Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eφτά παρά είναι οι τίτλοι που λέμε, μη μας μπερδεύεις τώρα... :p

Σε Sony 29άρα και JVC 14άρα, απλές 50Hz, μια χαρά φαίνονται πάντως...

Όπως και στη U10 με το IFC στο on...

ας βρούμε ένα sample video στο δίκτυο
(που οι μεν LCD/CRT ή U10 με IFC ON να το παίζουν οκ,
και οι U20 να έχει θέμα)
να συννενοούμαστε, και να μη δίνουμε ραντεβού με τίτλους εκπομπών (και δη του είδους αυτού :ADFADF1: )

Παιδια εγω κοιταζα πριν απο κανενα δεκαλεπτο στην ΕΤ3 γρηγορα κινουμενους τιτλους και οντως ηταν ελαφρως θολοι.Για να καταλαβω η U20 αν και λεει οτι εχει IFC δεν εχει σωστα?Εκει ομως δεν τιθεται θεμα παραπλανησης ολων εμας που την αγορασαμε?

Βλεπω αυτη την στιγμη τους τιτλους τελους της εκπομπης του Alpha σε 14" CRT (αναλογικη ληψη του καναλιου)...οι λεξεις φαινονται διπλες και τριπλες...

Στα λόγια μου έρχεσαι. Στην κίνηση η U20 παίζει σαν φθηνή CRT (της "σειράς" είχα γράψει...) :flipout:

Δες τους και αύριο στην U10. Να δεις που θα φαίνονται πολύ καλύτερα... -bye-

Εκει ομως δεν τιθεται θεμα παραπλανησης ολων εμας που την αγορασαμε?

Αυτό το είχα αναφέρει και εγώ σε παλαιότερο post. Αν όντως ισχύει πρέπει να γίνει καταγγελία τουλάχιστον στην Γ.Γ Καταναλωτή.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Στην κίνηση η U20 παίζει σαν φθηνή CRT

Παντως οι CRT ακομη και στα 50 Hz θεωρουνται ακομη και σημερα προτυπα στην κινηση...

Η ιδια τηλεοραση σε αλλο καναλι εδειχνε εντελως διαφορετικα...

Παιδια εγω κοιταζα πριν απο κανενα δεκαλεπτο στην ΕΤ3 γρηγορα κινουμενους τιτλους και οντως ηταν ελαφρως θολοι.Για να καταλαβω η U20 αν και λεει οτι εχει IFC δεν εχει σωστα?Εκει ομως δεν τιθεται θεμα παραπλανησης ολων εμας που την αγορασαμε?

Ειναι παραπλανηση αν ενα προιον δεν εχει διαφημιζομενες δυνατοτητες...

Κατι που ομως συμβαινει κατα κορον στον τομεα των τηλεορασεων με αποκορυφωση την διαφημιση μοντελων "LED" ...για να μην παμε σε αντιθεσεις , response time κτλ.

Παντως οι CRT ακομη και στα 50 Hz θεωρουνται ακομη και σημερα προτυπα στην κινηση...

Η ιδια τηλεοραση σε αλλο καναλι εδειχνε εντελως διαφορετικα...

Και η CRT με 100Hz και ψηφιακή επεξεργασία τι θεωρούνται;;;

Πάντως άμα τα διπλο-τριπλα είδωλα στην κίνηση είναι πρότυπο, προβλέπω κύμα πωλήσεων των U10, για να πάρουν όλοι την U20... :flipout:

Ειναι παραπλανηση αν ενα προιον δεν εχει διαφημιζομενες δυνατοτητες...

Κατι που ομως συμβαινει κατα κορον στον τομεα των τηλεορασεων με αποκορυφωση την διαφημιση μοντελων "LED" ...για να μην παμε σε αντιθεσεις , response time κτλ.

Είναι λίγο διαφορετικό να σου φουσκώσουν τα νούμερα, από το να σου πουν ότι έχει κάτι που δεν έχει...

Και η CRT με 100Hz και ψηφιακή επεξεργασία τι θεωρούνται;;;

Τα 100 Ηz στις CRT δεν βελτιωνουν την κινηση οπως ενδεχομενως νομιζεις , απλως επαναλλαμβανεται η ιδια εικονα 2 φορες για μειωση του flicker...

Μια τετοια ειχα παλια με "digital scan"...

http://www.amazon.co.uk/Philips-32PW8729-Widescreen-Digital-Crystal/dp/B0006TLI8S

Tωρα ψηφιακη επεξεργασια δεν ξερω ακριβως τι εννοεις , αν εννοεις "Pixel plus" εγω προσωπικα οσες φορες ειχα δει σε καταστημα δεν μου αρεσε η εικονα καθολου γιατι εκανε "πιξελιασματα"...

Πάντως άμα τα διπλο-τριπλα είδωλα στην κίνηση είναι πρότυπο, προβλέπω κύμα πωλήσεων των U10, για να πάρουν όλοι την U20... .

Αφου ειναι στην εκπομπη του Alpha το ειδωλο...στον Σκαι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα...

Αυτό το είχα αναφέρει και εγώ σε παλαιότερο post. Αν όντως ισχύει πρέπει να γίνει καταγγελία τουλάχιστον στην Γ.Γ Καταναλωτή.

Eκτός από το χαρτονάκι, πάνω αριστερά στην τηλεόραση, έγραφε και στο κουτί 400Hz IFC SFD;

Τι να εννοώ; Ήταν μια ψηφιακή τηλεόραση (όπως αυτές που βρίσκεις σήμερα) που απλά έδειχνε σε καθοδικό σωλήνα. Η 9618 είχε 100 Hz με παρεμβολή από τότε... Με ρυθμίσεις pixel plus, movie plus, DNM...

Αφου ειναι στην εκπομπη του Alpha το ειδωλο...στον Σκαι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα...

Τι εννοείς; Το πρόβλημα είναι καθολικό, σε κάθε τηλεοπτική λήψη. Δεν μιλάμε για συγκεκριμένο κανάλι. Απλά, για τους συγκεκριμένους τίτλους του άλφα μιλάμε επειδή είναι τεράστιοι, και το πρόβλημα εμφανέστατο. Εναλλακτικά, δες την διαφήμιση του suzuki swift, σε όποιο κανάλι θες.
(Αν και στην U20 ΔΕΝ υπάρχει κινούμενος υπότιτλος που δεν χάνει την οξύτητα ενώ κινείται. Όσο αυξάνει η ταχύτητα αυξάνει η θολούρα, και από μια ταχύτητα και πάνω διασπάται σε διπλά είδωλα. Σε ακόμα μεγαλύτερη, και σε τριπλά... Και φυσικά, οι υπότιτλοι είναι ένδειξη της κίνησης, το ίδιο συμβαίνει παντού.)

Παιδιά, σήμερα μέχρι το μεσημέρι θα την έχω παραλάβει. Ομολογώ πως διαβάζοντας το νήμα μου έχει δημιουργηθεί ένα μικρό άγχος για την ορθότητα της επιλογής μου...Περισσότερα από εμένα τη Δευτέρα.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή τα γράμματα στην Β650 (τρεχοντας από το ένα δωματιο στο άλλο για να συγκρίνω) εμφάνισαν ένα ελάχιστο τρεμόπαιγμα στο πάνω μέρος τους αλλά μπορούσες να τα διακρίνεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως που έχουμε κίνηση γραμμάτων (δεν ξερω αν αυτό λες crawl) που είναι έστω και λίγο πιο αργή δεν υπάρχει πρόβλημα στην u20 ενώ στην Β650 εμφανίζει τρεμόπαιγμα το οποίο σε 2-3 sec σταματάει και φαίνονται ομαλά.

Δεν ξερω για την 50αρα αλλα στην 42αρα δεν φαινεται τιποτε.Οταν βλεπω σκουρα εικονα την παγωνω και δεν διακρινω τιποτε ουτε μπαρες ουτε παραξενα pixels και φυσικα στο ποδοσφαιρο αψογη κινηση και καθολου τεχνουργηματα στη μπαλλα και στο γρασιδι.

Δεν βλεπω αλλος να αναφερει το ιδιο...επισης δεν πιστευω με βαση αυτα που ειδα οτι ολοι οι υποτιτλοι φαινονται διπλοι , οταν εγω δεν ειδα το φαινομενο αυτο ουτε μια φορα...εκτος αν μιλαμε μονο για αναλογικα καναλια που δεν ειδα καθολου (ειδα μονο δορυφορικα)...

Λοιπόν, συγκρίνοντας τα επίσημα specs των 42U10 και 42U20 από εδώ http://www.panasonic.fr/html/fr_FR/...téristiques/2276636/index.html?trackInfo=true και εδώ http://www.panasonic.fr/html/fr_FR/...ma/TX-P42U20E/Présentation/3431864/index.html παρατήρησα ότι στην U20 στο Sub Field Drive υπάρχει μία υποσημείωση-διευκρίνιση (Sub Field Drive : par création de sous-trames) που δεν αναγράφεται στην U10. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ίσως κάποιος με περισσότερες γνώσεις να μπορεί να βοηθήσει...

Δεν βλεπω αλλος να αναφερει το ιδιο...επισης δεν πιστευω με βαση αυτα που ειδα οτι ολοι οι υποτιτλοι φαινονται διπλοι , οταν εγω δεν ειδα το φαινομενο αυτο ουτε μια φορα...εκτος αν μιλαμε μονο για αναλογικα καναλια που δεν ειδα καθολου (ειδα μονο δορυφορικα)...

Δεν είπε ο Γιώργος πως όλοι οι κυλιόμενοι υπότιτλοι (crawl) φαίνονται διπλοί, Γιάννη...

Απλώς, από μία ταχύτητα κίνησης και πάνω, ο αποπλέκτης της Panasonic τα κάνει λίγο σαλάτα, εκτός και αν έχει τη συνδρομή του IFC, οπότε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα...

Σχετικά με το IFC γιατί δε στέλνουμε ένα email στην panasonic να μας διευκρινήσει τι ισχύει;

Συμφωνω και αν σταλει και εκ μερους του avclub με τις συμμετοχες ολων μας ακομη καλυτερα.