι' αυτό σου έγραψα για μονή οθόνη. Όταν συνδέεις το λάπτοπ στην TV όρισε ανάλυση 1920χ1080 και θα είσαι μια χαρά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Η οθόνη του λάπτοπ, και όχι η κάρτα γραφικών, έχει ανάλυση 1440χ900. Γι' αυτό σου έγραψα για μονή οθόνη. Όταν συνδέεις το λάπτοπ στην TV όρισε ανάλυση 1920χ1080 και θα είσαι μια χαρά.
Σωστός ρε φίλε έχεις δίκιο.Θα το κάνω αργότερα.

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά.Είμαι εδώ και 2 μέρες κάτοχος της 42" u10 η οποία καρφώθηκε πάνω στο δεύτερο dvi της ati 4870χ2 αποκλειστικά για θέαση hd περιεχομένου και για κανα game ενίοτε.Καταρχάς ταλαιπωρούμαι με τις τρέλες της ati όσον αφορά το scaling , διότι η επιλογή stretch image to full panel size δεν λειτουργεί και αναγκάζομαι να κάνω overscan χειροκίνητα για να μην έχω κενά περιμετρικά.Στο desktop και κατ'επέκταση στις ταινίες η ρύθμιση του overscan παραμένει αλλά στα games το κάδρο(underscan) επανέρχεται και αναγκάζομαι να κάνω alt+tab και overscan απο την secondary 24" tft το οποίο είναι μανίκι(περιέργως μόνο το fsΧ παίζει full πάντα ).

Όσον αφορά την plasma , όντως η σχέση τιμής απόδοσης είναι:grinning-smiley-043 Σε θέαση 1080p(πάντα σε σκοτεινό δωμάτιο), η μόνη παρατήρηση είναι πως με ρύθμιση cinema και contrast:34, ενώ στις φωτεινές σκηνές η αντίθεση είναι υπεραρκετή, στις σκοτεινές μου φαίνεται οτί μαυρίζει απότομα και υπερβολικά σε σχέση με την φωτεινή σκηνή πριν, μπορεί να φταίει ότι είναι άστρωτη βέβαια.Στα καλά 1080p πάντως (και ειδικά αν είναι 1:75) η tv δείχνει δόντια.

Εχώ 2 ερωτήσεις :

1) Αφού η κάρτα δίνει στην tv 1920x1080 δεν θα έπρεπε κανονικά να μην χρειάζομαι overscan?

2) Όσον αφορά το στρωσιμο, υπάρχει όριο για τις ώρες συνεχόμενης λειτουργίας τις πρώτες μέρες? Την νύχτα και όταν δουλέυω στην 24"άρα αφήνω το breakin να τρέχει άφοβα?

Last edited:
Μεγεια και καλες θεασεις

Με βαση την δικη μου εμπειρια η U10 δεν χρειαζεται στρωσιμο με το DVD , απλως τις πρωτες 100-200 ωρες καλο ειναι να αποφευγεις μαυρες μπαρες και λοιπες στατικες εικονες..

Ασε που μπορει να γινει και καμια ζημια αν κολλησει το DVD την νυχτα που θα κοιμασαι και να μεινει κανα μενου με τις ωρες και αντι για καλο να κανεις κακο...-bye-

1) Αφού η κάρτα δίνει στην tv 1920x1080 δεν θα έπρεπε κανονικά να μην χρειάζομαι overscan?

Στην ΑΤΙ πάντα χρειάζεται να βάλεις χειροκίνητα το over scan στην θέση 0.
Ανεξάρτητα από την τηλεόραση που θα συνδέσεις. Απλά, έτσι είναι ρυθμισμένοι οι οδηγοί. Αλλά χρειάζεται να το κάνεις μόνο μια φορά για κάθε ανάλυση.
Εγώ δεν θα πείραζα πάντως τις ρυθμίσεις για scaling από την κάρτα. Θα το απενεργοποιούσα και θα το άφηνα στην τηλεόραση...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ Κ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

μετά την αγορα της 42 u 10 ηταν μονοδρομος κ η αγορα blue ray player (τελικα πηρα ενα ps3 250gb που παραλιγο να φθασει το κοστος της tv)(αν ειναι δυνατον) .Νοικιασα κ 2 ταινιες αλλα ολες οι νεας προβολης ηταν νοικιασμενες πηρα το hellboy2 k to defiance(μια πολεμικη με πρωταγωνιστη τον ηθοποιο που παιζει τον james bond).πρωτες εντυπωσεις εξαιρετικες.η τν γραφει την εχω κ στο υπνοδωματιο οποτε εχω κ real home cinema lol.

