Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Yπάρχουν κάποιοι τομείς, όπου η U20 είναι καλύτερη της U10:

- Ελαφρώς καλύτερο απόλυτο μαύρο
- Ελαφρώς υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα
- Χαμηλότερη κατανάλωση
- Το ΕPG δουλεύει και στην επιλογή χώρας "Ελλάδα"
- Υποστήριξη ARC σε μία από τις HDMI
- Αισθητήρας για λειτουργία C.A.T.S. (ECO Mode)
- Μοde με σωστό κορεσμό στο πράσινο, αλλά ελαφρώς υποκορεσμένο κόκκινο

Μαζί με τα παραπάνω όμως, παίρνει κανείς και:

- Πάρα πολύ επιθετικό περιορισμό APL, ο οποίος δημιουργεί floating blacks και έντονο line bleeding με το παραμικρό
- Σημαντικά χειρότερη απόδοση της κίνησης σε πηγές 50Hz, λόγω έλλειψης IFC (αν δε λύσει το 50Hz-Bug η Panasonic, καλά θα κάνει να μην πουλάει συσκευές χωρίς IFC στην Ευρώπη)
- Υψηλότερη επίπτωση flickering
- Mη σωστή υποστήριξη 24p (αυτό ίσως να είναι θέμα firmware)
- Πολύ χαμηλό και λιγότερο "ευθειασμένο" gamma, χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής

Αν ξέχασα κάτι, ας συμπληρώσει ο Γιώργος (petasis)... :flipout: :flipout:

Phosphor trailing, banding και έλλειψη επίστρωσης. Η αντίθεση πάει περίπατο με το παραμικρό...

Φιλος μου εχει την U20 και οντως στην κινηση ειναι σαφως χειροτερη απο την U10.

Χμ, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ένας φίλος μου ιδιοκτήτης καφετέριας την έχει, και είδα χτες τον αγώνα του παναθηναϊκού. Μια χαρά μου φάνηκε... :chinscratch:

:flipout: Ελπίζω να μην του πρότεινες εσύ, γιατί κάηκε ο άνθρωπος...
Αν την πήρε μόνος του, μην του πεις τίποτα και του χαλάσεις την διάθεση του ανθρώπου... -bye-

Πάντως περιμένω το επόμενο σχολιάκι για την 9705, που παίζει χειρότερα και από μόνιτορ των 100 ευρώ με πάνελ ΤΝ... :grinning-smiley-043

Σε ποδοσφαιρο μια χαρα ειναι παντως. Εχω δει πολλους αγωνες. Eγω μιλαω για κινηση υποτιτλων και σε 24p.:p

Ακομη και με τις αδυναμιες που εχει σιγουρα εχει καλυτερη εικονα απο τις περισσοτερες LCD.

Σε ποδοσφαιρο μια χαρα ειναι παντως. Εχω δει πολλους αγωνες. Eγω μιλαω για κινηση υποτιτλων και σε 24p.:p

Ακομη και με τις αδυναμιες που εχει σιγουρα εχει καλυτερη εικονα απο τις περισσοτερες LCD.

Οοοοοοοουυυυυυυυ... Για φωτογραφίες καλή είναι...

Ενταξει νομιζα οτι κανουμε σοβαρη συζητηση.

Παντως εχω και φωτογραφια της 50U20 στο κινητο μου και θα την ανεβασω μολις βρω το καλωδιο. Επειδη βλεπω οτι ειρωνευεσαι και υπονοεις οτι λεω ψεματα.

Το βραδυ εχει και παρα πολλα φωτα στο μαγαζι (τουλαχιστον 10 "χωνευτα" στην οροφη) οποτε καταρριπτεται αυτο που λες οτι εχει προβλημα με το φως.

Αλλα βεβαια επειδη ειναι Panasonic πρεπει να την "θαψουμε". Ενω αν ηταν Philips (που ουτε τα HDMI δεν λειτουργουν κανονικα τρομαρα τους) θα ηταν αλλιως.

Ενταξει νομιζα οτι κανουμε σοβαρη συζητηση.

Παντως εχω και φωτογραφια της 50U20 στο κινητο μου και θα την ανεβασω μολις βρω το καλωδιο. Επειδη βλεπω οτι ειρωνευεσαι και υπονοεις οτι λεω ψεματα.

Το βραδυ εχει και παρα πολλα φωτα στο μαγαζι (τουλαχιστον 10 "χωνευτα" στην οροφη) οποτε καταρριπτεται αυτο που λες οτι εχει προβλημα με το φως.

Αλλα βεβαια επειδη ειναι Panasonic πρεπει να την "θαψουμε". Ενω αν ηταν Philips (που ουτε τα HDMI δεν λειτουργουν κανονικα τρομαρα τους) θα ηταν αλλιως.

Έχεις δίκιο. Άμα γράψω εγώ κακό για την φιλιπς φωτιά να πέσει να με κάψει...
Ενώ την πανασόνικ τέτοια εξαίρετη τηλεόραση, να την κακολογώ χωρίς λόγο...

