Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις είδα πως με 1.020ευρώ ο Μr. Τσάμπας δίνει την Samsung PS50B650 για την οποία γράφτηκε πως είναι ότι καλύτερο έως τα 2.000ευρώ...

Τί κάνω; :slapface:

πηγαίνεις σε ένα κατάστημα που να έχει τις 2-3 tv που έχεις βάλει στα μάτι, αν έχει remote ζητάς να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να μήν υπάρχει περίπτωση να είναι μεγάλες οι διαφορές λόγω settings και όποια σου κάτσει καλύτερα στο μάτι την φορτώνεις και φεύγεις! Ούτως ή άλλως σε αυτήν την κατηγορία οι διαφορές είναι μετρημένες και βασίζονται πιο πολύ στο "πιά εικόνα-κίνηση κάθεται καλύτερα στο δικό σου μάτι-εγκέφαλο"

Εγώ πήγα στο mediamarkt κοιτώντας για lcd και όταν είδα την εικόνα που είχαν οι plasma (η οποία παρεπιμπτώντως έμοιαζε με κάτι καινούριες led των 1500 εκεί την ψιλιάστηκα και απευθείας γύρισα σπίτι και άρχισα να ψάχνω στα forum!")

Εγώ πήγα στο mediamarkt κοιτώντας για lcd και όταν είδα την εικόνα που είχαν οι plasma (η οποία παρεπιμπτώντως έμοιαζε με κάτι καινούριες led των 1500 εκεί την ψιλιάστηκα και απευθείας γύρισα σπίτι και άρχισα να ψάχνω στα forum!")
σ'αυτό πήγα κι'εγώ αλλά δεν έχει φέρει ποτέ το U10 σε 50".
όσο για ρυθμίσεις, ούτε τηλεοπτικό σήμα δεν μπορούσαν να βάλουν να δώ σε κάποιες, ένας δε πωλητής μου συνέστησε για απόσταση 3-4 μέτρα maximum 32 ίντσες!!!

Μόλις είδα πως με 1.020ευρώ ο Μr. Τσάμπας δίνει την Samsung PS50B650 για την οποία γράφτηκε πως είναι ότι καλύτερο έως τα 2.000ευρώ...

Την ειχα εξετασει και αυτην για αγορα παλιοτερα...

Σε τηλεοπτικο σημα ισως ειναι καλυτερη απο ολες τις Panasonic αλλα προσωπικα με φοβισαν λιγο οι αναφορες για εντονο image retention και ειδα και καποια ψιλοπροβληματα στην κινηση...

ειδα και καποια ψιλοπροβληματα στην κινηση...

Θυμάσαι μήπως λεπτομέρειες; (Δεν μπορώ να φανταστώ τι πρόβλημα μπορεί να έχει στην κίνηση μια πλάσμα, αλλά πάλι μόνο πανασόνικ έχω δει...)
Ήταν παρενέργειες της κίνησης (π.χ. phosphor trails) ή σπασίματα;

Ίσως να έννοει τους αραιούς ξερόβηχες του frame interpolation της Samsung, αλλά νομίζω πως με τα τελευταία firmware updates έχουν λυθεί.

Γενικά, η Crystal Engine της Samsung θεωρείται από τα ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα τσιπάκια στον τομέα του upscaling/deinterlacing, υπολείπονται όμως στο μαύρο οι Plasma της, σε σχέση με τις Panasonic.

Oπότε, ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός, γίνεται και η επιλογή...

Δεν θέλω να σας ανησυχήσω αλλα καθώς κοίταζα για reviews έπεσα πάνω σε αυτο http://news.cnet.com/8301-17938_105-...html?tag=mncol
Που λέει πως μετά απο λίγο καιρό χάνουν το μαύρο τα 12G πάνελς αλλα απο ότι κατάλαβα είναι software πρόβλημα και λένε στην panasonic πως δουλέβουν για να το λύσουν το πρόβλημα.

Δεν θέλω να σας ανησυχήσω αλλα καθώς κοίταζα για reviews έπεσα πάνω σε αυτο http://news.cnet.com/8301-17938_105-...html?tag=mncol
Που λέει πως μετά απο λίγο καιρό χάνουν το μαύρο τα 12G πάνελς αλλα απο ότι κατάλαβα είναι software πρόβλημα και λένε στην panasonic πως δουλέβουν για να το λύσουν το πρόβλημα.

