Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

..Μήπως ξέρει κανείς...τι μπορεί να συμβαίνει?

:grandpa:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804

...γιατί απλά δεν είχε τίποτα....το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να ανοίγει πρώτα τη τηλεόραση και μετά το LAPTOP.....

Αγαπητοί φίλοι, Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά.:7612:

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την P50U10. Αφού διάβασα όλο το νήμα (και όχι μόνο αυτό) και τις κριτικές σας, αποφάσισα να την κατατάξω στις υποψήφιες προς αγορά και μάλιστα με υψηλή προτεραιότητα.
Όταν πήγα όμως μα τη δω στο Πλαίσιο Μεταμόρφωσης, μου δημιούργησε 2 ερωτηματικά.
Το πρώτο ερωτήθηκε από άλλο μέλος στο νήμα της V10 και ισχύει και για εμένα γιατί η μια από τις τρεις Panasonic ήταν η U10

Originally Posted by zpaf
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα

Ειπα να παω και εγω σημερα στο πλαισιο (Μεταμορφωσης) για να δω και να αγορασω την 42v10 τελικα αφου ειχα πειστει οτι plasma = best movies και παλαβωσα κανονικα. Και οι 3 τηλεορασεις plasma panasonic που ειχανε μια 42v10 και δυο 46g10 ειχαν ολες προβλημα !!!!!!! Ρωταω το παλλικαρι εκει και μου λεει τι τις θες τις plasma δεν βλεπεις;; Και οι 3 ειχαν μονιμο το ειδωλο δεξια viera καθως και στην πανω πλευρα το on και το off. Οταν ρωτησα τον πωλητη για το video μου ειπε οτι αυτα τα ειδωλα εμφανιζονται στο video που επαιζε καθε ενα τεταρτο και μενουν εκει στατικα για 5 λεπτα. Ειναι δυνατον αυτα τα 5 λεπτα στατικης εικονας να εχουν κανει τετοια ζημια;;

Ευχαριστω

1. Δίπλα, 2 LG 50” (PQ6000 και PS7000 αν θυμάμαι καλά) έπαιζαν χωρίς IR ή Burnin παρότι έκαναν κάτι αντίστοιχο με ένα μενού από DVD. Όλα αυτά καθώς και οι απαντήσεις που έλαβε ο zpaf, πρέπει να σας πω ότι με μπέρδεψαν λίγο, σε σχέση με αυτά που διάβασα σε προηγούμενα posts ότι οι Panasonic είναι λιγότερο επιρρεπείς σε IR ή burnin από άλλες ή από κάποια μέλη που γράφουν ότι δεν κάνουν καθόλου στρώσιμο όπως και ότι σήμερα έχουν εξαλείψει οι Πλάσμα τα προβλήματα του παρελθόντος κλπ.
Τελικά, αν προσέξω στο στρώσιμο θα έχω πρόβλημα ή με περιμένουν εκπλήξεις όπως στο Πλαίσιο;

2. Η δεύτερη απορία μου αφορά κάτι που ελάχιστοι προηγουμένως έχουν αναφέρει, την ικανότητα απεικόνισης λευκού. Είδα ότι το λευκό της U10 είχε μια απόχρωση κίτρινοπράσινη σε σχέση με τις υπόλοιπες ακόμα και από την G10 και τη V10 που έπαιζαν δίπλα. Να σημειώσω ότι οι V10-G10 είχαν λευκό σαν τις LCD-LED που έπαιζαν δίπλα. Όσο καλό μαύρο, χρώματα ή ευκρίνεια έχει μια τηλεόραση, δεν μπορώ να τη θεωρήσω καλή αγορά αν δεν μπορεί να απεικονίσει σωστά το λευκό. Εδώ, επειδή αυτό που είδα δεν μου άρεσε καθόλου, θα ήθελα να με βοηθήσετε όσοι έχετε πείρα από τα μοντέλα αυτά να μου πείτε αν όντως ισχύει ή ήταν λάθος ρυθμίσεις (θερμοκρασία λευκού κλπ).