Όσο για το σοβαρή κουβέντα, όταν λες καλή την κίνηση στο ποδόσφαιρο, δεν με βοηθάς...

Off Topic...

Γιωργο ευχαριστω που εκανες δεκτο το friend request που σου εστειλα χθες.

Το οτι διαφωνουμε σε πολλα θεματα δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι την αποψη σου.:ernaehrung004:

Tωρα παω στο θεμα της 9966 να διαβασω για τις γραμμες στο πανελ.:p

Off Topic...

Γιωργο ευχαριστω που εκανες δεκτο το friend request που σου εστειλα χθες.

Το οτι διαφωνουμε σε πολλα θεματα δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι την αποψη σου.:ernaehrung004:

Tωρα παω στο θεμα της 9966 να διαβασω για τις γραμμες στο πανελ.:p

9955 βρε... Η 66 θα βγει του χρόνου... :grinning-smiley-043

Χμ, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ένας φίλος μου ιδιοκτήτης καφετέριας την έχει, και είδα χτες τον αγώνα του παναθηναϊκού. Μια χαρά μου φάνηκε... :chinscratch:

:flipout: Ελπίζω να μην του πρότεινες εσύ, γιατί κάηκε ο άνθρωπος...
Αν την πήρε μόνος του, μην του πεις τίποτα και του χαλάσεις την διάθεση του ανθρώπου... -bye-

Πάντως περιμένω το επόμενο σχολιάκι για την 9705, που παίζει χειρότερα και από μόνιτορ των 100 ευρώ με πάνελ ΤΝ... :grinning-smiley-043

εχω δει και τις δυο η u20 στα λεφτα της ειναι μια χαρα αλλα συγκριτικα με την u10 λογω της κινησης εμενα προσωπικα μου κακοφανηκε. βεβαια συγκριτικα με lcd 700-800 ευρω δεν τιθεται θεμα ειδικα σε HD ταινιες και αθλητικα.

Χθες ειχε μια ψιλοαδιαφορη ταινια στο Nova Cinema HD.

the-ugly-truth.jpg

Kαθησα και την ειδα ομως καθως η εικονα ηταν καταπληκτικη.

Η U10 ειναι η καλυτερη αγορα που εκανα ποτε.

Χθες ειχε μια ψιλοαδιαφορη ταινια στο Nova Cinema HD.

the-ugly-truth.jpg

Kαθησα και την ειδα ομως καθως η εικονα ηταν καταπληκτικη.

Η U10 ειναι η καλυτερη αγορα που εκανα ποτε.

ευκολα. με 500 ευρω για την 42 δεν μπορουσε καποιος περσι να παρει "περισσοτερη τηλεοραση''

πραγματικα δεν μετανοιωσα ουτε ευρω που εδωσα,φανταστειτε οτι δεν ειχα σκοπο να παρω τηλεοραση αλλα επηρεαστηκα απο τις αναφορες των φιλων του φορουμ

ευκολα. με 500 ευρω για την 42 δεν μπορουσε καποιος περσι να παρει "περισσοτερη τηλεοραση''

+1.Και ειλικρινά είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος εδώ και οδηγήθηκα στην αγορά αυτή.

Μήπως ξέρει κάποιος αν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ονομασία των εισόδων, π.χ. απο "hdmi 1" σε "ps3" ;;;;;;;

+1.Και ειλικρινά είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος εδώ και οδηγήθηκα στην αγορά αυτή.

Μήπως ξέρει κάποιος αν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ονομασία των εισόδων, π.χ. απο "hdmi 1" σε "ps3" ;;;;;;;

Μόλις τώρα το έψαξα και γίνεται.Πας μενου>ρυθμίσεις>ρυθμίσεις οθόνης>ονομασίες εισόδων και με τα βελάκια πας εισαγωσή κειμένου σε κάθε είσοδο και είσαι έτοιμος.

Εγώ σε αντίθεση με τους προλαλήσαντες είμαι πολύ δυσαρεστημένος από την 50άρα:
Έχει καταντήσει το σπίτι μου κέντρο διερχομένων. Φίλοι έρχονται να βλέπουμε μπάλα HD & να παίζουμε pro. Φίλες της συμβίας μου έρχονται και βλέπουν επίσης HD ταινίες & σειρές.
Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι επισκέψεις συνοδεύονται από την παρασκευή διαφόρων κρεατικών, ποτών, σνάκς, αναψυκτικών, γλυκών κλπ, γεγονός που με έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση. Σκέφτομαι σοβαρά να την πουλήσω και να πάρω μια 32άρα LCD HD ready να γλιτώσω...

P.S. Ξέχασα να αναφέρω τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων & πατωμάτων, ξεσκονόπανα, ξύλα για το τζάκι κ.ο.κ....

Μόλις τώρα το έψαξα και γίνεται.Πας μενου>ρυθμίσεις>ρυθμίσεις οθόνης>ονομασίες εισόδων και με τα βελάκια πας εισαγωσή κειμένου σε κάθε είσοδο και είσαι έτοιμος.

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy: