Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αν η εναλλαγη ειναι ανα 10 δευτερα και οι ιδιες εικονες εναλλάσσονται συνεχως τοτε δεν ειναι στρωσιμο , πρεπει η εναλλαγη να ειναι οσο το δυνατον πιο αμεση και το περιεχομενο να ποικίλει...

Αρα το τηλεοπτικο σημα με χρηση zoom συμφερει παραπανω....

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αν η εναλλαγη ειναι ανα 10 δευτερα και οι ιδιες εικονες εναλλάσσονται συνεχως τοτε δεν ειναι στρωσιμο , πρεπει η εναλλαγη να ειναι οσο το δυνατον πιο αμεση και το περιεχομενο να ποικίλει...

Αρα το τηλεοπτικο σημα με χρηση zoom συμφερει παραπανω....

Δηλαδή, τζάμπα έκαψα το Samsung, να παίζει μέρα-νύχτα το burn-in??? :smokin:

παιδια εχω ενα dvdακι οπου εχει μονοχρωματικες εικονες ειδικα φψτισμενες (πιο πολυ στα ακρα παρα στο κεντρο) ειδικα για πλασμα οι οποιες εναλλασονται ανα 3 λεπτα, ξεκιναει απο ασπρο, η πεομενη ειναι ασπρο προς κιτρινο, μετα λιγοτερο ασπρο περισσοτερο κιτρινο, κοκ μετα πρασινο κτλ. αυτο δεν ειναι για στρωσιμο?
το Image retention το εδιωξε ΑΚΑΡΙΑΙΑ παντως

Υπαρχει και αυτο το προγραμμα...

http://www.jscreenfix.com/basic.php

Αλλα δεν το εχω δοκιμασει...

Γενικα δεν εχω προβλημα με Image retention εκτος απο την θεαση ταινιων με μαυρες μπαρες που εξαφανιζονται μετα απο θεαση τηλεοπτικου προγραμματος για 5-10 λεπτα , ομοιως εξαφανιζονται και τα ιχνη απο λογοτυπα καναλιων αλλαζοντας καναλι....

Nα ρωτήσω κάτι τον Yperion (ή όποιον άλλο φίλο γνωρίζει), με την G20 επειδή ακριβώς θα είναι κομμάτι τελευταίας τεχνολογίας ουσιαστικά εκμηδενίζω τις πιθανότητες burn in , και ίσως χρειαστούν και λιγότερες ώρες στρωσίματος ?

Η ακόμα και σε αυτό μοντέλο θα πρέπει έστο τις πρώτες 100-150 ώρες να δωθεί μία πρέπουσα προσοχή στο τι αφήνω να προβάλλεται και για πόσο..

Δηλαδή, τζάμπα έκαψα το Samsung, να παίζει μέρα-νύχτα το burn-in??? :smokin:
H χρήση του DVD-στρωσίματος, είναι προαιρετική... :D

παιδια εχω ενα dvdακι οπου εχει μονοχρωματικες εικονες ειδικα φψτισμενες (πιο πολυ στα ακρα παρα στο κεντρο) ειδικα για πλασμα οι οποιες εναλλασονται ανα 3 λεπτα, ξεκιναει απο ασπρο, η πεομενη ειναι ασπρο προς κιτρινο, μετα λιγοτερο ασπρο περισσοτερο κιτρινο, κοκ μετα πρασινο κτλ. αυτο δεν ειναι για στρωσιμο?
το Image retention το εδιωξε ΑΚΑΡΙΑΙΑ παντως

Κανονικά, για τέτοια χρήση ενδείκνυνται ομοιόμορφες καρτέλες κύριων και/ή δευτερευόντων χρωμάτων και αναλογικό ή ψηφιακό χιόνι. Έχεις κάποιο link για το DVD που αναφέρεις;

Nα ρωτήσω κάτι τον Yperion (ή όποιον άλλο φίλο γνωρίζει), με την G20 επειδή ακριβώς θα είναι κομμάτι τελευταίας τεχνολογίας ουσιαστικά εκμηδενίζω τις πιθανότητες burn in , και ίσως χρειαστούν και λιγότερες ώρες στρωσίματος ?

