Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα.

Και εγώ έχω δηλώσει χώρα Ελλάδα και βλέπω στις πληροφορίες αρχή και λήξη της εκπομπής. Για να δω EPG πρέπει να βάλω Γερμανικά και να ξανακάνω αναζήτηση από την αρχή? Και αν βάλω Γερμανικά μετά όλο το μενού θα είναι στα Γερμανικά?

Δύο θεματάκια με την μεγάλη μου (50U10):

1) αφού έβαλα Γερμανία και Ελληνικά, είπα να δώ τί κάνει το EPG. Όντως έδειχνε το πρόγραμμα, αλλά μου είπε πως το Viera Plus+ δεν ήταν ενημερωμένο και να πάω να το ενημερώσω. Πήγα... αλλά δεν!! Σταμάτησε στο 0 και απλά μου ανακοίνωσε πως δεν ενημερώθηκε. (είχα βάλει και ταχ. κώδικα).

2) Είπα να ψάξω και για νεώτερο λογισμικό, έκανε την αναζήτηση και μου είπε πως είμαι οκ αφού έχω το 1,215!!! (σας έχω πεί παλαιότερα πως η μικρή μου (42U10) ήρθε τον Φεβρουάριο με 1,216!

Αν κάποιος ξέρει κάτι........... ?

1) To Guide Plus, αφορά διαφημιστικές υπηρεσίες εντός του EPG και δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας, μη σε απασχολεί.

2) Η αναζήτηση νεώτερου λογισμικού μέσω DVB-T, αφορά τις παραμέτρους του δέκτη DVB-T. Το firmware, ανανεώνεται μέσω κάρτας SD.

Είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος μιας 42" εδώ και 4 μήνες.
Την αγόρασα βασιζόμενος σε αυτό το forum κυρίως, παρά τις αρνητικές μου αρχικές εντυπώσεις στις εκθέσεις και το ψηστήρι των πωλητών για τις lcd, και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Η τηλεόραση είναι κορυφή, η εικόνα φυσική με κορυφαία χρώματα (όχι σαν τα πλαστικά των περισσότερων lcd), και συνεχίζει να με εντυπωσιάζει ακόμα και 4 μήνες μετά!
Οπότε σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας :2thumb22sup:

Μόνο μου παράπονο, τελευταία με την Digea, είναι ο χρόνος αλλαγής των καναλιών. Παρατήρησα ότι στα Mpeg2 άλλαζουν πιο γρήγορα, όπως και από μερικά h264 σε άλλα και αναρωτιόμουν μήπως δυσκολεύεται να κλειδώσει και μπορώ να βελτιώσω την κατάσταση με καλύτερη κεραία άλλο firmware (ή του δέκτη) ή κάτι άλλο.

Last edited:
...
Μόνο μου παράπονο, τελευταία με την Digea, είναι ο χρόνος αλλαγής των καναλιών....

Και εγώ παρατήρησα μια καθυστέρηση.
(επίσης νομίζω(?) πως μειώθηκε ελαφρώς η ποιότητα στα αναλογικά? όχι φυσικά σε σύγκριση με τα ψηφιακά, αλλά με το πως έδειχναν πριν... Υπάρχει περίπτωση?)

χμμ

Δεν κατάφερα και πολλά πράγματα. Πως γίνεται να πάω στην ρύθμιση που να επιλέγω χώρα. Αυτό που κατάφερα εγώ, είναι να ξανακάνω συντονισμό καναλιών.

(επίσης νομίζω(?) πως μειώθηκε ελαφρώς η ποιότητα στα αναλογικά? όχι φυσικά σε σύγκριση με τα ψηφιακά, αλλά με το πως έδειχναν πριν... Υπάρχει περίπτωση?)

Υπάρχει , και εγώ το ίδιο παρατήρησα στην 50G10 μου. Γιατί όμως;

χμμ

Δεν κατάφερα και πολλά πράγματα. Πως γίνεται να πάω στην ρύθμιση που να επιλέγω χώρα. Αυτό που κατάφερα εγώ, είναι να ξανακάνω συντονισμό καναλιών.