χρονια πολλα
τα λεμε του χρονου
ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στην ΑΤΙ πάντα χρειάζεται να βάλεις χειροκίνητα το over scan στην θέση 0.

Όντως μόνο έτσι καλύπτει χωρίς overscan απο tv, thanks φίλε! Αλλά στα παιχνίδια το underscan επανέρχεται και είναι καθαρά θέμα ati τελικά όπως φαίνεται: http://forums.amd.com/game/messagev...d=98024&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Φίλε mellodos, μήπως η ρύθμιση του overscan στην τηλεόραση είναι στο on??

Τελικά είτε απο tv έιτε απο κάρτα δεν έχει διαφορά στο αποτέλεσμα.

Όντως μόνο έτσι καλύπτει χωρίς overscan απο tv, thanks φίλε! Αλλά στα παιχνίδια το underscan επανέρχεται και είναι καθαρά θέμα ati τελικά όπως φαίνεται: http://forums.amd.com/game/messagev...d=98024&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Δοκίμασε το ακόλουθο:

1) Τρέξε το παιχνίδι.
2) Προσπάθησε να δεις τα χαρακτηριστικά της ανάλυσης στην οποία γυρνά το παιχνίδι (ανάλυση, ρυθμός ανανέωσης σε Hz, interlaced/progressive).
3) Σταμάτα το παιχνίδι.
4) Βάλε την ίδια ανάλυση από τους drivers της ΑΤΙ.
5) Βάλε το overscan στο 0.
6) Βάλε πάλι την κανονική ανάλυση.

Νομίζω ότι θα σταματήσει να στο κάνει...
Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιο χαρακτηριστικό (π.χ. ρυθμό ανανέωσης) απλά κάνε το ίδιο σε όλους τους πιθανούς...

ποιος ειναι ποιο καλος scaler,του ps3 η της 42u10e? δλδ τι στελνω απο το PS3? 1080p η τι αλλο

το ιδιο και για hd δορυφορικο και επιγειο δεκτη (MVision HD 200 combo),στελνω 1080i η τι αλλο?

Εγω στην θεση σου θα προτιμουσα τον scaler της πηγης αρχικα.

Με τον συγκεκριμενο δεν γνωριζω να συντρεχει καποιος λογος για να προτιμηθει αυτος της τηλεορασης αλλα σε γενικες γραμμες προτιμουμε τους scalers της πηγης.

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έπειτα από αρκετό ψάξιμο με "πείσατε" να πάρω πλάσμα και συγκεκριμένα τη u10. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου μπάτζετ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (και χωρίς διάθεση να αναβάλω για πολλοστή φορά την αγορά τηλεόρασης) θα πάω σε 42" με σκοπό αργότερα (σε βάθος 1-2 ετών, αλλά ελπίζω νωρίτερα) να μεταβώ σε μεγαλύτερη. Η απόσταση θέασης είναι >3 μέτρα και με έχετε πείσει ότι οι 42" είναι λίγες αλλά δυστυχώς προς το παρόν μένω σε αυτές.
Παρά το εκτεταμένο διάβασμα παραμένει κάποια απορία.(για την ακρίβεια φόβος). To burn in. Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι τηλεοπτικο (στο μεγαλύτερο ποσοστό) και dvd. Θα παίζει όμως και κανά BR καθώς και κανά παιχνιδάκι στο PS3 που υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι στα ελάχιστα παιχνίδια που παίζω δεν υπάρχουν στατικές εικόνες για πολλή ώρα (για παράδειγμα pes με 10 λεπτά το ημίχρονο, οπότε εναλλάσονται οι ελάχιστες στατικές εικόνες ανά δεκάλεπτο και για λίγη συνολικά ώρα παιχνιδιού)
Έχω δώσει ρητές οδηγίες στη σύζυγο για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει απέναντι στη τηλεόραση. Πιστεύετε ότι παρόλα αυτά υπάρχει κίνδυνος για burn in;

και πάλι χρόνια πολλά

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έπειτα από αρκετό ψάξιμο με "πείσατε" να πάρω πλάσμα και συγκεκριμένα τη u10. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου μπάτζετ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (και χωρίς διάθεση να αναβάλω για πολλοστή φορά την αγορά τηλεόρασης) θα πάω σε 42" με σκοπό αργότερα (σε βάθος 1-2 ετών, αλλά ελπίζω νωρίτερα) να μεταβώ σε μεγαλύτερη. Η απόσταση θέασης είναι >3 μέτρα και με έχετε πείσει ότι οι 42" είναι λίγες αλλά δυστυχώς προς το παρόν μένω σε αυτές.
Παρά το εκτεταμένο διάβασμα παραμένει κάποια απορία.(για την ακρίβεια φόβος). To burn in. Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι τηλεοπτικο (στο μεγαλύτερο ποσοστό) και dvd. Θα παίζει όμως και κανά BR καθώς και κανά παιχνιδάκι στο PS3 που υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι στα ελάχιστα παιχνίδια που παίζω δεν υπάρχουν στατικές εικόνες για πολλή ώρα (για παράδειγμα pes με 10 λεπτά το ημίχρονο, οπότε εναλλάσονται οι ελάχιστες στατικές εικόνες ανά δεκάλεπτο και για λίγη συνολικά ώρα παιχνιδιού)
Έχω δώσει ρητές οδηγίες στη σύζυγο για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει απέναντι στη τηλεόραση. Πιστεύετε ότι παρόλα αυτά υπάρχει κίνδυνος για burn in;

και πάλι χρόνια πολλά

Γεια χαρά και καλή χρονιά.

Για το θέμα του burn-in τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Εφόσον δεν γίνονται υπερβολές (στατικό desktop στο pc με τις ώρες ή πολύωρο λιώσιμο με games που έχουν στατικά στοιχεία στην οθόνη - π.χ. μπάρες ενέργειας) είναι εξαιρετικά απίθανο να πάθει κανείς burn-in.

Καλη χρονιά σε όλους !!

Είμαι φρέσκος στο avclub και με την βοήθεια σας απέκτησα χτές μια TX-50U10.Σε τέλεια κατάσταση με ούτε ενα καμμένο pixel , η είκονα είναι πολύ καλή,ωραία χρώματα ακόμα και με αρκετό φως στο δωμάτιο...γυαλίζει λίγο αλλά αυτό εξαρτάται που βρίσκεται και η πηγή του φωτός.

Πάνω στο ένα HDMI έχω συνδέσει desktop με ΑΤΙ 4850. Έχω ανάλυση 1980χ1080 στα windows,games όλα οκ,με τέλεις εικόνα. Όταν όμως αλλάξω την πηγή του σήματος εισόδου της tv για να δω τηλεόραση στα αναλογικά κανάλια βλέπω μόνο χιόνια,στα δε ψηφιακά μου γράφει ότι δεν μπορεί να ανιχνεύση σήμα. Μόλις σβήσω το pc (χωρίς να το αποσυνδέσω το hdmi καλώδιο) όλα δουλεύουν τέλεια χωρίς να κάνω κάτι άλλο.

απο σήμα αναλογικο δεν έχω οτι καλύτερο,αλλά το ψηφιακό έιναι μια χαρά σταθερό χωρίς διακοπές.

..Μήπως ξέρει κανείς...τι μπορεί να συμβαίνει?

ευχαριστώ πολύ

Εγω στην θεση σου θα προτιμουσα τον scaler της πηγης αρχικα.

Με τον συγκεκριμενο δεν γνωριζω να συντρεχει καποιος λογος για να προτιμηθει αυτος της τηλεορασης αλλα σε γενικες γραμμες προτιμουμε τους scalers της πηγης.

ναι οκ αρκει να ειναι ποιο ποιοτικος ο scaler της πηγης

με τους δορυφορικους δεκτες ομως τι γινεται απο την στιγμη που max μπορουν να στειλουν 1080i?