Eίναι γνωστό θέμα εδώ και μήνες και παρά την υποτιθέμενη καθολική επίπτωσή του στην 11η και 12η γενιά πάνελ, μέχρι στιγμής οι "επιβεβαιωμένες" περιπτώσεις αφορούν καμμιά 10ριά άτομα στο αμερικάνικο και άλλους 2-3 στο γερμανικό φόρουμ, οι οποίοι όλοι είχαν σκαλίσει επανειλημμένως και σε βάθος στο service menu.

Στο avclub.gr είμαστε περίπου 300-400 κάτοχοι Panasonic Plasma 11ης και 12ης γενιάς και δεν έχει αναφερ8εί μέχρι στιγμής κάποια περίπτωση χειροτέρευσης του μαύρου...

Eίναι γνωστό θέμα εδώ και μήνες και παρά την υποτιθέμενη καθολική επίπτωσή του στην 11η και 12η γενιά πάνελ, μέχρι στιγμής οι "επιβεβαιωμένες" περιπτώσεις αφορούν καμμιά 10ριά άτομα στο αμερικάνικο και άλλους 2-3 στο γερμανικό φόρουμ, οι οποίοι όλοι είχαν σκαλίσει επανειλημμένως και σε βάθος στο service menu.

Στο avclub.gr είμαστε περίπου 300-400 κάτοχοι Panasonic Plasma 11ης και 12ης γενιάς και δεν έχει αναφερ8εί μέχρι στιγμής κάποια περίπτωση χειροτέρευσης του μαύρου...

Ωραία άρα συνεχίζω την αναζήτηση μου για πανασόνικ πλάσμα :BDBDG54:

Εγώ δεν κατάλαβα τι βλέπουμε... Τι είναι το W/B; Θερμοκρασία λευκού;
Κάτι που έχει για παράδειγμα η G στα μενού της, αλλά όχι η U; Και αν ναι, αν τα πειράξει κανείς, δουλεύουν; (Υπάρχει δηλαδή το υλικό έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ρυθμίσεις του λογισμικού; )

Το θέμα δεν είναι απλά η ενεργοποίηση, αλλά αν κάνουν κάτι αφού ενεργοποιηθούν και αλλαχθούν οι τιμές τους.
Αν κατάλαβα καλά, ο sfortis τα ενεργοποίησε αυτά τα ρυθμιστικά. Αν τα αλλάξει, θα αλλάξει κάτι στην εικόνα;

Εύκολα ξεχνάς....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857979&postcount=579
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857981&postcount=580
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858007&postcount=584
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858217&postcount=590

...και καλά να ξεχνάς των άλλων...αλλά...

Δηλαδή άμα είχε, πόσο θα το φτάνατε το ΔΕ; :flipout:
Ακόμα και το 4 στα 10IRE είναι μια χαρά...
Αυτό το πράσινο "σπρωξιματάκι" το καταλαβαίνεις σε κανονική θέαση;
(Φαντάζομαι πως όχι...)
Μήπως μετρήσατε και την στάθμη μαύρου της προηγούμενης, να δούμε την βελτίωση και αριθμητικά;
(Τι ρωτάω τώρα ε; -bye-)
(Επίσης τον spyder 3 πως τον βλέπεις; )

...να ξεχνάς και τα δικά σου???...-bye-

καθε φορα που μπαινω στο service menu χαλαει λιγο η εικονα...η μου φαινεται?

Όσο βρίσκεσαι στο service menu, η τηλεόραση μπαίνει σε κάποιο mode παρεμφερές με το dynamic. Με την έξοδο, επιστρέφει στο επιλεγμένο...

Μπαίνει με dynamic, αλλά μπορείς να κάνεις αλλαγή στα modes (cinema, normal) και την είσοδο που θέλεις, ώστε να καλιμπράρεις την τηλεόραση με την αλλαγή των R-cut/drv , G-cut/drv , B-cut/drv...υπάρχει στοιχειώδης οδηγός και πολλές πληροφορίες στο 1ο post της ΡΧ80...

...με τον Γιάννη (JL_?) έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι κάθε panel, ακόμα και σε ίδια μοντέλα έχει διαφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις των παραπάνω στο service menu άσχετα αν στο εξωτερικό menu φαίνονται σε όλους τα ίδια cinema, normal, dynamic...

...γι' αυτό και ίδια 'εξωτερικά' νούμερα το πιθανότερο είναι να μην δώσουν τα ίδια αποτελέσματα (φωτεινότητα, grayscale κ.λ.π.) σε ίδια μοντέλα τηλεοράσεων.