Η ακόμα και σε αυτό μοντέλο θα πρέπει έστο τις πρώτες 100-150 ώρες να δωθεί μία πρέπουσα προσοχή στο τι αφήνω να προβάλλεται και για πόσο..

Όσο προχωρά η τεχνολογία, τόσο πιο ανθεκτικά γίνονται τα "υλικά" των Plasma σε burn-in και image retention, αλλά καθώς από γενιά σε γενιά αυξάνεται η φωτεινότητά τους, ενώ συμπιέζεται η διαδικασία παλαίωσης κατά την κατασκευή, μάλλον κάποιας μορφής "στρώσιμο", θα εξακολουθεί να είναι αναγκαίο για τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους...

Το οποίο ουσιαστικά, δεν είναι και καμμιά σοβαρή διαδικασία: αποφυγή στατικών εικόνων και όχι αντίθεση στο τέρμα για τις πρώτες ώρες, πολύ απλά...

Ο κινδυνος burn in παντα υπαρχει απλως μειωνεται με καθε νεα γενια λογω εξελιξης...

Το αντιτιμο για την επιπλεον προσοχη τις πρωτες ωρες ειναι σαφως καλυτερη εικονα απο ανταγωνιστικες τεχνολογιες (LCD)...

Σας ευχαριστώ πολύ. Επίσης είδα σε κάποιο νήμα το εξής:

Ας πούμε ότι είμαι στην διαδικασία στρωσίματος και κάθε πρωί πριν φύγω για δουλεία ανοίγω την τηλεόραση σε κάποιο συγκεκριμένο κανάλι πχ NovaCinema και το αφήνω εκεί. Κάτι ειπώθηκε περί λογότυπο καναλιών ότι θεωρείται και αυτό στατική εικόνα, κάτι τετοιο.. μπορώ να έχω κάποια επιβεβαίωση περί αυτού? Και αν ισχύει πως θα βρω κανάλι να παίζει άφοβα χωρίς λογότυπο?

Με συγχωρείτε αν τα είπα λίγο μπερδεμένα αλλά, μόλις αυτές τις μέρες αρχίζω και "μαθάινω" , και ότι μαθαίνω καθημερινά με αυτές τις έννοιες-δεδομένα θα με βοηθήσει για το ει δυνατόν καλύτερο review της πλάσμα σύντομα.

Όλα τα λογότυπα των καναλιών εξαφανίζονται με την επιλογή ''Μεγέθυνση''.
Συνεπώς δεν παίζει ρόλο αν την αφήσεις να παίζει Nova ή κάποιο άλλο κανάλι, εφόσον μεγεθύνεις την εικόνα και εξαφανιστεί το λογότυπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις

1. Λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαζόμενα προβληματικά εικονοστοιχεία που εμφανίζει το πάνελ σου, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως μάλλον υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας (το ίδιο το πάνελ ή κάποια από τις πλακέτες με τα ολοκληρωμένα οδήγησης) στο να λειτουργήσει η τηλεόρασή σου στο 100% των δυνατοτήτων της και ίσως γι' αυτό εμφανίζονται αυτές οι κραυγαλέες διαφορές στις μετρήσεις του λευκού.

2. Όπως καταλαβαίνεις, θα χρειαστεί να μετρήσεις ξανά, στο κομμάτι αντικατάστασης (σαν πολύ δεν το αργήσανε; )... :ernaehrung004:

1. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα Γιάννη, έχω κρατήσει τις αναλυτικές μετρήσεις μου από συγκεκριμένα πατερνάκια στο cinema mode καθώς και στο normal, με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, δηλαδή εντελώς απείραχτα. Κάποιος εθελοντής από όλους εσάς πρέπει να υπάρχει στην Αθήνα. Κανονίζουμε λοιπόν και πετάγομαι στον χώρο του με το CA813, βάζουμε τη δική του U10 στις default ρυθμίσεις, βάζουμε τα ίδια πατερνάκια και μετράμε σε συνθήκες απόλυτης συσκότισης.