Ευχαριστώ:smile:

Το πανελ που εχει η U10 ειναι ακριβως το ιδιο με τις υπολοιπες Panasonic (S10 , V10 , G10 κτλ) η διαφορα ειναι οτι G10 και V10 εχουν επιπλεον φωτεινοτητα για τους λογους που εχει εξηγησει ο JL εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1035870&postcount=66

Οποτε η μονη εξηγηση που στεκει ειναι οτι η U10 που ειδες ειναι καινουργια και αστρωτη γιατι τις πρωτες 50 ωρες οντως υπαρχει πρασινη αποχρωση η οποια εξαφανιζεται αργοτερα οταν "στρωσει"... -bye-

Το πανελ που εχει η U10 ειναι ακριβως το ιδιο με τις υπολοιπες Panasonic (S10 , V10 , G10 κτλ) η διαφορα ειναι οτι G10 και V10 εχουν επιπλεον φωτεινοτητα για τους λογους που εχει εξηγησει ο JL εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1035870&postcount=66

Οποτε η μονη εξηγηση που στεκει ειναι οτι η U10 που ειδες ειναι καινουργια και αστρωτη γιατι τις πρωτες 50 ωρες οντως υπαρχει πρασινη αποχρωση η οποια εξαφανιζεται αργοτερα οταν "στρωσει"... -bye-

Το post του JL το έχω διαβάσει (Σε σκοτεινό περιβάλλον και καλιμπραρισμένες είναι ίδιες.) Δεν νομίζω όμως ότι ήταν θέμα φωτεινότητας αλλά λευκού. Φωτεινότητα είχε, χρώματα ωραία, αλλά το λευκό ήταν σαν λερωμένο :confused:
Για το αν ήταν καινούργια (<50 ώρες) αμφιβάλλω γιατί ήδη είχε το ίδιο IR-burnin με τις άλλες.

Ευχαριστώ για την απάντηση.:D

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αγαπητοί φίλοι, Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά.:7612:

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την P50U10. Αφού διάβασα όλο το νήμα (και όχι μόνο αυτό) και τις κριτικές σας, αποφάσισα να την κατατάξω στις υποψήφιες προς αγορά και μάλιστα με υψηλή προτεραιότητα.
Όταν πήγα όμως μα τη δω στο Πλαίσιο Μεταμόρφωσης, μου δημιούργησε 2 ερωτηματικά.
Το πρώτο ερωτήθηκε από άλλο μέλος στο νήμα της V10 και ισχύει και για εμένα γιατί η μια από τις τρεις Panasonic ήταν η U10

1. Δίπλα, 2 LG 50” (PQ6000 και PS7000 αν θυμάμαι καλά) έπαιζαν χωρίς IR ή Burnin παρότι έκαναν κάτι αντίστοιχο με ένα μενού από DVD. Όλα αυτά καθώς και οι απαντήσεις που έλαβε ο zpaf, πρέπει να σας πω ότι με μπέρδεψαν λίγο, σε σχέση με αυτά που διάβασα σε προηγούμενα posts ότι οι Panasonic είναι λιγότερο επιρρεπείς σε IR ή burnin από άλλες ή από κάποια μέλη που γράφουν ότι δεν κάνουν καθόλου στρώσιμο όπως και ότι σήμερα έχουν εξαλείψει οι Πλάσμα τα προβλήματα του παρελθόντος κλπ.
Τελικά, αν προσέξω στο στρώσιμο θα έχω πρόβλημα ή με περιμένουν εκπλήξεις όπως στο Πλαίσιο;

2. Η δεύτερη απορία μου αφορά κάτι που ελάχιστοι προηγουμένως έχουν αναφέρει, την ικανότητα απεικόνισης λευκού. Είδα ότι το λευκό της U10 είχε μια απόχρωση κίτρινοπράσινη σε σχέση με τις υπόλοιπες ακόμα και από την G10 και τη V10 που έπαιζαν δίπλα. Να σημειώσω ότι οι V10-G10 είχαν λευκό σαν τις LCD-LED που έπαιζαν δίπλα. Όσο καλό μαύρο, χρώματα ή ευκρίνεια έχει μια τηλεόραση, δεν μπορώ να τη θεωρήσω καλή αγορά αν δεν μπορεί να απεικονίσει σωστά το λευκό. Εδώ, επειδή αυτό που είδα δεν μου άρεσε καθόλου, θα ήθελα να με βοηθήσετε όσοι έχετε πείρα από τα μοντέλα αυτά να μου πείτε αν όντως ισχύει ή ήταν λάθος ρυθμίσεις (θερμοκρασία λευκού κλπ).