Ίσως να έννοει τους αραιούς ξερόβηχες του frame interpolation της Samsung, αλλά νομίζω πως με τα τελευταία firmware updates έχουν λυθεί.

Γενικά, η Crystal Engine της Samsung θεωρείται από τα ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα τσιπάκια στον τομέα του upscaling/deinterlacing, υπολείπονται όμως στο μαύρο οι Plasma της, σε σχέση με τις Panasonic.

Oπότε, ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός, γίνεται και η επιλογή...

Αυτο εδω λεω Γιαννη...και σε 24p και σε 50 Hz υπαρχουν προβληματα...

There's one slight quirk. When you're playing back 24p movies (such as from Blu-ray Disc), the TV, by default, will play the film back at a display refresh rate which doesn't divide into 24. This results in subtle picture judder...

The PS50B650 unfortunately has an intermittent glitch where white portions of the picture can break into blocks and become torn and corrupted, depending on the input signal types.

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-PS50B650-Plasma-HDTV-Review.html

Το προβλημα στα 24p εχει αναφερθει και απο κατοχους σε BR...

Το λινκ είναι λάθος, μήπως μπορείς να το βάλεις ξανά;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Εμ τι, διακρίσεις θα κάνουμε; :flipout:
Πάντως αυτή η απάντηση ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πόστ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1092731#post1092731

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Το λινκ είναι λάθος, μήπως μπορείς να το βάλεις ξανά;

Το πρωί το άνοιξα και το διάβασα μιας και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Μακάρι να ήταν πατάτα και να απεσύρθει...
Μέσες άκρες λέει ότι με την χρήση και πάροδο του χρόνου, το βαθύ μαύρο των panasonic γίνεται γκρί. Υπάρχουν επίμονες αναφορές από μέλη AVS Forum καθώς και επίσημη ερώτηση στην panasonic και αναμένονται νέα...

Όπως γράφει και ο JL νωρίτερα, δεν είναι και τόσο φυσιολογικό το γεγονός ότι αφορά δύο γενιές panel καθώς επίσης ότι δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα τη στιγμή που ειπάρχουν εκατοντάδες μέλη κάτοχοι.
Πιθανώς για κάτι άλλο πρόκειται... μενει να δούμε.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Το πρωί το άνοιξα και το διάβασα μιας και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Μακάρι να ήταν πατάτα και να απεσύρθει...
Μέσες άκρες λέει ότι με την χρήση και πάροδο του χρόνου, το βαθύ μαύρο των panasonic γίνεται γκρί. Υπάρχουν επίμονες αναφορές από μέλη AVS Forum καθώς και επίσημη ερώτηση στην panasonic και αναμένονται νέα...

Όπως γράφει και ο JL νωρίτερα, δεν είναι και τόσο φυσιολογικό το γεγονός ότι αφορά δύο γενιές panel καθώς επίσης ότι δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα τη στιγμή που ειπάρχουν εκατοντάδες μέλη κάτοχοι.
Πιθανώς για κάτι άλλο πρόκειται... μενει να δούμε.

Αυτό που έκανα με έντονα γράμματα είναι που με προβληματίζει... :flipout:

Επίσης ποιο είναι το διάστημα που συμβαίνει αυτό; 1 χρόνος; (Αποκλείεται, θα το είχαμε δει και εμείς). 2 χρόνια; (Πάλι θα το είχαμε δει και εμείς).
5 χρόνια; Ίσως ναι, ίσως όχι. 10 χρόνια; Εμ, θα την έχουμε αλλάξει... :flipout:

Μήπως είναι τίποτα "κάτοχοι" που την αγόρασαν "εικονικά";

Το λινκ δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει μπει σωστά στο ποστ - μέρος του λείπει και έχει αντικατασταθεί από 3 τελείες (...). Αν γίνεται να μπει το σωστό να το δούμε και εμείς... :-)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

To μαυρο πως γινεται γκρι?

Αυτο για να γινει παει να πει οτι δεν λειτουργει σωστα ο παλμος erase (με τις λιγες γνωσεις που εχω)...:BDBDG54:

Γενικα παντως η ολη ιστορια μου φαινεται "μουφα"...αν ελεγαν οτι βγαζουν χρωματιστες γραμμες τα πανελ μπορει και να το πιστευα...:D