Και για να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφισβήτηση για τα συμπεράσματά μας, θα σας έχω ανεβάσει εδώ τα συγκεκριμένα παταρνάκια καθώς και τις τιμές φωτεινότητας που κατέγραψε σε αυτά η δική μου U10. Όταν λοιπόν μετρήσω σε μια άλλη U10, εσείς θα έχετε ήδη εδώ τις μετρήσεις της δικής μου, οπότε και άμεσες συγκρίσεις μπορούν να γίνουν, αλλά το σημαντικότερο ο ιδιοκτήτης της άλλης U10 θα είναι φυσικά παρών στις μετρήσεις, οπότε δεν θα μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση... ;)

2. Πρέπει λογικά να έχουν έρθει νέα κομμάτια τώρα, αλλά δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ, είχα πήξει με τη δουλειά μου. :angry:

Γιάννη, λύσε μου μια άλλη απορία (ή όποιος άλλος το έχει ψάξει), γιατί δεν βγάζω άκρη! Σύνδεσα το δεύτερο HTPC μου στην Panasonic μέσω HDMI και συμβαίνει το εξής πολύ κουφό: μόνο αν δώσω ανάλυση 720p από το HTPC μου γεμίζει όλη την οθόνη της Panasonic! :eek:

Αν δώσω ανάλυση 1366x768 ή 1920x1080 μου αφήνει ένα πολύ μεγάλο μαύρο πλαίσιο γύρω στην οθόνη της Panasonic, η εικόνα δηλαδή δεν γεμίζει όλη την οθόνη! Δοκίμασα τα πάντα και τζίφος. Η μεγέθυνση δεν είναι ενεργοποιημένη φυσικά στα μενού της Panasonic, αλλά ακόμα και με αυτήν ενεργοποιημένη δεν γεμίζει η οθόνη της Panasonic! Δοκίμασα όλα τα aspect, τζίφος.

Μέχρι τώρα έπαιζα με τον εσωματωμένο driver της motherboard, μια και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τόσο στον BenQ 8700 που τροφοδοτεί κανονικά αυτό το HTPC, όσο και στον Sharp 21000 που το είχα δοκιμάσει. Επειδή είδα ότι είχα πρόβλημα με την Panasonic, κατέβασα και το τελευταίο Catalyst, χωρίς καμία αλλαγή. Και πάλι σε ανάλυση 1080p δεν γεμίζει όλη η οθόνη της Panasonic. Άλλαξα τις εισόδους HDMI, δοκίμασα δηλαδή και τις δύο HDMI της Panasonic, τίποτα, το αποτέλεσμα το ίδιο!

Έψαξα πολύ προσεκτικά τα μενού του νέου Catalyst (10,2 αν θυμάμαι καλά), και δεν υπάρχει πουθενά μενού για το overscan ή το underscan. Τι διάβολο φταίει βρε παιδιά;! :confused:

Με το Toshiba E1 όσο και με τον Humax 2000 δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, με σήμα 1080i βεβαίως, όλη η οθόνη της Panasonic γεμίζει κανονικά, αλλά με το HTPC τζίφος!

Φίλε Yperion, το γύρισες στις ξανθιές? Μήπως φταίει το DVD της Τζούλιας??? ;)
[Καρα-άσχετο, αλλά δε μπορούσα να μην το επισημάνω!!!] :devil-smiley-029:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Έχω μιά απορία...
Πώς καθαρίζουμε την οθόνη? Δέν έχει κάτι ιδιαίτερο, απλά σκόνη.
Έχω το πανάκι απο την συσκευασία άλλα πρέπει να του βάλω κάτι?
Μήν το πονέσω το μωράκι μου :worshippy:

Θεωρώ ότι τα πανάκια Swiffer, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει γι' αυτή τη δουλειά!!!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Θεωρώ ότι τα πανάκια Swiffer, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει γι' αυτή τη δουλειά!!!