Ευχαριστώ:smile:

1. 170 ώρες με την u10 με ταινίες με μαύρες μπάρες, playstation και δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος iR (ελεγμενο με καρτελες)

2.με τι ρυθμίσεις ήταν οι τηλεοράσεις? (movie, dynamic, normal? brightness? contrast?) ίσχυει οτι τα panel των panasonic έχουν μια πρασινη απόχωση τις πρώτες ώρες.

Το post του JL το έχω διαβάσει (Σε σκοτεινό περιβάλλον και καλιμπραρισμένες είναι ίδιες.) Δεν νομίζω όμως ότι ήταν θέμα φωτεινότητας αλλά λευκού. Φωτεινότητα είχε, χρώματα ωραία, αλλά το λευκό ήταν σαν λερωμένο
Για το αν ήταν καινούργια (<50 ώρες) αμφιβάλλω γιατί ήδη είχε το ίδιο IR-burnin με τις άλλες.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ενδεχομένως η "λέρα" στο λευκό που εντόπισες να οφείλονταν στο burn-in και αυτή...

Το λευκό της συσκευής (όπως και όλων των Plasma που τα πάνελ τους κατασκευάζονται με φωτολιθογραφία) έχει μία ελάχιστη πρασινωπή απόχρωση μόνο για τις πρώτες 20 ώρες λειτουργίας. Έπειτα, εφόσον δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή ή τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της, το λευκό της είναι λευκό, επηρεαζόμενο μόνο από την επιλεγμένη θερμοκρασία του από τα μενού. Ούτε γκρι, ούτε πράσινο, ούτε κίτρινο. Λευκό.

Η διαφορά στην τιμή μέγιστης φωτεινότητας μεταξύ G/V και U/S, πρέπει να είναι περίπου στα 30 nits για τις 42/50" και στα 50 nits για τις 46"...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

1. 170 ώρες με την u10 με ταινίες με μαύρες μπάρες, playstation και δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος iR (ελεγμενο με καρτελες)

2.με τι ρυθμίσεις ήταν οι τηλεοράσεις? (movie, dynamic, normal? brightness? contrast?) ίσχυει οτι τα panel των panasonic έχουν μια πρασινη απόχωση τις πρώτες ώρες.

1. Με αυτό εννοείς φαντάζομαι ότι δεν κάνεις κάποιο ιδιαίτερο στρώσιμο. Θέλω να σας πω, ότι δεν με απασχολεί ότι είναι προσωρινό ακόμα και αν αργεί να φύγει (IR). Αυτό που δεν θα ήθελα είναι μια μόνιμη κατάσταση.

2. Τις ρυθμίσεις δυστυχώς δεν μπόρεσα να τις δω γιατί ο πωλητής πνιγόταν εκείνη την ώρα. Για τις ώρες δεν ξέρω, αλλά αν ίσχυει, τότε και η στάμπα στην οθόνη πρέπει να έγινε σε αντοίστιχα λίγες ώρες (δεν ξέρω αν ήταν IR ή burnin αλλά μάλλον το δεύτερο φαντάζομαι).

Αυτό που λέω είναι αυτό που φαίνεται στα παρακάτω:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1020324&postcount=12

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1045822&postcount=694

Στο πρώτο post, φαίνεται το "βρώμικο" λευκό ειδικά στην πρώτη.
Στο δεύτερο post, φαίνεται ότι η Samsung έχει καλύτερο λευκό.
Εννοώ, ότι αυτό το πράγμα είδα και το είχε μόνο η U10 και όχι οι άλλες δυο Πανασόνικ.

Ενδεχομένως η "λέρα" στο λευκό που εντόπισες να οφείλονταν στο burn-in και αυτή...

Το λευκό της συσκευής (όπως και όλων των Plasma που τα πάνελ τους κατασκευάζονται με φωτολιθογραφία) έχει μία ελάχιστη πρασινωπή απόχρωση μόνο για τις πρώτες 20 ώρες λειτουργίας. Έπειτα, εφόσον δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή ή τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της, το λευκό της είναι λευκό, επηρεαζόμενο μόνο από την επιλεγμένη θερμοκρασία του από τα μενού. Ούτε γκρι, ούτε πράσινο, ούτε κίτρινο. Λευκό.

Η διαφορά στην τιμή μέγιστης φωτεινότητας μεταξύ G/V και U/S, πρέπει να είναι περίπου στα 30 nits για τις 42/50" και στα 50 nits για τις 46"...