Mενού -> Ρυθμίσεις -> Μενού συστήματος -> Επαναφορά ρυθμίσεων

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Ελάχιστες φορές μόνο όταν το γυρίζω στα αναλογικά από το 2ο HDMI (όπου έχω ένα WDTV HD 2) κάποιοι σταθμοί έχουν θόρυβο, ο οποίος όμως φτιάχνει μετά από λίγα λεπτά :hmmmm:
Να σημειώσω ότι έχω ορίσει χώρα εγκατάστασης την Γερμανία.

Καλημέρα σε όλους. Μια βοήθεια όσον αφορά την συνδεσμολογία. Έχω ένα home cinema, από αυτά τα φθηνά σετ των 200 ευρώ μάρκας Panasonic (αν αυτό βοηθάει), και από εβδομάδα θα έχω και το (όνειρο) PS3 Slim. Θα ήθελα να με βοηθήσετε για να τα συνδέσω ώστε να βγαίνει ο ήχος των games από το home cinema αλλά και ο ήχος των καναλιών από το home cinema επίσης. Να πω εδώ πως ο ενισχυτής, του home cinema, έχει εξόδους/εισόδους Optical In και HDMI, και η U10 έχει HDMI, Digital Audio & Component. Το PS3 απ' όσο γνωρίζω έχει HDMI. Ποια θα ήταν η καλύτερη συνδεσμολογία ώστε να βγάζω από τα ηχεία του home cinema και τον ήχο του PS3 αλλά και αυτόν της τηλεόρασης; Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Σ. Η τηλεόραση μετά από 1-1.5 μήνα λειτουργίας και σωστού στρωσίματος, είναι α-πι-στευ-τη! Φίλοι και γνωστοί έχουν πάθει πλάκα όταν ακούν πως με πέντε-πεντέμιση κατοστάρικα έχεις τέτοι διαμάντι στο σαλόνι! :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ τον JL για την βοήθεια.

Δήλωσα ως χώρα την Ισπανία και το EPG δουλεύει κανονικά με πολλές πληροφορίες. Πληροφορικά με δηλωμένη χώρα την Γερμανία δεν έπιανα ψηφιακά.

Με "Γερμανία" πρέπει να πατήσεις πάλι "Εισαγωγή HD καναλιών", ενώ με "Ισπανία" δεν χρειάζεται...

Χαίρομαι που σου δουλεύουν όλα σωστά πλέον... -bye-

Ωραία... Υποθέτω πως το Home Cinema είναι ήδη συνδεδεμένο με την τηλεόραση με HDMI.

Θα συνδέσεις το PS3 με HDMI με την τηλεόραση και με optical με το Home Cinema.

Για να ακούσεις τον ήχο της τηλεόρασης από το Home Cinema, θα συνδέσεις τη στερεοφωνική αναλογική έξοδο που έχει (Audio Out) με κάποια αντίστοιχη είσοδο του Home Cinema. Eναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την οπτική έξοδο της τηλεόρασης, εφόσον διατίθεται δεύτερη είσοδος στο Home Cinema ή αγοράσεις κάποιον splitter.

Αλλάζω διακόσμηση στο σαλόνι και πλέον το τραπεζάκι τηλεόρασης δεν βολεύει.Είναι ασφαλείς αυτές οι βάσεις τοίχου ή θα την κλαίω;:HTEHETH63:

Αν χρησιμοποιείτε κι εσείς κάποια βάση τοίχου περιμένω τις προτάσεις σας.

Αλλάζω διακόσμηση στο σαλόνι και πλέον το τραπεζάκι τηλεόρασης δεν βολεύει.Είναι ασφαλείς αυτές οι βάσεις τοίχου ή θα την κλαίω;

Μια χαρα ειναι , μαλιστα θα βρεις πολυ γερες ακομη και με κατω απο 50 ευρω...

http://www.5050.gr/product/Brateck-PLB-1
http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7346
http://www.vtr-electronics.gr/index...n=com_virtuemart&Itemid=39&vmcchk=1&Itemid=39

(Η βαση πρεπει να ειναι συμβατη με Vesa: 400 x 300 κανουν και οι universal)