Μια και το είπες. Οι plasma δεν έχουν γυαλί μπροστά από την οθόνη; Αυτό δεν τις κάνει περισσότερο "ανθεκτικές" σε χρήση καθαριστικών;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μια και το είπες. Οι plasma δεν έχουν γυαλί μπροστά από την οθόνη; Αυτό δεν τις κάνει περισσότερο "ανθεκτικές" σε χρήση καθαριστικών;

Φαντάζομαι ότι κάποιος φίλος-μέλος με περισσότερες γνώσεις μπορεί να σου δώσει μία πολύ πιο συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα αυτό, όμως δε βλέπω το λόγο γιατί να το ρισκάρεις, από τη στιγμή που με τα συγκεκριμένα πανάκια γίνεται μια χαρά η δουλειά!!!
Και, όχι, δεν έχω καμία σχέση με την αντιπροσωπεία της Swiffer!!! :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Υπαρχουν ειδικα καθαριστικα στα καταστηματα υπολογιστων και ηλεκτρικων...

Πριν λιγο καιρο αγορασα αυτο...

SVC2543W_10-GAL-global

Ειχε γυρω στα 20 ευρω αν θυμαμαι καλα...

Τωρα που το θυμηθηκα μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν πιανει η tv τα ψηφιακα της ΕΡΤ?Περιοχη αλεξανδρουπολη αν αυτο μετραει

Ύστερα από 1 μιση μήνα που έχω την 50άρα μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος γιατί έχει πολύ καλή εικόνα, καλό μαύρο και είναι πολύ εύχρηστη.

Επιβεβαιώνω τον Παναγιώτη που ανέλυσε το ABL και την διαφορά του brightness σε full field με windowed και αυτό αποτελεί το μεγάλο μειονέκτημα της.

Επίσης η φωτεινότητά της δεν είναι σε μεγάλα επίπεδα αναγκάζομαι να έχω ρυθμίσει στο τέρμα την αντίθεση (60) παντού όπου και πάλι δεν είναι όσο φωτεινή θα επιθυμούσα. Η ερώτησή μου είναι εάν το να έχω στο τέρμα την αντίθεση μήπως την καταπονώ και θα της δημιουργήσω πρόβλημα στο μέλλον ή δεν πειράζει;

Ένα ακόμη πρόβλημα που έχω είναι πως το HDMI καλώδιο μου κάνει παρεμβολές στο τηλεοπτικό σήμα (πολλά χιονάκια) όταν ανοίγω το htpc. Πήγα και αγόρασα φερίτες και τους τοποθέτησα και στο HDMI καλώδιο αλλά και στο καλώδιο της κεραίας χωρίς αισθητό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί συνήθως όταν ανοίγω το HTPC δεν παρακολουθώ αναλογικά κανάλια. Εσάς σας κάνει παρόμοια προβλήματα με παρεμβολές από το HDMI;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Mόνο για τη U10 και τη C10 θα ίσχυε αυτό, που δεν έχουν καμμία επίστρωση στο γυαλί τους. Και πάλι όμως η χρήση των καθαριστικών δεν ενδείκνυται, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους προκαλεί αναθυμιάσεις που επιδρούν αρνητικά στη ζωή των ηλεκτρονικών μερών της συσκευής...

Η καλύτερη λύση ΙΜΗΟ, είναι ένα πολύ ελαφρά νωτισμένο Wettex. Aν και οι Plasma, λόγω αρχής λειτουργίας, μαζεύουν πραγματικά μηδαμινή σκόνη πάνω στο πάνελ σε σχέση με τις LCD και CRT...