JL δεν νομίζω ότι ήταν burnin γιατί αφορούσε όλη την οθόνη.
Επίσης, να τονίσω ότι δεν ήταν προβλημα φωτεινότητας. Ήταν το ίδιο φωτεινη με τις άλλες (ίσως λίγο λιγότερο από LCD κλπ αλλά το ίδιο με τις V10 G10). Γιαυτό και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η θερμοκρασία λευκού και μετά φωτεινότητα κοντράστ κλπ.
Αν είχα πείρα στις Πλάσμα θα βοηθούσε. Αλλά που θα πάει, θα αποκτήσω και πείρα. Με εσάς που έμπλεξα.........:party:

να πω την αληθεια πηρα το xtreamer και το εντονο κοκκινο του μενου με φοβιζει,αν ξεχαστει απο καποιον...τι λετε?

παιδια μολις χτες εκλεισα με 850 ευρο την 50υ10 απο κωτσοβολο... ελπιζω τα καλυτερα...:grinning-smiley-043

παιδια μολις χτες εκλεισα με 850 ευρο την 50υ10 απο κωτσοβολο... ελπιζω τα καλυτερα...:grinning-smiley-043

Πολύ καλή προφορά μου ακούγεται! -bye- Δεν την βρίσκεις κάτω απο 1000αρικο συνήθως

Last edited:
το μετρητοις τις μερες μας θελει χοντρο παζαρι...

για τον καταστηματαρχη το μετρητοις με το δοσεις μεσω πιστωτικης δεν εχει καμια απολυτως διαφορα

Αλήθεια EPG έχει η U10 στα ψηφιακά μη μπορείς να δεις μόνο το επόμενο στο πρόγραμμα?

Χθες ήμουν σε ένα φίλο με W4000 και είχε πολύ ωραίο EPG με timeline κτλ (αλλά η SD εικόνα.... δεν βλεπόταν!!! :laugh:)

Αλήθεια EPG έχει η U10 στα ψηφιακά μη μπορείς να δεις μόνο το επόμενο στο πρόγραμμα?

Χθες ήμουν σε ένα φίλο με W4000 και είχε πολύ ωραίο EPG με timeline κτλ (αλλά η SD εικόνα.... δεν βλεπόταν!!! :laugh:)

Ενταξει δεν βλεποταν ειναι λιγο υπερβολικο , για τα δεδομενα των LCD τα πηγαινει πολυ καλα , αλλα η U10 ειναι οντως καλυτερη...-bye-

Ενταξει δεν βλεποταν ειναι λιγο υπερβολικο , για τα δεδομενα των LCD τα πηγαινει πολυ καλα , αλλα η U10 ειναι οντως καλυτερη...-bye-

ναι είναι...το είπα στο πνεύμα του thread ! -bye-

Απο σημερα μπορειτε να βαλετε και εμενα στο κλαμπ της U10. ειμαι απολυτα ικανοποιημενος , μεχρι τωρα τα χρωματα τα σπανε! :music-smiley-005:
αλλα εχω 2 αποριες.
1)οταν ανοιξα την τηλεοραση για πρωτη φορα ΗΤΑΝ ηδη ρυθμισμενη στα ελληνικα σε αντιθεση με αυτο που λενε καποιοι εδω μεσα.
2) Πηγα χτες στο service menu να δω ποσες ωρες ειχα ανοιξει την tv και ειδα περιπου 147:35, το παραξενο ειναι οτι την εχω 5 μερες και δεν εχω δει πανω απο 17ωρες... Τι λετε να συμβαινει?
οχι πως εχω κανενα προβλημα , οπως ειπα και πριν η tv τα σπαει μεχρι τωρα.
Απο το καταστημα που την πηρα οταν τους ρωτησα για το δηθεν στρωσιμο μου ειπαν πως ερχονται στρωμενες. Δεν θελω να πιστευω πως ηταν ηδη χρησιμοποιημενη αφου οταν πρωτοανοιξα το κουτι το καδρο της tv ειχε το αυτοκολλητο πανω καθως καιτα παρελκομενα ηταν στις θηκες τους φυσιολόγικα.
τι λετε να συμβαινει? :hmmmm2:
και κατι αλλο: σχετικα με το ps3, αν παιζω ας πουμε 5 ωρες σερι λετε να εχω κανενα προβλημα?